Dün bir bugün iki kayınvalidem beni sinir ediyor :((

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Henüz 2 haftalık evliyim evliliğe alışmaya çalışıyorum kolay değil insanın bütün düzeni değişiyor hayatında bi dönüm noktası oluyor Yıllarca yaşadıgın evinden ayrılıyosun. Konuyu kısaca anlatıyım evlendikten sonra kayınvalideme bi haller oldu. Eşim annesine 1-2 sefer bensiz gitti yani öyle denk geldi ama beraberde gittik tabi. Bende anneme sıksık gittim yeni oldugu için haliyle çok özlüyorum birde işe başlayacağım içinde annemle bolbol vakit geçirmek istedim. Kayınvalidem eşim oraya bir ikikez yanlız gitti diye bana işte sen niye gelmiyosun böyle olmaz bişey mi oldu gibi bi sürü şey söyledi bişey olmadıgını henüz alışamadıgımı söylememe rağmen kadın anlamak istemiyor yani sanki kendi anneme gitmem onun zoruna gitmiş resmen yani eşim her annesine gittiğinde bende onunla gitmek zorundamıyım sonuçta ben bişey yapıyosam eşimin haberi var annesinin müdahale etmesi hemde yeni evliyken çok canımı sıkıyor sonra bişy söylesen gelin kötü oluyor. Bana tutmuş diğer gelinini örnek veriyor işte ayşe kaç senedir evli hiç annesine tek gitmez hep eşi götürür. Benim anneme tek gitmem yada eşimin götürmesi onu niye bu kadar ilgilendiriyor anlamadım hani derler ya sinek küçük mide bulandırır şuan kayınvalidemi görmek istemiyorum evlendim diye bu şekilde davranmasına izin veremem bana diyor işte eşin hergün senin annene gelmek istemeyebilir ama eşim hergün kayınvalideme gitse bende gitmek durumundaymışım bende hergün gitmek istemeyebilirim ne mecburiyetim var böyle söylediği için insanın gidesi varsada gitmek istemiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum o kadar canım sıkıldıki benimle bu şekilde konuşmasına yeni evli insanları neden rahat bırakmazlar anlamıyorum siz olsanız nasıl davranırsınız ne yapmalıyım arkadaşlar ?????

alla alla ne alaka ya, ona neymiş senin annene gitmişin gitmemişin, yanlızmı gitmişin, kiminle gitmişin, eşin demiyo anne sen ne karışıyosun, sanane diye

Son düzenleme:
bence siz bu işi güne bindirin, yoksa evliliğin ilk yılları şamar oğlanına dönersiniz, mesela cuma günü, her cuma eşinle git kaynana, perşembeleride beraber senin annene gidin, diğer akşamlarıda başbaşa ya da arkadaşlarınızla geçirin bence, evlendiiğinizin ayrı evinizin yuvanızın olduğunun farkına varırsınız

Son düzenleme:
eşim annesine demiş isteyen istediği yere gider karışmayın falan diye ama buna ragmen gelip bana bunları söyledi yani ben kendi anneme daha fazla gittim eşimde annesine birikikez bensiz gitti diye bisürü laf söyledi bana işte erkek hergün kızın ailesine gitmek istemeyebilirmiş benim için öyle değilmiş bunu kafama yerleştirecekmişim aynen böyle söyledi bana öyle canım sıkkınki insan fazla bişeyde söyleyemiyor saygısızlıkda yapamam ama hayatıma müdahale etme hakkına sahip değil

"bunu kafana yerleştir" nasıl bi söyleme tarzı ya, bence, sen kaynanla arana derin bi mesafe koy

Yeni evlisiniz ailenizi bırakıp yeni bir aile olmaya çalışma telaşındasınız...
Kayınvalideniz desin bırakın eşiniz bu lafları dinleyip sizi sıkıştırmıyorsa dert etmeyin.
Çok söylerse size aynı lafı "aileme ne zaman gidip gitmeyeceğime ben karar veririm siz bu konulara kafanızı yormayın" de geç bir daha bir şey diyemez.
Kötü gelin demesinler diye neden sinirinizi bozasınız ki???
Bazı insanlar akıllarınca ben önceden otoritemi sağlıyayım ayağını denk alsın burada benim lafım geçer pozisyonunda takılıyorlar.
Siz kendinizi net ortaya koyarsanız birşey yapamazlar
Ayşe şöyle derse iyi tamam ama ben ayşe değilim dersiniz
Çok mu abarttı
Sizin laflarınızı dikkate almıyor mu? Eşinize " hayatım biliyorsun daha annemlerden ayrılmaya alışamadım işe de başlayacağım annen rahatsız olmuş burudumdan sürekli bana niye ailene g idiyorsun eşinsiz gidemezsin diyor benim daha çok moralim bozuluyor böyle giderse depresyona girip evlilikten soğuyacağım" de zaten eşin akıllı biriyse gerekeni yapar...

evet cnm oyle oluyor.bende 2 senelık evlıyım k.valdemle beraberız sımdılık 2 ay sonra evımıze tasınacazgız.ben hergun yanlarındayken bıle daha yenı goruztunuz dıyo napacan ıdare edıyoruz.bızlerı yonetmeye kalkıyolar gelınsek cocuk degılızkı....

evt zaten o kelime o kadar zoruma gittiki anlatamam nasıl bi söyleme şekli aynen bende öyle düşünüyorum insan biraz konuşmasına dikkat eder o kadar soğudumki yüzünü görmek istemiyorum onun şuan

evlilikten soğuturlar insanı valla benimde bir ay sonra düğünüm var nasipse....herseyı ben bılırım havaları benı sınır edıyor...herseyı sen bılmıonn cadı annem benımm....bı bıraktaa mutlu olalım yaa yapısma yakamızaaa....

O ne güzel mantıkmış öyle.
Siz annenize giderken eşiniz her zaman gelmek zorunda değilmiş ama ,eşiniz annesine giderken siz mutlaka yanında olmalıymışsınız öyle mi, nerede yazıyormuş bu kurallar.
Daha şimdiden başlamış herşeye karışmaya maşallah, bu kayınvalideler karşıdakinin de bir insan olduğunu, ailesinden yeni ayrıldığını, gelininde bir aileye ihtiyacı olduğunu unutuyorlar heralde, tapulu mal aldıklarını sanıyorlar.
Konuşsun dursun boşverin, siz kendi seçimlerinizle, kendi doğrularınızla hayatınıza devam edin.
Eşinizi etkileyip, aranızda sıkıntı yaratmadığı sürece tabi ki.

evt resmen evlilikten sogutuyorlar ben bugün işe başladım dünden beri kayınvalidemin bu söyledikleri aklımdan çıkmıyor sinirimden bütün gece uyuyamadım ne hakkı var beni üzmeye insan mutlu olmak için evlenir neyin hesabında ben anlamadım

ben daha çok anneme gidiyorum hiçte kayınvalidemin bişey dediği yok seninki herhalde laf söylemeden duramıyor bence eşinle konuş ortak bi yol bul yoksa böyle sürmez daha ilk zamanların senin.

off off tipik bir kaygana...

yapman gereken gayet net...
o öyle DÜŞÜNECEK AYY DARILACAK BANA KIZICAK FALAN DIYE HİİÇÇ DÜŞÜNMee
çünkü ne kadar düşünürsen olan sana oluyor maalesef.

onun umrunda olmuyor o konuşuyorda konusuyor.
sık sık gitme araya mesafeni koy.
bırak ne soylerse soylesın..

sakın lafın altında kalma gülerekte olsa cevabını ver..
huyunu suyunu neye kızıp kızmayacagını öğrensin.
daha yolun başındasın sakın istedıklerını yapma..

kendi yolunda istedıgın gıbı devam et..
konusulması gerekn bısey varsa acık konuş.
asla içinde biriktirme.
zararı kendıne olur, sonra olur olmadık zamanda patlarsın.
eşinle aran acılır..

dediğim gibi daha en baştasın.. bi çok kişi keşke baştan şöyle yapsaydım boyle yapsaydım diyor
sen geç kalmadın tepkini koy ezdirme kendını..

Evet sanki tapulu mal almış o istediği kadar konuşsun zaten bu sekilde konuştugu sürece onunla ancak mesafeli olabilirim başkada bişey olmaz İnsan evlensede esir değildir sanki anneme giderken ondan izin alıcam ayy çok sinirleniyorum aklıma geldikçe yaa

evt zaten o kelime o kadar zoruma gittiki anlatamam nasıl bi söyleme şekli aynen bende öyle düşünüyorum insan biraz konuşmasına dikkat eder o kadar soğudumki yüzünü görmek istemiyorum onun şuan

valla son derece haklısın, ne demek sen çocukmusn, bunu kafana yerleştir
büyükler saygı bekliyosa saygı göstermeyide bilmemeliler
sanırım daha tazeyken senin üzerinde otorite kurup bunun ömrübillah böyle gideceğini umut ediyo
bence eşinle konuşun anlaşın haftada bir beraber gidin iki tarafada
herkes sizin yolunuzun evinizin hayatınızın ayrı olduğunu bilsin

Son düzenleme:
Bence şimdiden tavrını koy taviz verme. Sonradan bizim gibi kaynanam şunu yaptı bunu yaptı diye 2 de bir konu açmak zorunda kalma :) bende sustum sustum sustum 2 ay önce mi ne bir patladım kuzu gibi oldu kadıncağız :) artık kötü gelinim :) sonradan kötü gelin olacağına şimdiden ol bence.

canım ben de 2 yıllık evliyim.önemli olan eşinin senin tarafınd olması eşlin sana destekçi olduktan sonra söyledikleri ile kalır.ben 1-2 ayda bir gidiyorum.eşimin işi yakın annesine o c.tesi çıkışta bir yarım saat uğruyor o kadar .ben zaten tükeniyorum kiramızı ödeyebilelim diye çalışıyorum gönüllerini yapamıyorum.bana da bir kere dedi işte seni de özlüyoruz sende gel ben dedim evde işler oluyor c.tesi pazar anca onları yetiştiriyorum.kafanı rahat tutmaya çalış canım zor olduğunu biliyorum ama kayınvalidelerin hepsinde birşey oluyor benim gerginliğim onlar kendi evleri oturuyorlar biz kiradayız ve ters konuşup tek kirada oturan siz misiniz demeleri beni incitti ki ne deselr dokunuyor insana yoksa çok severdim kendisini

Bakın bunu hemen hemen herkes yaşıyor eşimin ailesiyle öyle dev sorunlarım yok ama ben de yaşadım bu tip durumları
örneğin ilk tatilimiz geldik 5 gün kaldık sonra kendi ailemin yanına geçeceğiz az kaldınız dediler ki taitlimiz toplam 3 hafta zaten 4 günü git gel yolda geçiyor yani anca gözü gözüne "bu kadar yeter annemi de özledim" dedim konu orada kapandı
ya da ilk evlendiğimizde benim memleketime gideceğiz valizleri de mi götürüyorsunuz diye soruyorlar (amaç valiz orada kalsın ki dönmeye mecbur olalım direk gitmeyelim) eşime bırakmadan elbette götüreceğiz oradan direk geçeriz çünkü git gel yaparsam anneme doyamam ayrıca kokarız aynı kıyafetlerle değil mi diye cevap verince bir daha o cümleler sarf edilmedi...

tepkinizi koymaktan çekinmeyin. kırılacaklar diye ezilip büzülmenize gerek yok
Onlar üzülmesin diye siz harap oluyorsunuz ve eşinizin ailesinden soğuyorsunuz...
Bunu yaşmaya ne gerek varki???

evt sanki karşısında çocuk var bana akıl veriyo aklınca. Ben sonuçta kendi anneme daha fazla gidebilirim yeri gelir 3 de giderim 5 de giderim eşimin haberi oldugu sürece kimseye laf düşmezki ne bekliyor yani kaç senelik annemin yerine onumu koyacağım hayret bişey yaa eşim oraya tek gitmesini istemiyormuş napıyım yani öyle denk gelirse ki kayınvalidemde biçok yere kocası olmadan gider bende eşime dedim annen madem böyle istemiyor niye kendisi heryere babansız gidiyo o zaman dedim ki beni ilgilendirmezde bana öyle diyor ya ondan yanii

hayır ya neden böyle yorum yapıyorsunuz kız akıl danışmış yangına körükle gitmeyin... canım lütfen lütfen kadını kırmamaya çalış evliliğin ilk günler sakın kimsenin lafıyla hareket etme unutma o senin eşinin annesi ve eşinle mutlu olmak istiyorsan annesiylede iyi geçinmelisin demiyorum bak ama asla kötü olmamalısın... tabi annecim neden olmasın felan gibi kelimeler kullan sonra siz benim büyüğümsünüz hatalarım olursa söyleyin elimden geldiğince düzeltmeye çalışırım, sorunlarımız olursa eğer ben karşılıklı konuşurak çözmek istiyorum içimde büyütüp kin beslemek istemiyorum biz artık bi aileyiz felan de lütfen cnm bu ilk günler ele geçmez yüz göz olma sakın... hatta o seni kahvaltıya çağırmadıysa hafta sonu kur sofrayı sen çağır unutma o deliyse sen akıllsın... bak ben işe başladım burda bi kaç kız beni kıskandılar ilk günlerden iyi yere gelmemi çekemediler bana cephe aldılar her fırsatt laf soktular bi gün cvp vermedim aksine hep kibar davrandım karşılaştıysak siz buyrun siz geçin hep öncelik verdim inanır mısın şimdi kendileri gelip benle konuşmaya başladılar bende onlar gibi davransaydım ne olurdu??????????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…