şimdi canlarım uydurma tarifleri yazmak da zor oluyor yaa ben önce bir paket rosman kepenii mutfak robotuna attım baya baya uzun bir müddet robotta kepeği çektim bu fikir dün gece sahurda uyumaya çalışırken geldi aklıma sonra onu buzluk poşetine alıp düz bir hale getirdim biraz donmasını bekledim öle taş gibi olmasını değil sonra 2 orta boy soğanı buhar usulü kapağı kapalı biraz kavurdum kıymayı ekledim yarım ateşte baya kavurdum suyu çekilince 1 orta domatesi doğradım 3 tanede biber doğradım kendi halinde kavruldu sonra tuz ve karabiber ekledim altını kapadım 45 dakka sonra kepeği buzluktan aldım tekrar robota attım uzun uzun çektim ve ince elekte eledim valla göz kararı yeter dedim eleğin üstünde kalanlar sanki yine aynı rosman kepeği olarak kaldı diğer kaptaki ince una bayaa benzedi bir paket mayaya 1 y k splenda koyup ılık sütle mayayı kabarttım unun içine döktüm başladım yoğurmaya sütü aldım elime az katı oldu az az süt ekledim elekte kalan kepeklede un katar gibi onu kattım tabi tuzuda unutmayın biraz cıvık bir vaziyette üstünü örtüp balkona güneşe koudum baktım yavaştan kabarmaya başladı o minik tepsiye folyoyu yaydım hamuru ikiye böldüm yarısını aldım tepsiye bastım düzledim pizzayı yayar gibi yani üstüne kıymayı dağıttım her yerine karşılıklı folyoyla beraber hamuru kıymanın üzerine rahatlıkla kapattım yine eliniz çeşmenin altında olsun hafifçek ıslatırsınız elinizi uçlarına felan şekil verirsiniz yumurta sürmedim kokar diye sonra fırına verdim 150 derecede yine ağar pişirdim ben nasıl yumuşak olurmu acaba kurur murur dedim ama vallahi süper oldu böle kıyır kıyır bir hamur olmuş hiçte kurumadı benim bütün hayalim böle bir hamurdan poğaça yemekti bu bitsin hemen denicem![]()
kepekten bişey kaybetmedim kepek oldu iki katı yani o elekte kalanlardan bayaa bir duruyor kepeğim yani