YAZIK ya zaten aldığı 3 kuruş para onuda kesmişler telefon arayıp yada dilekçe falan yazsanız... ??
2 ayda 500 tl alması için sosyal güvencesinin olmaması gerek zaten,sosyal güvencesi olmayan birisi 2 ayda 500 tl aldığı takdirde otamatikmen genel sağlık sigortasından yararlanabiliyor.kızlar merhaba,
birkadıncağız 2 ayda bir 500 tl dul aylığı ya da yetim aylığı alıyormuş.Fakat aynı evde yasadığı oğlunun ssk gozuktugunden kadının aylığı SYDV tarafından kesilmiş.internette arstırdıgım kadarıyla sadece evlendığı takdirde bu para kesilebilirmiş. Teyzeye yardım etmek istiyorum ama konuya mutabık değilim yardımcı olurmusunuz. bu arada SYDV calısan arkadaşımı aradım yapacak bir şe yok ankara direk kesiyor diyor.var mı bilgisi olan el birliğiyle yardım edelim oğlu zaten 1000 tl alıyormuş ev kira ,adam evlenicek belkı anneyı istemıcekler ne yapar bu kadın 250 tl az ama hiç yoktan iyidir.
Etkiler çünkü kadın oğlunun üzerine sigortalıymış,2 ayda verilen maaşı almak için sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor,aranan şartlardan birisi bu.Oğlunun çalışması onun aylığını etkilemez. Evlendiği takdirde kesilir. Hatta başka çocuğu yoksa onların da hakkından yararlanabilir.
Etkiler çünkü kadın oğlunun üzerine sigortalıymış,2 ayda verilen maaşı almak için sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor,aranan şartlardan birisi bu.
kadının hiç bir gelırı yok nasıl cıksın ayrı yere hadı cıktı gösterıldı teftıse gelırseler dıye korkuyor kadıncagız.ayrıca çözümü olmayan birşey değil konu sahibi, kadına söyleyin oğlundan ayrı ikametkaha çıksın yada oğlu çıksın , kadının tek yaşadığı tespit edilerse aylığı tekrar bağlanır sorun olmaz..
Oğlunun maaşı anneye nakledilmez yani konu sahibinin bahsettiği teyzeye vermezler canım,sizin bahsettiğiniz olay farklı babanız rahmetli olmuş sanırım kardeşiniz babanızın emekli maaşını alıyordur öğrenci olduğu için,konu sahibinin bahsettiği dul maaşı kocası vefat eden hiçbir geliri olmayan ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara verilen bir maaş 2 ayda bir veriliyor 500 tl yeni bir uygulama bu.Oğlu sigortalı görününce çalşıo die kesilio. Zaten oğlan 18e kadar alır. Sonra oğlanınki kesilir anneye nakledilir die biliyorum.
Benim annemde r.nikahı yok die dul aylığı alamadı. Kardesim de okuduğu için devam edio... o da kesilince madur...
Eğer bu maaşı almaya devam etmiş olsaydı zaten sağlık güvencesinden yararlanacaktı sosyal güvencesi yok diye ama teyzenin oğlu üzerinden güvencesi gözüküyor.evet hanımlar saatlerdir araştırdım ve yok maalesef devlet elinde olmayanlara sağlık güvencesi vermiyormu.oğlunun üstünden aldırsa kendini nasıl olur acaba.asıl saçma olan babasından annesındende maas alsa bıle kesılmıyorda bu dul aylığı oğlunun sgk çıkınca neden kesiliyor maalesef açıklık mevcut kanunlarda rabbım yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?