Beni gaza getiriyorsunuz önümüzdeki hafta başlayayım bari bende dukana .
Bu arada adet düzensizliği için aslan pençesi bitkisini demleyip içerseniz süper söktürüyor.
Şu dukan ekmeğini de deneyim bu arada menülerinizi ve denediğiniz tarifleri yazarsanız fikir olur.
Bu gün kimse yokmu? Neredesiniz?
Hoşgeldinn tatlım ve hayırlı olsun

Bende de adet düzensizliği hat safhada

Pko yüzünden oluyor gerçi ama aslanpençesini deneyeyim gelecek aya merak ettim

Ay ben ekmek tarifi alıp yaptım ama sanırım yanlış yoğurdum ya da sütü ılık koymadığım için mi bilmem hiç kabarmadı :44: Ben sana vereyim yine de belki sen daha marifetlisin işin içinden çıkarsın

3 yumurta
6 kaşık (tepeleme herhalde normal hesapla 8 kaşık falan olur) yulaf kepeği
1/2 çay bardağı süzme yoğurt
1/2 çay bardağı süt
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya
1/2 paket kabartma tozu veya karbonatta koyabilirsin
Önce yumurtayla sütü ve yoğurdu çırp ama süt ılık olsun benim gibi buzdolabından çıkarıp koyma hatasına düşme

Başka bir yerde kepekle mayayı ve karbonatı karıştır sonra diğer malzemeyi ortasına koyup yavaş yavaş yoğur.Normal hamur kıvamında olmuyor biraz daha suluca.1 saat ılık bir yerde dinlenmeye bırak.180 derece fırında yaklaşık 45 dkda oluyor :)
Ben seyir evresindeyim canım ama dün protein günümdü.Dünkü menülerimi yazayım hem senin atak evresine de uygun olur

SABAH
1 yumurta + 1 yumurtanın akı , 2 kaşık yulaf kepeği(atak için 1,5), 2 kaşık süt ve lor peyniriyle omlet
bir kaç parça örgü peyniri
çay ( ben bazen kayısılı form çayı içiyorum kabızlık için faydalı olur diyorlar)
ara: yeşil çay
Öğlen
1 adet tavuk butu ( göğüs olsa daha iyi yağ açısından ama evde yoktu )
1 kase yoğurt
ara: yeşil çay
Akşam
Izgara balık
ara: bir bardak süt (istersen tarçınla kaynatabilirsin daha aromatik oluyor.)
tatlandırıcılı çay (normalde tatlandırıcıyı akşam kullanmak istemezdim ama çooook canım çekti

)
Afiyet bal şeker olsun