Düğününe gitmek istemiyorum

Umut fakirin ekmeği ,
eşim amcamın oğlu beş yıla yakın başka şehire gitti dönmeyecekti çünkü evlenmem demiştim :))sonuç şuan evliyim
Evliliğine ve size saygım var. Ama sene 2018 artık insanları yakın akraba evliliklerine yönlendirmenin hata olduğunu düşünüyorum. Ayrıca kuzeni onu kardeşi gibi görüyor ki seneler evvel reddetmiş kızımızı. Bence mantıklı olan kızımızın önüne bakması.

Lise arkadaşım 12 yaşından 20 yaşına kadar kuzenini sevdi, çocuk bunu biliyordu. Bu süreçte 5 senelik, 3senelik ayrı ayeı sevgilisi oldu. Kimi zaman nisbet yaptı kimi zaman kızın sevgisi ile dalga geçti. Kız dershaneye başladı ve kesin bir dille artık yoluna bakacağını söyledi, sonra kuzeni bir yapıştı ki ayırana aşk olsun. Şimdi evliler ve çocukları var.. fakat bu her çiftte böyle olacak değil.. ama daha yaşın öyle genç ki, bu süreçte seçimlerin hayattan beklentin her şey değişebilir. İnşaAllah hakkında her şey çok güzel olur

O gün regl ağrın falan tutsun çok hasta oldum de gitme
Ve lütfen kuzenini sevme

Zaten umudum yok ama unutamadım bir türlü. İnsanlar hislerimle dalga geçmiş kimisi ayıplamış kimisi de insanların derdini önemsemiş saygı duyup güzel yorumlarda bulunmuş. Kimse böyle bir şeyin olmasini istemezdi ama her insanın imtihani farklı. İnsanları anlamak yerine nasıl insanların canını yakabilirim derdine düşmüşler. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Güzellikler sizinle olsun. ❤

Yalnız geçmişte de itiraf etmişsiniz,şimdi gitmezseniz çok göze batmaz mı ?
Bence gidin yine.Ama en önemlisi unutmaya çalışın.
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kuzenimden başka kimse bunu bilmiyor. Bilmedikleri halde gitmesem anlarlar mı acaba diye soru oluştu kafamda...

Kimse şüphe etmez aslında.. şimdi bakıyorum da düğün olsa bazı kuzenlerim gelmese şüphe etmezdim ben.. bir sen kuzeniniz ile aynı şehirde mi yaşıyorsunuz ?

Belki hiç fark edilmeyeceğim bile.. Dedigim gibi bu aralar onların düğün mevzusu çok konuşulunca ister istemez bı kuruntu oldu içimde. Farklı şehirlerde yaşıyoruz bizim dışımızda bütün akrabalar memlekette

Kimsenin aklina aşık oldugu icin gelmedi gibi bir dusunce gelmez , hastalanabilirsiniz , isiniz cikabilir vs vs

Ama lutfen abla tavsiyesi olarak al , 40 yasindayim senden oldukca buyugum , 13 yasindaki hissedilen sey ask degildir , evet hepimiz o yaslarda asik olduk saniyoruz ama aşk olgunlastiktan sonra yasanir
Ciddi takinti haline getirmissin kuzenini , lutfen toparla , kuzen olmasi zaten cok yanlis ama senin 9 senedir unutamaman daha yanlis , hayatini mahvediyorsun , cok gencsin , onune bak

Öyle hissetmeniz doğal ama kimse bilmiyormuş sevginizi o yüzden şimdiden kendinizi sıkmayın aynı şehir olsaydı aranızda belki iletişim vb bir şey olurdu diye sordum.. burada çok umutlu konuşmayı herkes isterdi diye düşünüyorum ama kimse kalbinizin kırılmasını istemez şahsen ben istemem o yüzden pek bir şey diyemiyorum ama inşaAllah hakkında en güzeli en hayırlısı olur.. keşke iletişiminiz olsaydı.. fakat biri ile sen görüşüyormuş. İnşaAllah sizi çoook seven ve sizinde çok seveceğiniz biri karşınıza çıkar

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kuzenimden başka kimse bunu bilmiyor. Bilmedikleri halde gitmesem anlarlar mı acaba diye soru oluştu kafamda...
Güzel kızım,kimse bir şey anlamaz merak etmeyin.
Siz bu durumu takıntı haline getirdiğiniz için etrafınızdakilerin de farkına varabileceğini düşünüyorsunuz ama yüksek ihtimalle o hengamede kimse bunu sorgulamaz.

Ayrıca henüz davetiyesi bile dağıtılmamış ve ne zaman olacağı belli olmayan bir düğün için şimdiden endişe duymanız sizde kaygı oluştuğunu gösteriyor.
Zaten kaygı ile obsesyon yani takıntı yakın arkadaştır,birbirini besler.

Ben kuzeninize olan duygularınızın temelinde de 'ulaşılamayana olan takıntı' olduğunu düşünüyorum.
13 yaş ergenlik başlangıcı sayılır ve o yaştaki duygular çoğu zaman gerçek ve sağlıklı değildir.
Beynin sağlıklı kararlar alma yaşı da 22-23'tür yani siz henüz sağlıklı karar alma evresini de tamamlamamışsınız.
Psikolojik yardım almayı düşünür müsünüz?
Bu yardımın özellikle duygularınızı düzenleme ve sağlıklı karar alma konusunda size büyük faydası olur.

Bir büyüğüm olarak dalga geçmeden aşağılamadan kırmadan yardımcı olmanız beni çok mutlu etti. Aslında bunu takıntı haline getirmedim ama öyle mi anlasilmasina sebebiyet verdim bilmiyorum. Hayatımda iki kişi oldu ama o olsaydı farklı olurdu dedim ama bunu hiçbir şekilde kendi hayatımı mahvedecek şekilde ön planda tutmadım. Çok sevdim bunu ben bilirim ama onu ne rahatsız ettim ne muhabbet kurmaya çalıştım kendi içimde yaşadım. Bu saatten sonra zaten umut yok ama son kez düğününe gitmek istemedim başka bir sorun yok yani :) Tekrardan çok teşekkür ederim ❤

Gitmek istemiyorsanız gitmeyin kimsenin karışmaya hakkı yok.

Evet kuzeniniz olması yanlış olabilir ama bir noktada önemli değil sevmişsiniz, insan seveceği insanı seçemiyor. Burda önemli olan karşılıklı olmaması.
Bir yabancıya da aşık olabilirdiniz ve yine karşıklıksız olabilirdi.

Bir şekilde kendi hayatınıza bakmanız lazım, unutmak demiyorum kolay değil biliyorum. Ama bu şekilde gözünüzün önündeyken çok üzülürsünüz, kendinizi uzaklaştırmanız gerekiyor bence.

İnşallah tekrar sevebileceğiniz ve sizi sevebilecek bir insan çıkar karşısınıza

Takıntı olduğunu ve onu düşünüp psikolojimi bozduğumu düşünmüyorum. Saygı duyuyorum görüşünüze tabi. Bir arkadaşın dediği gibi insan seveceği kişiyi seçemiyor. Kuzenime olan hislerimi gerek sosyal hayatımın gerek okul, dersler, aile hayatımın ön planında tutmadım. İçimde yaşadım ve o olsaydı gerçekten anlaşabileceğim biri olurdu diye düşündüm. Her insanın kafasında bir profil olur ya benimkisi hep o oldu. Düğünü var evet başka biriyle mutlu kendi adıma üzüldüm ama onun adına sevindim çok mutlu olsun. Lâkin gitmek istemiyorum içimden gelmiyor. Görmemek daha iyi. Ama sanırım bunu yanlış ifade etmişim ve yanlış anlaşılmasına sebebiyet vermişim. Büyütülecek bir durum yok sadece düğününe gitmek istemiyorum :) Güzel vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. ❤

Söylediklerinizde çok haklısınız. Ben de kuzenimin olmasını istemezdim kimse istemezdi. Sadece düğününe gidip görmek istemiyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun.. ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…