Dün akşam tartıştık,vurmaya bile kalktı

Ne sanıyor bu erkekler kendilerini bilmiyorum.Annenin evine gönderirim diye tehditler,el kaldırmalar,yasaklama kısıtlama getirmeler...Ben çok şükür çalışıyorum kimseye muhtaç değilim.Ezdirmem kendimi hazmedemiyorum bu lafları bu tavrı..Bir türlü hazmedemiyorum sindiremiyorum ve öfkem dinmiyor

şahsen kendi annemle olsam eve gidemesem hadi bi derece. bir de kaynanayla başbaşa bütün gün. orda oturmaktansa insan evinde oturmak işini gücünü halletmek ister. bence konu sahibi haklı tamam eşlerin mutluluğu öenmli ama kadınlarınki de öenmli. karısını eve bırakıp gidebilirdi maça.

ASLA yapılan hakaretlere sebep olamaz ama annesinin yanında tepki göstermeniz çok büyük hata olmuş..
Ben olsam bende ailemin yanında tepkiye maruz kalsam kişiliğimin .ok üstünde davranırdım.

Tabiiki bu yapılan hakaretleri asla kabul etmeyin..
Suçlu olduğunuz tarafları kabul ederek bir konuşma yapın ama asla bu yapılan hakaretleri haketmediğinize dair ufak ufak notlar düşün konuşmanıza..
Sakin kırgın suçlamadan ve kendinizden emin konuşun.

.........

Birde anne evine bırakmak için tehdit eden erkekleri çok basit düşünceli görüyorum..

Bıraktığı yer kendi anneniz dolayısıyla ne kadar da kötü olursa olsun bu hallerden kötü olamaz.

Ayrıca evlendikten SONRA İLLAKİ BABA EVİNE dönme şartı var bayanların sanki.Erkekler böyle sanıyor..
Gidecek erkektir..Çıkıp gider.Siz orada tek başınıza yaşamaya devam edersiniz.Ha ev takıntısı olan erkekler için ise kadın gider kendine yepyeni ev kurar..Bu kadar işte.

.....

Bayanlar kendilerine güvendiklerini eşlerine hiçbirzaman belli etmedikleri için, ve yıllarca hep UYGULAYAMADIKLARI tehditler savurdukları için sonrasında hep affettikleri için yaşıyor bu ve buna benzer şeyleri..

İçim kırgın,yüzüm solgun hasta gibiyim bugün.Bir sürü şey yazmak anlatmak istiyorum ama buna bile gücüm yok

Dün akşam beni benden aldı götürdü
Orada kaldım ben...O kadar tuhaf hissediyorum ki şu an tarif bile edemiyorum.
Bugün içi bomboş,hiçbişey yapmak istemeyen,konuşmak bile istemeyen biriyim..
Mücadele etmekten yoruldum,karşısına geçip açıklama yapıp kendimi savunmak,anlatmaya çalışmak hepsi boş..Uzak dur benden dedi bende öyle yapacağım uzak duracağım..
O sahne gözümün önünden gitmiyor benmi çok hassasım yada beklemediğim bir tepkiyle karşılaşınca şokamı girdimm bilmiyorum.

Ne yaparsanız yapın ne kadar kızsanızda kayınvalidenin yanında tartışmanız çok büyük yanlış olmuş. Kızmanızı anlıyorum ama insan eve kadar sabreder evde ne konuşacaksa konuşur kayınvalideniz niye görsünki tartıştıgınızı buna niye zemin hazırlıyosunuz. Bu gibi durumlarda sabırlı olmayı ögrenin hemen o anda sabırsız davranarak adamı tahrik ederseniz size canım gülüm diyecek hali yok. Elbette vurmaya kalkması yanlış ama sizde fişeklemişsiniz sizdede hata var.

Eşinizin hareketi evet hiç hoş olmamış...
Ama sizde pek ak kaşık sayılmazsınız...
Eşinizle dört duvar harici hiç bir yerde tartışmayın... sevgiler, aşklar, ilişkiler, kavgalar eşlere özeldir..
Ne gerek var, siz ettiğiniz kavgayı unutacaksınız... ama şahitler hiç bir zaman unutmayacak...
Çocuğunuz hasta, evde bekleyen işleriniz var.. anlıyorum ama biraz daha sakin olmalısınız...
Kavga ettiniz, içinizde tutmadınız.. ne oldu? hoş olmayan hareketler...
Bu kadar üzüldüğünüze göre belli ki daha önce, böyle bir olay yaşanmamış... ne mutlu size...
Eşiniz o kaldırdığı el için eminim çok huzursuz, ve mutsuzdur...
Lütfen hataları tek taraflı görmeyin...
Eşiniz sizin ailenizin yanında aynı şeyi yapsaydı kim bilir ne kadar üzülürdünüz... kadınlık gururunuz incinirdi..
"Ben öyle şeyler yapmam" demeyin... yaparsınız hatasız kul yoktur...
Gün gelir, istemeden sizde eşinizin istemediği bişeyi yapabilirsiniz... sonucu hiç bir zaman kavga olmamalı..
Mutlu ve huzurlu günler dilerim...

Esinizin gec kaldigi her dakika kendinizi iyice doldurup kapidan girer girmez patlamaniz iyi olmamis...Evet esiniz cok hatali ama keske bekleseydiniz evinize gelip cougunuzu yatagina yatirdiktan sonra sakince yaptiginin yanlis oldugunu anlatsaydiniz...Esinizin cok hatasi var söyledigi sözlerde cok ayip ama sizde keske 3. sahislarin yaninda tartismanin fitilini ateslemeseydiniz...

ailenin yanında aslan parçası olan tiplerden anladığım kadarıyla eşiniz. annesinin yanında nasıl davranmış.

ah be canım erkeklerin ilk söyledikleri ana baba evine göndermek oluyo nedense lan öküz diyeceğim geliyo kocama göndercektinde nie peşimde köpekler gibi koştun hemde benim 2.evliliğim benimde 19 aylık bebişim var katlanıyorum borçlarım var biraz bebişimde büyüsün kim kimi anasına göndercek görsün bakalım oo sadece biraz sabır :18: herşey olacağına varyıyo hiç sıkıntı yapmıyorumm yoksa sinir hastası olur çıkarım bence sende takma kafana arkadaşım

Evet kayınvalidenin yanında patlamakla hata ettim bunu kabul ediyorum ama çokta ağır bir söz söylemedim ona.Sadece suratım asıktı ve tepkim belli oluyordu.Eşimde bana kızınca annemin yanında falan suratının düştüğü oluyor bazen.Belli ediyor kızdığını.Ben aynı şeyi yapınca olay oluyor..

İşin kötüsü annem bu akşam bizde kalacak.Onun yanında nasıl davranacağımı bilmiyorum.Annemde anlar şimdi oda huzursuz olacak..

Allah bu erkek milletine akıl fikir versin senin tek yanlışın kayınvalidenin yanında tepkini belli etmen olmuş ama gerisi tamamen onun hatası.eşin umarım yaptığı saçmalığın terbiyesizliğin farkına varıp gönlünü alır ve hatasını tekrarlamaz canım

O zaman eşinin yaptıgıda yanlış aranızdaki sorunları ailelerinize yansıtmayın siz 3 gün sonra barışırsınız ama aileler unutmaz. Bi anlık öfkenize yenilmeyin. Konu ne olursa olsun evinizde kendi aranızda halledin. Bence tartışacak bi meselede yok ortada eşiniz bunu sıksık yapıyosa haklısınız ama sürekli olmayan bişey için bu kadar sinirlenmeniz yersiz yani. Belki eşinizde biraz kafasını dağıtmak için maç izlemek istemişdir ne var bunda. Burda çok dayak olayı konusu var herkez yazıyo bi şekilde dayak yedim vs. diye yedinde niye yedin bide ona bakmak lazım. Kimse durduk yere dayak atmaz adamları tahrik ediyorlar saçma sapan şeyler sonra eee dayak yedim yersin tabiii. Lafım sana değil bu arada canım genel anlamda dayak mevzusu konuları için diyorum..

yazılan yorumlardan anladığım kadarıyla daha öncede konular açmışsınız

ben bakmadım açtığınız konulara..eşinizle maç yüzünden gene atışmalarınız olmuş..

eşiniz maça gideceği zaman neden evinizde oturmayı tercih etmiyorsunuz..böylece eşinizin erken gelme

geç gelme problemi olmaz.haftanın bir günü de maç izlemek istemesi gayet doğal bir talep..siz de evinizde dinlenirsiniz rahatça..

bununla beraber ağzı küfürlü erkeklerin kendilerini bu yolla savunmaya kalkması da tam bir acizlik bana göre..

hiçbir hakareti şahsınıza söylemeye hakkı yok,incinmekle haklısınız ve de tepkinizi sessiz kalıp, konuşmamaktan

yana göstermek istiyorsanız siz bilirsiniz derim, ama aranızdaki diyalogu koparmadan olay sıcaklığını

kaybetmeden ,onun bu hakaretlerinden ve küfürlerinden çok ama çok rahatsız olduğunuzu ve artık göz yummak istemediğinizi

vurgularsanız, hemen sonuca ulaşacaksınız diye bir kaide yok,ama kırgınlığınızı eğer idrak kaabiliyeti varsa

anlar diye ümit ediyorum..gerekirse de daha az paylaşım içine girersiniz daha mesafeli olursunuz anlaması için..

tartışma sırasında ağızdan çıkan sözler genelde pek içten gelen sözler değildir,sinirle can yakmak için söylenen sözlerdir..belki kendisi de pişmandır

o seviyesiz kelimeler için..bir de tartışmalarınızı ne sizin ailenizin önünde ne de eşinizin

ailesinin önünde yapmamaya gayret ediniz..eşinizi erkekliği elden bırakmamak adına!! annnesinin önünde

tabiri caizse kükremiş.abartılı bir tepki olmuş kasıtlı bir abartma bu tabi...ikinizin de zamanlaması yersiz olmuş...

hem ev hem iş derken, yorulmanız kaçınılmaz ve eşiniz de size yardım olmuyormuş

eşinzden bu konuda yardım ietediniz mi yoksa zaten yapmaz diyip içinize mi attınız..bu hususu bilmeden birşey diyemeyeceğim

fakat sinirlenmek yerine sakinliğinizi kuruyarak yavaş yavaş kafasına bazı şeyleri sokarsanız sonra kendiliğinden bazı şeyleri

yapabilir..bilinçaltına olumlu mesajlar gönderin eşinizin.biliyor musunuz böyle sert görünen erkekler bazen daha naif

ruhlu olabiliyorlar..o yönüne hitap etmeye çalışın...

içinize atmayın üzüldüğünüz şeyleri.. paylaşın o üzüntülerde payı olan insanlarla

evliliğinizde sorunsuz günler diliyorum

sevgiler..

Son düzenleme:

Ne güzel yazmışsınız teşekkür ederim

Akşam oluyor hiç eve gitmek istemiyorum..
Yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum..
Evde annem var ne yapacağım nasıl davranacağım kesin anlayacak oda
Birde beni bekleyen oğlum var masumum

yaşadıklarınıza üzüldüm.. bence hiçbirşey olmamış gibi davranın annenizin ve oğlunuzun yanında.. hatta eşinize sıcak davranın gülün gülümseyin dün yaşadığınızı önümüzdeki birkaç gün içinunutun... zamanı gelinceki zamanı geldiğini anlarsınız eşinizin yumuşak anında eşinize sakin sakin o gün ona kırıldığınızı size söylediği lafların ağır geldiğini hatta vurmak için elini kaldırmış olmasını unutamadığınızı söyleyin hatasını işte o zaman anlar.. yok eğer tartışmnın üzerine tartışarak surat asarak hatasını kabul ettirmeye çalışırsanız asla kabul etmez benimki sadece tavsiye... Allahım evliliğinizde mutluluğu huzuru iyilikleri bereketi eksik etmesin herşeyin sizler için çok güzel olması dualarımla...

Eşim akşam kapıdan girdiği andan itibaren hiçbirşey olmamış gibi davrandı.Sanki bir gün önce bağırıp çağıran hakaretler eden o değildi.Gayet sakindi.Annem olduğu içinmi acaba dedim önce ama arabadada aynıydı beni işe bırakırken falan.Bende surat asmadım annem anlamasın diye mecburen.Ama içim hala kırgın ona karşı..:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…