Dün geceden beri dert edindim kendime

Doktorun böyle bir şey söylediğine nasıl emin oluyorsunuz? Allah aşkına mümkün mü bu? Kulaktan kulağa gelen dedikodu işte. Siz de hemen inanıp endişe ediyorsunuz.

Benim annem de ablam da hap kullanırken hamile kaldılar. Kullanırken bile en ufak hatada koruyuculuğu düşen bişeyin kısırlık yapması mümkün mü?
Yakin arkadaşım hap kullanmak icin doktora gitti ve doktor "bebek sahibi olmaya karar verirsen haptan sonra zorluk çekersin" demis.

Onu duyana kadar ben de kadınlar arası söylentidir diyordum. Demek ki bazi doktorlarin böyle fikirleri varmış. Neye dayandırdıklarını bilmiyorum ama varmış.

Benim düşüncem böyle fikirleri olan doktorlardan tekrar randevu almamak.

bende bir sürü yöntem varken neden vücuda kimyasal alıyorsunuz onu merak ediyorum. niye bu toplumda bayanlar korunmak zorunda anlamıyorum
Bayan değil kadın. Kadınların menfaati için bir şey savunacaksanız önce kadın demeyi öğrenin.

Kadınlar korunmak zorunda degil. Hap çok konforlu ve ten tene temas daha güzel birçoğumuz için.

Ayrica kimyasal almiyoruz, vücudumuzda var olan hormonlari alıyoruz.

Hap yalnizca korunmak icin kullanılmıyor. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Zerre kadar bilginiz yok ama fikrinizin maşallahı var.

Psikolojine etkisi oldu mu peki, hormonlarına falan?
Benimki de spirali bıraktığı zaman hamile kalmıştı 13 yıl sonra.:KK70: ne varsa bizim annelerde var:KK53:
Değişik bir hamilelik geçirdi çünkü ablamın evlendiği hafta hamile olduğunu öğrendi :D

Hapı bıraktıktan sonra hormon değerlerinin düzelmesi vakit alabildiği için gebelik gecikebiliyor. Hatta bu yüzden yurtdışında hapı bırakan kadınlara hormon testi yapılmıyor, 1 sene hormonların kendiliğinden eskiye dönmesi için müddet tanınıyor, ondan sonra hala gebelik oluşmadıysa bakılıyor. Hapı bırakır bırakmaz veya hapa rağmen gebe kalan kadınların sayısı da az değil.

Duz mantikla eskiden basi agriyanlarin mahalle bakkalindan aspirin aldigi gunlere goturdun bizi..
Konusulan kisinin bunyesinin farkli yan etkiler gosterebilecegini yahut baska bir rahatsizligi olabilecegini dusunemedin yani ?

Ayrica Doktorun dediklerini yarim yamalak anlayan akrabalarinin fikirlerini de ciddiye alarak heyecan mi yaptin sen :)
"E kalp diyorlar"..
".. diyecek halleri" yok ya demis Cem Yilmaz..
... Diyecek halimiz yok,sen bir Doktorunla gorus :) Hatta gittigin doktora akrabalarindan duyduklarini da soyleme ki icten ice gulmesin adam\kadin sana :)

Son düzenleme:
Bayan değil kadın. Kadınların menfaati için bir şey savunacaksanız önce kadın demeyi öğrenin.

Kadınlar korunmak zorunda degil. Hap çok konforlu ve ten tene temas daha güzel birçoğumuz için.

Ayrica kimyasal almiyoruz, vücudumuzda var olan hormonlari alıyoruz.

Hap yalnizca korunmak icin kullanılmıyor. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Zerre kadar bilginiz yok ama fikrinizin maşallahı var.
farklı bir tartışmaya gerek duymuyorum ama yazmadan edemeyeceğim kadın diyince bütün kadın sorunları çözülmüş mü oluyor bir kelimeye bu kadar takılması böyle bir ülkede ne kadar komik. bu kelimeden ziyade çok çok büyük sorunlarımız var hanım,kadın,bayan vs. olarak!

Bende pko yum sizde işe yaradı mı
Hala pko sahibiyim. İlaç bana çok kilo aldırdı, zaten kilo da çok etkiliyor regli. En son ortada danacık gibi dolaşmaktan sıkıldım ilacı bıraktım. Kilo verdim kendiliğinden, regl de oluyorum şimdi. 27 gün döngüde. Ama bu kişiden kişiye göre değişir tabi, ilacın etkisi hastalık etkisi vesaire, ben kafama göre iş yaptım ama 20 yaşında çıtır olmam gerekirken bıngıl olmak kanıma dokundu 😬

Ben bu görüşe katılıyorum. Bence en güzel yöntem prezervatif. Zaten tüm yük kadınlarda. Hamilelik, doğum, lohusalık vs… biraz da erkekler yükü alsın, taşın altına elini koysun. Hap psikolojiyi de kötü yönde etkileyebilir.
Biz kondomla korunuyoruz, gayet de kafam rahat. (🧿)
Hicbir kaza olmamasina ragmen o sekilde hamile kaldm takip cikarmasi esnasindaki motivasyon kaybi verdigi rahatsiz edici his dolayisiyla hic sevmiyoruz. Yani siz memnun olabilirsiniz tabi ama bencede en iyisi hap bende cok sinir yapmasaydi asla birakmazdim. Simdi spirale gectim bakalim simdilik guzel gidiyor. Hap kullananlar hamile kalamaz efsanesinede sinir oluyorum cahil toplum iste napican bende hapi birakip 4 ay sonra hamile kaldim

Back
X