sporumu yapıp plates topumu koltuğumun altına sıkıştırıp eve döndüm.öğle yemeğini yaptım şimdide akşam yemeğini pişiriyorum.benim çocuklar ve eşim öğle yemeğine eve geliyorlar.bu yüzden spordan gelip koşturarak yemek yapıyorum.temizliğinde bir ucundan başlıyorum.sonunuda spaları ve adamı gönderdikten sonra yapıyorum.hergün aynı rutin.sabah eren kalkıyorum.bu yüzden öğlenin bu zamanı gelince hafiften yorulup dinlenmek istiyorum.artık eskisi gibi deyilim.daha çabuk yoruluyorum.puding yapıp azar azar kaplara dökmüştüm.2 yedim.içinde çok enerji olmadığı için tokluk vermiyor.Allahtan artık eskisi gibi açlık kırizlerim tutmuyor.
Süt tozu kullanmak istemiyorsanız Eda Dukancan'ın şipşak ekmeğini öneririm. Ben son günlerinde hep bunu yapıyorum.
Malzemeler:
6 y.k. kepek-galeta karışımı
2 yumurta
1 ç.b. süt
1 p. kab. tozu
1/2 ç.k. mahlep ve 1 çimdik tuz
Hepsini karıştırıp 175 C de, yaklaşık 30 dak. pişiriyoruz ve 5 dak. fırında bekletiyoruz. Üstü biraz zor kızarıyor. Ben cam-baton kek kalıbında ve yağlı kağıt kullanarak yapıyorum. Bu koca ekmek 2 günlük hakkımız
sporumu yapıp plates topumu koltuğumun altına sıkıştırıp eve döndüm.öğle yemeğini yaptım şimdide akşam yemeğini pişiriyorum.benim çocuklar ve eşim öğle yemeğine eve geliyorlar.bu yüzden spordan gelip koşturarak yemek yapıyorum.temizliğinde bir ucundan başlıyorum.sonunuda spaları ve adamı gönderdikten sonra yapıyorum.hergün aynı rutin.sabah eren kalkıyorum.bu yüzden öğlenin bu zamanı gelince hafiften yorulup dinlenmek istiyorum.artık eskisi gibi deyilim.daha çabuk yoruluyorum.puding yapıp azar azar kaplara dökmüştüm.2 yedim.içinde çok enerji olmadığı için tokluk vermiyor.Allahtan artık eskisi gibi açlık kırizlerim tutmuyor.
mantıklı geldi canım. aslında dün kaçamak yaptım kireçli kabak yedim ve bugün+ beklerken - gördüm regl döneminde olmama rağmen 68.0 gördüm :) 3 gün ceza olarak atak düşünüyordum ama hem takımdakiler gerek yok dedi hemde annem eğer atak evresine bünyen alışırsa kilo veremezsin artık dedi. bırak sebzelere alışsın vücudun biraz hem bak tartıyıda etkilememiş dedi. sporu arttırıp 65 i görene kadar sınırlı izinli kullanmayayım diyorum. ama ekmeğe falan hep süt tozu gerekiyor mecburen kullanmak lazım. ben dukan mikrodalga ekmeği yapıp sabah tost yapıyordum süt tozum bitti bugün krep yaptım ama hiç sevemedim tadınıyürüyüşümü arttırıp biraz dikkatli besleneyim dediğin gibide yaparım 65 ten sorna 5+5 e geçerim daha uygun olur böylece vücutta çok sapıtmaz :)
Süt tozu kullanmak istemiyorsanız Eda Dukancan'ın şipşak ekmeğini öneririm. Ben son günlerinde hep bunu yapıyorum.
Malzemeler:
6 y.k. kepek-galeta karışımı
2 yumurta
1 ç.b. süt
1 p. kab. tozu
1/2 ç.k. mahlep ve 1 çimdik tuz
Hepsini karıştırıp 175 C de, yaklaşık 30 dak. pişiriyoruz ve 5 dak. fırında bekletiyoruz. Üstü biraz zor kızarıyor. Ben cam-baton kek kalıbında ve yağlı kağıt kullanarak yapıyorum. Bu koca ekmek 2 günlük hakkımız
annen en doğrusunu söylemiş bence :) bi de son güncellemelerde süt tozu sınırsız izinli olmuştu, gerçi ben hala sınırlı niyetiyle kullanıyorum sana da öyle kullanmanı tavsiye ederim tabi ama son güncelleme o şekilde yani haberin olsun canım
bunu galetasız kepekle yapsak da aynı tatta olur mu acaba? ben bi türlü bulamadım da galeta karışımınımigrosa gitmek lazım
hashish eger termal kemer almazsan o zaman streci bıkaç kat fazla sar ve üzerıne sıkı bır tayt gıy oda olur benceayyy şahanesin, çok teşekkür ederimama termal bantım yok benim, çok olumlu etkisi oluyo mudur acaba onun, kullanmasam çok farketmez inşallah?
donbul siz kaç yaşındasınız Allah aşkına..sporumu yapıp plates topumu koltuğumun altına sıkıştırıp eve döndüm.öğle yemeğini yaptım şimdide akşam yemeğini pişiriyorum.benim çocuklar ve eşim öğle yemeğine eve geliyorlar.bu yüzden spordan gelip koşturarak yemek yapıyorum.temizliğinde bir ucundan başlıyorum.sonunuda spaları ve adamı gönderdikten sonra yapıyorum.hergün aynı rutin.sabah eren kalkıyorum.bu yüzden öğlenin bu zamanı gelince hafiften yorulup dinlenmek istiyorum.artık eskisi gibi deyilim.daha çabuk yoruluyorum.puding yapıp azar azar kaplara dökmüştüm.2 yedim.içinde çok enerji olmadığı için tokluk vermiyor.Allahtan artık eskisi gibi açlık kırizlerim tutmuyor.
Valla çok takdir ediyorum sizi. Sabah sporlarınızı, bizzat 3 öğün ailenize ve kendinize ayrı ayrı yemek hazırlamanızı, sonra buraya vakit ayırmanızı. Allah yaşama sevincinizi ve enerjinizi eksik etmesin inşallah
akşama yapacağım :) çok sağol teşekkür ederim tarif için kaydettim :)bugün migrosa gidip hem süt tozu hem kepek galeta karışımı almalıyım. çünkü bende sadece kepek var :) onuda çok övüyorlar burada gördüm tadı güzelmiş bari ondan alayım birde onu denemiş olurum :) akşam dershaneye giderken alayım :)
benim yaşadığım şehir minicik ama burdaki migrosta ve kipada artık kepekten çok karışımı satılır oldu.gerçektende kepeğin tadı daha az geliyor.daha lezzetli.kipada5 liraya aldım.migros nerdeyse 7 lira fiyat koymuş.dukancı çok galiba ondan.bir baıyorum raftakiler bitmiş.
maşallah canım çok büyük koşturmacan var çocuklar eş ev aş ve en önemlisi spor. allah yardımcın olsun bu kadar yoğunluk arasında yaptığın diyette cabası. gönülden tebrikler.
Bilmiyorum ki canım, hiç denemedim öylesini :44: Ben yulaf kepeğini stoklamıştım, sonra bu karışım çıkınca ona yöneldim. Ekmeklerde daha hoş oluyor, kepek tadını daha az alıyorsun. Mesela bu yukardaki tarif mısır ekmeği gibi. Yulaf kepeğini şu portakallı-çikolatalı kekte kullanıyom artık. Keklerde başka aromalar ve kakao falan olunca kepek tadı zaten çok olmuyor ama tuzlularda o kepek tadını bastıramıyorsun. Bu arada yakınlarda şöyle orta büyüklükte market falan varsa oralara da bak. Ben Migros dışında başka yerlerde de rastladım. Dukancılar çığ gibi büyüyorrrr
donbul siz kaç yaşındasınız Allah aşkına..birde eskıden süpergirl muydunuz kı bu işlerden daha daha fazlasını yapabılıyordunuz ..herşeye yetışen bır eş ve anne:2:..üstelık tarıflerınızıde dıkkatle takıp edıyorum:44: üstune bırde yemek tarıflerı..maşAllah barekAllah
selam Forumu çok beğendiğim için aranıza katıldım.dukan seyir dönemindeyim.çok ciddiye almamıştım.sayenizde bazı şeylere dikkat etmem gerektiğini farkettim.
ablacım dıyecegım musadenızle yaşınıza hürmeten:18:..ablacım bende balkabagı ıle bır soguk içecek yapıyorum ınanın o kadar guzel kıpazardan şimdi geldim taze tatlısu kabağı aldım.bununla puding yapacağım
TATLISUKABAĞI PUDİNGİ
1kilo tatlısu kabağı
1 litre süt
arzu etiğiniz kadar tatlandırıcı
abağın kabuklarını soyup minikminik doğrayın.sütle ocağa koyup kaynatın altını kısıp kapağını kapatıp kabaklar yumşacık olana kadar pişirin.bu esnada sütün fazla suyu buharlaşır.iyice ezilebilecek kıvama geldimi bilendır yadımıyla ezin.bilendırı olmayan süzgeçten geçirebilir.içine dilediğiniz tada gelene kadar tatlandırıcı koyun.içine arzu ederseniz vanilya aroması koyabilirsiniz.soğuyunca puding gibi koyulaşır.koyuluğunu kaynatma esnasında ayarlıyabilirsiniz.kabak tatlısı yapma içinde kabağı narmalden küçük dilimleyip küçük bir kaba yan yana sıralayın üzerine tatlandırıcıyı biraz biraz ve tek tek dökün bir akşam dinlendirir sabah mikrodalgada pişirebilirsiniz.sabaha kadar tatlandırıcıyı içine çeker mikro dalgada eritmeden pişirir fırındada pişer maksat çeşit olsun ve sevdiğimiz birtatlı dukana uygun olsun.
Kitaptan alıntılayarak yazıyorum.
1 için: Şimdiye kadar seyir evresi süresince proteinlerle ve protein+sebzelerle dönüşümlü diyet uygulayarak beslendiniz, yani bu iki besin grubunu iyi tanıyorsunuz. Artık dönüşüm kuralına uymak zorunda değilsiniz, proteinler ve sebzeleri istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz, hatta iki besin grubunu bir arada tüketebilirsiniz.
2 için: Güçlendirme evresi boyunca yulaf kepeği günde 2 çorba kaşığı dozunda alınmalıdır. Bu 2 kaşığın yanına 2 dilim ekmek ekleyebilirsiniz ve eğer yulaf kepeği galetası yemeyi alışkanlık edndiyseniz, ekmeğinizi akşam yemeğinde, peynirinizin yanında yemek üzere saklayabilirsiniz.
3 için: Güçlendirme evresi boyunca, aşağıdaki besinleri tüketmekte özgürsünüz. atak rejiminin proteinli besinleri, seyir döneminin sebzeleri, muz üzüm ve kiraz dışında her gün bir porsiyon meyve, günde 2 dilim tam tahıllı ekmek, 40 gr çok yağlı olmayan peynir, haftada 2 porsiyon nişastalı gıda, kuzu budu, 2 çorba kaşığı yulaf kepeği, 25 dk yürüyüş. Ve bütün bunları tamamlamak üzere haftada 2 kez ödül yemeği, haftada 1 gün mutlaka atak rejimindeki gibi saf protein diyeti.
yazdıklarım tamamen kitaptan alıntıdır, güvenebilirsiniz. başarılar sevgiler
ablacım dıyecegım musadenızle yaşınıza hürmeten:18:..ablacım bende balkabagı ıle bır soguk içecek yapıyorum ınanın o kadar guzel kıkabagı kuçuk ve uzun şekıllı olanlarından secıyorum..ıkıye böluyorum ve çekırdeklerını çıkarıp kestıgım yarısını kabugu ıle duduklüye koyuyorum..bı haşlanıyor kı kabugu oldugu gıbı çıkıyor üstelık normalden daha tatlı oluyor tatlandırıcı kullanmaya gerek yok.kaşıkla yumşayan içinı alıyorum dolapta sogutuyorum..mıkserde çekıp süt ilave edıyorum..istersem üzerıne tarcın ıstersem vanılya aroması yada çikolata aroması ılave edıyorum bıkaç damla..lıght sutlu kabak ..milkshake oluyor ellam. .tadı super ısteyen tatlandırıcı kullansın oda guzel olur..dukana başladıgımdan berı çok yemek uydurdum ama balkabaklı shake hepsınden guzel oldu..
Şimdi arkadaşlar bır sorum var..ayvayı haşlayıp aynı kabaktakı gıbı içecek yapmak ıstıyorum..lifli bır meyve ayva..ne düşünuyorsunuz ayvayı haşlayıp 1 tane gunluk kullanmak sızce dukana uygun mu..lütfen fıkırlerını belırtın canım arkadaşlarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?