Dul Erkek Bekar Bayan evliliği

Riyma

So WTF ?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
613
102
323
S.a. , hayırlı akşamlar herkese , sizlere bir sorum var eğitim konum terbiye hassasiyet bakımından aynı iki insan arada çok yaş farkı yok ve önceki evliliğinden çocukta yok . Daha önce evlenip boşanmış sebebini bilmiyorum sormadımda. şuan 26 yaşında. Ben asla kınamıyorum kimse ayrılmak üzere birleştirmez hayatını bana göre ayıpta değil. Ama sizce ileride erkeğin daha tecrübeli kadının ise ilk deneyimi olmasından ötürü bir sıkıntı oluşur mu ? Nebileyim o bir kere yaşamış sonuçta belkide daha sönük olacak o heyecanları olmayacak vesaire kafamda deli düşünceler.. Böyle bir evlilik yapan varsa ve genel olarak fikirlerinden bahsederse memnun olurum . Teşekkürler.

Ben bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.
Aksine daha temkinli davranacağı düşüncesindeyim. Sütten ağzı yanan hesabı...
Yalnız didik didik önceki evliliğin neden bittiğini öğrenmenizi tavsiye ederim.
İlerde içinizi kemirir 'hala seviyor mudur, düşünüyor mudur' soruları.

Ben bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.
Aksine daha temkinli davranacağı düşüncesindeyim. Sütten ağzı yanan hesabı...
Yalnız didik didik önceki evliliğin neden bittiğini öğrenmenizi tavsiye ederim.
İlerde içinizi kemirir 'hala seviyor mudur, düşünüyor mudur' soruları.
geçmişini sorarsam sanki saygısızlık ederim gibi geldi ama niye bittiği şu açıdan önemli geçimsiz bir insan mı ki gibi sorular geliyor sadece aklıma ....sormadım.

once onceki evliligi neden bitmis onu arastir sade cocuga dil baskalarinada sor arastir iyice neden bittigini cunku erkek sucluda olsa sana ben sucluydum o yuzden bitti demez o yuzden cok insana sorun tanidik falan illaki vardir ama evlilikte bi sorun olur mu onu tek Rabbim bilir

Ben bu konuda biraz duygusal düşünüyorum sanırım. Benden önce başka bir kadınla o aşamaya gelmiş olması, aynı hayatı paylaşmaya karar verecek kadar sevmiş olması, eşi olmasını istemesi bana ağır gelirdi sanırım. Kaldıramam ben. Böyle bir durumda kalırsam ne düşünürüm bilemiyorum tabi.

bilmiyorummm :( bir yandan her evlilikte sorun muhakkak olur diyorum. Çok sevmiş olmasını eleştiremem bunu bende yaptım önceden ..

geçmişini sorarsam sanki saygısızlık ederim gibi geldi ama niye bittiği şu açıdan önemli geçimsiz bir insan mı ki gibi sorular geliyor sadece aklıma ....sormadım.

Neden saygısızlık olsun, evlilik bu, flört kararı almıyorsunuz.
Tabii hakkınız herşeyi öğrenmek.
Evlilik bir inat uğruna mı bitti, anlaşmazlık mı vardı, saygısızlık mı vardı, biten neydi yani, en önemlisi sevgi bitti mi bunun analizi için en ufak detaya kadar sorma hakkına sahipsiniz, endişe etmeyin.

Şuan araştırıyorum herkes iyi bir insan saygılı bir insan diye olumlu şeyler söyledi birde ondan hoşlanmayan biri varmış ona soracaklar bakalım ne cevap gelecek :)

Bu kadar basite indirgemeyin. Kişilikler, beklentiler, hayat görüşleri, zevkler uyuştuktan sonra bunun bence önemi yok. Deneyimsiz olarak evlenip kadına kafa göz dalanlar var bu memlekette.

Bu kadar basite indirgemeyin. Kişilikler, beklentiler, hayat görüşleri, zevkler uyuştuktan sonra bunun bence önemi yok. Deneyimsiz olarak evlenip kadına kafa göz dalanlar var bu memlekette.
Yani o konuda elhamdulillah bence çok uyuşuyoruz aynı ünideyiz . kendisi mezun gerçi aynı üninin mezunları olacağız şuan yüksek lisans yapıyor . eğitimine önem veren biri . ortak düzeyde islami hassasiyetlere sahibiz oda neşeli bende neşeliyim güleryüzlü biri vs. Değil mi ne güzel söylediniz .. Sizce ailem tepki gösterir mi anne babam 52 yaşında maalesef toplumda çok hoş karşılanmıyor boşanmış olma durumu .. :(

Yani o konuda elhamdulillah bence çok uyuşuyoruz aynı ünideyiz . kendisi mezun gerçi aynı üninin mezunları olacağız şuan yüksek lisans yapıyor . eğitimine önem veren biri . ortak düzeyde islami hassasiyetlere sahibiz oda neşeli bende neşeliyim güleryüzlü biri vs. Değil mi ne güzel söylediniz .. Sizce ailem tepki gösterir mi anne babam 52 yaşında maalesef toplumda çok hoş karşılanmıyor boşanmış olma durumu .. :KK43:
Neden boşandığını, nasıl biri olduğunu güzelce anlatıp orta yol bulursanız anlayışlı olurlar umarım. Boşanmak ayıp değil, yasak değil. Sahip olduğumuz haklardan biri.

Yani o konuda elhamdulillah bence çok uyuşuyoruz aynı ünideyiz . kendisi mezun gerçi aynı üninin mezunları olacağız şuan yüksek lisans yapıyor . eğitimine önem veren biri . ortak düzeyde islami hassasiyetlere sahibiz oda neşeli bende neşeliyim güleryüzlü biri vs. Değil mi ne güzel söylediniz .. Sizce ailem tepki gösterir mi anne babam 52 yaşında maalesef toplumda çok hoş karşılanmıyor boşanmış olma durumu .. :KK43:

Ailen bir şeyler diyebilir gerçekten. Istemeyebilirler.
Ama neden olmasin?
Önceki evliliğinin neden bittigini bence önceki eşine de sorabilirsiniz. Ben bunda bir sakinca görmüyorum. Sonucta bir evlilik karari aliyorsun ve bunu arastirmak senin en dogal hakkın. .

Ailen bir şeyler diyebilir gerçekten. Istemeyebilirler.
Ama neden olmasin?
Önceki evliliğinin neden bittigini bence önceki eşine de sorabilirsiniz. Ben bunda bir sakinca görmüyorum. Sonucta bir evlilik karari aliyorsun ve bunu arastirmak senin en dogal hakkın. .
onceki esine sorarsa kesinnn ayni gun birakip gider adami bu kiz hangi kadin eski esini oyle iyi boyle iyi der ki kadin illallah demis ki bosanmislar mesela bana gelip bi kiz benim eski esimi sorcak amannnnn ona dunyanin en kotu adami gibi gosteririm ki zaten dogru benimki oyle zaten gercekten pislikkkkkkkkkk

onceki esine sorarsa kesinnn ayni gun birakip gider adami bu kiz hangi kadin eski esini oyle iyi boyle iyi der ki kadin illallah demis ki bosanmislar mesela bana gelip bi kiz benim eski esimi sorcak amannnnn ona dunyanin en kotu adami gibi gosteririm ki zaten dogru benimki oyle zaten gercekten pislikkkkkkkkkk

Bazilari öyle olmayabiliyor ama. Anlasmali bosanmislarsa ve baska bir sorun da yoksa bence bayan anlatabilir neden bosandiklarini. Bilemiyorum tabi, tam tersi de olabilir.
Sizin için de Üzgünüm. Insallah bundan sonra mutlu olursunuz. .

S.a. , hayırlı akşamlar herkese , sizlere bir sorum var eğitim konum terbiye hassasiyet bakımından aynı iki insan arada çok yaş farkı yok ve önceki evliliğinden çocukta yok . Daha önce evlenip boşanmış sebebini bilmiyorum sormadımda. şuan 26 yaşında. Ben asla kınamıyorum kimse ayrılmak üzere birleştirmez hayatını bana göre ayıpta değil. Ama sizce ileride erkeğin daha tecrübeli kadının ise ilk deneyimi olmasından ötürü bir sıkıntı oluşur mu ? Nebileyim o bir kere yaşamış sonuçta belkide daha sönük olacak o heyecanları olmayacak vesaire kafamda deli düşünceler.. Böyle bir evlilik yapan varsa ve genel olarak fikirlerinden bahsederse memnun olurum . Teşekkürler.

Benimkinin ikide çocuğu var, iyide gidiyor
Zaman zaman evliliğin genel yapısından bunalsamda, önceki evliliği benim için sorun olmadı
Bilakis daha dikkatli oluyorlar aynı hataları yapmamak için

Bazilari öyle olmayabiliyor ama. Anlasmali bosanmislarsa ve baska bir sorun da yoksa bence bayan anlatabilir neden bosandiklarini. Bilemiyorum tabi, tam tersi de olabilir.
Sizin için de Üzgünüm. Insallah bundan sonra mutlu olursunuz. .
amin saolun insallah herkez mutlu olsun evet anlasmali bosanmalarda belki ama cogu es ayrildigi esi icin iyi dusunmez iyi dusunseydi zaten ayrilik olmazdi diye dusunuyorum ama yinede saygi duyuyorum fikrinize

Bosanma sebebini iyice arastir derim.

Belki siddet sebebinden ayrilmis esi.
Boyle sebepler varsa huylu huyundan vaz gecmez.

Etraftakilerin onun hakkinda ne dedigi onemli degil.
Cevre yanila biliyor cogu zaman.
Sorsan nerdeyse her insan icin saygili falan diyorlar ama ayni evde yasayana kadar kimseyi taniyamiyoruz.

Kesinlikle problem değil. Ama şahsen bir şeyleri yaşarken sürekli eskiyi düşünürdüm. Sonuçta sevgililik vs değil, evlilik. Umrumda değil diyorsan yürü kim tutar seni. :D

Back
X