Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Bizim diyetisyenler benim rejime başından beri büyük bir kuşkuyla yaklaşıyorlar.
Kastan, sudan gidecek diyip duruyorlar.
1 aylık bir süre sonundaki dünkü değerlendirmede, tartıda kemiksiz 7.2 gr yağ gittiğini görünce şok geçirdiler :))
Yorumlar şöyle oldu;
"Kollesterolünüz filan yükselmiştir ama.."
Cevabım şöyle oldu;
"Bilakis düştü.."
Diyetisyenimiz en sonunda "Bu diyet size çok iyi geldi Emel Hanım" demek zorunda kaldı.
Kıs kıs gülerek çıktım odadan :))

İşte bu harika bir haber! Yağları dize getiriyoruz.:41:

eğer splenda tatlandırıcıdan kullanacaksan daha güzel olur..ama diğer markalardansa tatlandırıcın yine aynı şey olur bence...
tatlandırıcılı çaydan ben de nefret ediyrum...ama tatlandırıcıların tatları da o eski sakarinlere benzemiyor hiç..onlar nasıl acıyı ama splenda direk şeker gibi bence...ki takita kullandım en son deneyeyim diye splenda kadar güzel değil ama o eski sakarinlerin acılığı onda da yok...belki önyargıdandır seninki de...

canderel aldım ben... migrosta inceledim tek bildiğim marka o diye hmmm sanırım hata yaptım :( splenta sanırım eczanede var hep orda gördüm ama toz vs şeklinde olanları hiç görmediğim için aklıma bile gelmedi. açıklamasında bir tek canderel pişirmeye uygundur yazıyordu. haklısın belkı de ön yargı sadece ben alacak değilim o tadı... hmm ben splentada alayım ikisinle ayrı ayrı deneyeyim bari:44:

yazzıkkkkk valla bende yulaf kepeğinden hiç hazetmiyorum ne keke ne mücverde ne krepte hiçbirşeyde sevemedim kendilerini ama düşün bu diyetin olmazsa olmazı o yüzden çaresiz alıştırmaya çalışcaz kendimizi . evde kutu kutu kepek olmasına rağmen ben çoğu zaman kepek yemeden geçiriyorum günlerimi

evet hele benim aldığım resmen deniz kumu gibi kıtır kıtır bir de arada kıymık gibi şeylerle dolu... şimdi gurmenetten sipariş verdim farklı bir marka onu bekliyorum. ya bu arada bazı tariflerde hamur haline getirin işte merdane ile açın falan diyor. benim yaptığım ne poğaça ne kek hamur kıvamına gelmiyor ki yulaf kepeğinle... onu anlamadım ben sulu ya da bebek maması kıvamında bişey oluyor... tarife 1'e 1 uysamda :44:

evet hele benim aldığım resmen deniz kumu gibi kıtır kıtır bir de arada kıymık gibi şeylerle dolu... şimdi gurmenetten sipariş verdim farklı bir marka onu bekliyorum. ya bu arada bazı tariflerde hamur haline getirin işte merdane ile açın falan diyor. benim yaptığım ne poğaça ne kek hamur kıvamına gelmiyor ki yulaf kepeğinle... onu anlamadım ben sulu ya da bebek maması kıvamında bişey oluyor... tarife 1'e 1 uysamda :44:

merdaneyle açacak kıvama gelmiyor haklısın..gelebileceğini de sanmıyorum...o tariftekiler yulaf unudur bence...

Bizim diyetisyenler benim rejime başından beri büyük bir kuşkuyla yaklaşıyorlar.
1 aylık bir süre sonundaki dünkü değerlendirmede, tartıda kemiksiz 7.2 gr yağ gittiğini görünce şok geçirdiler :))
Yorumlar şöyle oldu;
Cevabım şöyle oldu;
"Bilakis düştü.."
Diyetisyenimiz en sonunda "Bu diyet size çok iyi geldi Emel Hanım" demek zorunda kaldı.
ben tahlil yaptıramıyorum ama sizin bu sonuçlarınızı görünce kendim tahlil yaptırmış gibi seviniyorum valla :1: Kastan kaybetmiyoruz yağdan kaybediyoruz bu bir gerçek :21:

canderel aldım ben... migrosta inceledim tek bildiğim marka o diye hmmm sanırım hata yaptım :( splenta sanırım eczanede var hep orda gördüm ama toz vs şeklinde olanları hiç görmediğim için aklıma bile gelmedi. açıklamasında bir tek canderel pişirmeye uygundur yazıyordu. haklısın belkı de ön yargı sadece ben alacak değilim o tadı... hmm ben splentada alayım ikisinle ayrı ayrı deneyeyim bari:44:
splendayı hiç bir şeye değişmem valla, bugün parama kıyıp 500 tablet alayım dedim :1: burda bir arkadaşımızın söylediği gibi 75 gr granül hediye geldi,çok sevindim valla :52: bikaç gün önce depoya sorduğumda yok öyle bir kampanya demişti :20: splenda granül eczanelerde bulunmuyor,ama sen söylüyorsun onlar depodan istiyorlar

merhabalar..misafirm vardı o yüzden gelemedim..
bu gün regl oldum bakalım yarın durumlar n e +olucak..

merhabalar hocam yazılanları anca okuyup bitirdiğim için şimdi gördüm mesajınızı.çok özledim hepinizi annem rahatsızdı dişlerinden.onunla doktordaydık dün tüm gün.2 dişi birden çekildi.:43:tek çare bu olduğu için.ona muhallebıler,puduıngler,krepler yaptım .birşey yiyemıyor.bayram sonuna ancak dişleri yapılacak o zamana kadar dişsiz:43:çok kanaması vardı dün.ben bu yüzden dün hiç giremedim foruma
geçmiş olsun..
Merhalar
Bende aranıza yeni katıldım
4 gun atak sonunda 62 den 59 a düştüm
Bugün seyirde 6. Gunüm , dayanamayip tartildim ve sok oldum
60.2 yazıyor resmen :(((
İnAnin hiç kaçamak yapmıyorum
Neler oluyor boyle , motivasyonumu kaybetmekten korkuyorum
Yardım edin lütfen :(
hoş geldin..artış osada takılma diyete devam et..normal artış bu..
merhaba kızlar epeydir giremedim foruma tatil misafirler epey yoğun zamanlar ufak tefek aksiliklerde yaşadım merak ettim neler yapıyorsunuz diye siteye girdim geçmişi okumak şuan için imkansız nerdeyse 1000 sayfa eklemişsiniz ben yazmayalı :) birkaç sayfa okuyup pes ettim çok fazla zamanım yok malesef bugün yine :( benden haberler vereyim ben güçlendirmeye geçmiştim mayısın 12 sindeydi sanırım haziran sonu tatile çıkmıştım tatil cehennem oldu kızım hastalandı havale geçirdi çok büyük bir korku yaşadım yeni yeni kendime geliyorum bu aradada güçlendirmeye uymak mümkün olmadı arada protein günleri yaptım fakat genelde sıkıntıdan önüme geleni yedim ve malesef biraz kilo aldım yani kısaca eğer güçlendirmeyi yarıda keserseniz kilolar geri dönmeye başlıyor 56.2 ye inmiştim en son 62 ye kadar çıktım 3 gün atakla yeniden başladım 60.3 e indim burdan kopmak bana çok yaramadı şimdi fırsat buldukça yine yazmaya devam edeceğim daha kontrollü oluyor yeni başlayanlara kolaylıklar diliyorum ve tavsiye diyeti sonuna dek dukan ne dediyse o şekilde uygulayın diyorum benimki istem dışı bırakma oldu gerçekten diyet falan düşünecek durumum yoktu ama bundan sonra umarım biran önce tekrar aldıklarımı veririrm benden haberler bu kadar

bu arada goldenvenüs canım hala buraya yazıyormusun bilmiyorum ama evlenmişsin tebrik ediiyorum ömür boyu mutluluklar diliyorum
hoş geldin..kızınada geçmiş olsun..herşeyin yolunda olmasına sevindim..rabbim bir daha yaşatmasın..
Kızlarr; canlar cok uzun bir aradan sonra merhaba :3:

Belki de beni unuttunuz bile, cok uzun zaman oldu giremedim buraya :17:

Annemle ev tasıdık, hiç kolay bir iş değilmiş tasınmak, yurt dısında 3 hafta egıtıme gonderıldım geldim sonra ev aradık oturdugumuz evı sattık tasındık derken cok uzun zaman oldu ve sizleri cok cok ozledım :71:

Ben bu surede hiç ama hiç dikkat edemedim, makarna, pilav, ekmek hariç herşeyi yedim tatlı konusunda abarttım ama kızlar bu dıyetın guvenılırlıgını denemıs oldum dıyelım; aranızdan ayrıldıgım kilo ile gram almadan aranıza geri döndüm ve su andan ıtıbaren su kalan son kılolarımı da vermek ıcın azmettım.

Sımdı yavas yavas gecmısı okumaya baslayayım tahmın edıyorum hepsını okumam ımkansız ama bır goz atayım en azından :1:
send ehoş geldin..yeni evinizde güle güle oturun..
hayır sadecacım kendimi toplamaya gidiyorum.:27::27::27::27:
mini bir tatil planlıyoruz. hazır eşim orda iken son haftasında beraber biraz gezelim tozalım dedik. bende biraz dagıldım burda iş güç bilmemne yorulmuştum değişiklik olur diye düşündük :52::52:
iyi tatiller yolican..
bu sabah tartılmamıştım şimdi işten gelince bir bakayım dedim 58,300 çıktım dınınınınınınınınınınıın pasta yapma fikri çok baskın amaaa acaba yapmasam da sabah 57 leri görme ihtimalimi yükseltsem mi diyorum :1:
:46::nazar:
herkese merhaba.
günlerdir yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.aslında en başştan okumak isterdim ama nerdeyse 2000 sayfa olmuş.
sizlerin kilo verme durumlarını okudukça bana da bir azim geldi.ben de hırs yaptım..doğum kilolarımdan kurulmak istiyorum.ama önce kitabı almam gerek heralde.detaylı okumam gerektiğini hissettim.okulların açılmasına bir aydan kısa bir süre kadı ama ben hala hamile kıyafetlerimi giyiyorum.lütfen bana da destek olun.hafta sonu hazırlıklarımı yapıp pazartesi başlamayı düşünüyorum.
benim afacandan vakit buldukça yanınızda olacam.
kilo veren tüm arkadaşlarımı kutluyorum.görüşmek üzere.
doğum kiloları çabuk gidiyor ..:34:
otobüsüm saat 22.30 da saat 22.00 ye taksi çagirdim ataşehirden binicem otobüse daha dogrusu şerifaliden.
zamanin gelmesini bekliyorum simdi. yahu ne zormus beklemek. neyse sabaha oradayim allahin izni ile..:86::86::86:
sen çoktan ordasın ve ben daha yeni topiğe girdiğim için hayırlı yolculuklar deme şansım kalamdı inşalah rahat ve güzel bir yolculuk yapmışsındır..
kızlar dukanın sitesine bilgilerimi gönderdim.4 gün atak evresini yapmamı bu şekilde 1,5 kilo kaybedeceğimi 98 gün seyir evresini yapmam gerektiğini bu sayede de 12,5 kilo vereceğim yazıyor.atak evresinde ki kilo kaybı bana az geldi.sizzleri okuyorum herkes atak evresinde 3-5 kilo vermiş.ikincisi seyir evresinin bu kadar uzun oluşu azcık moralimi bozdu.ağlamak istiyorummmm.
98 gün nedirki hele bir başla...kilo verdikçe geçen zamanın pekte önemi kalmıyor..98 gün sonra olmak istediğin kiloda olma ihtimalini düşün tabi..
Splenda kullanıyordum ama bitti, bu ayda kredi kartına çok yüklenmişim, takita vardı onla idare edeyim diyordum ama splenda alıcam bu gidişle...
Bugün yeni kot aldım kendime, artık eski kotlarım çok bol geliyor ve giymek istemiyorum :66: gerçi biraz kilom otursun öyle alayım diye düşünüyordum ama indirim varmış dayanamadım aldım :1: eskiden beyaz kot giymezdim bacaklarım toplu diye bugün kendimi ilk defa aynada beğendim süper bir duygu bu :64:
bende splenda kulanıyorum ve memnunum..
ktounu güle güle giy..
arkadaşlarrr evde geçirdiğim güzel bir tatil sabahından günayydııııııınnnnnnn :54:

tartı sanırım bana 57 leri de zor göstericek bu sabahki kilom tam 58,00 :1: neyse buna da şükür diyorum 1 kilom kaldı sanırım önümüzdeki hafta bende güçlendirmedeyim kızlarrrrrrrrrrrr :52:

berrincim canımmm senin yokluğun farkedilmez mi hiç forumumuzun sevgi kelebeğisin sen :)))) canımmm annene de çok geçmiş olsun diş çok zor bişey kısa sürede iyileşir umarım :54:
:nazar::nazar::46:
Herkese günaydın :)))))))))))))
Sonunda şeytanın bacağını kırdım ve -500 gramla beraber 60'lara inmeyi başardım.:62::62::62:

Bu sabah regl oldum. Bitince 5+5 yapıp son kilolarıma öyle veda etmeyi düşünüyorum.

Bu arada farkındasınızdır Elisa Day yine 2 haftadır yok. Çok yoğun herhalde. O yüzden ondan haber alana kadar kilo bildirimi yapmayalım. Herkese kocaman öpücükler.:54:
:nazar::46::nazar:
:56:çok sağol valla :))) benimde aklım hep orda ve bi yandanda düşünüyorum bozsammı diye.tamam sildim ben bunu ...devam edeceğim inş. ne güsel 9 kg yakın verdim.kaldı bir 9 daha. iyiki buldum bu grubuda beni anlayanlar var:))) kayınvalidem vardı onun için yaptık maklubeyi bişey olmaz diyo onlar....ama ben olacağını biliyorum....neyse ucuz atlattım sayayım ve devam edeyimmmm.....
evet evet diyeti bozdum diye bırakmak yok yola devam..
günaydın tatlım..çok teşekkür ederim bencede ramazanın bereketi bu.ramazandan önce nasılda söyleniyorduk nasıl yaparız acaba ramazandan sonra mı tekrar diyet yapsak diye ama ramazanla birlikte güçlendirmeye bile geçebilirim.300-400 olsa sudan derdim ama 1.2 de su değildir dimi canım? mesajını sahurda gördüm canım akşam misafir vardı 11de uyudum hemen yorgunluktan.
süper vallahi..1.2 su değldir..sen zaten diyette olan birisisin su olma ihtimali çok düşük..
amanııın nefis görünüyo:53::53: neyseki güsel bişi için bozmuşsun bazılarımız olmıcak şeylerle bozuyo valla üzülüyorum değermiydi bunun için die:)) sen hakkını vermişsin kaçamağın cnm afiyet olsun:))

ayyyy şimdi bende sevindim valla vicdan azabından ölecektim ... züğürt tesellisi gerçi ama olsun :)))
hayatımda ilk defa bu kadar istikrarlı bir diyet yapıyorum ve işe yarıyor. bide bişey sorayım size aklıma takılıyoda.benim kilo kaybım istikrarlı değil hiç mesela ataktan sonra 10 gün içinde 2,5 kg verdim durdu orda bi 15-20 gün sonra ramazana yakın ve ramazanda başladı tekrar ve 3 kg gitti.durağanlık kitaba göre arada olması lazım ve bi defa sanırım ...ama benim böyle 2 kg çabucak gidiyo takılıyo sonra 2-3 hafta sonra kendiliğinden düzeliyo...
arada öyle oluyor ben bu ay hiç. ki,lo veremedim..:14:gerçi dukan amcaya aykırı çok şey ar ama regl bitince anlaşılacak..:1:
Yorumlar şöyle oldu;
Cevabım şöyle oldu;
"Bilakis düştü.."
tebrikler ne güzel haber..:46::9:
evet canım onunda tarifine tam baktım netten bi tek fazladan yağ var içinde onu çıkarttık mı tamamdır yapabiliriz yani rahatlıkla

şimdi atv de bi doktor var izliyorum da karaciğerden falan bahsediyor, az önce baktığımda alt yazıda 2 saat içinde 2 kilo vericeksiniz bu tarifle diyordu, şimdi de konuşurken diyor ki hızlı kilo vermek çok zararlı ayda 2,5 - 3 kilodan fazlasına asla izin vermem diyor biraz çelişkili geldi bana :1:

bu arada bizde karaciğerine baktıran olmuş muydu merak ettim bende
malesef her neyse yarına kaldı ..ama 2 saate 2 kilo saçma geldi banada..

Yorumlar şöyle oldu;
Cevabım şöyle oldu;
"Bilakis düştü.."

harikasınız doktorcum.:42:bu güzel haberler hepimizi çok mutlu ediyor.:71:üstelik belgeleriyle olması hepten keyif veriyor insana:34:

bu arada eklemeden geçemeyeceğim... 20 temmuzda başladım diyete...cildim çok kötüydü çok sivilceli falan filan... şu an gayet parlak, sivilcelerim azaldı ve yenileri çıkmıyor... acaba bu düzenli beslenme ve bol yoğurt,süt,balık tüketme sayesinde mi oldu? düşünmedim değil...şayet tesadüfse sevdim bu tesadüfü ben...:49:

evet beslenemedendir canım.Dukan güzelliğe güzellik katar...:16:nasıl slogan ama.helal olsun Dukana

merhabalar..misafirm vardı o yüzden gelemedim..
bu gün regl oldum bakalım yarın durumlar n e +olucak..

geçmiş olsun..

hoş geldin..artış osada takılma diyete devam et..normal artış bu..

hoş geldin..kızınada geçmiş olsun..herşeyin yolunda olmasına sevindim..rabbim bir daha yaşatmasın..

send ehoş geldin..yeni evinizde güle güle oturun..

iyi tatiller yolican..

:46::nazar:

doğum kiloları çabuk gidiyor ..:34:

sen çoktan ordasın ve ben daha yeni topiğe girdiğim için hayırlı yolculuklar deme şansım kalamdı inşalah rahat ve güzel bir yolculuk yapmışsındır..

98 gün nedirki hele bir başla...kilo verdikçe geçen zamanın pekte önemi kalmıyor..98 gün sonra olmak istediğin kiloda olma ihtimalini düşün tabi..

bende splenda kulanıyorum ve memnunum..
ktounu güle güle giy..

:nazar::nazar::46:

:nazar::46::nazar:

evet evet diyeti bozdum diye bırakmak yok yola devam..

süper vallahi..1.2 su değldir..sen zaten diyette olan birisisin su olma ihtimali çok düşük..

arada öyle oluyor ben bu ay hiç. ki,lo veremedim..:14:gerçi dukan amcaya aykırı çok şey ar ama regl bitince anlaşılacak..:1:

tebrikler ne güzel haber..:46::9:

malesef her neyse yarına kaldı ..ama 2 saate 2 kilo saçma geldi banada..

ahahahahah bende okuyorum okuyorum maşallah herkese cevap yazmış ilk gününde kim bu diyorum sakaleyn nickin değişmiş cicim :1:

evet şu formülü bende merak etmişştim ama neydi o ilaç mıydı anlamadım bende kandırdılar insanları açıklıycaz açıklıycaz diyip yarına bıraktılar

beberongo konuları okumaya başladı bomba gibi yeni yazılarıyla geliyooooÇ52::52::60:

Son düzenleme:
Herkese günaydın :)))))))))))))
Sonunda şeytanın bacağını kırdım ve -500 gramla beraber 60'lara inmeyi başardım.:62::62::62:

Bu sabah regl oldum. Bitince 5+5 yapıp son kilolarıma öyle veda etmeyi düşünüyorum.

Bu arada farkındasınızdır Elisa Day yine 2 haftadır yok. Çok yoğun herhalde. O yüzden ondan haber alana kadar kilo bildirimi yapmayalım. Herkese kocaman öpücükler.:54:

çok tebrik ederim lı rakamlar ne güzel değilmi umarım bir daha hiçbirimiz yükseğini görmeyiz tekrar tebrikler maşallah :nazar::nazar::nazar:

eveet okudum geçmişi, okuduklarımdan öğrendiklerime göre;
yeniden aramıza katılan eski dostlar ssoleil ve penac'a yeniden hoşgeldiniz ,
berrin, ssoleil ve melodiye geçmiş olsun dedikten sonra,
yolandaya iyi tatilller diliyorum ama asıl yolanda noldu onu merak ediyorum o nerede kaldı?,
kilo verenleri tebrik ediyorum, veremeyenlerin morallerini bozmadan sabırla devam etmelerini diliyorum,
mutlucum jelatinle ilgili sorularım aslında domuzla alakalı değil, domuz eti ve ürünleriyle ilgili bir derdim yok ama sığır ürünlerindeki deli dana hastalığı beni düşündürdü onun için bitkisel jelatine yöneldim ama sonunda jelatin alınacaaaaak
unuttuğum bişeyler kaldıysa affola..:61::34:

canım arada benide unutmamışsın çok teşekkür ederim o ürünün isminide alabilirmiyim yoksa yazdığın şekilde sorsam bilirlermi

Back
X