• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün gece eşimden nefret ettim

sedusa

sabrın sonu RESET,tir
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
281
0
96
43
İstanbul
biraz uzun yazıcam arkadaşlar kusura bakmayın en başından başlamam gerek birbuçuk sene olacak ev aldığımız kredi çektik arabayı satarız diye düşündük satamadık neyse etraftan borç istedik neyse aldık evi kaynanam yanıp tutuştu bizde alıcaz diye eşimde hemen atladı alın 5 bin lira benden okadar borç içinde kalkıp 5 bini verdi ses çıkarmadım kayınının tamirciye 1000 lira borcu vardı kendi arabasını yaptırırken bide onun borcunu ödedi yine ses etmedim bizim borçlar hala duruyor ayda 900 lira kredi borcumuz var zar zor denkleştiriyoruz dişimizde tırnağımızdan arttırıp veriyoruz üç çocuğum var biri bu sene okula başladı onlara bile doğru dürüst harcayamıyoruz neyse asıl konuya geliyim dun kaynanamlara gittik ortanca kayınım 5 ay oldu evde yatıyor iş beğenmiyor diye çalışmıyor ev kirası birikmiş ev sahibi evden çıkarıyormuş küçük kayınımda eşime ne dediyse artık eve geldik eşim dediki kardeşini ev sahibi çıkarıyormuş küçük kayınım ve eltimi kardeşi aralarında para toplayıp ev kirasını vereklermiş bende eşime dedimki sende atlamadınmı taman bende yardım ederim diye anneme kalkıp dövecekti nerdeyse öyle bi küfür ettiki nefret ettim ya siz söyleyin hak etmişmiydim dünden beri yüzüne bile bakmadım kolay kolayda affetmem. lütfen haksızsam yazın

keşke birde şu noktalama işaretlerini kullansanız..ne dediğinizi anlamak için aynı yeri defalarca okumak gerekiyor..

neyse zorda olsa anladım..tabiki isz haklısınzı hiç sevmem böyle durumları ben..herkesin hesabı olmalı..senin çoluğun çocuğun varken kardeşine babana para verme sırasımı..
ben başta dedim..rızkımızı benim rızam ve haberim olmadan birilerine(ki o bu birilerine kısmını anlamıştır) hakkımı helal etmem dedim..
hiçte bişey yapmaz habersiz.

kesin tavrını koy bence. öyle her şeyede yardım etmesin ne yani sen kendine çocuklarına harcamayacaksın oda ailesine senin rızkından kestiği paralarla hava atacak. ooh ne ala memleket. bence dahada kesin tavrını koyda, çok acil durumlar olmadıkça vermemeyi öğrensin. bi kızar iki kızar üçüncüde oda evdeki huzuru kaçmasın diye vermemeyi öğrenir.

Yardım etmek güzeldir ama aile kurmuş birinin okadar borç içinde savurması tabi ki yanlış. En çok kızdığım şeylerden biridir. Benim eşimde de vardır zaman zaman bu ama ben tepki gösterdiğimde anlar. O kadar parası varsa dağıtacağına kendi borçlarını ödesin. Size küfür etmeye hiç hakkı yok.

Allah yardımcın olsun.

neyse zorda olsa anladım..tabiki isz haklısınzı hiç sevmem böyle durumları ben..herkesin hesabı olmalı..senin çoluğun çocuğun varken kardeşine babana para verme sırasımı..
ben başta dedim..rızkımızı benim rızam ve haberim olmadan birilerine(ki o bu birilerine kısmını anlamıştır) hakkımı helal etmem dedim..
hiçte bişey yapmaz habersiz.

ya bide arada kardeşlerine verdiğide çok olur hiç ses etmem annesi babası para bankası gibi görüyor onu ne koparsam kar misali

haklısınız bence.bi erkek ilk önce evini eşini ve çocuklarını düşünmeli.ama tersini yapıyosa büyük bir problem vardır.erkeklerin bu aileye düşkünlükleri cok üzüyor beni.bi yuva kurmuşsun senin artık sorumlulukların var be adam,bi dur düşün yaalsanaalsanasmile bu arada tabiki ailesi yardım edicek etmelide.onlar olmazsa bizde olmazdık.ama kendi ihtiyacım varken onlara vermek doğru değil.tartışılıcaksa tartış ve bu konuya bire dur de bence.

erkekler direk karışıp yapma deyince işime karışma diyip çok sinirleniyorlar..
önce sakin sakin kızmanın sebebini söylemek gerekiyor malesef..
annesine verdiği 5000 tl ile bu borç kapanabilirdi sonuçta.. keşke öyle yapsaydık evin acelesi yoktu borç daha acildi falan diye söze başlasan belki bu kadar sinirlenmezdi..
direk niye şöyle yaptın yanlış yaptın deyince deli oluyorlar, benimkinden biliyorum:)

kesin tavrını koy bence. öyle her şeyede yardım etmesin ne yani sen kendine çocuklarına harcamayacaksın oda ailesine senin rızkından kestiği paralarla hava atacak. ooh ne ala memleket. bence dahada kesin tavrını koyda, çok acil durumlar olmadıkça vermemeyi öğrensin. bi kızar iki kızar üçüncüde oda evdeki huzuru kaçmasın diye vermemeyi öğrenir.

konuşunca ailesini sevmediğimi sanıyor her gün huzurummu kaçıcak onlar yüzünde mecburmuyum bunları çekmeye

Yardım etmek güzeldir ama aile kurmuş birinin okadar borç içinde savurması tabi ki yanlış. En çok kızdığım şeylerden biridir. Benim eşimde de vardır zaman zaman bu ama ben tepki gösterdiğimde anlar. O kadar parası varsa dağıtacağına kendi borçlarını ödesin. Size küfür etmeye hiç hakkı yok.

Allah yardımcın olsun.

bizde güya biriktirip kredi borcunu kapatıcaktık hepsini dağıttı gitti

haklısınız bence.bi erkek ilk önce evini eşini ve çocuklarını düşünmeli.ama tersini yapıyosa büyük bir problem vardır.erkeklerin bu aileye düşkünlükleri cok üzüyor beni.bi yuva kurmuşsun senin artık sorumlulukların var be adam,bi dur düşün yaalsanaalsanasmile bu arada tabiki ailesi yardım edicek etmelide.onlar olmazsa bizde olmazdık.ama kendi ihtiyacım varken onlara vermek doğru değil.tartışılıcaksa tartış ve bu konuya bire dur de bence.

sekiz sene oldu evleneli hiç bi hayırlarını görmedik eşimi hep banka gibi kullandılar kaç kez benden habersiz onlara para vediğini öğrendim iş işten geçtikten sonra haberim ouyor

yardım güzel bişeydir
ama sınırı vardır.
sizi sıkıntıya soktuğu için eşinizin biraz
daha dikkatli olması lazım
siz sıkıntıya girmişsiniz
kimsenin umrunda olmaz
herkes kendini düşünüyor
sonuna kadar haklısın

Canim benim bu erkeklerin hepsi ayni. Tabii ki haklisin, elbette kardesine annesine yardim edebilir ama eger kendiniz gecinmekte sorun cekiyorsaniz birde elinizde olan azicik parayi onlara vermek cok mantiksiz. Öncelikle ailesini gecindirecek ondan sonra eger durumunuz var mi ailesinede yardim edebilir.

Sana küfür etmesi cok büyük haksizlik ve terbiyesizlik. Haklida olsun bidahaki sefer sinirle konusma esinle sakinlestikden sonra iyilikle konus ve onu acikla biz kendimize zor bakiyoruz bizim üc tane cocugumuz var ilk olarak onlari düsünmemiz gerek filan de.

Bencede yüz verme bu aralar ona hatasini iyice anlayincaya kadar. Bir ese küfür etmek ne demek bu nasil ahlaksizlikdir söyledigine söylecegine pisman etmeden affetme sakin.

Erkeklerin hepsi böyle canım ya benimki 20 sene sonra öğrendi kullanıldığını ama sen itiraz ettinmi senden kötüsü olmaz daha çok kardeşlerine yapışır sabredeceksin zamanla o anlayacak çünkü şimdi sen itiraz ettikçe onu kendinden uzaklaştırırsın.Böylece bu karşı tarafın daha çok işine gelir.Sabret canım kendi anlamalı.

erkekler direk karışıp yapma deyince işime karışma diyip çok sinirleniyorlar..
önce sakin sakin kızmanın sebebini söylemek gerekiyor malesef..
annesine verdiği 5000 tl ile bu borç kapanabilirdi sonuçta.. keşke öyle yapsaydık evin acelesi yoktu borç daha acildi falan diye söze başlasan belki bu kadar sinirlenmezdi..
direk niye şöyle yaptın yanlış yaptın deyince deli oluyorlar, benimkinden biliyorum:)

bana dese 5000 lirayı vereceğini yok onlarıda ev sahibi yapacakmış biz ev alırken istedik kaynanamın bilezikleri vardı eşim istedi kaynanamın bi dövmediği kaldı kavgayla ayrılmıştık kaynanamlardan ama yaptıklarını çok çabuk unutuyor

yardım güzel bişeydir
ama sınırı vardır.
sizi sıkıntıya soktuğu için eşinizin biraz
daha dikkatli olması lazım
siz sıkıntıya girmişsiniz
kimsenin umrunda olmaz
herkes kendini düşünüyor
sonuna kadar haklısın

onlar borçsuz aldılar evi bizim ödenecek 50.000 lira banka borcumuz var 1500 dolarda baba annemden aldık daha o var ablamın bilezikleri vesayre olan bize oldu

eşin sorumluluğun farkında değil. 3 çocuğunuz birde borcunuz var. annesine para vermesi çok greksiz.
sizin borçlarınız azalabilirdi o parayla.
kardeşi araba tamiri yaptırıyor ödeyen abisi. ev sahibi evden çıkarıyor kardeşler para toplayıp kirayı ödüyor. çalışmayan kardeşi böyle destek gördükçe daha çok yayar kendini.
çok acil bir durum olur hastalık filan o zaman belki verirdi.
ama kendi ailesini zor durumda bırakıp annesine kardeşine para vermesi çok yalnış
üstelik bir de küfür etmesi çok yalnış.

Back
X