Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

atakta domatesi ben de çok özlemiştim :) az kalmış seyir evresinde rahat edersiniz. yalnız öğün atlamak çok büyük bi yanlış ben yaptım oradan biliyorum. o yüzden öğün atlama canım az da olsa bi şey ye.

Merhaba haklısın ama kahvaltıyı geç yapıyorum ve uzun süre çay içip oturuyorum, sonrada işe dalınca vakit bulamıyorum yemek yemeğe

Okullar başlayınca hayatım daha düzenli oluyor, sabah erkenden yapıyorum o zaman kahvaltımı, çocukları okula, eşimi işe yolluyorum düzene giriyorum

Düzenli yemenin çok etkisi oluyor gerçekten

Bugün atakta son günüm, alışverişe çıkıp sebze ve salata malzemesi alacağım yarın için

İnternette tarifler var ama sizlerde yaptıklarınızı paylaşırsanız sevinirim

Soğan seyirde de çeyrekle kısıtlı mı?

Kızlar kızlar selaaaaaaammmm, bol bol yiyip çok çok kilo verdiğimiz güneşli bir güne merhaba yeni yeni yenilenen vücutlarımıza hoşgeldin diyor güçlendirilmiş diyetimin enfes tatlarına doğru yola çıkıyorum... Oğluş anaokuluna başladı bugünlük sporumu verilen alınacaklar listesi için çarşı pazar gezmelerine ayırıyorummmmm....
haftaiçi o okula bende tekrardan tezime dönüyorum dua edinde çok yakında mezun olup bir üst makama geçivereyimmmmm

Herkese merhabaa :)) bende dukana başladım ve bugün atağın 3. günündeyim 10 kilo fazlam var hedefim 48 kilo olmak. Size bi sorum olucak bu sabah kendime 2 yumurta içine maydanoz peynir yulaf kepeği ve salçalı bi yumurta yaptım atak için uygun mudur acaba??

ya arkadaşlar bişey sorucam.şimdi regl döneminde fazla çıkıyoruz ya,sizde bu fazlalık ne zaman gidiyo.yani regl öncesi fazla çıkıp regl olunca mı geçiyo yoksa regl döneminde fazlaçıkıp bitince mi geçiyo..umarım anlaşılır yazmışımdır sorumu:52:

Cogu insan regl öncesi su topluyor, sonuna dogruda atiyor.. Ben ise reglin ücüncü günü sisiyorum, sonundada iniyorum :1:

Lisamm nerdesiinnn iyi misin nicin girmiyosun meraktayim ..

Herkese merhabaa :)) bende dukana başladım ve bugün atağın 3. günündeyim 10 kilo fazlam var hedefim 48 kilo olmak. Size bi sorum olucak bu sabah kendime 2 yumurta içine maydanoz peynir yulaf kepeği ve salçalı bi yumurta yaptım atak için uygun mudur acaba??
Merhabaa hosgeldin :) boyunuz kac? Maydonoz tadimlik olmali 2 ykni gecmemeli salca ise 1 yk ile sınırlı bunlari gecmediysen sorun yok :)
Merhaba haklısın ama kahvaltıyı geç yapıyorum ve uzun süre çay içip oturuyorum, sonrada işe dalınca vakit bulamıyorum yemek yemeğe

Okullar başlayınca hayatım daha düzenli oluyor, sabah erkenden yapıyorum o zaman kahvaltımı, çocukları okula, eşimi işe yolluyorum düzene giriyorum

Düzenli yemenin çok etkisi oluyor gerçekten

Bugün atakta son günüm, alışverişe çıkıp sebze ve salata malzemesi alacağım yarın için

İnternette tarifler var ama sizlerde yaptıklarınızı paylaşırsanız sevinirim

Soğan seyirde de çeyrekle kısıtlı mı?
Kesinlikle mücveri dene mudaimi olacaksin :1:
1 yumurta
2 yk yulaf kepegi
2 kabak dereotu maydonoz
istersen peynir
tuz karabiber pul biber
kabartma tozu

Kabagi rendeledikten sonra tuzu dokup elinde yogur sonra olusan suyu dök digerlerini ekleyip krep gibi pisir sonrada yemede yaninda yat :1:
Sogan sp gunlerinde 1 yk kadar diye biliyorum

sabah
2 yumurta
30 gr peynir

ara
1 su bardagi sut 2 yk yulaf kepekli muhallebi
1su barsagi sut (biliyorum bu cok oldu )
aksam
250 gr yogurt
4 adet kofte

Merhabaa hosgeldin :) boyunuz kac? Maydonoz tadimlik olmali 2 ykni gecmemeli salca ise 1 yk ile sınırlı bunlari gecmediysen sorun yok :)

Boyum 161 benim üst bölgemde hiç kilo yok bütün kilolar altta birikmiş kocaman bi popo ve odun gibi bacaklar :(( ataktan sonra 2/0 yapmayı düşünüyorum sizce etkili olur mu

1 yumurta
2 yk yulaf kepegi
2 kabak dereotu maydonoz
istersen peynir
tuz karabiber pul biber
kabartma tozu

Kabagi rendeledikten sonra tuzu dokup elinde yogur sonra olusan suyu dök digerlerini ekleyip krep gibi pisir sonrada yemede yaninda yat :1:

oo iyiymiş ben yarın deneriim her gün her gün yulaflı ekmek yemekten sıkılmıştım zaten :27:

bugün spora gittim, başlamadan tartıldım ve 62.70 çıktım hem de kiloları yağdan vermişim 104.56 iken 103.40 oldum :46: annemle iddiaasına girmiştik 16 eylüle kadar 63 olamazsın demişti bana :) oooh çok iyi oldu bu ya. baya sevindim gideyim çizelgemi değiştireyim hemen :) görmemiş kilo vermiş gitmiş çizelgesini değiştirmiş :D ahahah :1:

neyse ben menümü yazayım.

sabah: yulaflı ekmek, 1 bardak light süt
öğlen: atladım öğünü. size öğün atlamayın diyodum bi de. :26:
akşam:1 adet haşlanmış yumurta, 1 adet domates, 1 kupa çay, 2 adet stevia.

sağlıkla kalın :)

oo iyiymiş ben yarın deneriim her gün her gün yulaflı ekmek yemekten sıkılmıştım zaten :27:

bugün spora gittim, başlamadan tartıldım ve 62.70 çıktım hem de kiloları yağdan vermişim 104.56 iken 103.40 oldum :46: annemle iddiaasına girmiştik 16 eylüle kadar 63 olamazsın demişti bana :) oooh çok iyi oldu bu ya. baya sevindim gideyim çizelgemi değiştireyim hemen :) görmemiş kilo vermiş gitmiş çizelgesini değiştirmiş :D ahahah :1:

neyse ben menümü yazayım.

sabah: yulaflı ekmek, 1 bardak light süt
öğlen: atladım öğünü. size öğün atlamayın diyodum bi de. :26:
akşam:1 adet haşlanmış yumurta, 1 adet domates, 1 kupa çay, 2 adet stevia.

sağlıkla kalın :)
Kocaman oluyor simdiden afiyet olsun :27:
az yemissinnnn cok az olmuuss arttirman gerekk
Boyum 161 benim üst bölgemde hiç kilo yok bütün kilolar altta birikmiş kocaman bi popo ve odun gibi bacaklar :(( ataktan sonra 2/0 yapmayı düşünüyorum sizce etkili olur mu
Ayni vucut tipine sahibiz desene birde o kilolar giderken ustten gidiyor sanki.cok lazimmis gibi -.- verilecek cok kilon varsa 1/1 ha 5 kilo hibi bir kiloysa 5/2 ama 2/0 daha cok selulit gidermesi ve sıkılasma icin

1 yumurta
2 yk yulaf kepegi
2 kabak dereotu maydonoz
istersen peynir
tuz karabiber pul biber
kabartma tozu

Sogan sp gunlerinde 1 yk kadar diye biliyorum

Tarif için çok teşekkürler yarın yapacağım inşallah

1yk ne demek yemek kaşığı mı? çok azmış ya

Bugün ki menüm

Sabah : Krep, yumurta haşlanmış, çay

öğlen: köfte, yoğut

akşam: köfte, yoğurt...

Tarif için çok teşekkürler yarın yapacağım inşallah

1yk ne demek yemek kaşığı mı? çok azmış ya

Bugün ki menüm

Sabah : Krep, yumurta haşlanmış, çay

öğlen: köfte, yoğut

akşam: köfte, yoğurt...
Evet yemek kasigi ve fazlasi sebzeye dahil oldugu icin kullanmiyoruz ben bu zamana kadar hic riske atip kullanmadim ertesi gun ise bol bol sebzemi yedim yine :)

Evet yemek kasigi ve fazlasi sebzeye dahil oldugu icin kullanmiyoruz ben bu zamana kadar hic riske atip kullanmadim ertesi gun ise bol bol sebzemi yedim yine :)

Merhaba, herkese hayırlı pazarlar

Cevap için teşekkür ederim

Haklısın riske atmaya hiç gerek yok, sebze+protein yediğimiz gün sınır yok ama değil mi?

Bugün Seyre başladım :52: :21:

Mücver yaptım kahvaltıda çok lezzetliydi gerçekten, biraz domates, biraz salatalık, o kadar lezzetli geldi ki anlatamam :56::39:

Ben vejeteryan değilim ama bu kadar çok et ve tavuk yiyince insan bıkıyor:37:

Köri sosu ve balsamik sirke aldım ama hiç kullanmadım henüz

Güzel tat veriyor mu? Nerelerde kullanıyorsunuz tarif verirseniz sevinirim

Süt tozunu carrefourda bulamadım, kipada coffee mate var lightından kullanılabiliyor mu?

rahatsızlanmıştım 4 ay dukandan sonra 2 ay ara vermiştim veee bugün yeniden başladım çok heyecanlıyım :52:

Esra cığım,bunu sürekli söylüyorsun ve yeni arkadaşlar yanlış anlıyor.Dükan diyetinde sende çok iyi biliyorsunki meyve yemek güçlendirmeye kadar yasak.Senden rica ediyorum lütfen bu şekilde söylersen millet oturup kiwi yiyelim madem sakıncası yok der.Evet dükan kışın vitaminsiz kalanlara haftada 1 kiwi yeme hakkı vermişti.Ama sen sürekli kiwi dersen oturup 1 kilo kiwi yemek olarak algılayabilir yeniler bunu.:34:

Yeni gelenlerin o kadar saskin oldugunu sanmiyorum, kitabi okuyup gelmeleri konusunda yeteri kadar ikna edici olamiyorsaniz bilemem, tatli dille soylerseniz, guclendirmede bile 1 adet meyve izinli oldugunu bilirler, dukani duyup gelen en elestirilen noktasinin sahte sekerler oldugunu bilir. onlari karistirip kullanma konusunda bir derleme yayinlamistim daha once forumda, anlasilan unutulmus. Cunku hepsinin elestirildigi bir nokta var. Zararlari en aza indirgemek icin bazi tatlandirici tiplerini karistirarak kullanmak gerekiyor, diyet kolalarda bu teknigi kullaniyorlar. Cunku hepsini tek tip yaparlarsa kolanin adi cikar.

Daha once cevap yazmis olabilirim, unutulmasin kiwi diye tekrar geldim, bir tekrar hatirlatma yapayim dedim. insanin sabrini da arttiriyor galiba. 9 ay nasil dayanmisim bilmem.

Sebze tarifleri guzelmis, bir ara deneyeyim. belki gercekten guzel mucver tarifleri bulabilirim.

Dukandiyettariflerim.com diye bir site var, guzel tarifler veriyordu, bu aralar gezi planlari nedeniyle hrehalde askiya almis tarif vermeyi, arada sirada veriyor tarif. baya guzel suslu tarifler de var, resimleriyle. goz senlendirmek icin baya iyi su siralar zaten baya tarif var, ozel tarif isteyenler bakabilir.

Merhaba, herkese hayırlı pazarlar

Cevap için teşekkür ederim

Haklısın riske atmaya hiç gerek yok, sebze+protein yediğimiz gün sınır yok ama değil mi?

Bugün Seyre başladım :52: :21:

Mücver yaptım kahvaltıda çok lezzetliydi gerçekten, biraz domates, biraz salatalık, o kadar lezzetli geldi ki anlatamam :56::39:

Ben vejeteryan değilim ama bu kadar çok et ve tavuk yiyince insan bıkıyor:37:

Köri sosu ve balsamik sirke aldım ama hiç kullanmadım henüz

Güzel tat veriyor mu? Nerelerde kullanıyorsunuz tarif verirseniz sevinirim

Süt tozunu carrefourda bulamadım, kipada coffee mate var lightından kullanılabiliyor mu?
protein sebze gunlerinde(ps diye yaziyoruz) tabaginin 2/3u protein 1/3u sebze olacak sekilde istedigin kadar yiyebilirsin ama protein her zaman fazla olacak sartimiz bu :) afiyet olsun canim gercekten iyi oluyor :) ben vejeteryan olarak bu diyete basladim ve baharatli tavuk, kori soslu tavuk , kofte , misket kofte, levrek ve lahmacun olarak donusumlu yiyorum ve suana kadar cok sukur sıkılmadim balsamik sirkeyi denemedim kori soslu tavugu ise begenerek yiyorum onun disinda koriyi baska yerde henuz kullanmadim.

Aman ha o kahve kremasi olan degil!!! Bu baska pinarin yesil renkli googlea dukan sut tozu yazip resmine erisebilirsin kesinlikle kahve kremasi bize uygun degil..migrosta bulabilirsin bu dedigimi yalniz gunluk 3 yk ile sınırlı..birde kitabi okumus muydunuz ?
rahatsızlanmıştım 4 ay dukandan sonra 2 ay ara vermiştim veee bugün yeniden başladım çok heyecanlıyım :52:
Hosgeldiniz o 2 ay icinde guclendirme seklinde mi yaptiniz tamamen mi biraktiniz ve kilo alimi oldu mu
Yeni gelenlerin o kadar saskin oldugunu sanmiyorum, kitabi okuyup gelmeleri konusunda yeteri kadar ikna edici olamiyorsaniz bilemem, tatli dille soylerseniz, guclendirmede bile 1 adet meyve izinli oldugunu bilirler, dukani duyup gelen en elestirilen noktasinin sahte sekerler oldugunu bilir. onlari karistirip kullanma konusunda bir derleme yayinlamistim daha once forumda, anlasilan unutulmus. Cunku hepsinin elestirildigi bir nokta var. Zararlari en aza indirgemek icin bazi tatlandirici tiplerini karistirarak kullanmak gerekiyor, diyet kolalarda bu teknigi kullaniyorlar. Cunku hepsini tek tip yaparlarsa kolanin adi cikar.

Daha once cevap yazmis olabilirim, unutulmasin kiwi diye tekrar geldim, bir tekrar hatirlatma yapayim dedim. insanin sabrini da arttiriyor galiba. 9 ay nasil dayanmisim bilmem.

Sebze tarifleri guzelmis, bir ara deneyeyim. belki gercekten guzel mucver tarifleri bulabilirim.

Dukandiyettariflerim.com diye bir site var, guzel tarifler veriyordu, bu aralar gezi planlari nedeniyle hrehalde askiya almis tarif vermeyi, arada sirada veriyor tarif. baya guzel suslu tarifler de var, resimleriyle. goz senlendirmek icin baya iyi su siralar zaten baya tarif var, ozel tarif isteyenler bakabilir.
Malesef herkes kitabi okuyarak gelmiyor buraya cogu vakit bulamiyor yada temin edemiyor okumadan baslicam derse ne yapabiliriz burdan elimizden geldigince yardim etmeye calisiyoruz ve cogu kitabi okumayan arkadasimiz burda yazdigimiz herseyi ozenle okuyup diyetine aksettiriyorlar siz kivi dediginiz icin akillari karisiyor ..kiviyi ozledim guclendirmeye gecince yicem dukanda guclendirme icin harika bir meyve oldugunu soyluyor diye yazarsaniz kimsenin aklinda bir suphe kalmaz bence bu konuyu artik kapatalim ..

simla hanimin sitesinde cok guzel tarifler var bende tariflerimi ordan ve ilkay hanimin sitesinden bakarak yapiyorum ancak tatlilarim genelde goruntu itibariyle onlarinki gibi hic olmadi yinede tadlari gercekten guzel.

protein sebze gunlerinde(ps diye yaziyoruz) tabaginin 2/3u protein 1/3u sebze olacak sekilde istedigin kadar yiyebilirsin ama protein her zaman fazla olacak sartimiz bu :) afiyet olsun canim gercekten iyi oluyor :) ben vejeteryan olarak bu diyete basladim ve baharatli tavuk, kori soslu tavuk , kofte , misket kofte, levrek ve lahmacun olarak donusumlu yiyorum ve suana kadar cok sukur sıkılmadim balsamik sirkeyi denemedim kori soslu tavugu ise begenerek yiyorum onun disinda koriyi baska yerde henuz kullanmadim.

Aman ha o kahve kremasi olan degil!!! Bu baska pinarin yesil renkli googlea dukan sut tozu yazip resmine erisebilirsin kesinlikle kahve kremasi bize uygun degil..migrosta bulabilirsin bu dedigimi yalniz gunluk 3 yk ile sınırlı..birde kitabi okumus muydunuz ?

Hosgeldiniz o 2 ay icinde guclendirme seklinde mi yaptiniz tamamen mi biraktiniz ve kilo alimi oldu mu

Malesef herkes kitabi okuyarak gelmiyor buraya cogu vakit bulamiyor yada temin edemiyor okumadan baslicam derse ne yapabiliriz burdan elimizden geldigince yardim etmeye calisiyoruz ve cogu kitabi okumayan arkadasimiz burda yazdigimiz herseyi ozenle okuyup diyetine aksettiriyorlar siz kivi dediginiz icin akillari karisiyor ..kiviyi ozledim guclendirmeye gecince yicem dukanda guclendirme icin harika bir meyve oldugunu soyluyor diye yazarsaniz kimsenin aklinda bir suphe kalmaz bence bu konuyu artik kapatalim ..

simla hanimin sitesinde cok guzel tarifler var bende tariflerimi ordan ve ilkay hanimin sitesinden bakarak yapiyorum ancak tatlilarim genelde goruntu itibariyle onlarinki gibi hic olmadi yinede tadlari gercekten guzel.

tamamen bıraktım sadece 3 kilo aldım atakla 5 günde veririm :52:

Köri soslu tavuğu nasıl yapıyorsunuz tarif eder misiniz?

Balsamic sirkeyi bugün salatada deneyeceğim azcık, bakalım lezzetli mi?

Kahve kremasına internetten bakmıştım pınar yağı alınmış süt tozu diye geçiyordu, carfoure ve kipada bulamadım, migrosa bakacağım ilk fırsatta, coffee mate in üstünde de light yazıyordu da aynı mı diye merak ettim

Kitabı okudum sadece az bir yer kaldı, her şey akılda kalmıyor tabii, arada tekrar karıştırıp bakıyorum...

Kızlar selam, umarım herkes iyidir.
Güçlendirmedeyim dediğim gibi listede 68 yazıyor ki bu bana dukanın önerdiği değil benim istediğim kiloydu, öncelikli hedefim 70 ti ve onu seyir süremden daha önce görmüştüm seyir süremin sonunda 68i görmüştüm neyse uzatmayım 68 bana çok uymadı diyeyim kısaca (ufak çapta tansiyon problemi ve göz altlarımın morarması sonucu 69-70 arası kalmayı uygun gördüm şimdilik) güçlendirmeden önce vücudumun ihtiyacı olan vitamin takviyesini ilaçla değil (ki bunu yapabilirsiniz ancak c vitaminleri biraz iştahı açıp farklı şeylere özenti yaratabiliyor onun için diyete uygun başka vitamin takviyelerinden bahsetmişti değerli arkadaşlarım sorabilirsiniz) yeşil biberle yapmıştım. Sebze protein günlerinde bol bol yeşil biber yiyordum heleki şu aralar turşu günlerindeyiz böyle daha koyu renkli yeşil yeşil biberler var bol bol yiyin arkadaşlar... Ben meyve yemeyi pek sevmem karpuz kavundan tabir-i caizse nefret ederim kokusuna bile dayanamam elmayı asla ağzıma sokmam öyle cinsliklerim vardır işte kiloluykende çocukkende zorla meyve yerdim hatırlıyorum... Güçlendirmeye geçtikten sonra hem kitapta hemde diğer forumda bahsedilen meyvelerden inanın zorlada olsa yemeye başladım ve yaşanan wc problemlerinin mükemmel çözümünün meyve olduğunun farkına vardım az sabredin arkadaşlar seyir sürenizin sonunda yiyeceksiniz meyveleri. Yine şöyle birşey diyeyim ufakta olsa diğer diyet yöntemlerini de takip ediyorum ancak uygulamıyorum sadece bilgi almak mahiyetinde bol bol bakarım (meslek icabı diyelim araştırmacı kimlik) mesela şuanda popüler diyet karatay bile şöyle birşey diyor bir röportajında... özellikle girdiğimiz kış günlerinde mevsim meyvelerinden günlük bir porsiyon yiyiniz en fazla... fazlası meyve şekeri ve asitleri zarar... kahvaltılarda bol bol protein tüketiniz diyor karatay ablamda... un yemeyiniz diyor karatay ablam... bilin bakalım bana hangi diyeti hatırlattı... kızlar uzun lafın kısası biz diyetin hasını yapıyoruz evrelere uyun tahlillerinizi yaptırın zaten gayet sağlıklı olduğunuzu görünce dukanın aslında bir diyet değil bir nefis terbiyesi olduğunu göreceksiniz. Sözlerime katılan olur katılmayan olur bişi diyemem ama ben onca zaman biriktirdiğim fazladan 28 kilo için -8- ay meyve, şeker, beyaz un ve yağ yememinin çok da caydırıcı şeyler olduğunu düşünmüyorum... Heleki şu aynaların karşısından her geçtiğimde gördüğüm manzara karşısında kendime tekrar tekrar aşık olmuşken... şaka yapıyorum megaloman değilimmmmm sadece yeni başlayan arkadaşları özendirip diyetimize sıkı sıkı bağlanmalarını istiyorum çünkü ben aranıza katıldığım zaman sözler ne bu kadar hafifleştirilmişti nede bu kadar seviyeli şekilde yardımcı olmaya çalışan dukan kraliçeleri yoktu çok şeyler atlattık bu forumda çok güzellikler yaşadık herkes buradan faydalanmak burada kilo vermek için vakit harcıyor değilmi birde bize yol göstermeye çalışan arkadaşlar onlar hem bizim yaptıklarımızı yapıyor hemde özveriyle bize yardımcı olmaya çalışıyorlar bence öncelikli olarak onların sözlerini dinleyip biraz daha sabırlı davranmalıyızzz

Köri soslu tavuğu nasıl yapıyorsunuz tarif eder misiniz?

Balsamic sirkeyi bugün salatada deneyeceğim azcık, bakalım lezzetli mi?

Kahve kremasına internetten bakmıştım pınar yağı alınmış süt tozu diye geçiyordu, carfoure ve kipada bulamadım, migrosa bakacağım ilk fırsatta, coffee mate in üstünde de light yazıyordu da aynı mı diye merak ettim

Kitabı okudum sadece az bir yer kaldı, her şey akılda kalmıyor tabii, arada tekrar karıştırıp bakıyorum...

Efsuncum kahve kreması olarak bahsettiğin şey sanırım bizim bildiğimiz süt tozu hani şu kurabiyelere katılan onlada olur yada kahvenin içine light süt eklersende güzel oluyor... Coffee mate light da olsa bize uygun değil canım.. Kitap zor anlarının yoldaşı foruma bol bol girmeye çalış.
bu arada ben de senden balsamic sirke analizlerini bekliyorum...

Düdüklüde tavuklar oğlan pilav istiyor etler bana kalıyor bakalım bakalım akşama nasıl bişiler yapabilirimmmm

Merhaba arkadaşlar bende dukana başladım. hatta bugün 16. günüm. 6 gün atak yaptım.
71 kiloyla başladım ve bu sabah tartıldığımda 66.6 geldim.:emir_bebek:
Merak ettiğim birşey var ben diyetle birlikte 45 dk. yürüyüş ve 45 dk zumba yapıyorum. sizce çok mu?
Birde hiç acıkmıyorumm yav

öncelikle canım atakta 20 dakika olan yeterli spor süresi seyirle birlikte minimum 30 dakika olmalı. Bunu verdiğin kiloyla orantılı veya kendini rahat hissetmene orantılı olarak ayarlayabilirsin. Sen günde 90 dakikalık bir spor süresinden bahsediyorsun yürüyüş tamam anlarımda diğer zumba dediğin şeyi ben yapmadım ama yapanlar çoooook terletici yani yorucu birşey olduğunu söylüyorlar bence kendini bu kadar çok yormana gerek yok azaltabilirsin. Neticede ağır spor yapanlara uzmanlar gün aşırı yapmalarını öneriyorlar seyirdeyken bende bol bol squash oynuyordum (kış aylarında eşimin işleri daha az olduğu için çocukla o ilgileniyordu benimde bol bol vaktim oluyordu) ama onuda haftada 3 günle sınırlı tutuyordum. Birde şöyle birşey var ağır spor yaptığın zaman sanırım su tutuyormuş vücut bu konuda benden daha uzman arkadaşlar var yani daha iyi şekilde açıklayabilirler ama bence biraz fazla spor yapıyorsun bu kadarına gerek yok.

İştah meselesi çok önemli canım iştahın yoksa birşeyler ters gidiyordur hepimiz bu dönemden geçtik merak etme ama buna bağlantılı olarak vücudun besinsiz kalıp güçten düşebilir. Onun için bişiler atıştırmaya çalış atıştırdıkça daha fazla yiyesin gelir ama sık sık yemeye çalış ki iştahın açılsın. İştahsızlık veya az yeme dukana uygun bişi değil canım protein yedikçe eriyeceksin unutma :)

Back
X