Ben annenizin esinizin erkek tarafinin kasildigini anladigini ve ortami daha samimi hale getirmek istedigini düsündüm.
Benim babamda kayinvalidemlere neler anlatmisti hakkimda beni istemeye geldiklerinde
"Bakin bizim ufaklik (evin kücügüyüm) pek ev islerinden anlamaz, el bebek gül bebek büyüdü bilin sasirmayin yani"
" Bizim kiz haksizliga gelemez, haksizliga ugrarsa karsiniza gecip catir catir kavga eder, ona istemedigi hicbirseyi yaptiramazsiniz, cokta alingandir ayrica"
" Gönül isterdiki üniversite bittikten sonra evlensinler ama madem kismet simdiyeymis evlensinler ama kizim okulunu biterecek, ders calisacak, kendinize habire hizmet beklemeyin, torun isterim diye baski yapmayin sakin eline meslegini alana kadar"
"Oglunuz futbolami merakli? Öylemi? Bizim kizda eskiden futbola giderdi, top oynardi, sonradanda boksa basladi"
Bazi insan rahatsiz olur belki ama ben hic olmadim güldüm, bosver bastan bilsinler dedim
çok haklısınız, ilk tanışmada kötü niyetle olmasa bile insanı dumura uğratacak ani şeyler yaşanması rahatsız eder insanı, ama bu onun cehaleti sizi rencide etmesin, karşı taraf aklı başında insanlarsa bu durumu onun patavatsızlığı olarak görüp geçecektir .... kendini iyi tanıtmasına gelince, kimse ben kötüyüm demez ki zaten
bu olaydan sonra kardeşiniz eş adayıyla görüştü mü ? eğer tuhaf karşıladıklarını farkederse sakıııın üzülmesinpatavatsız bir lafla tavır değiştirecek insandan da koca olmaz gibime geliyo, gerçi henüz bekarım ama :44:
babandan daha çok sahip çıkmış bir insan,hatta geçen konunda üvey baban hakkında düşündüklerinden pişman olmuştun,yapmış bir hata uzatma artık,espri anlayışı farklı demekki
Eşim de bize tanışmaya geldiği zaman babamın duymayacağı tutmuştu.
B:babam E:eşim
B: Nereliydin oğlum?
E: Artvin efendim
B: Ardin?
E: Yok Artvin
B: Hee hee tamam Artvin. Neresinden?
E: Arhavi
B: Aha ne?
E: Arhavi Arhavi...
B: Arhabi
E: Hayır Arhavi efendim...
B: Heeee Arhavi. Bizim arkadaşta oralı...
Ya babacım isim yabancı olsa tamam anlama ne dediğini ama arkadaşın oralı biliyorsun işte
Birde hangi işi yaptığını soruyor
B: Ne iş yapıyorsun?
E: Teknik ressam efendim
B: Heee ressam
E: Yok efendim, teknik çizim, makine üretiyoruz.
B: Heee tornacısın
E: Hayır çizim yapıyorum. Teknik çizim.
Hayır babam o işleri bilmese diyeceğim ki olabilir anlamaya çalışıyor. Ama babamında o taraklarda bezi var işte niye zorluyorsun be adam
Ama eşim çok sabırlıydı. Canııııım...
o zaman beni sevmediğini Açık açık söylememişti bene onu sevmiyorum artık.
ben böyle patvatsız bir insanla aynı evde yaşadığıma inanamıyorum.
tek isteğim bir an önce ayaklarım üstünde durup ona olan borcumu ödeyip bidaha yüzüne bakmamak!
Dün gece dedim ama o ailenin takındığı tavrı biz takınmalıydık..onlar ciddi biz hiç öyle değildik! diye..
Bi triplere grdi bi sinir oldu.
çocuk gibi ya.!
nasıl anlatsam bir kere muhabbet etseniz Aaa ne eylenceli adammış dersiniz.
2 defadada öyle olur belki.
ama daha sonraları (birde aynı evde yaşadığınızı düşünün) işkence haline gelir.
sürekli bir cıvıklık halinde.
cıvık değilse bi bağırma halinde.
geçen gün erkek arkadaşım bayramlaşmaya gelicekti. tam çıkıcaz yolaa ailesi aradı gidiyoruz hazırlanalım diye(şehir dışında memur gitmesi gerekti) ben gelemiyorum dedi bende annem haber verdim gelemiyoruz diye.
sonra neyse o evine gitti bende geldi eve. Allahım annemin bu eşi annemden alıyor sinirini.
Biz başka bir yere gidicektik nasıl iğrenç küfürler.onun yüzünden gidemedik falan diye.
Ee annemde diyo haber verdiler niye gidemedik diye.
Allah aşkına siz düşünmezmisiniz.
Kendi kızın bir kez evine gelmemiş baba olarak bir defa elini öpmeye gelmemiş kendi damadın seni baba olarak görmüyor. zaten kaçarak evlenmiş. kızlarına tek kötü bir söz edemez küfürü geçtim.
Ama velhasıl bu hareketleri bize söküyor??
Ya bir adamın üvey kızlarının yanında iğrenç küfürler etmesi nedir allah aşkına!!
haksızmıyım. Ben kinci bir insan değilim bu yüzden hemen yazık diyip pişman oluveriyorum!
kinci biri olsa asla o adamın yüzüne bakmaz..
ilk mesajı okudum sadece, çok sevdiğim bi laf vardır, Ciddiyet, sığ insanın yegane sığınağıdır demiş oscar wilde. Bence bişey olmaz, kösüm kösüm oturcağınıza hareket olmuş işte
çünkü babamın yanına gidemem.
Belki 1 gün kalırım en fazla babamda.
Ama temelli kalamam
hayırdır neden canım
yok benim açımdan konuşuluyorsa ve bu benim için kötü bir şeyse üstelik hiç benle alakası bile olmayan ortamda benden korkak olarak bahsediliyorsa bu hareket eylence değildir.
Adam kendinden bahsetseydi ya. kendini öyle iyi aile babası olarak tanıtmaya çalışıyo ki
amacı neyse..Erkek tarafıda sırf ciddi değildi öyle muhabbet konuşma gülme filan vardı ama annemin eşi o lafı söyleyince ciddi oldular birden.
hııım anladım canım, ben şaka yaptığını düşünmüştüm. Aranızda başka sorunlar varsa, nasılsa cevap veremez şu ortamda diye laf sokulmaya çalışıldıysa o zaman son derece haklısın tabii
Ben ona hiç cevap vermedikçe zaten nasılsa her türlü hakareti yapabilirim gözüyle bakıyo.
Sen napıyosun bile desek adam hemen kalkar ayağa kavgalara eşyalara vurmaya..
Hani 20sinde gençler olur yani sinirini eşyadan çıkarır el kaldırarak başkalarından çıkartır..
Aynen öyle..Adam böyle bir kişilik canım .
her türlü benzer ortamda seni rezil etmeye çalışcak o zaman, sen orda bulunmasamıydın acaba, gerçi kardeşinin özel günü olmasanda olmaz, allah sabır versin
arkadaşlar meraba dün olan bir rezillik mi desem ne desem bilemedim onu anlatiyim
siz karar verin artık duruma vallahi aklıma geldikçe utanıyorum yaaa!!!!:2:
dün kardeşimin erkek arkadaşıyla ailesi tanışmaya geldiler daha evlilik için isteme filan değil ama tanışma faslı..
Babam ben daha tanışamam dedi o yüzden annemgile geldiler annem ve eşine yani.
Neyse karşı taraf gayet ciddi kültürlü bilgili böyle..
adam gülmüyor bile çünkü biliyor ciddi bir ortam olduğunu..
Aman allahım annemin eşi rezill etti kardeşimide benide yaa allahımmmmm
adam gülümsese azıcık ,annemin eşi kahkahayla gülmekleeerrr mi dersiniz hadi onları geçelim
size tek bir sahnesini anlatiyim siz anlayın ne kdar rezil rüsva olduğumuzuu:2:
adam sessiz ciddi oturuyor daha kardeşimle ilk tanışmaları tabi anneleride öyle ciddi..
benim annemde ciddi muhabbet filan..
annemin eşi dedi ki
kardeşimi göstererek
-bu kızımız çok SOYTARIDIR. ama ablasından çok cesurdur. ablası çok KORKAKTIR. (beni kasdediyor)
ablasının koruyucusudur bu.ablası (konuyu bana döndürdü iyce) böceklerden karanlıktan herşeyden korkar KORKAKTIR. ancak kardeşiii ERKEK FATMADIR.
benle ne alaka yavv!!
beni ne ortaya koydun kardeşimi niye rezil ettin evlenceği kişinin ailesine.
adamda da kadındada tek gülümseme olmadı. tabi annemin eşi bunları derken kahkalar içinde...
karşı taraf ciddiyet ve şaşkınlıkla dinledi. tek bir yorum yapmadı..
Siz olsaydınız bu durumda istemeye getirtirmiydiniz sevgilinizin ailesini bunları bile bile ?
Annenin Eşi, Hep Böyle midir ?
Yoksa O Güne Mahsus Bir Durum mu Söz Konusu Burda ??
hep böyledir her misafirin yanındada mutlaka söyler bunları ama o ortamda bari yapmasaydı yaa..
hep böyledir her misafirin yanındada mutlaka söyler bunları ama o ortamda bari yapmasaydı yaa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?