• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dul aylıgı

Oğlunun maaşı anneye nakledilmez yani konu sahibinin bahsettiği teyzeye vermezler canım,sizin bahsettiğiniz olay farklı babanız rahmetli olmuş sanırım kardeşiniz babanızın emekli maaşını alıyordur öğrenci olduğu için,konu sahibinin bahsettiği dul maaşı kocası vefat eden hiçbir geliri olmayan ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara verilen bir maaş 2 ayda bir veriliyor 500 tl yeni bir uygulama bu.
Hmm ben emeklilik sandım pardon. Hmm böyle oluyormu ikiside ayrı kisi sonuçta..

Peki bu dul maasının şartları nedir. Yas sınırı nedir...

Arkadaslar benim de bir sorum var

Benim bir tanidigim dul 2 cocugu war. Cocuklar yetim maasi anneleride dul maasi aliyordu. ayrica kadin asgari ücretle bir isyerinde calisiyor. Sigortasi oldugu halde dul maasi kesilmiyor. Kizi uni. Gidiyor 18 yasini gecti ama yetim maasini hala aliyor. Oglansa yeni 18 yasini bitirdi ve yetim maasi kesildi. Dilekce verince oglanin maasi ikiye bölünüp anne ve kiza yatirilmaya baslamis.

Cocugun yakinda atanma ihtimali var
Eger cocuk memur olursa ve annesiyle ayni evde oturmaya devam ederse annesinin dul maasi kesilirmi?
Asgari ücretle sigortali calistigi halde kesilmiyorsa oglu memur oluncada kesilmez degil mi?
Yoksa o zaman annenin dul maaSi kesilir ama kizinki evlenene kadar ödenir mi ?

Bir sorum daha var
Yetim kizlara ceyiz parasi varmis
Bu geri ödemelimi?
Ve ne kadar veriliyor?

Bilenler cevaplarsa sevinirim

Peki bu dul maasının şartları nedir. Yas sınırı nedir...
Yaş sınırını bilmiyorum,yaşadığınız ilçedeki sosyal yardımlaşma derneklerine başvurulması gerek,ama annenizin resmi nikahı yokmuş bu sorun olabilir.

Arkadaslar benim de bir sorum var

Benim bir tanidigim dul 2 cocugu war. Cocuklar yetim maasi anneleride dul maasi aliyordu. ayrica kadin asgari ücretle bir isyerinde calisiyor. Sigortasi oldugu halde dul maasi kesilmiyor. Kizi uni. Gidiyor 18 yasini gecti ama yetim maasini hala aliyor. Oglansa yeni 18 yasini bitirdi ve yetim maasi kesildi. Dilekce verince oglanin maasi ikiye bölünüp anne ve kiza yatirilmaya baslamis.

Cocugun yakinda atanma ihtimali var
Eger cocuk memur olursa ve annesiyle ayni evde oturmaya devam ederse annesinin dul maasi kesilirmi?
Asgari ücretle sigortali calistigi halde kesilmiyorsa oglu memur oluncada kesilmez degil mi?
Yoksa o zaman annenin dul maaSi kesilir ama kizinki evlenene kadar ödenir mi ?

Bir sorum daha var
Yetim kizlara ceyiz parasi varmis
Bu geri ödemelimi?
Ve ne kadar veriliyor?

Bilenler cevaplarsa sevinirim
Tanıdığınız bayan eşinden kalan maaşı aldığı için maaşı kesilmez diye biliyorum internettede kesilmez yazıyor çoğu yerde sadece evlenir ise kesilir,erkek çocuklarının maaşı 18 yaşında kesilir eğer okumaya devam ederse alabilir,kızın aldığı maaş kesilmez ömür boyuda alabilir,çeyiz parası 1 defaya mahsus alırlar 2 yıllık tutar alabilir maaşın.24 katı diyede geçer,konu sahibinin bahsettiği maaş olayı farklı bir uygulama.

Yaş sınırını bilmiyorum,yaşadığınız ilçedeki sosyal yardımlaşma derneklerine başvurulması gerek,ama annenizin resmi nikahı yokmuş bu sorun olabilir.
Sonuçta dul ve çocuklu..

Sonuçta dul ve çocuklu..
Siz yinede bir sosyal dayanışmaya başvuru yapın ama ben resmi nikah olayı sorun olur gibime geliyor dediğim gibi yinede başvurunuzu yapın,annenizin oturduğu ve kira mı yoksa ev sahibi mi yada herhangi bir malı mülkü var mı resmi olarak.

Siz yinede bir sosyal dayanışmaya başvuru yapın ama ben resmi nikah olayı sorun olur gibime geliyor dediğim gibi yinede başvurunuzu yapın,annenizin oturduğu ve kira mı yoksa ev sahibi mi yada herhangi bir malı mülkü var mı resmi olarak.
Yok aslında ev var ama tapuyu alamadılar kaç yıldır. Üstüne bi şey yok.abim var çalışıo. Kardesim de okuyor. Annimde hasta zaten.

Benim eşim SYVD çalışıor,malesef alamıyormuş..Bilgisayar otomatik düzeltiyormuş..

Back
X