- 20 Ekim 2011
- 261
- 9
- 66
Herkese günaydın!
Bu akşam artık oyalanmayıp toplu pişirme işine geçmem gerek! Yoksa bu hafta çok zor bitecek.
Dün Tüyap'taki İst. Kitap fuarına uğradım, Allah'ım o nasıl bir çocuk kalabalığıdır. Bu aralar çalıştığım serginin de etkisiyle çocuk yapma fikrinden uzaklaştım sanırım :)) (Şaka bir yana, herkesi Koç Müzesi'ndeki İşte Güneş Sergisi'ne bekleriz, 7-14 yaş çocuklarına hitap eden güneşle ilgili bir sergi)
Müslüman'ın Diyeti diye bir kitap da var aldıklarımın arasında, belki şu fazla yeme-israf olayından kurtulurum okudukça akıllanırım diye ümit ediyorum. Şu ara gene yoğurtla bozdum kafayı. Eskiden evde muzur şeyler bitse hemen bana dönerdi herkes, "Bu yemiştir." diye, şimdi yoğurt sabıkalısı oldum.
13te boğanın orası sabit midir şu an? Beni de unutmayın. :)
Köz nerde olsun tabii, tavada çevirmeye çalıştım. Gerçekten vakitler uyarsa yapalım seninle bir starbucks, hem kahve hem sohbet hem de splenda stoğu biriktirmece :)
Çözmeme az kaldı. :)) Piştiler aslında tavada ama kırtiş kırtiş oluyor yerken, normali böyle herhalde? Sanki iyice sıyrılmış bir tavuk parçasını, kıkırdağını hala et var mı diye kemiriyormuşum gibi bir his geldi. Anlayamadım bende veya pişirmemde bir sorun mu var.
Tatlısı da yapılabiliyor dukana uygun, google a kabak tatlısı dukan yaz çıksın. :) En basit ve üşengeç haliyle yapmıştım ben: Karanfil tarçınla kabakları kaynatıp yumuşayınca üstlerine tatlandırıcı serpip yemiştim.
Geçmiş olsun, kötü bir tecrübe olmuş. Umarım gerekenler yapılır şikayetin sonunda da, insanlar nasıl davranmaları gerektiğini biraz olsun anlar. İşini adam gibi yapmayan insanlara sinir oluyorum, sanki seni zorla mı o işe soktum ben? Sevmiyorsan bile bir kere o işe girmişsin, tüm sorumluluklarını adam gibi yerine getirmekle yükümlüsün. Hayret bir şey...
Bu akşam artık oyalanmayıp toplu pişirme işine geçmem gerek! Yoksa bu hafta çok zor bitecek.
Dün Tüyap'taki İst. Kitap fuarına uğradım, Allah'ım o nasıl bir çocuk kalabalığıdır. Bu aralar çalıştığım serginin de etkisiyle çocuk yapma fikrinden uzaklaştım sanırım :)) (Şaka bir yana, herkesi Koç Müzesi'ndeki İşte Güneş Sergisi'ne bekleriz, 7-14 yaş çocuklarına hitap eden güneşle ilgili bir sergi)
Müslüman'ın Diyeti diye bir kitap da var aldıklarımın arasında, belki şu fazla yeme-israf olayından kurtulurum okudukça akıllanırım diye ümit ediyorum. Şu ara gene yoğurtla bozdum kafayı. Eskiden evde muzur şeyler bitse hemen bana dönerdi herkes, "Bu yemiştir." diye, şimdi yoğurt sabıkalısı oldum.
Kızlar.
13 de boğanın köşede buluşsak. (sanırım orada simit sarayı falan bişey varr). Yeterli sayıya ulaşınca da ordan tranvayla yada yürüyerek modaya geçsekk. Ne diyorsunuz. Ben ona göre biletimi alacağım da.
Saate itirazı olan varmı???
13te boğanın orası sabit midir şu an? Beni de unutmayın. :)
taşlık diyenlerden biri de bendim
Kuzum anneannem köyde közde yapardı sen şimdi nası pişircen közde :) biri daha vardı taşlık aldım diyen o nası pişirmiş öğrenelim
24ünü tutturamadım malesef ama vaktin olursa geldiğimde sana starbuksta vanilyalı bol splendalı light sütlü latte ısmarlayabilirim
Köz nerde olsun tabii, tavada çevirmeye çalıştım.
seitan, ya harikasin. ben biraz daha takiliyim bari, sen butun isin puf noktasini coz, ondan sonra yapayim
Taslik, haslama bile harika olur. bizim koyde aybora tavuklarimiz vardi, onlar koy tavugu gibi olmuyolar, cok cabuk etleniyolar. her yerini yerdik biz. ama tasliklari annem direk cocuklara ayirirdi. en sevdigimiz yeri oldugu icin. o kadar lezzetli bi sey dusun, cocuk dedigin sey seviyo:)
Çözmeme az kaldı. :)) Piştiler aslında tavada ama kırtiş kırtiş oluyor yerken, normali böyle herhalde? Sanki iyice sıyrılmış bir tavuk parçasını, kıkırdağını hala et var mı diye kemiriyormuşum gibi bir his geldi. Anlayamadım bende veya pişirmemde bir sorun mu var.
bal kabağı çorbasını denedim az önce fena değil ama tatlısı tercihhhhhhhh ama yasakkkk :26:
Tatlısı da yapılabiliyor dukana uygun, google a kabak tatlısı dukan yaz çıksın. :) En basit ve üşengeç haliyle yapmıştım ben: Karanfil tarçınla kabakları kaynatıp yumuşayınca üstlerine tatlandırıcı serpip yemiştim.
....
Kızlar ben çok kötü hasta oldum ya, hafta sonu nişanlım geldi, onla gezicem derken baya üşütmüşüm...Çok soğuktu hava burda, hasta olacağımı tahmin ediyordumda bu kadarını değil...Neyse yaşadıklarımı şöyle özetliyeyim zira çok sinirliyim....(Dukan dışı okumak istemeyenler için)....
Geçmiş olsun, kötü bir tecrübe olmuş.
Son düzenleme: