dul biriyle evlendim 22 yasındayım pişmanım..

Çocukluğum boyunca "Asla yapmam" dediğim ne varsa ergenliğimde fazlasıyla yaptım. Ergenliğimde kınadığım ne varsa, yetişkinliğe geçiş evresinde misli misli yaptım. Yetişkinliğimde ise "Asla olmaz" dediğim her şey birer birer dikildi karşıma...
Şimdilerde çok büyük bir bedel ödüyorum. Sessizim ve yaptığım tek şey kabullenmek. O yüzden sayın konu sahibi, sakın ola hayatını başkalarının sözü ile kurgulama. Ne kınama laflarını duysun kulağın, ne de "mikemmel" hayatlarını gözüne sokmak için bahane arayan şımarık veletleri görsün gözün.

Hayat öyle ya da böyle geçiyor ve geçecek. Değiştiremezsin, planlayamazsın. Hoş planladıkların asla gerçekleşmez zaten. Umduğun her şey sana el sallarken, sen asla dediklerine doğru zoraki adımlar atarsın. Diyeceğim odur ki yaptıklarını boşver. Geçmişi ve hatalarını ne kadar sorgularsan, suçluluk psikolojisi o kadar sarar ruhunu. Bu öyle berbat bir psikolojidir ki hata yapmaya teşvik eder seni. Kurtulmaya çabaladıkça daha çok batarsın. Ne yapmış olursan ol dik dur. Hata olarak görme demeyeceğim. Hata olarak gör ancak bunu kabullen. Anlattığın hiçbir şey mühim değil. Tek mühim olan şiddet görmen ve mutsuz olman. Ailem destek olmaz, yuva yıkmak kolay mı diye düşünme. Elbette kolay değil. Ancak mutsuzluk öyle bir illet ki, ne kadar çabalarsan çabala gitmek istediği vakit terk ediyor seni. Boşan ya da boşanma sen bilirsin. Sadece geçmişte yaptığın hatalar, kararını etkilemesin. Buna izin verme olur mu? Ben yaptım ve hala yapıyorum. Sen yapma...

Elifcim, samimi hitap seklin icin tesekkur ederim kardesim.
Bakma buradaki insanlara onlar belliki ya hic dusmemisler ya da dusmusler baskalarinin kendine attıkları tekmelerin hesaplarini senden cikariyorlar.
Bir cumle okudum az once agzim acik kaldi. Yazıklar olsun.
Cicim aylari bitti dimi simdi bilmemne aylari...
Cok ayip cok . Azcik elini vicdanina koymadan mi yazdin o yorumu ?
Ha birde ben sahsen sapiklik olarak degerlendirmiyorum.
Herkesin dogrulari kendine ama bu kimseyi bu sekilde suclama hakki vermez.
Sartlarini bilmiyorsunuz derken gayet net aciklama yaptim. Biraz irdeleme gucu biraz vicdan biraz merhamet ile gayet anlasilir.

Hatalar insanlar içindir. Senin şuan ki bulunduğun durumdan daha kötü bir durum bu dul adamdan bir çocuğunun olmasıdır. O zaman boşansan dahi çocuğun için bu adamla hep bir bağın olacaktır. Bunun olmasına izin verme ve kendi iyiliğin için bir an önce bu adamdan boşan lütfen.

Dip Not: Adam dediğime bakma lafın gelişi.

Burada konu açmasının nesi kötü?
Ne yapacak?
Susup oturacak mı?
Bu nasıl bir düşünce inanamıyorum cidden.
Bu arada her ailede olmuyor.
Size göre bir kadın "şiddete" maruz kalıyorsa bacağını kırıp oturmalı mı?
"Kol kırılır yen içinde kalır" sözü bu tür durumlar için geçerli değil hanımefendi.

Son düzenleme:

sayin konu sahibi.canim benim herkese hesap vermek zorunda degilsin bebegim ....ALLAHa havale et...

leonela kardesim yorumlarin cok mantikli evet o igrenc msji bende okudum ve kibledim lutfen sende aynisini yap..
arkasin konusunu katletmesinler....Kadin kadinin dusmanidir sozunu bir kez daha dogrulamis oldular....

ne bu ozguven patlamasi anlamiyorum.hayir sizin basiniza gelmemesi yarin birgun cocugunuzun basina gelmemesi demek degil....dilerim yasamazsiniz..

ben 22 yasindayim ilk evliligim ama yarin birgun benimde basima gelmeyecegi ne malum.

elifcim ben seni kinamiyorum....kizmiyorum...ALLAHtan korkarim buyuk konusamam...

gecen gun haberlerde izledim...kanser hastasi adam bankaya olan borcu yuzunden mahkemelik oluyor...bayan hakim "ben sana ceza veremem.bu kotulugu sana yapamam"diyor.borcunu falAn sildiriyor...

bilmiyorum hukukcu degilim ama.birnevi yasagi cigniyor...

bu konudaki dalga gecenler sizde o bayan hakimde vicdanin kacta biri var.?
ben soyliyim 0....

canimcananimecrinim, teşekkür ediyorum canim benim. Aynen Iki uyeyi kibledim ben de.

Allah yardım etsin...zararın neresinden dönerseniz kardır... Ayrıca kk da öyle bir kesim var ki benim de kibrini şaşkınlıkla karşıladıgım...

siz alıntı yapmasanız hic gormeyecegim bile...
iyi ki boyle her satırı okuyan dikkatli insanlar var dedim icimden,
bu nasıl bir gaddarlıktır, kimin intikamını kimden alıyorlar niye yapıyorlar anlamıyorum.

bu kadar tecrubeli kadın nasıl bosanabilecegi vs yol yordam gostermek varken kimisi geyik yapmıs kimisi oh oldu sana diyor.
tamam herkesin kendi yorumu ama boyle de olmaz ki.

kacarak evlenip gayet mutlu olsaydı boy boy cocukları olsaydı yorumlar anında degisirdi,
konu sahibinin yaptıklarını yasadıklarını destekledigim anlamına gelmesin bu,
fakat bir ahlaksızlık vs yaptıgını yazmıssa ben orayı okumayı atlamısım sanırım,
aklını iyi kullanamamıs olabilir fakat bu kadar yuklenilecek bir sey yaptıgını da dusunmuyorum.

konu sahibi,
daha cocugun olmamısken yol yakınken bosanmanı oneririm,
işe ilk basta darp raporu alarak baslayabilirsin. korkuyorsan sıgınma evleri var,
psikolojim iyi degil diyerek seni kotulestiren durumu cozmek yerine daha da vahim hale getirmeden kurtul, dik dur,
eşin calısmana izin veriyor mu bilmiyorum,
ama bir sekilde kendi paranı kazanmaya baslaman yeni hayatın icin daha rahat plan yapmana da yardımcı olur

adam sana başından ,benden sana hayır gelmez demiş zaten yani durumu ortadaymış..eee cicim ayı bitti tabi..şimdi s...m ayı vakti..kolay gele sana

ALLAH size akil,fikir merhamet versin..
ne bicim bir uslup nasil bir konusma tarzi...bir bayana yakisiyormu?hic komik degil..

bu formu 13 14 yasinda takip eden kizlarimiz var...edep yahu

MUNE'ye NOT:
SEVGİLİ MUNEE BU SEFER PATLADİM LUTFEN AMA LUTFEN CEZA ALMAK İSTEMİYORUM.COK KİZDİM

Son düzenleyen: Moderatör:
yasi dul olmasi en büyük problem degil, bir arkadasda yazmis, en büyük problem siddet görmen
karsindaki ha 25 ha 40 yasinda olsun ikisininde birbirinden farki yok, siddet görüyorsan bu evliligi
nasil kurtabilirsinki

ondan bundan sonra önüne bakmani öneririm kendi ayaklarinin üstünde dur, hepimiz hata yapabiliriz
insana yasamadigi zaman uzak geliyor böyle seyler ama olabiliyor demekki, bazen hayat sartlari bizi
o hataya sürüklüyor bazende biz kendimizi sürüklüyoruz sanirim

ben ailen seni o adamdan korumak icin evlendirmek istiyor sandim, fazla bilgi vermemissin nasil oldu
bilmiyorum, kendini daha fazla yipratma, hakkinda hayirlisi olsun umarim dogru kararlar verebilirsin

Allah yardım etsin ya gerçekten acımasızca eleştirenlere hayret ediyorum.

Bence sakince birdüşün boşandıktan sonra neler olur, ne yapabilirim, şuanki halimden daha iyi olabilir miyim, kaybedeceğim şeyler ne olur vs.

Bana sorarsan yaşın çok küçük sana değer veren el üstünde tutan gerçekten sevip sayan birini elbette bulabilirsin. Önemli olan iç huzur, kafanın rahat olması..

Guzel kardesim gercekten siddet gordun ve gormeye devam etmekteysen bu cok basit.gidersin karakola bi rapor alirsin onunla birlikte mahkemeye basvurursun hakim uygun gorurse ki dediklerine gore uygun gorur evden uzaklastirma alir bu 1. Boyutu . Ikinci boyutu ise siddet gordugunu 2 sahitle beraber ispatlarsin mahkemede bosanirsin adamin afedersin donuna kdar alirsin. 14 sayfa akli basinda insandn fikir aldin. Umarim yeterli olmustr. Yoksa bi 24 sayfa dhami lazm ? En iyi karar kndi kararin. Ya bu deveyi gudecn yda bu diyardn gidecn.yani ne ogrnmk istiyodn ki. Ay kizlr sddet gordm kalsam mi mi mi ki gitsem mi mi mi ki .. sen bunun kararini veremyck kdar 14 syfa akil alack kdr duygusuzmusn. Insanlrn sna gaz vermesini duygu pompalamasnimi seviyosn.sen ne istedgni bilmiyosn.cnku kndine guvenmiyosun.

cnm kusura bskma ama aile baskisi varsa evlwnmekmi care calisip yolunu cizebilirdin. hic mucadele etmemissnki calismam zor geliyor ille bir koca olacak bakacak daha yirmi yasinda kendin etmis sin kendine. kocaya kacmakla is bittimi polise sigin annen demi arkanda deyil. calisip parani kazanip kimseye muhrac olmadan yasamak bu kadarmi zor. isteyene arayana is var ama zoru gorunce evlenip kurtulayim modu bunlari acar basina. ama sen karlanirsin bu adama bie degil uc tane cocuk yapar esiri olursun gibime geluyor. aklin varsa buyukleeinden yardum iste bosan yuvan falan degil orasi. korkma sinme istersen kurtulursun. yazik gencligine be canim. ah vah etme hemen bosan...

Daha çok gençsin.Yeni bi hayat seni bekliyor.Sanırım çocugunda yok.Bence ona sensizliğin neoldugunu,aklı başına gelene kadar göstermelisin.Tabi aklı başına gelirse...

ooof of bütün yorumları tek tek okudum, bazı mesajlarda gördüklerime inanamadım sevgili konu sahibi arkadaşım, insanlar hata yapabilirler, yanlış kararlar alabilirler, herşey insanlar için.. Çok ağır ithamlara maruz kalmıssın üzülme.. Ne yazıkki dünyada çeşit çeşit insan var sen sana köstek olmaya çalışanları değil de destek olmaya çalışanları dikkate al.. Bak daha ne kadar gençsin, hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsın

Ortada bir yuva yok ki,yıkmak kolay olmasın.

şiddetin nedeni şekli sorulmaz her türlüsü yanlış ama hangi durumlarda uyguluyor,gerekçesi neler ?en azından belki şiddete maruz kaldığın konularda yardımcı olmaya çalışalım...

Yazacak konu kalmadigi icin arkadas 2 yillik konuyu aramis bulmus sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…