Dün akşam tartıştık,vurmaya bile kalktı

bence gercekten anlayışsız davranmışsınız ıkı saat fazladan oturmussunuz ne olmus eşiniz ayda yılda maç ızlıycekmış şu eşlerınızı azcık rahat bıraksanız ne bılıyım maç zamanları erkek erkek bır seyler yapmak ıstedıgı zaman bu hakaretlere maruz kalmazdınız cocugunuzda bıgun huysuzluk yapıversın annesısınız ılgılenın evınızde bıgun toplanıcak kalsın eşinizin mutlulugundan dahamı önemlı

Ya tabi, eşinin söylediği küfürleri de haketmiş oluyor

hiiiç uzatma derim....şu yaşıma geldim,ben de dahil surat asarak konuşmayarak eşini yola getiren kadın görmedim iyi geçimin sırrı TATLI DİL canım...başlarda insan kendini yiyip bitiriyor ama inan faydasını görürsün...uzatıcaksın ne geçicek eline bir düşün...erkekler bizim gibi değil,inan bana kafasına bile takmaz bu kadın benimle neden konuşmuyor diye...kendine yaparsın...nolur bir kere de tam tersini yapsan,ne kaybedersin?akşam hiçbirşey olmamış gibi davran,sen normal davranırsan karşılıklı konuşma fırsatınız olur...ama hiç konuşmaz ya da bağırıp çağırırsan bu ortamı yakalayamazsınız...o konuşmasada sen inatla normal davran...konuşacak birşey bulamasan bile oğluşunun üzerinden konuş...şikayetçi olduğun konuları zamanında,yerinde ve doğru kelimerle anlatmayı dene...suçlamadan...eskiden bu "ben"dilini çok saçma bulurdum ama doğruymuş...en kılıbık erkek bile annesinin yanında suçlanmak istemez...kendimizin hatalarını da görürsek olayalara bakış açımız değişebiliyor,objektif olmak çok önemli...

Tamam anlayış göstermemiş olabilirim ama ben bu kadar ağır tepkiye hakaretlere takıldım asıl.Onunda yeri geliyor anlayışsız davrandığı beni kızdırdığı zamanlar oluyor.Ben neden öyle davranmıyorum?İster umursasın ister umursamasın.Şu an için konuşup alttan alacak halim yok.

Ailesinin yanına da gitmeyin bundan sonra.
Siz ailesinin yanında söylediniz de, durup dururken mi söylediniz?
Vaktinde gelseydi, nereye gidecekse sizi evinize bıraktıktan sonra incitmeden ve sizin de gönlünüzü yaparak gitseydi göideceği yere siz gene böyle bayrakları açacak mıydınız?
Sizin oğlunuzu bırakıp kendinizle ilgili birşey yapma lüksünüz var mı onu da merak ediyorum. Bu neden sadece babalara tanınmış bir haktır?

Annesinin yanında ona kızmanız iyi bir davranış olmamış..Keşke biraz daha sabredip evinizde tartışsaydınız..Bir de siz çocuğunuzu alıp evinize kendiniz dönemezmiydiniz o da maçı izleyip eve gelseydi??Kesinlikle ona hak veriyor değilim beni yanlış anlamayın ancak bir kadın olarak bir eş olarak bu tip huzursuzlukları başdan önlemek daha doğru diye düşünüyorum.Sonuçda bizler onlardan daha fazla üzülüyoruz onlar rahat rahat uyuyor hayatlarına eskisi gibi devam ediyorlar.Olan bize oluyor..
Konuşmamazlık yapmayın,faydası yok konuşun kendi adınıza özür dileyin ancak size söylediği sözlere de çok üzüldüğünüzü belirtin ve sizden özür dilemesini isteyin..

Zaten gitmeyeceğim uzun bir süre.Gitmeyide kendim istemiştim k.validemle iyi anlaşırız.Maç saatini önceden söyleseydi bana uygun bir şekilde ayarlardık niye durduk yere tartışma çıkarayım ki?Çok mu memnunum sanki şu an..
Onuda söyledim zaten akşam..Ben nereye gidebiliyorum arkadaşlarımla bir gün olsun dışarı çıkabiliyormuyum dedim..
Hala daha bana diyorki,bundan sonra göreceksin sen.Hiçbir yere gitmeyeceksin kısıtlama getirecekmiş.Zaten bir yere gittiğim yok söylediği lafa bak..

Yanlış hatırlamıyorsam daha öncede bu gibi sorunlarınız vardı,
eşin her zaman böyle değil mi?
Maç, arkadaşlar anneniz-k.valideniz, çocuk bakımı hep bir sorun var.
Çocuğunuza anneniz bakıyordu sanırım, ve sizi maça giderken
k.validenize bırakıyordu sizde/çocuğunuz da perişan oluyordunuz yollarda,
eşinizin tutumu resmen bencillik
çalışmak zorundasınız
ve beyefendinin kaprislerini çekiyorsunuz
çocuğunuzla zaten az vakit geçiriyorsunuz
yani gerçekten
Eşinizin çook iyi silkelenmeye ihtiyacı var

Son düzenleme:

Belki yanlış ama şu an için yapacağım en son şey ondan özür dilemek.Anlayışsızda olsam,annesinin yanındada kızsam,o hakaretleri duydum ya üstüne birde asla özür dilemem..

canım sinir anında herşey söylenir...
çok düşünme bırak..
akşam bi git eve bakalım neler olacak belki sakinleşmiştir..
erkekler çabuk unutur...
konuşursun uzlaşmaya çalışırsın akşam bi bakarsın tepkisine..
olmazsa biraz daha bekler bi karar verirsin

Sadece annesinin yanında tepki gösterdiğiniz için dileyin o da çok haksız çok kırıcı konuşmuş..Bu benim fikrim,doğrsunu siz bilirsiniz tabi ki..

Doğru hatırlıyorsun canım...haftada bir gün salı günleri maçı var.Bu yüzden problemler yaşıyorduk.Maç günleri eşim annesinde kalmamızı istiyordu.Kendi evimiz ilçede olduğu için.Ama çocuğada annem kendi evinde bakıyordu.Her hafta sepet gibi sürüklüyordu bizi annemde kalacağız salı günleri diye..Neyseki o sorunu aştık.Şimdi geçte olsa çıkıp eve geliyor salı günleri annesine gitmek zorunda kalmıyoruz artıık.Annemde bizim kendi evimizde bakıyor artık çocuğa.Bu seferki problem maç izlemeye gitmesi.tamam ben gitmesin demiuorum ama önceden söylese de bende ona göre davransam olmazmıydı.Kendisi maç izlerken ben hasta çocukla boşu boşuna onun gelmesini bekledim 2 saat.Üstelik gündüz 14 te gitti akşam 21.30 da geldi.Güya pazar tatili ama biz yanlız geçirdik.Ben kızıncada suçlu oldum azar işittim hakarete uğradım elini kaldırdı eli havada kaldı.Elleri kırılsın çok kızgınım öfkem geçmiyor

O havaya kalkan elini alacaksın müsait bir yere monte edeceksin aslında Ölür müymüş cocuğu hasta iken, karısın evde bi dünya işi varken maç izlemese?

yahu ne ozur dilemesi???

agza alinmayacak kufurler eden adam
esinin huzurunu dusunmeyip maclara giden adam
cocugun yaninda tartisma yapip kucaklayip
ananin evine gonderirim diyen adam
bu kadin gidip ozur dileyecek oylemi?

yada adamin basina dikilip benden ozur dile
demesi dogrumu?

bir sure konusmama karari neden kotu olsun?
aksamdan boynuna sarilacak degil sanirim

anasinin biricik aslan oglu ya
horozlanmaya kalkti anasinin yaninda sirf bu yuzden
cocugunun annesini kirmaktan cekinmedi..

valla bende anlamadım. burda özürlerden falan bahsediliyor. evlilikte tartışmalar normaldir ve özürler dilenebilir. ama burda küfürlerden yani sözlü şiddetten bahsediyoruz. hadi dün elini kaldırdı ama vuramadı diyor. peki yarın vurduğunda ne olucak. kızcağız özürdiler yine barışırlar öylemi. anlamadığım çalışıp parasını kazanan birisin. kim kimi babasının evine gönderiyormuş. sadece bu cümleyi duysaydım eşimden neler hissederdim tahmin bile edemiyorum. heralde hayallerim yıkılırdı.

Her evlilikte tartışma olur ama en iyi erkek tartışırken sinirine hakim olandır birde erkek sinirli ise o an susmak en mantıklısı ,ertesi günde erkeği sorguya çekmek

Bir küslük çok komş bir nedenden de olmuş olsa eğer bir sonraki güne taşınmışsa daha da büyüyor.o küslük bir kaç güne kadar sürünce iyice düğümleniyor sorun haline geliyor içinizde yaraya dönüşmeye başlıyor. yani açıkçası küstüm konuşmayacam hiç görsün gününü derken aslında sizde görüyor yaşıyorsunuz aynı şeyleri aynı kötü hayatı... kısaca küserek bir şeyler çözüme değil çözümsüzlüğe varıyor...

eşinizi o akşam size ananın evine git filan demesi tabikide yanlış ama sizinde sinirinize hakim olamayıp adamın anasının yanında azarlamanız da yanlış. insan sinirlendiğinde ağzından çıkan kelimelere çoğu zaman engel olamıyor, demek istediğiniz şeyin çok daha dışında farklı anlamlara gelecek cümleler kurabiliyoruz. bu olayda belkide önceki tartışmalarınızında birikimiyle eşiniz patladı. evet size haber vermesi gerekitrdi vermedi. neden haber vermedi çocukta huysuzlandı merak ettim filan deseydiniz yada tartışacak gibi olsa eşiniz hayatım tamam bişey yok şimdi bu yüzden kavga mı edelim deyip tartışmaya değecek bir konu olup olmadığını eşinizinda tahlil etmesini sağlayabilirsiniz...

hayat o kadar kısaki o ksacık hayatta o kadar gereksiz ufak şeylere takıp kendi kendimize ve karşımızdakine hayatı zehir etmeye gerek var mı. basit şeylerden büyük probemler yaratıp kalp kırmayın dil yarası ağırdır...

Özür dilemesi gereken biri varsa oda eşinizdir.Zatennn en ufakk şeyde ananın eviii....Kesinlikle özür dilemeyin Evet erkekler bayanlar kadar sorun etmezlerr düşünmezler elbette Amaa biraz burnunun sürtmek iyi gelir diye düşünüyorum... Tavrınızı koruyun Sizin bukadar cefakarlıgınıza karşı bunları söylemesi çok yanlış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…