dul aylıgı

aycnsrdr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
476
15
118
kızlar merhaba,

birkadıncağız 2 ayda bir 500 tl dul aylığı ya da yetim aylığı alıyormuş.Fakat aynı evde yasadığı oğlunun ssk gozuktugunden kadının aylığı SYDV tarafından kesilmiş.internette arstırdıgım kadarıyla sadece evlendığı takdirde bu para kesilebilirmiş. Teyzeye yardım etmek istiyorum ama konuya mutabık değilim yardımcı olurmusunuz. bu arada SYDV calısan arkadaşımı aradım yapacak bir şe yok ankara direk kesiyor diyor.var mı bilgisi olan el birliğiyle yardım edelim oğlu zaten 1000 tl alıyormuş ev kira ,adam evlenicek belkı anneyı istemıcekler ne yapar bu kadın 250 tl az ama hiç yoktan iyidir.

YAZIK ya zaten aldığı 3 kuruş para onuda kesmişler telefon arayıp yada dilekçe falan yazsanız... ??

YAZIK ya zaten aldığı 3 kuruş para onuda kesmişler telefon arayıp yada dilekçe falan yazsanız... ??

maaşı veren kurumdaki arkadaş bağlanmaz dedi.ıkı maas bırden alabılıyorlar da nıye evladının ssk var ıdye kesiliyor onu anlamadım

Evladi anneye bakmakla yukumlu ondan kesilmistir

Oğluyla birlikte yaşadığı ve eve onun maaşı girdiği için kesilmiştir muhtemelen ama yine de çok saçma.
Sanki aman aman bir para veriyorlarmış gibi bir de kesiyorlar.
Umarım tekrar bağlanması için bir yol vardır, açıkçası benim de bilgim yok.

Ayni evde yasayanlardan 1nn bile sigortali olmasi devlet tarafndan yapilan yardmlarn kesilmesine neden oluyr.dul ayligi yoksulluk ayligi ekmek karti market karti vs gibi.eline gecen paraya bakmiyr ki zaten sgk dokumunde 1000liradan fazla gorunuyordur eline okadr veriyrlardr.yapacak bisey yok bu durumda

allahım bu akdarcık parayla bir insanın nasıl 1 ay geçinmesi beklenir aklım almıyor bua sgari ücreti belirleyen kesime versinler bakalım 1 ay nasıl geçinecekler

2 ayda 500 tl alması için sosyal güvencesinin olmaması gerek zaten,sosyal güvencesi olmayan birisi 2 ayda 500 tl aldığı takdirde otamatikmen genel sağlık sigortasından yararlanabiliyor.

Oğlunun çalışması onun aylığını etkilemez. Evlendiği takdirde kesilir. Hatta başka çocuğu yoksa onların da hakkından yararlanabilir.

Oğlunun çalışması onun aylığını etkilemez. Evlendiği takdirde kesilir. Hatta başka çocuğu yoksa onların da hakkından yararlanabilir.
Etkiler çünkü kadın oğlunun üzerine sigortalıymış,2 ayda verilen maaşı almak için sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor,aranan şartlardan birisi bu.

Etkiler çünkü kadın oğlunun üzerine sigortalıymış,2 ayda verilen maaşı almak için sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor,aranan şartlardan birisi bu.

Aa oğlanın üzerine olduğunu fark etmemiştim. Evet maalesef öyle. :/

evet hanımlar saatlerdir araştırdım ve yok maalesef devlet elinde olmayanlara sağlık güvencesi vermiyormu.oğlunun üstünden aldırsa kendini nasıl olur acaba.asıl saçma olan babasından annesındende maas alsa bıle kesılmıyorda bu dul aylığı oğlunun sgk çıkınca neden kesiliyor maalesef açıklık mevcut kanunlarda rabbım yardımcısı olsun

devletin yardıma muhtaç kişilere maaş bağlaması için gss dan yararlanmıyor olması koşulu ne kadar saçma. aynı politikayı engelli bireyler içinde uyguluyorlar, aigortası varsa yardım aylığını kesiyorlar. e sigorta yoksa zaten bu kişilerin aldığı meblağ ciddi oranda ilaç hastane masraflarına gidiyor, yada yeşil kartla ne kadar hizmet alabiliyorlarsa.
sigorta ile makul fiyatla özel hastaneye gidebiliyorsun, yeşil kartta o da yok özel hastane kabul etmiyor yeşil kartı.

kişinin sigortası olsun olmasın belli bir gelir seviyesinin altında ise yardım yap, insana insan gibi yardım yap. gss sizlik şartı çok saçma bir uygulama.

Teyzeninde Allah yardımcısı olsun

maalesef öyle allah yardımcı olsun cok zor durumu o 250 tl ıcın bıle hayatı kararmış gıbı duşunun o paraya ne kadar muhtaç

Oğlu sigortalı görününce çalşıo die kesilio. Zaten oğlan 18e kadar alır. Sonra oğlanınki kesilir anneye nakledilir die biliyorum.

Benim annemde r.nikahı yok die dul aylığı alamadı. Kardesim de okuduğu için devam edio... o da kesilince madur...

kesilmesi normal, bir kadının dul maaşı alması için bakıcak kimsesi olmaması gerekir, yanlız yaşıyor olması gerekir, öglu yanında yaşamıyor diye gösterseydi iyi olurmuş, nasıl böyle bir hata yaptı, evde tek yaşıyorum deseydi sorun çıkmazdı , üzgünüm..

ayrıca çözümü olmayan birşey değil konu sahibi, kadına söyleyin oğlundan ayrı ikametkaha çıksın yada oğlu çıksın , kadının tek yaşadığı tespit edilerse aylığı tekrar bağlanır sorun olmaz..

kadının hiç bir gelırı yok nasıl cıksın ayrı yere hadı cıktı gösterıldı teftıse gelırseler dıye korkuyor kadıncagız.

Oğlunun maaşı anneye nakledilmez yani konu sahibinin bahsettiği teyzeye vermezler canım,sizin bahsettiğiniz olay farklı babanız rahmetli olmuş sanırım kardeşiniz babanızın emekli maaşını alıyordur öğrenci olduğu için,konu sahibinin bahsettiği dul maaşı kocası vefat eden hiçbir geliri olmayan ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara verilen bir maaş 2 ayda bir veriliyor 500 tl yeni bir uygulama bu.

Eğer bu maaşı almaya devam etmiş olsaydı zaten sağlık güvencesinden yararlanacaktı sosyal güvencesi yok diye ama teyzenin oğlu üzerinden güvencesi gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…