Düğünüme davet etmek istemediğim biri

Benim kuzenimin eski esi asiri derecede kiskanc bir insandi. O kadar ki bayan olan akrabalari bile listesinden silerdi. Esinin baskalarina sevgi göstermesini istemiyordu. Onun icin amcayi kirma derim. Cünkü onun sucu yok. Ama davet etmek istemiyorsan ikisini davet etmemelisin

Benim kuzenimin eski esi asiri derecede kiskanc bir insandi. O kadar ki bayan olan akrabalari bile listesinden silerdi. Esinin baskalarina sevgi göstermesini istemiyordu. Onun icin amcayi kirma derim. Cünkü onun sucu yok. Ama davet etmek istemiyorsan ikisini davet etmemelisin
Aynen burda da boyle bir durum var sanirim. O akrabamiz olan amcam hadi genc olsa neyse diycem de 50 lerin sonunda 60 a merdiven dayamis bir adam. Ilk esinden benim yasimda kizi var. Neyin kiskancligi bu, degil mi? Ama iste insan hastalikli bir ruh halinde olunca boyle oluyor. Off icim daraliyor.

Aynen burda da boyle bir durum var sanirim. O akrabamiz olan amcam hadi genc olsa neyse diycem de 50 lerin sonunda 60 a merdiven dayamis bir adam. Ilk esinden benim yasimda kizi var. Neyin kiskancligi bu, degil mi? Ama iste insan hastalikli bir ruh halinde olunca boyle oluyor. Off icim daraliyor.

Öyle. Kuzenim de kisa süre sonra bosandi. Beni bile sorun yapiyormus. Halbuki yurtdisindayim,evliyim ve anneyim. Bana abla diyor yani. Ama bu kafada olan insanlar yanindakinin baskasina ilgi ve sevgi duymasina karsi. Bende anlamadim. Ama böyle insanlari degistiremezsiniz

Öyle. Kuzenim de kisa süre sonra bosandi. Beni bile sorun yapiyormus. Halbuki yurtdisindayim,evliyim ve anneyim. Bana abla diyor yani. Ama bu kafada olan insanlar yanindakinin baskasina ilgi ve sevgi duymasina karsi. Bende anlamadim. Ama böyle insanlari degistiremezsiniz
Boyle insanlar iflah olmaz evet. Ve hicbir zaman da mutlu olamazlar, demek isterdim ama benim akrabam bu evlendigi kadina karsi oyle munis ki. Kadini el ustunde tutuyor. Bir de ona gore yasi da genc tabii. Ama kalbindeki fesatlik ne olacak? Neyse biraz dusunucem bunu..nesini dusuneceksem artik:ruh:

Boyle insanlar iflah olmaz evet. Ve hicbir zaman da mutlu olamazlar, demek isterdim ama benim akrabam bu evlendigi kadina karsi oyle munis ki. Kadini el ustunde tutuyor. Bir de ona gore yasi da genc tabii. Ama kalbindeki fesatlik ne olacak? Neyse biraz dusunucem bunu..nesini dusuneceksem artik:ruh:

Kadinin kendine göre ego sorunlari vardir sanirim. Siz görmezden gelmeye calisin. Adam mutluysa ne güzel.

Amaan 250 kişilik davette o kadını mi taktın..cagirgitsin niye bukadar önemsediği bu kadını.cagirin gelirse de köşede otururlar.canini sıklığına değmez.sen güzel şeyler düşün.

Ben olsam takmam. Bir kere dıdısının dıdısı, hani yakın değil ki, beni sevse nee, sevmese ne, çok da tın.

İkincisi bu tipler zaten kendi kendileriyle sorunlu oluyor. Kıskanç bir tip belli ki, hani tüm dişileri kocasını kapacak sanangillerden. O kadın düğüne gelse bile kendi huzursuzluğu ve nemrutluğu ona yetecektir. Sizden tavır görmesine gerek yok. Aksine siz normal davranarak tabiri caizse onu kibarlığınızla dövebilirsiniz. Bırakın oturduğu yerde ister kızsın, ister kızarsın. Siz akrabanıza eskisi gibi davranın, keyfinize bakın. Herkes kendine yakışanı yapar sonuçta. Ona özel tavır alsanız onun seviyesine düşmüş olursunuz.

Tesekkur ederim iyi dileklerinize:KK200: cok kalabalik kimin kimseyi gormeyecegi bir dugun yapiyor olsak hadi neyse arada kaynasin diycem ama dugunu yemekli konaklamali ve belli sayida insanla yapicaz ve beni kalkip da esinin sosyal medyasindan silecek kadar bana gicik olmus bir insanin gelip benim dugunumde o konforu yasamasini istemiyorum.
Konfor derken? Gelenler geldikleri yolda siz ya da ailenizin hatri oldugu icin geliyor yoksa kimsenin bedava yemek ya da konaklama gibi bir derdi oldugunu sanmiyorum. Ustelik herkes misafirlerinin masraflarini karsiliyor, en azindan bizde oyle olmustu.

Bu kadar buyutmeyin olayi ve nacizane, kendinizi bu kadar dunyanin merkezinde dusunmeyin; dunya sizin etrafinizda donmuyor maalesef.

Herkese iyi akşamlar. Birkaç ay sonra düğünüm olacak kısmetse. Benim danışmak istediğim şey şu: nispeten yakın akrabam sayılan amca yarısı bir tanıdığım var. Ayrı şehirlerde olduğumuz için uzun yıllar görüşemediğimiz oldu ama beni, annemi babami sever, biz de onu severiz. En son birkaç yıl önce bir akraba düğününde biraraya geldik. Gayet sıcak ve içtenlikli sarıldık ettik. Bu arada ikinci eşini ilk kez o zaman gördüm. Kendinden en az 15 yaş kadar genç ve soğuk bir kadındı. Ve beni hic tanımayan bu kadın o kadar güleryüzlü ve sevecen davranmama rağmen bana tuhaf bir cephe aldı. Fakat bunu o kadar caktırmadan yaptı kı kimse anlayamaz. Ben fazlasıyla hissettim ve anlam veremedim. Neyse. Düğün evinde birkaç gün kalındı ve sonra hepimiz evlerimize döndük. Döndükten bir süre sonra bu hanımefendi beni eşinin sosyal medyasından silmiş. Az sayıda arkadaşım olduğu için farkettim. Onun sildiğini de nerden anladım, düğün günü bir facebook muhabbeti olmuştu, akrabam da ben hiç anlamam, benim hanım bakıyor o işlere demişti gülerek.

Neyse çok uzatmayayım. Kadının bana karşı antipatisini anlayamadım. Ve o silme olayindan sonra da bende ona karşı antipati duyuyorum. Şimdi bu akrabamızı düğüne elbette davet edicez ama ben bu kadının gelmesini kesinlikle istemiyorum. Belki gelmez diye düşünebilirsiniz ama babamın onlarla arası iyi. Gelirse de babama iyi görünmek için gelir. Ama düğün benim düğünümse istemediğim ve aileni şekilde bana gıcık olmus birini de düğünümde istemiyor olmam doğal degil mi? Fakat işte nasıl olacak? Sen gel karın gelmesin denemeyeceğine göre..

Benzer bir durumu yasamis olan ya da ben olsam şöyle yapardım diyen arkadaşlar,fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler..
Aile dostunuz hatrına çağırmalısınız diye düşünüyorum. En mutlu gününüzde o kadını gözünüz görmeyecek zaten. Belki de gelmez. Ama siz yine de hanımefendiliğinizi bozmayın. 1 saat kalıp gidecekler. Boşverin

Back
X