Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

tatlım daha önce diyet deneyimlerin nasıldı kolay veren biriysen ve çok diyet yöntemi denemediysen 5 günle de çözebilirsin...

canım, aslında kolay kilo veren biriyim, şimdiye kadar çok diyet yaptım,kilo verdim ama sonrasında geri aldım ama bu defa daha dikatli olcağım.
5 gün yapıyorum daha sonra 1+1 mi yapayım?

canım sütün kaymağı sütün tüm yağı değildir yağ sayesinde yüzeye çıkabilmiş parçacıkları da içerir aynı zamanda yağsız süt evde yapmayı beceremeyeceğimiz cihaz ekipman gerektirir. ama dışarda satılan tam yağlı yoğurttan yağsız olması tartışılır ama sağlıklı olduğu kesin :) çok yemezsen olur... ayrıca yağı alınmış sütü süt olarak tüketmek istersen yani tüketmek zorunda kalırsan bardağa yarım o sütten yarımda su ekle ılık olursa daha iyi böyle tüket... ayrıca bir yöntem daha (denenmiştir :) sütle önce peynir yapılır kaymağı alınmış sütle süzülür o su atılmaz ilk yapılan peynir diyet yapmayan eşe afiyetle yedirilir. sen ise süzülen suya biraz daha süt ve yağsız süt tozu ekleyerek yeni az yağlı peynirini yine aynı safhalarla yapıma geçersin... ilk peynir tüm katı maddeyi bünyesine aldığından yağları ilk peynire gönderirsin. ama o peynir altı suyu protein bakımından değerlidir ona da yağsız süt tozu ekleyerek yeni peynirini daha yağsız elde edersin... denemedim ama belki bu yöntem gibi yoğurtta yapılabiliro süte biraz su ve yağsız süt tozu ekleyerek yoğurt yapabilirsin, sadece süt tozuyla yoğurt ve peynir yapanlar var...

Saol canım yok lıght alıyorum zaten eğer çok farketmezse sağlık açısından demiştm lıgth a devam:)

Yeni yıla daha 1 buçuk ay var, diyetine uyarsan rahatlıkla verirsin canım, ben ilk ay 7 kilo verdim, 67 günde toplam 11.4 oldu...

canım, iyi kilo vermişsin maşallah diyeyim:nazar:
darısı benim başıma.

sabah : 2 yumurta ve 1,5 yk yulaf kepeğiyle krep
50 gr light kaşar peyniri

yumurtları haşladım gün boyunca onu yicem.

diyet kola içiyorum.

hamsiyi iyice ayıkladım güzelim tavaya önce buğday kepeğimden serptim üstüne hamsileri dizdim. koydum kısık ateşe birde kapak kapadım. süper oldular tabi vazgeçilmez baharatım acılı köri baharatımı ekledim... hiç kızartırmıyım kızzz :) ayrıca hamsiyi dışarda yemek riskli tavada yaptık diyorlar ama yağ ekliyorlar :(

havuç konusunda haklısın ama bağırsaklarım çok kötü durumda dukandan 6-7 ay önce 2 ay kadar karatay yaptım. hayatımda yaşamadığım bir sorun ortaya çıktı, kabızlık. sonrasında doktora gittim verilen ilaçlarla ve derhal rejimi bırakarak çözdük. şimdi de korkuyorum açıkcası aynısını yaşayacağım diye sebzeyi onun için çok artırıp çeşitlendiriyorum iş yerindeyken sınırlı sebzem olduğundan öyle 2 ara öğün üstüste havuç olmuş :(

Dukani 2 sene önce ben de yaptim, korkunc bir kabizliktan sonra bana catlak veya hemoroid baslangici kaldi, bu ay muayaneye gidecektim ama aksilik gidemedim, simdi de regl oldum, sonra da epilasyon derdi derken 1 ay daha beklerim sanirim. Isin kötü yani diyete yeniden basladim baska türlü kilo veremiyorum cünkü 2 gün oldu baslayali 3 gün atak yapmam gerek ama kasmiyorum hakkini verecegim diye, ilk gün sebze yedim, dün 3 kasik yagsiz salata yedim yine de kabizlikla basedemedim. Zaten normal beslenmemde bile kabiz olan biriyim bu diyet bana yaramiyor. Artik son care magnesie calsine (ismini dogru yazdim mi bilmiyorum) alarak hafif dozda icecegim, onun da zarar vermemesi icin diyeti uzun süre yapmayi düsünmüyorum. Baska nasil cözebilirim bilmiyorum ama kilo vermek istiyoruuuuuuuuuuuuuum.

edaaa sana bişi sorucam , benım vermem gereken 6 kilo ,dukan testınde oyle söledi,ama ben atak yapmadan 2/0kuralını uygulasammı , vermek ısteden kılo 10 nun altındaysa farklı uygulanıyodu ,bana bı anlatırmısın , sen kıtabı yapılıs seklını cok ıyı kavradın cunku ,en sağlam kaynak sensın çunku :9::9:

canım, aslında kolay kilo veren biriyim, şimdiye kadar çok diyet yaptım,kilo verdim ama sonrasında geri aldım ama bu defa daha dikatli olcağım.
5 gün yapıyorum daha sonra 1+1 mi yapayım?

5 gün yap ama 4. günde kilo verme hızına bak normalde vermen gereken kilo ne kadar mesela 20 kg vermen lazım 5 kg ını verdiysen 5 günde hemen seyire geçebilirsin. 10 kg vermen gerekiyorsa da en fazla 5 gün öneririm. kolay kilo veriyorsan çok zorlama kendini seyir asıl kilo vermen gereken yer yani 1+1... ayrıca atağa geçmeden alışverişini tam yap sonra alırım deme yapman gereken olmazsa olmazlar var izinli gıdalarını iyi öğrenip temin et yanında taşıyabileceklerini belirle eğer çalışıyorsan ( hindi füme kurtarıcı gibidir) yulaf kepeği olmazsa olmazdır. günde en az 1.5 lt su ve 20 dk yürüyüşte olmazsa olmaz...

atakta saf protein alacaksın yediğin katı gıdalar olacağından yemeğinde sıvı tüketmeye dikkat et... yani yemekten önce 1 bardak içeyim yemeğin üstüne 1 bardak içeyim deme her lokmanda eşlik etsin sana...

Dukani 2 sene önce ben de yaptim, korkunc bir kabizliktan sonra bana catlak veya hemoroid baslangici kaldi, bu ay muayaneye gidecektim ama aksilik gidemedim, simdi de regl oldum, sonra da epilasyon derdi derken 1 ay daha beklerim sanirim. Isin kötü yani diyete yeniden basladim baska türlü kilo veremiyorum cünkü 2 gün oldu baslayali 3 gün atak yapmam gerek ama kasmiyorum hakkini verecegim diye, ilk gün sebze yedim, dün 3 kasik yagsiz salata yedim yine de kabizlikla basedemedim. Zaten normal beslenmemde bile kabiz olan biriyim bu diyet bana yaramiyor. Artik son care magnesie calsine (ismini dogru yazdim mi bilmiyorum) alarak hafif dozda icecegim, onun da zarar vermemesi icin diyeti uzun süre yapmayi düsünmüyorum. Baska nasil cözebilirim bilmiyorum ama kilo vermek istiyoruuuuuuuuuuuuuum.

bende aynı korkuya sahibim. karatayda çektim ama dukanda belkide tecrübeli olduğumdan çok ilerlemedi birde kitapta yazıyor kabızlık problemi olanlar normalde öğünün 1/3 ü yer vermesi gerekirken sebzeye bundan fazlasını tüketebilir diyor. bende hiç şansa bırakmadım. sebze günlerimde elimden havuç salatalık ve yeşil biberi düşürmedim... birde beyaz lahana yiyorum taze amanın o zaten maşallah tek başına etkili :)

normalde saf protein günlerinde 1 kaşık sebzeye izin var ben bunu 2 dal tere olarak kullanıyorum. sabahları ne denk gelirse tüketiyorum ılık su oluyor bazen kayısılı form çay bazen günlük izin verilen 1 tk zeytin yağını aç içiyorum mesela bu sabahta aç karnına goji berry yedim üstüne 1 bardak su... günlük içtiğim suya dikkat ediyorum. eskiden alışkanlığım değildi. yemek yerken asla sıvı birşey tüketmezdim. hani bu tek su değil ayran kola hiç bir şeyi yemek bitene kadar koymazdım ağzıma şimdi yemekten tat alamasamda özellikle et ve tavuk eğer ızgaraysa yada döner 1 lokma yemek 1 yudum içecek yapıyorum... akşamları ılık süt içiyorum yatmadan 1-2 saat önce yulaf kepeğimi tüketmeye çalışıyorum. dün mesela unuttum nedeni de ekmek yapmıştım ondan yiyeceğim diye sabahı öğleni salladım. akşam bir baktım küflenmiş :( haaa birde çok zorda kalırsam yoğurda 1 kaşık buğday kepeği karıştırıyorum üstüne 2 kaşık süt azıcık tatlandırıcı :) oda iyi geliyor...

edaaa sana bişi sorucam , benım vermem gereken 6 kilo ,dukan testınde oyle söledi,ama ben atak yapmadan 2/0kuralını uygulasammı , vermek ısteden kılo 10 nun altındaysa farklı uygulanıyodu ,bana bı anlatırmısın , sen kıtabı yapılıs seklını cok ıyı kavradın cunku ,en sağlam kaynak sensın çunku :9::9:

tatlım sen diyette çok yol katettin.. hani hiç diyet yapmamış vermemiş kişi başlasa tutup ona bu yöntem sende işe yarayabilir dersem daha yüksek bir olasılık olur ama sende uzunca bir dönem verilmiş bir emek var kilo verme konusunda.. ayrıca seni tanıyorum meyvesiz geçirmeyeceksin... 2 gün protein yapacaksın ama diğer günler sebze protein yaparsan verirsin ancak hiç diyet yapmaz meyve ve karbonhidrat ağırlıklı beslenirsen vücutta ne yapacağını şaşırır... he bunun dışından bakarsak hiç atak yapmayıp 5 gün ben her önemli gruptan (protein+yağ+karbonhidrat) abartmadan yerim 2 günde protein yaparım dersen bu denenebilir hatta adına dukan demene bile gerek yok sağlıksız bir yanı kalmaz... kitapta geçen 2/0 konusu verecek kilosu az olan ve kalça bölümünde yoğunlaşmış olan kişiler için geçerli... birde daha sabırlı olmalısın ataksız 2/0 la hoooop diye düşmez kilo...

bunca azmettin güzelim be ne kaldı geriye bence dene...

Sonunda yapabildimmm.atak evrem 3 gun cikti.kitabi almak istedim ama 20 tlydi yulaf kepegi bulamadim migrosta yulaf ezmesi vardi olmaz diyorlar almadim bende aktara soracagim birde cok heyecanliyim
Canim kitabin yoksa internette iyice arastirmani yap ne yiyip ne yememen hakkinda cunku atakla baslayacaksin atak donemide hata kabul etmiyor cok hizli bir baslangic daha ilk gunden yanlislikla zarar verme diyetine
Kızlar yahu bazı arkadaşlar kakaolu süt içiyor. Normal bildiğimiz marketlerdeki kakaolu süt mü yoksa yapabileceğimiz bi tarif mi var şekersiz olanından?
yok canim kesinlikle kutu sut degil seker yuvasi onlar :) yagsiz sicak sute 1 tatli kasigi ( bu tatli kasigi fazla bile gelecektir istersen daha az koy ) istedigin kadar da tatlandirici ohhh mis :27:
Bugun ps gunumdu krepten lavas, yagsiz iri cekilmis dana kiymadan adana kebap ve acili ezme yaptim bayaaa lezzetli oldu. Kiymanin harcina pul biber toz biber biber salcasi domates salcasi isot yumurta kara biber tuz ne bulduysam ekledim uzun uzun kofteler yaptim ve dokum tavada izgara yaptim. Lavasin uzerine yagsiz yogurttan yaptigim suzme yogurttan surdum bi de adana koydum durum yaptim yaptim yedim tavsiye ederim harika olduu
Ayy ellerine saglik ne guzel olmus oyleee afiyet olsun :)
Merhaba arkadaşlar kürkçü dükkanına dönen eski bir dukancıyım.82 den 70 e düştüm .dukanla 12 kilo verdim.sonrasında koruma güçlendirme yapmadığım için 5 kilosunu geri aldım 4 ayda.yani demek ki dukanı bırakınca hop diye iki katını almıyormuşuz.

Fakat şunu da belirtmek isterim ki bir ara yine başlar gibi oldum dukana ama aynı gün sonuçlandı tüm çabam.demek ki tam konsantre olmamışım.bi de öğretmenim öğlenciyim.geçen sene sabahçıyken dukan uygulamak daha kolaydı ama öğleden sonra enerjim çok düştüğü için acıkma çok oluyor.ama benim hatam tabi.kendime alternatif koymamıştım o ilk gün.dolayısıyla acıkınca tostu hüplettim.

Şimdi yeniden bir defa daha kitabımı elime aldım ve dukanıma başladım.zaten bu son şansım.iki kez yapabiliyoruz biliyorsunuz dukanı hayat boyunca.

Liste var mı bilmiyorum ama bilgilerimi yazmak isterim.önce kendimi tanıtayım.

Ismim nilgün.35 yaşındayım iki kızım var.öğretmenim.

Başlangıç tarihi : 15.11.2013
Başlangıç kilo:75
Hedef : 60
Boy:1.65
Beden kitle indeksi : 27.5

Dukan ekmeğimi yaptım kahvaltımı güzel yaptım.yeşilçayımı da içtim.akşam menü paylaşırım.herkese başarılar..
Wisperr seni hatirlar gibiyim :) 4 ayda 5 kilo cok degil dukan yagdan verdirdigi icin verdigimiz kilolari almamiz icin insan ustu basari saglamamiz gerekiyor (ben kesinlikle o basariyi sagladim 1 ayda 3 kilo aldim :1: ) dukan gercekten en iyi diyet ama sabri zorladigi yerler de yok degil malesef en cokta disarda :/ okulunuzda mesela yagsiz kucuk yogurtlardan satilsa belki de o kacamagi yapmayacaktin ama iste bizim ulkemizde yagsiz seyler pek satilmiyor disarda :/ ama yilmak yok ekmeginide yapmissin ne guzel afiyet olsun bundan sonra oglende tostunu krebini yersin ohh :) aramiza hosgeldin :)
tatlım bende de ağrı çok olmaya başladı hastaneye de o yüzden gittim soranlar olmuş burdan yazayım hepinize kasıklarımda ağrı vardı. hemde baya gittim testlerimi yaptırdım. ultrasonla filan baktılar birşey yok dedi sonuçlarımda yine çok iyi olmasada eski sonuçlarıma göre gelişme varmış korkmanı gerektirecek birşey yok regl olmamışsın 3 aya yaklaşmış ilk önce onu çözelim dedi. sonuçları almaya gittiğimde çok yorgun ve üstümde bir ağırlık olduğundan (niyeyse) çok soru da sormadım.
Gecmis olsun canim insallah en kisa zamanda duzelirsin .regl olmamanin nedenini buldular mi ? Stresten de olabilir ben bi ara cok stresli bir donem gecirdim 6 ay bir oluyordum seninkide oyle bisey olabilir mi ki :/
hamsiyi iyice ayıkladım güzelim tavaya önce buğday kepeğimden serptim üstüne hamsileri dizdim. koydum kısık ateşe birde kapak kapadım. süper oldular tabi vazgeçilmez baharatım acılı köri baharatımı ekledim... hiç kızartırmıyım kızzz :) ayrıca hamsiyi dışarda yemek riskli tavada yaptık diyorlar ama yağ ekliyorlar :(

havuç konusunda haklısın ama bağırsaklarım çok kötü durumda dukandan 6-7 ay önce 2 ay kadar karatay yaptım. hayatımda yaşamadığım bir sorun ortaya çıktı, kabızlık. sonrasında doktora gittim verilen ilaçlarla ve derhal rejimi bırakarak çözdük. şimdi de korkuyorum açıkcası aynısını yaşayacağım diye sebzeyi onun için çok artırıp çeşitlendiriyorum iş yerindeyken sınırlı sebzem olduğundan öyle 2 ara öğün üstüste havuç olmuş :(
Off hamsi tavayi biran dissrda yedin sandim izinli mi ki diye kafamda senaryolar kurdum benimde canim acayip hamsi tava cekiyor ama yagli yagli olanindan :1: afiyet bal seker olsun sanadaa :)
Karatayida merak ediyorum ya nasil kilo vermis miydin sanki karatay biraz daha esnek gibi bir ara fukandan akarataya gececrtim nerdeyse dusuncen nedir (suanda gecmek gibi bi fikrim yok ama olursa yani :1: )
anladim canim kabizlik cok buyuk dert ya :( 2 haftada 1 falan sinameki iciyorum bazen ki anca biseyler olsun birde sakizi biraz fazla tuketiyorum laktasif etki yapiyor o da ide yariyor ..bi ara cok kotuydum ben bu konuda spor yapmistim aninda etki ediyor aslinda birazcik hareketi arttirsak ozellikle soyle karna dogru hemen gosterir gibi
sabah : 2 yumurta ve 1,5 yk yulaf kepeğiyle krep
50 gr light kaşar peyniri

yumurtları haşladım gün boyunca onu yicem.

diyet kola içiyorum.
Light kasarinizin yag orani nedir ?
Yag orani yuzde 2den yuksekse ki yuksek 50 gr yemeniz baya fazla oluyor normalde sinirli izinli olarak %7likten 30 gr yeme hakkimiz var ama bu onuda asmis :/

Canim kitabin yoksa internette iyice arastirmani yap ne yiyip ne yememen hakkinda cunku atakla baslayacaksin atak donemide hata kabul etmiyor cok hizli bir baslangic daha ilk gunden yanlislikla zarar verme diyetine

yok canim kesinlikle kutu sut degil seker yuvasi onlar :) yagsiz sicak sute 1 tatli kasigi ( bu tatli kasigi fazla bile gelecektir istersen daha az koy ) istedigin kadar da tatlandirici ohhh mis :27:

Wisperr seni hatirlar gibiyim :) 4 ayda 5 kilo cok degil dukan yagdan verdirdigi icin verdigimiz kilolari almamiz icin insan ustu basari saglamamiz gerekiyor (ben kesinlikle o basariyi sagladim 1 ayda 3 kilo aldim :1: ) dukan gercekten en iyi diyet ama sabri zorladigi yerler de yok degil malesef en cokta disarda :/ okulunuzda mesela yagsiz kucuk yogurtlardan satilsa belki de o kacamagi yapmayacaktin ama iste bizim ulkemizde yagsiz seyler pek satilmiyor disarda :/ ama yilmak yok ekmeginide yapmissin ne guzel afiyet olsun bundan sonra oglende tostunu krebini yersin ohh :) aramiza hosgeldin :)

Gecmis olsun canim insallah en kisa zamanda duzelirsin .regl olmamanin nedenini buldular mi ? Stresten de olabilir ben bi ara cok stresli bir donem gecirdim 6 ay bir oluyordum seninkide oyle bisey olabilir mi ki :/

Off hamsi tavayi biran dissrda yedin sandim izinli mi ki diye kafamda senaryolar kurdum benimde canim acayip hamsi tava cekiyor ama yagli yagli olanindan :1: afiyet bal seker olsun sanadaa :)
Karatayida merak ediyorum ya nasil kilo vermis miydin sanki karatay biraz daha esnek gibi bir ara fukandan akarataya gececrtim nerdeyse dusuncen nedir (suanda gecmek gibi bi fikrim yok ama olursa yani :1: )
anladim canim kabizlik cok buyuk dert ya :( 2 haftada 1 falan sinameki iciyorum bazen ki anca biseyler olsun birde sakizi biraz fazla tuketiyorum laktasif etki yapiyor o da ide yariyor ..bi ara cok kotuydum ben bu konuda spor yapmistim aninda etki ediyor aslinda birazcik hareketi arttirsak ozellikle soyle karna dogru hemen gosterir gibi

Yag orani yuzde 2den yuksekse ki yuksek 50 gr yemeniz baya fazla oluyor normalde sinirli izinli olarak %7likten 30 gr yeme hakkimiz var ama bu onuda asmis :/

ay ben bilmiyordum canım.
light kaşarın üzerine baktım %40 yağı azaltılmış yazıyor, %2 veya %7 gibi birşey yazmıyor:53:

benim regl hep arıza verirdi taaaaa ilk günden kendi haline bırakırsam 5 ayda bir oluyor yumurtalık tembelliği varmış tek çözümü kilo verme diyorlar yıllardır çözemedik 1 senedir düzene girmişti son birkaç ayda kendiliğinden olunca bende sadece diyete yöneleyim bırakayım doktor doktor gezmeyi dedim. ama verdiğim kilo yetmemiş daha ona (haklı gerçi :))

ben normalde küçük balık sevmem eşim almış üşendim buzluktan çözdürmeye hemen yapıverdim :) karatayı farklı ama insülin direncime en uygun diyet dukanmış onuda çok iyi araştırarak yapmıştım her harfine uyupta 2 ayda 4,5 kg verdim ha birde ilk ay çok zor geçti nedense ben çok aç kaldım üstüne migrenim çok tetiklendi eh kabızlık deva bulamayacağım boyuta ulaştı iyi hatırlıyorum 3 doktora birlikte gittiydim. endokrin, kadın doğum, psikiyatri ve extrası diyetisyen ve psikolog :))) eh bana bıraktırdılar zaten karatayı ondan sonrada zorla indiğim 87 kilodan sıçrama yapar gibi 2 haftada 93 e çıktım :( velhasılı bir sürü kişi yapıyorduk herkese yaradı bana gelmedi :S

tatlım sen diyette çok yol katettin.. hani hiç diyet yapmamış vermemiş kişi başlasa tutup ona bu yöntem sende işe yarayabilir dersem daha yüksek bir olasılık olur ama sende uzunca bir dönem verilmiş bir emek var kilo verme konusunda.. ayrıca seni tanıyorum meyvesiz geçirmeyeceksin... 2 gün protein yapacaksın ama diğer günler sebze protein yaparsan verirsin ancak hiç diyet yapmaz meyve ve karbonhidrat ağırlıklı beslenirsen vücutta ne yapacağını şaşırır... he bunun dışından bakarsak hiç atak yapmayıp 5 gün ben her önemli gruptan (protein+yağ+karbonhidrat) abartmadan yerim 2 günde protein yaparım dersen bu denenebilir hatta adına dukan demene bile gerek yok sağlıksız bir yanı kalmaz... kitapta geçen 2/0 konusu verecek kilosu az olan ve kalça bölümünde yoğunlaşmış olan kişiler için geçerli... birde daha sabırlı olmalısın ataksız 2/0 la hoooop diye düşmez kilo...

yani ben ozaman 2/5 yapim, bıraz daha hızlı gıtsın ıstıyorum eda sıkıldım takıldım kaldım 77 -76 arası mekık dokumaktan,,şöle 74 ü görmek istıyorum artık :18::17:
inanırmısın dukana basladıgım zaman canım meyve ıstıyo, ve 1 haftadır meyve surmedım agzıma,yanı gün kurusu yedım bı tek :)
yasaklar çekici gelıyo demekkı bana :9:

yani ben ozaman 2/5 yapim, bıraz daha hızlı gıtsın ıstıyorum eda sıkıldım takıldım kaldım 77 -76 arası mekık dokumaktan,,şöle 74 ü görmek istıyorum artık :18::17:
inanırmısın dukana basladıgım zaman canım meyve ıstıyo, ve 1 haftadır meyve surmedım agzıma,yanı gün kurusu yedım bı tek :)

bende aynı korkuya sahibim. karatayda çektim ama dukanda belkide tecrübeli olduğumdan çok ilerlemedi birde kitapta yazıyor kabızlık problemi olanlar normalde öğünün 1/3 ü yer vermesi gerekirken sebzeye bundan fazlasını tüketebilir diyor. bende hiç şansa bırakmadım. sebze günlerimde elimden havuç salatalık ve yeşil biberi düşürmedim... birde beyaz lahana yiyorum taze amanın o zaten maşallah tek başına etkili :)

normalde saf protein günlerinde 1 kaşık sebzeye izin var ben bunu 2 dal tere olarak kullanıyorum. sabahları ne denk gelirse tüketiyorum ılık su oluyor bazen kayısılı form çay bazen günlük izin verilen 1 tk zeytin yağını aç içiyorum mesela bu sabahta aç karnına goji berry yedim üstüne 1 bardak su... günlük içtiğim suya dikkat ediyorum. eskiden alışkanlığım değildi. yemek yerken asla sıvı birşey tüketmezdim. hani bu tek su değil ayran kola hiç bir şeyi yemek bitene kadar koymazdım ağzıma şimdi yemekten tat alamasamda özellikle et ve tavuk eğer ızgaraysa yada döner 1 lokma yemek 1 yudum içecek yapıyorum... akşamları ılık süt içiyorum yatmadan 1-2 saat önce yulaf kepeğimi tüketmeye çalışıyorum. dün mesela unuttum nedeni de ekmek yapmıştım ondan yiyeceğim diye sabahı öğleni salladım. akşam bir baktım küflenmiş :( haaa birde çok zorda kalırsam yoğurda 1 kaşık buğday kepeği karıştırıyorum üstüne 2 kaşık süt azıcık tatlandırıcı :) oda iyi geliyor...

Tesekkür ederim, ne güzel seyler yazmissin. Biraz önce geldim pazardan almadim lahana keske alsaydim haftaya artik. Zaten bir sürü sebze aldim bu hafta onlarla idare ederim, sabrim yok uzun süre diyette kalmaya sebzeler duraklatir diye korkmuyor degilim, bakicaz artik. Bahsettigim ilaci da aldim ama cok zorda kalmadikca kullanmayi düsünmüyorum, evde bulunsun.

kızlar çok heyecanlıyım yarın kısmet olursa alışverişimi yaptım
Şunları aldım sizce doğru mu yaptım

Lıght Hindi etli salam
Yulaf Kepeği
Yumurta
Lıght beyaz peynir
Lıght yoğurt
Lıght süt

Kitabımıda aldım bugün hemen okumaya başlayıp yarında diyete başlıyorum
:18:

artık kaşar yemicem peki light kola istediğim kadar içebilirmiyim

tatlım istediğin kadar içebilirsin demek isterdim ama kolanın içeriği masum değil içindeki tatlandırıcılar renklendiriciler toxic maddeler çok fazla vücut şimdi protein yüzünden yorulacak suyu ona harcayacak birde bu toxinleri uzaklaştırmak için harcayacak en iyisi limiti tutturmak... 2 bardak kolanı iç tatlandırıcılı pasta yaparsan da az ye... bende meyve suyu fabrikasında çalışıyorum tatlandırıcı renklendirici kullanıyoruz gerçekten çok zararlı... eğer evde pasta için kullandığın tatlandırıcı stevya ise kolanı 3-4 bardağa çıkabilirsin. çünkü kolada limitlenmesi gereken aspartam ace-k.... gibi tatlandırıcılar var bunlar zararlı değil sadece fazlası vücuttan atılamayıp birikiyor...

bu arada bardaklar büyük değil dimi :1::7:

ben biliyorum sen dukan dedinmi akşama meyveye sarıyorsun ama bir gayret edip 2/5 yapabilirsin... uzunda süre oldu kilon sabit kalalı artık hırslanma vaktidir :)

Back
X