Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

çoook teşekkür ederimmmmmm canımmm

Medesam, duydum seni geldim bak :) İyi insan mıyım yoksa diğer atasözümü bilemedim ama

Kızlar, ben sabah tiroidim için doktoruma gittim gitmişken de dukanla ilgili ne kadar tahlil varsa karaciğer, böbrek, kolesterol vs. hepicini yaptırdım.

Sadece kolesterolüm sınırın biraz üzerinde bu da tiroidle ilgili zaten (aşağıda açıklama) onun haricinde bütün tahlillerim gayet iyi, tabiki tiroidim max 4 olması gereken değer 32 :))) Bunun da dukancımla ilgisi yok, bu tsh la kilom sabit ya ben şükretmiyim de ne yapayım

Size azıcık hastalığımı yazayım

Hipotiroidinin en sık rastlanan belirtileri arasında şunları sayıyor: Yorgunluk, halsizlik, soğuğa tahammülsüzlük, mutsuzluk, isteksizlik, kilo artışı, kabızlık, saç dökülmesi, kas ve eklem ağrıları, ses kalınlaşması, adet düzensizlikleri.

HIPERTROİDİ NELERE YOL AÇAR?
Kalbin ritmini bozuyor: Hipotiroidinin başlangıç döneminde tansiyon yükselmesi (özellikle küçük tansiyon), kalp hızında azalma görülebilirken ileri dönemlerde kalp ritm bozuklukları, kalp yetmezliği, kalp damar hastalıkları da ortaya çıkabiliyor.

Kabızlık yapıyor: Özellikle kabızlık sık görülüyor. Ancak şişkinlik, hazımsızlık da görülen yakınmalar arasında yer alıyor.

Böbrekler suyu atamıyor: Böbreğin vücuttaki suyu atması yavaşlıyor ve ödem oluşuyor. Aynca toksik maddelerin vücuttan atılması da zorlaşabiliyor.

Uykuda solunum duruyor: Özellikle tedavi edilmemiş, ilerlemiş hipotiroidik hastalarda solunum yavaşlıyor, derinliği azalıyor ve normalde kanda oksijen azalmasına ya da karbondioksit yükselmesine verilen etkin cevap bozuluyor.

Kas krampları ve güçsüzlük: Kas ve iskelet sistemi hipotiroididen oldukça fazla etkileniyor. Kas krampları, kas güçsüzlüğü bazen ilk bulgular olabiliyor.

Cilt kuruyor, kalınlaşıyor, kaşınıyor: Cilt kuruması, geçmeyen kaşıntılar, ciltte kalınlaşma görülüyor. İleri dönemlerde ise karoten maddesinin birikimi sonucu ciltte sararma ortaya çıkabiliyor.

ZİHİNSEL GERGİNLİK
Hipotirodi sperm üretimini bozuyor: Hipotiroidi östrojen oluşumunda dolayısıyla da kadında yumurtlamayı sağlayan diğer hormonların salgılanmasında bozukluğa yol açabiliyor ve sonuçta sağlıklı yumurtlamanın olmadığı adetler oluşuyor. Erkeklerde ise sperm üretimi ve kalitesi bozulabiliyor. Erkek ve kadındaki bu da kısırlığa yol açabiliyor.

Çocuklarda büyümeye engel oluyor: Hipotiroidi varlığı bebek ve çocuklarda gelişme geriliğine yol açıyor. Aynca tiroid hormonları beyin gelişiminde çok önemli olduğundan bu hormonların eksikliği zihinsel gerilik, anlama güçlüğü, geç öğrenme durumlarına neden olabiliyor.

Metabolizmayı yavaşlatıyor: Metabolizmanın yavaşlaması sonucu enerji üretiminin azalması, hipotiroidinin yarattığı kansızlığın olması üşümeye yol açıyor.

Kötü kolesterolü yükseltiyor: Kan kolesterol düzeyi hipotıroidi de artıyor. LDL kolesterolün artması damar hastalıklarına zemin hazırlıyor, koroner kalp hastalığı oluşumunu artırıyor, kalp krizini tetikliyor.

Şişmanlığa yol açıyor:
Hipotiroidi metabolizmayı yavaşlatması ve hastaların, yorgunluk, halsizlik, kas ağrıları gibi nedenlerle aktiviterinin azalması sonucunda kilo artışı olabiliyor.

Bu arada yazmaya 16.57 de başladım ama ancak bitiriyorum, alıntılarımla bilahare geleceğim. Şimdilik hepinizi öpüyorum

ben sankı ekımı gormustum ama bısey yazmadııı.... :26:

kuzuummm tahlillerinin iyi olmasına sevindim..en kısa zamanda benimde doktora görünmem lazım..
başının ağrısı neyden kaynaklıymış onu yazmamıışsın...

canım benim yaaa nasıl da denk gelmiş öyle vallahiii sen iyi insanmışsın ben de temiz kalpliymişim ihihih
canım bu yazdıklarından sonuçlarının tertemiz misler gibi çıktığını anlıyorum,çok şükür kuzum benim
peki bu baş ağrıların neden oluyormuş ve saç dökülmesiyle ilgili cildiyeye göründün mü ?

Anaaaa yazmıssında ben gormemısım yada aynı anda yazmışız. Ay aman ıyı ıyı güzel güzel. Tahlıl sonuçlarının ıyı çıkmasına sevındım. Ama bas ağrın neden onu demedımı.. yada troıdınmı tetıklıyor basagrınıda . gecmıs olsun canım benim..dikkat et kendıne..

kuzuummm tahlillerinin iyi olmasına sevindim..en kısa zamanda benimde doktora görünmem lazım..
başının ağrısı neyden kaynaklıymış onu yazmamıışsın...

Canlarım, dukanla ilgili herşey tertemiz ama tiroidle ilgili sorunum var işte, şu an tsh normalden kat kat yüksek olduğu için hipotiroidinin başlangıç döneminde tansiyon yükselmesi (özellikle küçük tansiyon) oluyormuş, benim baş ağrımın nedeni büyük ihtimalle bu. Doktor kızdı tabi, ilacımın dozunu artırdı, 1 ay sonra yeniden gidicem doktora. Bir de bu ara anormal üşüyorum ellerim buz gibi, biriyle tokalaşıyorum ya, insancıklar sanki demir tutmuş gibi oluyor Ama sanırım değer düştükçe rayına girecek.

Medesam cildiyeye gidemedim ama benim saç dökülmesi yine tiroid kaynaklı, aşağıya boşuna yazmadım ama hiç okumamışsın bile, yaramaz arımaya :)))

heheheh :)))) çok güldümmmmm...olsun olsun zamanla esniycez..ben yaparken kapıyı kitliyorum
youtube dan videonu bekliyoruz tıklamak için P

fırlama oğlun kaç yaşında merak ettim:)

14 yaşında canım :))

Senin tahliller nasıl canım, rapor ver bakalım :))

Sağol canım benim, geldim, raporumu da verdim :) İyiyim şükür :)

Canım benim, üzme kendini, olmuyorsa olmuyor işte, çocuk istemiyor ingilizce öğrenmeyi :))
Günaydın canlar

dün utancımdan diyemediydim +2,8 diye şimdi -1,3 gittiğine göre diyebilirim artık

umarım herkes bol eksi görmüştür bugün moralim yerine geldi biraz ohhhhhh

Canım benim, kıyamam sana, demek utancından diyemedin :))

Canımmm, ipektoşum, ilk mesajı okuyunca gideceksin sandım ama neyseki arkasından öyle olmadığını gördüm.

Canım benim, ben de senin, aliyemin,rachelimin hakettiğinizi düşünmüyorum, gerekirse hepimize versinler ceza, birlikte çekeriz. Ama buradan gitmek yok

çok geçmiş olsun ben de benzer dönemleri hayatımda 2 defa geçirmiştim ve pompayla şişirilmiş gibi kilo almıştım
uyuşukluk baş ağrısı saç dökülmesi uyku düzensizlikleri hatta unutkanlık bile
sevimsiz birşeydir ama düzeliyor
ne ilaç verdi doktorun dozunu nasıl ayarladı

Ben yazmaya başladım ama bitiremedim ki bir türlü :))) O arada sen de yazdın demek ki canım :))) baş ağrım da tiroid kkaynaklı tansiyon yükselmesi, yavaş yavaş gidecek sanırım, sağol bitanem

...
Senin tahliller nasıl canım, rapor ver bakalım :))...

Benimki perşembe öğleden sonraya çıkacak anca, cuma sabaha gelirsin dediler. Meraktayım ben de yumurtalar görünecek mi tahlilde diye.

Geçmiş olsun, değerlerin iyi çıkması (tiroid dışında tabii) güzel bir haber olmuş. O da zamanla düzelir inşallah.

Bitanelerim benim,

Birbirimizi hiç görmedik ama nasıl bir bağ oluştu aramızda, hiç çıkarsız, gerçek dostluk bu işte, beni merak etmeniz çok duygulandırdı beni, bu tiroid denen şey duygusal da yapıyor zaten insanı, gözlerim dolu dolu oldu, gerçekten çok mutlu oldum. Bazen kimselere anlatamadıklarımızı paylaşıyoruz burda, birimizin derdi hepimizin derdi oluyor, mutluluğu hepimizin mutluluğu. Sahiden bir aile gibi olduk. Umarım bu birlik diyet bitiminde de devam eder.

Daha fazla yazamayacağım, biraz sulugöz oldum ben, hepiniz iyi ki varsınız, hepinizi çok seviyorum.

HERKESE İYI akşamlar arkadaşlar..Umarım herkes guzel bır bayram geçirip gelmıştır..ben 29 ekım akşamı döndum evıme bır baktım kı evım darmadagın..hırsız gırmış maalesef.. :))
gülerek anlatıyorum çunku hırsıza çok acıdım hiçbırşey alamamış :)) her yerı darmadagın etmış bır pisliği kaldı :)),insan onu barı temızler gıder..laptopu mu yazıcı mı almadıgına şaşırdım valla Allah nasıp etmedı demek kı :))
dukan dıyetıne aynen devam..sevıyorum ben bu dıyetı ya..yalnız zaman kaybetmeden bıraz hız vermem lazım dıyetıme yoksa mart ayında güçlendırmeye gecemeyecegım :) ve bırde hepınızı çok özledım ...

İyi akşamlarr Dukan fıstıklarııı

adım Aynur , 28 yaşındayım , öğretmenim

10.10.2012 tarihinden bu yana tam bir Dukancanım

Aralık 2011de diyete başladım 105i görmüştüm , başladığımda 102 idim , diyetle87lere indim ama bir türlü gerisi gelmedi , 4-5 ay durakladım , 2 ileri 1 geri devam ettim :26::26::26:

Dukana başlama kararı aldım , 2-3 hafta hazırlık aşaması oldu benim için , Maraşın bi ilçesinde yaşadığım için kitabı netten sipariş ettim , 3 kere hatmettim , içime sindikten sonra yulaf kepeklerimi sipariş verim , vee geldikleri günün ertesi günü 86.8 ile Dukana başladım

şuanda harika gidiyor , inşAllah çook daha güzel sonuçlar alacağım

çoğunuzun başarısını gördüm , hepinize tütütütü MAŞALLAH diyorumm

aslında +90 Topicindeyim , orda harika bi dayanışmamız var , ama burdada sizleri sürekli okuduğum için en azından bi selam vereyim dedim

Aranıza bugün katıldım ve Dukan diyetinde de ilk günüm. 93 kg. ile başladım ne kadar sürer bilmem ama idealim 70 kg. :) İnanıyorum ki, azmin sonu zafer olacak...

iyi akşamlar,

alıntı yapmadan okudum ama aklımda kalanları hemencik diyim:

ekim tahlillerin iyi çıkmasına sevindim. oğluşa üzülmemek elde değil, sırf dil eğitimi için okula dünya kadar para bayılıyorum. o da bi zahmet öğrensin.

internetbağımlısı, inşallah senin yumurtalar tahlillerde gözükmez.

delycim bende ufak bir netbook var bir de vınn tabi. yolda çok zaman geçiriyorum diye almıştım. önceleri alışveriş sitelerini zengin ediyordum. bu ara size takıldığımdan bu siteler zarar açıklamışlar:)

Pekmezcim nereye gidiyon, seni bırak benim verecek bi dünya kilom var. sizsiz olmazzz...

yeni gelen arkadaşlarım hoşgelmişler. özellikle dişçi arkidişim iyiki geldin. sen benim dişlerimi bi görsen ahhh ahhh(( nerdesin? hemen görüşsek ne iyi olur:) sen benim dişleri yaparsın ben de senin elektrik işlerini hallederim:)

95'e "bıktım artık senden, düş yakamdan" diyen ama sözünü dinletemeyen azra

oh cillop gibisin yani. maşallah...

Aranıza bugün katıldım ve Dukan diyetinde de ilk günüm. 93 kg. ile başladım ne kadar sürer bilmem ama idealim 70 kg. :) İnanıyorum ki, azmin sonu zafer olacak...

hoşgeldiniz arkadaşlar. bu toğik pek çoğumuza deyim yerindeyse "yaradı". umarım size de yarar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…