Dul adama kız verilmez...

Aşk ve evlilik= anne babanin karşı geldiği birinin daha çekici hale gelmesiyle muradına erince anne babanın haklı olduğunu anlama sürecidir. Ama yinede sevince o süreç bile tatlı geliyor be ne diyim ALLAH herkesi sevdiğine kavuştursun. Ah su babalar sen anlattıkça babamın bundan iki üç yıl öncesine kadar ki ruh hali ve aramızdaki soğuk ilişkiler geldi aklıma. Hani su kız çocuğu babaya aşıktır rivayetini hep sehir efsanesi bildik. Babalara geldik yani. Yine de çok şükür ne babalar var sen biliyon mu!

Başka seçeneğim yok zaten... Teşekkür ederim.

Şüphesiz ki çeşitli organlarına el değmemiş zatlar, vicdanlı zatlardan çok daha temizdir onlara göre. Organlar vicdanın önüne geçiyor ya ben ona yanarım...

Yoknaz!
Yüreğinin götürdüğü yere git!
Ben öyle yaptım...

Ne yaptın nasıl yaptın?

Anlatamadığım o kadar çok şey var ki... Mesele anne babanın istemediği ya da istediği kişi değil aslında. Mesele babamın isteyeceği tek model ile benim hiçbir şartla anlaşamayacak olmam. Sevgiyi pek takmaz zaten babam. Uygun gördüğü kişi ister ve evlenilir...

Valla açık açık söylim bukadar severken ve benim bu halimi görmezlerken kimse umrumda olmaz beni mutsuzluga mahkum etmek kimsenin hakkı degil babam bile olsa vazgeçme

Hayat senin, inandığın şeyin peşinden gitmelisin.
En kötü kararın bile, başkasının senin adına verdiği karardan yeğdir.

Tahsil, iş ve maddiyat benim için hiç önemli olmadı.
Ben eşimden daha fazla okul okudum ve okuyorum, daha fazla para kazandım.
Eee başım göğe mi erdi?
İş dediğin geçinebilmek için para kazanma aktivitesi.
Eşim de ben de evimize dürüst yoldan para getirebiliyorsak azı çoğu önemli değil.
Oturup her konuda sohbet edebiliyorsak okuduğumuz okullar önemli değil.
Gözümün içine bakıyor, bana değer veriyorsa geri kalan hiçbir şey önemli değil.

Sevdiğim ve güvendiğim adamı "dul, tahsilsiz vs" diye etiketleyip benden uzaklaştırmalarına asla izin vermezdim ben.

Anne baba kendilerince çocukları için en iyisini istiyor ama 'erkekleri tanımıyorlar' desem yanlış bişey söylemiş olmam herhalde...
Babanla iletişimin güçlü olsaydı ona sevgilinin ne harika biri oldugunu, onu ne kadar sevdgini anlatabilirdin
ama iletişim olmayınca zor
bizim evden biliyorum

Seni kaçırsa ya ?

Yoknaz!
Gönlümün sesini dinledim.
Rahmetli babamın yalnız altı aylık ömrü vardı. Annemin ise "olmazları"...

Önce ebediyete dek bekar kalmayı seçtim. Sonra ani bir kararla mutluluğu. Çünkü sevdiğim adam, eşim, kuzularimin babası benim saadetim için bu ayrilik isteğimi dahi kabul etmişti. "Sen mutlu olacaksan uzaktan da severim seni "diye başlayan güzel bir veda konuşmasıydi bizimkisi..

Iki ablamda kendi sevdikleriyle evlenmiş ama bende olmazlar çıkmıştı karşıma. Aynı mezhepten aynı ırktan değildik. Aramızda yedi yaş vardı ki... Bu onlara göre aman aman bir sorundu. Herşeyden önemlisi "yakışmıyorsunuz birbirinize" sözünü her önüne gelen kullanmaya başlamıştı.

Bu işe bir dur demeliydim. Önce dönüp kendime baktım. Yaşadığım sıkıntılardan artık kendimi psikolojik hasta gibi görüyordum. Bana ne yapmışlardı? Nasıl bir zarardaydim? Sadece sevdim ben. Suçum sadece buydu.

Ekonomik özgürlüğün varsa onun da varsa daha rahat karar veriyorsun yoknaz. Ikimizin de işi vardı. Ve kimseye muhtaç değildik. Bu hayat benim hayatımdı. Ve kimsenin buna müdahale etmeye hakkı yoktu.

Annem ve babamdi evet... Üzerimde hakları vardı. Ama bu adam benimle evlenmek istiyordu. Beni kötü yola düşürmek değil. Beni açıkta koymak değil. Ben sen değil"biz" olmak istiyordu. Herşeyden önemlisi beni sadece ben olduğum için seviyordu..

Gönlümü dinledim yoknaz! Daha sonra bana" sana şunu verdim bunu aldık" sözünü bile duymamak için a dan z ye herseyi kendimiz yaptık. Buna yıllar zarfında dahil olan dört çocuk da dahil:))))

Müthiş rahatım. . Acaip mutluyum. Iyi ki evlenmisim. Kış ayazinda karlar altında ne iyi etmişim de evlenmisim ben ya:)))

Aradan yıllar geçti. Ailem ve düşünceleri hiç değişmedi. Sadece bana "gerçekten iyi adammış.. Hiç saygısızlık yapmadı bize " dediler. Ama hâlâ bir gün "ben boşandım" diyerek kapilarini calmami bekliyorlar.

Ben mi? O günden bu güne psikolojik olarak çok mesafe kaydettim. Rabbime bin şükür mutluyum. Ben gönlümün götürdüğü yerdeyim yoknaz! Ve bu her huzur dolu. Bu yer mutluluk dolu. Bu yer sevgi dolu!

ne hastalıklı düşünceler
ne çok anlam yüklemişsiniz herşeye

91 doğumluysanız tamam
cehalet derim
değilseniz, vahim

bence sevıyosan evlen derım herseye ragmen sonucta ınsan sevmedıgı biriyle sırf evlenmek için evlenmemeli.dul olabilir gecmıste yapmıstır bir hata belki gizlememişki bunu acıkca söylemiş.cocukta yokmus madem .belkı kıymetınızı bılcek cok ıyı bırıdır.evlenmeyıp öküzüne denk gelcegınıze ıyı bırıyse evlenın gitsin.belkı ilk evlılıgınde karsısındakı ınsan haksızdı yada belkı suankı erkek arkadasıınız haksızdı ama demekki kaderde böyle olması gerekıyormus olmus.ınsan öyle herkesı sevemıyor herkese karsı evleneyım dıyemıyor duygusuz evlılıkler sadece cınsellık amaclı oldugundan yada para amaclı sonu mutsuzluk.duygu önemlı eger gercekten guvenıyorsanız dürüstse kacırmayın derim.tabı hemende evlenmeyın bıraz daha tanıyın derim.

Neyse neysee ..
Hayati seylerin pesini birakmamissin en azindan.. Keza gecen gunki konuda senin dunyevi islerden el etek cektigini dusunmustum..

Yani ne mi ?
Yani su konuda senin canini sikan bir konu olsada, en azindan herkesin yasadigindan yau ..

Bugunki mevzuya gelince ; sakin sevdadan odun verme.. Ailenin kriterlerine uygun ama gonlune uymayan biriyle mutsuz mutsuz oturdugunda bir omur anne baba bilmicek .. Cunku sen yine onlari dusunup mutluluk oyunu oynamaktan sana tek getirisi yeni bir yetenek olucak bu duruma alisacaksin..

Karar 26 sina gelmis kizin.. Vicdani ve sorumluluklari birakabildigince..

boşanmış olmak ateşten bir gömlek giymek gibidir,hele de bu toplumun kadınları için.erkekler de muzdarip olabiliyor demek ki.ben boşanmış bir insanım.bu konuda kompleksim yoktu.ama bunun zorluklarını çok fazla yaşadım.en son sevdiğim kişi ailesi karşı gelir diye arkadaşlığımızı noktaladı.duygularımı içime gömdüm.ıssız ve yalnızım.yapayalnız...

adamın bı kötü tarafını bulamayıp dul olmasını takmışlar sundukları sebebler mantıklı değil elalem ne dere senın mutluluunu değişiyorlar

anne baba kutsaldır ama hayatımızı mahfetme hakkınada hiç bi zaman sahıp değillerdir

sen karşındakı ınsanı ıyı tart her bakımdnan tamamsa ailen ılerıde karşı çıktıklarına pişman olacaklarsa

evlenememk için hiç bı engelin yok

sevginizi, sevgilinizi göğe çıkarmak uğruna bir çok insanı aşağıladığınızın farkında mısınız?

En başta da o canım babasını ...
Vay be hayat çok acımasız büyüt,okut,evlenme çağı gelince karşına dikiliversin
El oğlu çin kimseyi karşına alma,ayrıl demiyorum
Seviyorsan ayrılma tabiki ,ama bağırıp çağırarak değilde sakince halletmeye çalış
Annen bi şekilde devreye girer,teyzen girer,zamanı gelince çözülür
Her anne baba bu yaşadıklarını yaşatır bi şekilde biricik yavrusuna
El bebek gül bebek büyüttğü evladı kiminle yaşayacak,kıymeti bilinecek mi
Babanı hemen yargılamak yerine,birazda onun yerine koy kendini

Son düzenleme:
Valla açık açık söylim bukadar severken ve benim bu halimi görmezlerken kimse umrumda olmaz beni mutsuzluga mahkum etmek kimsenin hakkı degil babam bile olsa vazgeçme

Yok ben öyle demiyorum. Her ne kadar üzerimde çok hakkı olmasa da, hayatımdaki tüm başarılarımı onun karşı çıkmaları ve engellemelerine rağmen tek başıma da yapmış olsam yine de umurumda. Nihayetinde babam... Çok sevmesem de ezip geçmeyeceğim.

Çok teşekkür ederim bu yanıtınız için. Zira sırf toplum baskıları yüzünden insan bir müddet sonra "acaba?" diye sorguluyor aşkını bile... Ben de böyle oluyor en azından. Neyse ki çabuk toparlıyorum kendimi. Ben onun maddiyatını, görünüşünü, tahsilini hiçbir zaman problem etmedim. Benim için dinlemeyi bilen, konuşabildiğim ve algısı açık biri olması yeterliydi. İnşallah günün birinde kavuşuruz ne diyeyim...

Ne o ailemi üzmemi ister ne ben kaçarım... Belki son çare, belki yıllarca bekledikten sonra son çare olur bu. Şimdi değil. Benim ailemi benden çok o düşünüyor. Beklerim ben seni diyor...

Allah daim etsin bu mutluluğunuzu. Çok mutlu oldum sizin adınıza. İnşaallah ben de günün birinde "iyi ki" derim verdiğim ve vereceğim kararlar için. Ancak aramızda koca bir duvar olmasına rağmen ben babamı karşıma almayacağım. Bekleyeceğim sadece. Korkum o ki bu bekleme halinde zaten anormal seyreden ruh halim daha da kötüye gitmez. Bizi kaybetmem umarım...

GÜveniyorum ve seviyorum ancak evlenmemin tek yolu babamı yok saymam şu durumda. Bunu da yapmak istemiyorum. Sağlığına hiçbir şey olmayacağını bilsem, aile içi huzursuzluğun sebebi olmayacağımı bilsem yapardım. Ancak bunun garantisi yok. Bu sebeple onu beklerken beynimde kalan son hücrelerin ölmesini göz yumacağım sanırım...

Ruh halim istikrarlı değil ne yazık ki. Bazen tutunacak bir şey buluyorum mücadele için, bazen de koyveriyorum ne varsa. Şu an ise ne yapacağımı bilmez bir haldeyim. Babamı yok sayamam, sevgimi de yok sayamam. Kendimi yok saysam ya ben.

Siz yine de kendinizden emin olun. Boşanmış olmak suç değil, boşanmış olmak ayıp da değil. Benim gibi böyle bir şeyi hiç dikkate almayacak biri çıkar inşallah karşınıza. Sevdikten sonra, bunun pek önemi olmuyor.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Hayatımı yeterince mahvettiler birçok konuda. Her seferinde mücadele etmek için bir sebep buldum ve sonunda en azından yaşamaya çabaladım. Bu sefer ne olur bilmiyorum ancak bu sebepten dolayı ayrılmaya içim elvermiyor.

Nereden biliyorsunuz okutup büyüttüğünü? Belki de ben onun karşı çıkmalarına ve engellerine rağmen kendi başıma türlü eziyetler çekerek okumuş ve meslek sahibi olmuşumdur he? Belki de babamın bana tek katkısı dünyaya gelmeme vesile olmaktır he? Buna rağmen ben onun karşısına hiçbir konuda dikilmedim. Hayatımın hiçbir döneminde... Tek başıma birçok şeyi başardım ancak buna rağmen karşı çıkmadım. Şu anda da çıkmıyorum. Tek kelam etmedim onun karşısında bu konuyla ilgili. Seni ezer geçerim de demedim. Zira ondan ziyade ardımda bırakacağım bir annem ve kardeşim var. Gittiğimde bana biriktirdiği öfkesini yöneltebileceği bir kardeşim var. Bu yüzden merak etmeyin, karşısına dikilecek kadar bencil değilim. Sonuna kadar hak ediyor olmasına rağmen karşısına dikilmeyeceğim. Kendi hayatımı karartmayı göze aldım ancak yine de karşı çıkmayacağım... Bir ömür bekar kalmayı göze alarak saygısızlık yapmadığım halde neye dayanarak bu kanaate vardınız bilmiyorum.

Evet babamı çok sevmiyorum. Evet iddia ediyorum ki üzerimde çok fazla hakkı da yoktur, ruh sağlığımı bozması dışında. Buna rağmen ben susuyorum. Teşekkürler yorumunuz için.

Sen kararını zaten vermissin yoknaz...
Otur ve bu güzel birikiminle bir ayrılık konuşması yap sevdiğin adama...

Kaybolan hayat senin hayatın...
Üzülecek biri varsa bu sadece iki kişi olacak...
Sen ve sevdiğin. ..

Yarın yine güneş doğacak.
Mevsimler değişecek. .
Bahar kış, kış yaza dönecek. .
Kuşlar yine gökyüzünü panayır alanına çevirecek. .
Gemiler limanlardan kalkacak...

Sen kaptanı olmayan bir gemide sürüklenirken okyanusa...
Elini uzatıp seni kurtarmak isteyene vermezsen elini...
Pusula da benim kaptan da benim dersen...
Sen bilirsin yoknaz...

Hayat senin!
Allah yardımcınız olsun..
Selametle kal...

nevrotik ebeveynler yüzünden çocukların hayatı da iki arada kalıyor düzlüğe çıkamıyor, engebe ile cebelleşmek zorunda kalıyor çocuk hayatı boyunca.

çocuktan, empatiden, hoşgörüden, insandan, insanı anlamak istemekten yoksun kişiler
anne de olamamalı baba da.
egolarını çocukları üzerinden tatmin etmeye çalışanlarda
anne baba olamamalı.
yoknazın babası niye istemiyo dul arkadaşı
gül gibi kızı gitti dulla evlendi diycekler
ikinci el yakıştırması yapılıyor, hatalı bozuk kusurlu anlamı yüklüyorlar henüz tanımadan.
akıntıya kürek çekmeyen
toplumsal ezbere kapılmayı tercih eden
eski toprak ana babaların sabitleşmiş düşüncelerini değiştirmek mümkün olmuyor tabi.
en azından babası anlamaya yakın olsa idi
dıştaki kusurun değil, insanın içindeki kusurların esas sorun olacağını söylerdi yoknaz babasına. açardı içini.
konuşamıyorken düşüncesini nasıl söylesin..
rahatsız olmakta
öfke birikmekte çok haklısın yoknaz.

Babama çok bağlı oluşumdan mıdır nedir bilmiyorum ama..

Babanızı anlatma biçiminiz bana çok tuhaf geldi.

Madem aileniz yazınızda anlattığınız kadar kötü insanlar.

O zaman arkanızı rahatça dönüp giderdiniz diye düşünüyorum.

Sizi bu kadar kötü , sevgisiz, akılsız insanların yanında tutan ne peki

anlamıyorum dul olmak ayıpmıdır ?ayıp olan evlilik dışı insanların defalarca baskalarıyla yasadıkları onlara laf yok tabi nikah olmasın dul olmasında ne yaparsa yapsın hersey serbest...ama araya nikah girince vay efendim bu x dul olmaz... bununla görüşemezsin konuşamazsın hep bi dışlama...evlilik dışı hersey normal kimse sorgulamaz toplum olarak aşamadık bazıı seyleri dünyada hergün kaç kişi boşanıyor kaç kişi evleniyor....bence dul olmak ayıp günah yanlış bişey degil...cok zor bir durum yasadıgınız kendi kararlarınızı vrebilicek yastasınız...kararlarınızın arkasında durun...siz kararlı olursanız hersey olur....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…