Dul olmak suç mu ?

Baştan sona yanlış buluyorum.
Hemşirelerle ilgili ne hikaye varmış duymadım, ben sekreterlerle ilgili olanları biliyorum.
Bu kadar mantıksızlık var mı, işte bu bakış açısı zaten burada bahsedilen..
Yok dul kadın tehlikeliymiş, yok hemşireler tehlikeliymiş.. Etrafınıza bir bakın her meslek grubundan neler çıkıyor. Evli kadınlar, bekarlar neler yapıyor.. böyle genelleme olabilir mi?

Evli bir kadın tanıyorum (uzaktan) bir de çocuğu var, kadın 35li yaşlarda sapıttı ve bir sürü erkekle beraber oldu, hepsi de evli.. Yuva yıkamadı ama eminim sarsmıştır.
Başka bekar tanıdığım bir kız, sekreteri olduğu şirketin patronuyla uzun süre birlikte oldular, adam evli ve 2 çocuk babası.. Beraber bir trafik kazası geçirdiler ve müdahaleler sonucu ilişkileri bitmek zorunda kaldı.
Bunun gibi o kadar çok hikaye var ki.. Evlisi, dulu, bekarı, mimarı, mühendisi v.s
Bir kişinin yaptığı hatadan dolayı, aynı özellikleri taşıyan başka insanlar da suçlanamaz..
Ben bu zihniyeti anlamıyorum anlayamam da..

farkındaysan ben toplumda potansiyel suçluymuş gibi bakılan insan gruplarından bahsettim..

yorumumum başında ** bana göre** benim fikrime göre** diye başlamadım...**toplumumuzda malesef bu gözlerle bakılıyor diyerek** başladım..

..ve artı bir şekilde izah ettim bazılarının yaptıkları yüzünden birçok hemşire suçsuz yere çoğu zaman karalandı diye.. bunun mesleği yok kardeşim,,,

nasıl dul olmak suçmu diye sorulduysa demekki bütün dullara bir kaç dulun yaptığı yanlışlar malediliyorsa aynı şekilde birçok hemşireyede zamanında çok şeyler maledildi haksız yere..

toplumda haklısın sekreter deyincede kötü algılanıyor.. niye bütün sekreterlermi kötü şeyler yapmış..birkaçının yeptığı herzamanki gibi hepsinin yaptığı şeklinde algılanmaya başladı...

tek tek örnek verecek olursak elbetteki çoğaltılacaktır bu konu ...

ben kötü gözle bakıyorum demedim.. sizin zihniyetiniz asıl çok farklı sanırım..:1shok:

konuyu açan arkadaş ** beni böyle görüyorlar ne yapmalıyım ** diye bir soru yöneltti ve bende sadece dullara değil başkalarıınada yakıştırmalar yapıldığını ve aslında hepsinin öyle olmadığını,

** kurunun yanında yaşında yandığını** açıkladım

yazdığımı sadece okumuşssunuz.. algılamamışsınız..

mantıktan bahsediyorsanız yazdıklarımı mantıklı birşekilde okuyun... hemşire konusuna takılıp kaldınız???????????

polemik yaratmaya gerek yok..yasakkelime

nergıcım bende sana katılıyorum evet bencede yazdıklarında ınan cok dogru besteye katılmıyorum.

katılmayabilirsiniz...

siz dul olmak suçmu dediniz..

bende malesef toplumda o gözle bakılıyor dedimki.. siz de konunuzda her hareketinizin yanlış anlaşılıp değerlenirildiğini yazmışsınız..

tekrar ediyorum ben size suçlusunuz yada yazdığım mesleklere suçlu demedim...** o gözle bakılıyor** dedim..

boşyere yorum yapıp vaktimi harcamışım.. :delphin:

Baştan sona yanlış buluyorum.
Hemşirelerle ilgili ne hikaye varmış duymadım, ben sekreterlerle ilgili olanları biliyorum.
Bu kadar mantıksızlık var mı, işte bu bakış açısı zaten burada bahsedilen..
Yok dul kadın tehlikeliymiş, yok hemşireler tehlikeliymiş.. Etrafınıza bir bakın her meslek grubundan neler çıkıyor. Evli kadınlar, bekarlar neler yapıyor.. böyle genelleme olabilir mi?

Evli bir kadın tanıyorum (uzaktan) bir de çocuğu var, kadın 35li yaşlarda sapıttı ve bir sürü erkekle beraber oldu, hepsi de evli.. Yuva yıkamadı ama eminim sarsmıştır.
Başka bekar tanıdığım bir kız, sekreteri olduğu şirketin patronuyla uzun süre birlikte oldular, adam evli ve 2 çocuk babası.. Beraber bir trafik kazası geçirdiler ve müdahaleler sonucu ilişkileri bitmek zorunda kaldı.
Bunun gibi o kadar çok hikaye var ki.. Evlisi, dulu, bekarı, mimarı, mühendisi v.s
Bir kişinin yaptığı hatadan dolayı, aynı özellikleri taşıyan başka insanlar da suçlanamaz..
Ben bu zihniyeti anlamıyorum anlayamam da..

Hemşireler, sekreterler, hostesler eskiden beri hedefteki kişilerdi her meslek kesiminde ahlaklı insanların yanında ahlaksız insan da vardır mutlaka, bütün bunlara sebep önyargıdır, ne zaman ki önyargısız olaylara ve insanlara bakarsak hiç bir sorun kalmaz:delphin:

kız gurbiş harikasın valla, hislerime tercüman olmuşsun

ağzına sağlık canım, işte bu kadar

alkisalkisalkisalkisalkisalkis"insanlar ne der??" diye diye vazgeçmedik mi "kendimiz" olmaktan??
başkalarının istedigi gibi yaşamak kimi mutlu etmiş ki bugune kadar??
böyledir işte ademoğlu...
dedikodu malzemesi bulmayagörsün
sanki kendi başına, cocuklarının, kardeşinin, ablasının, abisinin başına gelmeyecekmiş gibi Tanrılık iddasına girer, güler, küçümser...
kendisi 4/4lüktür ya...
boşanmak yüz karası bi iştir ya sanki...
basmaz kafası, inancı itikadı yoktur çünkü...
bilmez "kader"ciliği
o Tanrıdır çünkü...
küçücük dünyasında herşey onun istedigi gibi olacak sanır...
yanılır da yanılır...
aklı başına güzel Rabbimin şefkat tokadıyla gelir...
lakin artık geçtir...
ya kendisine yada ya bi sevdigine verir Mevlam aynı derdi...

o değil mi ki;
"kimi ne ile kınarsanız aynı şeyi yaşamadan can veremezsiniz" diyen...

Allah'ım bizleri bu yanlışa düşürmesin...[/B][/QUOTE]
alkisalkisalkis

Bilemiyorum ama artık acayip derecede rahatsızım
Milletin ne dediği umrumda değil
Zaten bişeyde demiyorlar
Tek rahatsızlığım şu kahrolası erkekler:kızgın:
Aç kurt gibi görünce gözleri parlıyor.. manyakca bakıyorlar
Sanki ben anlamıyorum asıldığını, gerci anlasın diye o kurları yapıyorlar
Ama ben görmüyorum duymuyorum, safım ben anlamıyorum
Mecbur bu ayaklara yatıyorum..
Yoksa sık sık kavga edip iş değiştirmem gerekir, yada adım bilmem neye çıkar
İşte memleketin hali bu, eskide kaldı falan..... fasa fisoooo bunlar
Dulsan yada boşanmışsan, illa bi cinsel istek duyarak bakıyor erkekler
Hani işte müsait gibisinden tüüüüü:kızgın: ben bu tip erkeklerden nefrettt ettimmmm
Cahilliklede ilgisi yok erkek heryerde erkektir... okumuşuda bir okumamışıda
Pis gözlü olsun yeter... içinde varsa işte yapıyolar..
Yemin ediyorum o kadar sinirliyim ki
Evlenmek istemiyorum ama sırf bu kurtlar yüzünden düşünüyorum artık
Gercekler bunlar boşanmış biri olarak ben çok fena dertliyim
Tükeniyorum.. artık tek başıma kaldıramıyorum....:delphin:

suç ve suçlu ararken insanlığımızı yaşayamaz hale geldik
neden insanlara insan oldukları gibi yaşatmaya değilde
çileden çıkartıp yolunu şaşırtıp
destek olacağımıza köstek olmaya çalışır hale geldik
hepimiz insanız bugün senin başına gelen benim yada çocuğumun başına gelmez diye birşey yok
heran herşey bizimde başımıza gelir
nasılki biz yaşarken birilerinin çıkıp bize köstek olmasını istemiyorsak
neden bir başkasına yapma hakkını kendimizde buluyoruz
herkes silkenenip bir bakmalı kendine
bu çark hep dönüyor
ne yaşartırsan
yaşarsın birgün yaşattığını

kafana çok takma canım neden suç olsun yaşayan yaşadığı acıyı yaşatmaya çalışıyor
insan olsalar zaten yapmazlar

canım ınsnalarımız boyle
dul kadın kocalarını kapma potansıyelı olan ( ama kocaları fahıseye gıderken endıselenmeyen )
dul kadın dıger ewlı olanları kıskanan
dul kadın fesat
dul kadın ıyı olsa kocası ıle gecınırdı
dul kadın ..............
dul kadın dul kadın dul kadın
hep boyle degılmıdır ,
kendıne guvenı olmayan acızınsanların çıkarıp yerlestıdıgı saçmalık dıyorum baskada birsey demiyorum
insanlarımızın egıtılmesı lazımm

ahh şu Türk toplumu yokmu..
hem iyiyiz hem kötü

bazı cahilliklerimiz düşncelerimiz insanı canından bezdiriyor.
insanın boşanmaya dahi hakkı yokmu bu ülkede
yada eşini kaybedince yniden hayata tutunmaya, kaldığın yerden devam etmeye
noluyo yani dul olununca, evlenmeden önce sevip saydığınız o güzel ahlaklı doğru dürüst kız, evlilik bittikten sonra kabuk mu değiştriyor neyin diyeti bu anlamıyorum..
anlayamıcamda..Çok üzgünüm çoook

ne esinden ayrilmis kadinlar taniyorum edepli ,ahlaki düzgün

ve bir kac tanede esinden ayrilmis kadinlar görüyorum edepsiz, ahlaksiz

ikinci secenekteki adiler yuzunden diger sucsuz ,temiz yürekli, kisilikli insanlar karalaniyor :kızgın:

bu ikinci secenektekiler oldugu surece dul bayanlara bu gözle bakilir

örn: cok yakinim olan bir kisinin cok ama cok samimi oldugu bir kiz arkadasi var (esinden ayrilmis) yakinim olan kisi ise evli,bu iki bayan cok samimiler hatta öyle samimiler ki dul olan gunduzleri o yakinimla sarmas dolas gecede kocasiyla :kızgın:
bilmem anlatabildim mi benneyaptımki

ne esinden ayrilmis kadinlar taniyorum edepli ,ahlaki düzgün

ve bir kac tanede esinden ayrilmis kadinlar görüyorum edepsiz, ahlaksiz

ikinci secenekteki adiler yuzunden diger sucsuz ,temiz yürekli, kisilikli insanlar karalaniyor :kızgın:

bu ikinci secenektekiler oldugu surece dul bayanlara bu gözle bakilir

örn: cok yakinim olan bir kisinin cok ama cok samimi oldugu bir kiz arkadasi var (esinden ayrilmis) yakinim olan kisi ise evli,bu iki bayan cok samimiler hatta öyle samimiler ki dul olan gunduzleri o yakinimla sarmas dolas gecede kocasiyla :kızgın:
bilmem anlatabildim mi benneyaptımki

bunun için evli dul olmaya gerek yok namuzsuzluık hayasızlık insanın içinde varsa dul da olsa evli de olsa nişanlı da bekar da olsa yapacağını yapar.
Allahım niyeti bozuk insanlardan korusun bizi.

Ülkemizde maalasef sadece dulların arkasından konuşmuyorlar,bekar kızların hatta sevgilisinden ayrılmış bekar kızların bile arkasından konuşuyorlar canım.Olan her daim kadına oluyor.ıster evli ol,ister bekar.Bu böyle ülkemizde canım.Erkeğe ise asla bişey olmaz.Ben çok şey yaşadım,gördüm canım.Bu zihniyet yıllardır değişmemiş,şimdi değişeceğini hiç sanmıyorum.En iyisi etrafı hiç takmamak ve doğru olanı yaptığına inanmak canım.Rabbimiz nasıl olsa içimizi biliyordur.
Gerçi ülkemizin bugünkü durumunu biz kadınlar sağladık.O zihniyetini anlayamadığımız insanları biz kendimiz doğurduk,baktık,büyüttük,yetiştirdik.Bir toplum iyiyse orada aile,dostluk ilişkilerinin iyi ve güvenli olduğunu,kadınlarının da akıllı ve kendilerini bilen biri olduklarını düşünüyorum.Bunlar benim düşüncelerim,konuya gelince en iyisi takmamak,kim ne derse desin!Bir kere geliniyor zaten bu dünyaya.Afedersiniz ama üç kuruş insanlar için kendimizi hırpalamamalıyız.

Son düzenleyen: Moderatör:
kırsal kesinmlerde yada küçük yerler ve semtlerde dahi oluyo bunlar.insanımız cahil açıp bi kitap okumak yerine komşuyu çekiştirmek daha zevkli.hazır açık malzeme..kadını en çok kadın karalıyor günümüzde.düşünsenize kadın takip etmese adam ne bilcek komşudaki dulun kimle konuştuğunu.büyük şehirlerde az fakat yinede umarım tamamen temizlenirler.

Türk toplumunda maalesef "dul"kelimesi bir etikettir
Bir dövme gbi yapışıp kalmıştır boşanmış kadının üzerine
Ananemi bir takım öğretilerle kadın sindirilmeye çalışıyor
Mükemmel olma rolü biçilmiş olan kadının sırtına hep bir kat daha semer vurulmaya çalışılıyor..
Kadının toplum içindeki konumu değiştikçe bu gibi ön yargılar da sona erecektir
Sahi boşanmış kadın ne demektir???
Kadın kadındır..

kizlar yanlis anlamayin ama türkiyede kadin haklari öyle bir konumdaki utaniyorum bir insan olarak....almanlar cok ayipliyor türkiyede kadinlarin insan yerine bile konulmuyor deniliyo....bu sekilde devam edilirse asla avrupa birligine giremez türkiye.......yani eski ninelerimizin koca kari sözlerini kurallarini ortadan kaldirmak lazim.bunu basta biz degistirmek zorundayiz...insanlik dul veya bakirelikle kiyaslanamaz...önemli olan insan olmak.....

ben nice bakre kizlar gördüm evlenipte kocasina eziyet edip kötü davrananlar mutsuz olanlar gördüm yuvalari yikilanlar...yikilmasada adam cekiyo coluk cocuk var diye.....hatta kayinvalideye bile kötü davrananlari....sanki kayinvalide o....yani karekteri kisiligi iyi bir insan olmasi daha önemli bence.......

Son düzenleme:
Malesef yıkılamayacak tek tabu , değişmeyecek tek şey " dul" sıfatı.... Kimliklerde bile " bekar" ibaresi kullanılırken , neden bu önyargı anlayamıyorum.

Kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyorsanız ne ala , gerisi boşopuyorumnanaktan

Bu çok zor bir durum, çok yakınımdaki bazı kadınlar da aynı şekilde duurmdan rahatsız.
ınsanların bunu doğal karşılayacak mantığa ulaşmasını beklemek boşuna olur herhalde. En iyisi, siz bildiğinizden şaşmayın. Etrafınızdaki sizin değer verdiğiniz insanlar sizi doğru anlıyorlarsa gerisi önemli olmasın, kendi doğrunuzu yaşayın ve kimseye hesap vermeyin.
Türkiye'de en temiz insana bile söyleyecek bir laf bulan kendini bilmezler çıkıyor ne yazık ki. Öyle insanlar var ki, kendi işlerine güçlerine bakmayıp, etraflarındakileri inceleyip bütün gün atıp tutuyorlar. Bu insanların fikirlerinin hiçbir önemi yok aslında.
Zaten etrafınızdaki tüm insanları aynı anda asla memnun edemezsiniz, o da bir gerçek. Şöyle yapsan o beğenmez, böyle yapsan öteki bi laf eder. ıyisi mi sen bildiğinden şaşmayacaksın.
ınsanlar kendilerini her gün geliştireceklerine daha da yozlaşıyorlar ne yazık ki..

Back
X