Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar dün cilt doktoruna gittim

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ReveN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
329
202
123
Sakarya
saçlarımda aşırı derecede dökülme oluyordu sürekli erteleyip duruyordum ama geçen hafta doktora gitmeye karar verdim randevumuda aldım ve gittim daha çok saç dökülmesi için gittim ama birkaç şikayetim daha vardı onlarıda söyledim göz altında çok hafif morluk çoğuna göre bu morluk bile sayılamaz diyebilirim ve yüzündeki kızarıklık neyse benden kan tahlili istedi 4 tüp kan aldılar sonuçlar çıkında doktora götürdüm b12 normal dedi biraz demir eksikligim varmış doktorun söyledigine göre biz normalde 40 civarı olması istiyoruz dedi yüzündeki kızarıklı içinde fazlamı güneşe çıkıyorsun dedi ve yüzümde kuruluk oldugunu söyledi ama ben güneşe pek çıkmam neyse sonuç olarak saçlarım için tresan şampuan verdi birde demir hapı ferro sanol ayrıyeten iki tane krem yazdı ama orada dikkatimi çeken bir şey oldu bu kremler bazı firmaların yani bunları doktorun yazmasına bile gerek yok gidip alabiliriz verdigi kremler dermoskin eye treatment complex bu göz çevresi için birde babe su bazlı nemlendirici krem spf20 buda yüz için açıkcası bu kremleri alıp almamakta kararsızım çünkü orada çeşitli firmaların katalogları vardı bunlar sanki onların reklamını yapıyorlarmış gibiler yani ben internetten de araştırıp bu kremleri alabilirdim ve en kötüsü hadi bu kremleri kendi paramla alacamda verdikleri demir hapını bile sağlık sigortası karşılamıyor birde herkes herşeyden memnun bu nasıl iş anlamadım eskiden ilaçları devlet karşılıyordu sadece şampuan ve hapa 36 tl verdim kremlerin ikisini alsam 100 tl geçiyor sizce bu kremler fayda sağlar mı almalımıyım yada bunlarla aynı ayarda daha uygun kullanabilecegim kremler var mı yüzümü nemlendirmem gerekiyor göz altı için verdigi krem açıkcası almayı pek düşünmüyorum kime sorsam ne kullandılarsa pek fayda sağlamıyor

canım ferro sanolü devlet karşılıyor diye biliyorum çünkü çoook uzun yıllar kullandım ben bana sorarsan ciddi değilse demir eksikliğin kullanma çünkü rezalet bir ilaç her sabah karın ağrısı her tuvalete çıkışta sıkıntı mide bulantısı valla 3 hayrı varsa bana 5 zararı vardı normale yaklaşınca demir eksikliğim bıraktım ben de

cildindeki kuruluk için bepanten krem öneririm hem uygun hem de çok güzel nemlendiriyor abuk sabuk parfümdü bilmem neydi gibi içeriği de yok.

göz çevren içinse ben eğer morluk rahatsız ediyorsa soğuk kompresler yapıp sürekli göz çevrene pıt pıt hareketle masaj yapmamı ve boooool su içmeni öneririm benim de göz çevrem mor böbreklerini çok susuz bırakıyorsun demişti doktor su iç demişti

Şöyle ki demir ilaçlarını devlet ödüyor.lakin yaklaşık 20 tl hastane için kesiyor.5 tl de muayene ücreti kesiyor.kafadan bi 25 milyon ediyor zaten.reçetesiz alsaniz daha az ödersiniz.gel gelelim ilacı kullanmanıza evet demir ilaçları biraz zor tolere edilir.ama şunu unutmamak lazım demir eksiklikleri uzun vadede çok soruna sebep olur
Nemlendirici olarak herhangi bir su bazlı dermokozmetik ürün kullanabilirsiniz.bepanten demiş hanımefendi lakin tavsiye etmem.bepanten cildi yeniler, Bu iyi bişey gibi görünüyor ama öyle değil.çünkü sürekli yenilenen cilt çok inceliyor.bakterilere açık hale geliyor, akne meyli oluşuyor, hassas oluyor.bizzat kullanmış bir insan olarak da tavsiye etmem

ferro sanol yan etkileri arasında karın ağrısı kabızlık vs.. gibi şeyler var ama açıkcası benim bu konuda sorunum yok diyebirim birde kilo aldırıyormuş bazıları öyle yazıyor ama keşke alsam 43 kiloyum kilo almaya ihtiyacım var açıkcası benim iştahımı felan açmadı zaten çok yemek yemiyordum halada öyleyim en azından doktorun verdigi 1 kutuyu kullanayım diyorum saç dökülmem fazla belki işe yarar yoksa bende bayıldıgıma kullanmıyorum benim asıl sorum şu
dermoskin eye treatment complex
babe su bazlı nemlendirici krem spf20 bu kremler gerçekten iyiyse açıkcası almayı düşünüyorum özellikle babe nemlendiriciyi doktor bunu günde 3 kere sür dedi
bu arada benim cildim zaten hassas zarar getirmeyecek yenileyecek bir krem olması lazım

Son düzenleme:
Babe.nin ürünleri genelde güzel oluyor tavsiye ederim.diğerii için bişey diyemeyeceğim

ferro sanol ilk günlerde pek bir yan etkisi yoktu ama sonra karnımda ağrı yapmaya başladı en kötüsü bende ishal yaptı nornalde kabız yaptıgı söyleniyor ve mide bulantısı hatta geçen gün dişçiye gidecektim otobüsten bindigim gibi inmek zorunda kaldım istifra ettim ve ilacı şuan kullanmıyorum demir haplarının geneli böyle mi

ciddi misiniz ben sürekli kullanıyordum ama son günlerde inanılmaz sivilcelendim bundan olabilir mi daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım

galiba geneli öyle canım ben de bırakmıştım doktor biraz daha kullan dediği halde çünkü dayanamıyordum ağrılara, bulantılara zaten zayıfım iştahsızım hiçbir şey yiyemiyordum doktor kilo alırsın demişti ama almadım da.

bıraktıktan sonra her gün pekmez yemeye başladım 1 ya da midem alırsa 2 kaşık 2 ay önce hemogram testi yaptırdım ve kan değerlerim gayet iyiydi artık pekmezi de bıraktım zaten sıkılmıştım salı tekrar gidiyorum doktora bakalım ne çıkacak :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…