Dün geceden beri dert edindim kendime

Kendimiz tercih ediyor olamaz mıyız? Ben de bu toplumda niye kadınların her şeyi baskıyla istemeden yaptığına inanıyorsunuz onu merak ediyorum.

7 sene hap kullandım, çok da keyif alarak kullandım. Memelerim büyüdü, belim inceldi, cildim bebek cildi gibi oldu kullandığım süre boyunca. Üstelik rahat rahat sevişebilmek de cabası. Bana herhangi bir yan etkisi olmayan, bir şeyi neden kullanmayayım?
Yaa ben pko yum doktor daha fazla kilo aldırır diye vermemişti bana
Şu an çok aklımı çeldin :confused:

Yaa ben pko yum doktor daha fazla kilo aldırır diye vermemişti bana
Şu an çok aklımı çeldin :confused:
Kişiye göre değişiyordur muhtemelen, ben kendi tecrübemi yazdım. Sanki silah zoruyla hap kullanıyormuşuz da karşı çıkamadığımız için mecburmuşuz gibi gösterilmesine tepki verdim. Sigara içtiğim için doktorum izin vermiyor bana şu an. Sırf hapa dönmek için sigarayı bile bırakabilirim, öyle seviyorum 😂

Kişiye göre değişiyordur muhtemelen, ben kendi tecrübemi yazdım. Sanki silah zoruyla hap kullanıyormuşuz da karşı çıkamadığımız için mecburmuşuz gibi gösterilmesine tepki verdim. Sigara içtiğim için doktorum izin vermiyor bana şu an. Sırf hapa dönmek için sigarayı bile bırakabilirim, öyle seviyorum 😂
Yalnız sigarayı bırakma motivasyonu bile sağlamış
Psikolojiye bile iyi

Bu “döl yatağını küstürdün, çocuğun olmayacak“ muhabbeti çok geçmişte kalmalıydı. Asıl amacı dışında tedavi amacıyla da kullanılan bir hap nasıl gebeliğe engel olsun? Ben pko sebebiyle 15-20 yaş arasında kullandım mesela. Gebe kalmayı engellese o yaşta vermezdi sanıyorum.

bende bir sürü yöntem varken neden vücuda kimyasal alıyorsunuz onu merak ediyorum. niye bu toplumda bayanlar korunmak zorunda anlamıyorum
Ben bu görüşe katılıyorum. Bence en güzel yöntem prezervatif. Zaten tüm yük kadınlarda. Hamilelik, doğum, lohusalık vs… biraz da erkekler yükü alsın, taşın altına elini koysun. Hap psikolojiyi de kötü yönde etkileyebilir.
Biz kondomla korunuyoruz, gayet de kafam rahat. (🧿)

Bu “döl yatağını küstürdün, çocuğun olmayacak“ muhabbeti çok geçmişte kalmalıydı. Asıl amacı dışında tedavi amacıyla da kullanılan bir hap nasıl gebeliğe engel olsun? Ben pko sebebiyle 15-20 yaş arasında kullandım mesela. Gebe kalmayı engellese o yaşta vermezdi sanıyorum.
Bende pko yum sizde işe yaradı mı

Yani ben anlayamıyorum, halk arasında konuşulan şeylerin %90ı aslı olmayan, boş, hurafe. Tıp doktorları böyle bir şey yok diyor, o zaman yoktur. Neden bu işin uzmanı insanlar varken alakasız insanlara inanıyorsunuz😶doktor ne diyorsa o, o kadar.

Kendimiz tercih ediyor olamaz mıyız? Ben de bu toplumda niye kadınların her şeyi baskıyla istemeden yaptığına inanıyorsunuz onu merak ediyorum.

7 sene hap kullandım, çok da keyif alarak kullandım. Memelerim büyüdü, belim inceldi, cildim bebek cildi gibi oldu kullandığım süre boyunca. Üstelik rahat rahat sevişebilmek de cabası. Bana herhangi bir yan etkisi olmayan, bir şeyi neden kullanmayayım?
O değil de belin nasıl inceldi onu anlayamadım, hap fitness etkisi mi yaratıyor, dur beynimi bulandırma şimdi:deli:

Belki başka bir ilaçtır antidepresan, sivilce ilacı gibi ya da olmuyordur sallamışlardır.. bunları aşıp tedavi oluyoruz diyebilseler keşke artık..

Yaaa ne doktor diyecek. Kadının bu şekilde korunduğunu öğrenmişlerdir kendilerince "yaaaa bak, işte hap kullandı küstürdü rahmini" diye cahil cahil fikir yurutmuslerdir.
Hem herhangi bir sebepten sorun yaşasalar bile neden elin sorununu icsellestiriyorsun ki? Herkesin deneyimi kendisine, yakının trafik kazasi yapsa nolur nolmaz diye arabaya binmeyecek misin?

Ya şimdi taşlanacağım belki ama ben de benzer bisey duymuştum. 4-5 senedir çocuğu olmayan bir çifte doktoru uzun yıllar korunduğunuz için olmuyor demiş. Hap mı değil mi sorun onu bilemiyorum.

Dün gece akrabalarım iftara geldi. Her şey iyi hoştu muhabbet ederken birisinden bahsetmeye başladılar 3 4 senedir çocuğu olmuyordu daha yeni oldu diye. Niye olmuyormuş diye sordum doktor hap kullandığından dolayı demiş. Aklım almıyor bir doktor nasıl böyle bir şey söyler? Bende hap kullanıyorum neredeyse 2 yıldır ve seneye bebek planlıyorum şimdi dün geceden beri acaba hapı bıraksam mı diye düşünüyorum.
Birkaç defa doktora gittim muayene oldum istediğim zaman bebek düşünebileceğimi hiçbir sıkıntım olmadığını hapın kısırlık yapmadığını tüm bunların kadınların uydurduğu bir şey olduğunu söylemişti. Ama şimdi düşünüyorum diğer şeyleri de söyleyen bir doktordu. Daha önce de duymuştum birkaç defa ama önemsemiyordum. Şimdi hapı bıraksam sadece prezervatif ile korunmaya başlasam her geciktiğimde kesinlikle hamile miyim şüphesi olacak...:110:
Kuzenimin eşi 5 yıllık evliydi.Kız bebek istemediği için eşinden de gizli hap kullanmış( iğne filan var mı bilmiyorum).Sonra çocuk istediler yıllarca olmadı.Kendileri yurt dışında yaşıyor oradaki doktor ilaç etkileşimi demiş.Şimdi ben hapı kullandım ben bıraktıktan hemen sonra oldu diyene de inanırım hap kullandığı için bebeği olmayana da..Çünkü bu iş dna,metabolizma,beslenme vs. işidir..

Ya şimdi taşlanacağım belki ama ben de benzer bisey duymuştum. 4-5 senedir çocuğu olmayan bir çifte doktoru uzun yıllar korunduğunuz için olmuyor demiş. Hap mı değil mi sorun onu bilemiyorum.
18 yıl diyorum bak annem 18 yıl kullandı. bıraktığı hafta hamile kaldı :D

Back
X