Dün geceden beri dert edindim kendime

Boşver bacım. Kadının düşmanı yine kadın. bak BAYANları savundun ama hepsi sana çıkıştı. minnoş kalbini çıt diye kırdılar :KK43:
Kadın olarak bütün dertlerimiz bitti bi hap kullanmamız kaldı. Onu da bu bağyan çözecek, farkındalık kazandıracak bize birazdan.

Hala pko sahibiyim. İlaç bana çok kilo aldırdı, zaten kilo da çok etkiliyor regli. En son ortada danacık gibi dolaşmaktan sıkıldım ilacı bıraktım. Kilo verdim kendiliğinden, regl de oluyorum şimdi. 27 gün döngüde. Ama bu kişiden kişiye göre değişir tabi, ilacın etkisi hastalık etkisi vesaire, ben kafama göre iş yaptım ama 20 yaşında çıtır olmam gerekirken bıngıl olmak kanıma dokundu 😬
Evlenmeden önce bir hapa başladım aman tanrım o ne kilo. Düğünümde hayatımda aldığım en fazla kilodaydım 😂 hapı değiştirdik sonra kendime uygun olanını bulunca herşey yoluna girdi.

Kadın olarak bütün dertlerimiz bitti bi hap kullanmamız kaldı. Onu da bu bağyan çözecek, farkındalık kazandıracak bize birazdan.
ya ben size hapınızla, hapınızın sağladığı ince belinizle, büyük memelerinizle mutluluk dilesemde beni bi salsanız:)

çünkü biz çok başka şeyler konuşuyoruz darlandım

ya ben size hapınızla, hapınızın sağladığı ince belinizle, büyük memelerinizle mutluluk dilesemde beni bi salsanız:)

Siz kim oluyorsunuz mesela? Başka şeyler konuşuyoruz derken? Kiminle konuşuyorsunuz tam olarak? Ben göremedim de.

Doğum kontrol halıyla ilgili uydurma değil gerçek sorun şu, kadınlarda damarlarda tıkanma dolayısıyla beyin kanaması ya da felç gibi şeylere sebep olabiliyor ama toplumumuzda kadının üremesi daha önemli olduğu için kimse bunu umursamıyor

Hapı bıraktıktan sonra hormon değerlerinin düzelmesi vakit alabildiği için gebelik gecikebiliyor.
👍 sorun budur muhtemelen. Hap kullandığı için çocuğu olmuyormuş cümlesi hiç çocuğu olmayacak çünkü hap kullanmış şeklinde tınladığı için yanlış anlaşılıyor.

Doğum kontrol halıyla ilgili uydurma değil gerçek sorun şu, kadınlarda damarlarda tıkanma dolayısıyla beyin kanaması ya da felç gibi şeylere sebep olabiliyor ama toplumumuzda kadının üremesi daha önemli olduğu için kimse bunu umursamıyor
Doktora giderseniz zaten buna dair testleri yapıp uygun olan ilacı veriyor. Düzenli kontrollerde test yapmaya devam ediyor. Bana yedi yıldan sonra tamam artık keselim hapı dedi mesela, kestik. Bakkaldan ekmek alır gibi eczaneden ilaç alıp kullanırsanız her türlü riske açık olursunuz. Ağrı kesiciden, antibiyotikten ölen de var.

Kendimiz tercih ediyor olamaz mıyız? Ben de bu toplumda niye kadınların her şeyi baskıyla istemeden yaptığına inanıyorsunuz onu merak ediyorum.

7 sene hap kullandım, çok da keyif alarak kullandım. Memelerim büyüdü, belim inceldi, cildim bebek cildi gibi oldu kullandığım süre boyunca. Üstelik rahat rahat sevişebilmek de cabası. Bana herhangi bir yan etkisi olmayan, bir şeyi neden kullanmayayım?
Kudra konuşmuştuk seninle hapı daha önce. Benzer konu denk gelince yazayım dedim. Yazz bende isteksizlik yapmıştı. Bırakalı 1 ay geçmedi, isteksizlik kuruluk falan kalmadı. Abartı bir kanamam olmuştu bir ay boyunca, o da geçti. Şimdi doktor kontrolünde Qlairista’ya geçicem regl olduktan sonra.

Kudra konuşmuştuk seninle hapı daha önce. Benzer konu denk gelince yazayım dedim. Yazz bende isteksizlik yapmıştı. Bırakalı 1 ay geçmedi, isteksizlik kuruluk falan kalmadı. Abartı bir kanamam olmuştu bir ay boyunca, o da geçti. Şimdi doktor kontrolünde Qlairista’ya geçicem regl olduktan sonra.
Yazz bende de sorun yarattı. Yazdım yukarda bi yerlerde. 7-8 kilo falan aldım sanıyorum 3 ay kullandım. Her ilaç herkese iyi gelmiyor işte.

Milletin şeker gibi içtiği parol’u ben kullanamıyorum mesela, hastanelik oluyorum. Her ilaç herkese aynı etkiyi yaratmaz.

Bende böyle düşünüyorum ama çevremde herkes aa hap mı kullanıyorsun çocuğun olmaz ileride diyor
Çevrenizdekiler sizin cinsel hayatınıza neden bu kadar vakıf? İftara gelen akraba başkasının çocuk yapmama biçimini niye konuşur? Benim nasıl korunduğumu eşim dışında kimse bilmiyor çünkü bu işi ikimiz yapıyoruz.
Doktor öyle şey demez münasebetsizin biri atmıştır.
Çocuğum olmazsa diye istemediğin zamanda çocuk yapılmaz. Ben yıllarca korundum, yakın çevreden nispeten cahil olan arkadaşım yumurtan tembelleşir çocuğun olmaz diyordu (ne alakaysa) kendisinin iki yıl denediğini hiç ertelememem gerektiğini falan söylüyordu görüşmeyi bıraktım. Kaldı ki yaşım da ondan baya büyük.
Doktor kontrollerimde sağlıklı olduğumu söylerdi. Biz eşimle acaba artık çocuk sahibi mi olsak diye konuştuğumuz gün, tam anlamıyla korunmayı bırakmadığımız halde hamile kaldım.
Eş dost çok biliyorsa doktora gitmesin kendi kendilerini muayene etsinler ağaca mağaca asıp sopalasınlar

Pardon atom parçalamanızı böldük.

Hicbir kaza olmamasina ragmen o sekilde hamile kaldm takip cikarmasi esnasindaki motivasyon kaybi verdigi rahatsiz edici his dolayisiyla hic sevmiyoruz. Yani siz memnun olabilirsiniz tabi ama bencede en iyisi hap bende cok sinir yapmasaydi asla birakmazdim. Simdi spirale gectim bakalim simdilik guzel gidiyor. Hap kullananlar hamile kalamaz efsanesinede sinir oluyorum cahil toplum iste napican bende hapi birakip 4 ay sonra hamile kaldim
İşte bence en kötüsü psikoloji üzerine etkisi. Psikoloji çökünce insanın hicbiseye hevesi eskisi gibi olmuyo cunku.
Prezervatif evet cogu zaman külfetli takmaya üşenme durumu falan ama bence en sağlıklısı ve basiti.
Spiral de iyi bir tercih ama anemi yapabiliyormış o da. Kadın doğumcum demişti.
Bi yeri yaparken öbür yeri bozuyorlar işte

İşte bence en kötüsü psikoloji üzerine etkisi. Psikoloji çökünce insanın hicbiseye hevesi eskisi gibi olmuyo cunku.
Prezervatif evet cogu zaman külfetli takmaya üşenme durumu falan ama bence en sağlıklısı ve basiti.
Spiral de iyi bir tercih ama anemi yapabiliyormış o da. Kadın doğumcum demişti.
Bi yeri yaparken öbür yeri bozuyorlar işte
Yırtılabiliyor 🤪

Bence en iyisi geri çekilme 😅

Kv dem geldi aklıma
Ben yeni evliydim mahallesinden birinin gelini anlatiyor
Yazık kaç yıllık evli çocuğu olmuyormuş, meğersem hap kullanmış ilk zamanlar. Yumurtalıkları kurumuş 😳 dahada olmazmış, hap kullandığımı bildiği için bana inceden mesaj veriyor güya çok korkuyormuş benimde olmaz diye. Ben güldüm geçtim.
Neyse sonra tabii ben yıllarca hapa devam ettim, sonra dedilerki hapı bıraksanda en 6ay koruması devam ediyor. Dedik tamam yeter artık çocuk düşünüyoruz birazda öyle geçer yeter, hapı bıraktım ertesi ay hamileydim. Ee hani 6ay daha korucaktı??

Bende duymuştum bunu o yüzden kullanmadımda
Bünye meselesidir belkide kimisini etkilemiyordur
Yada zaten gerçekte sorun vardır ondan olmuyordur
7 sene hap kullanıp hamile kalamayan birinden duymuştum hap kullandım diye olmuyor demisti
Gerçeklik payını bilemem tabi
Dr.a sorsaydın keşke nedenini bir cevabı vardır elbet

bence planlamadan çocuk sahibi olmak daha çok stres yapar en azından istenilen çocuk olsun ,bebek yükü hem maddi hem manevi olarak ağır ve insanlarımız bilinçsiz toplumun isteklerine kulak asıyor da sonra gerçekten 2 çocuk isteyip istemediğine topluma göre karar veriyor bence her kadın anne olmaya uygun değil etrafta işkence eden mi dersin sürekli dayak ile çocuk bütün mi dersin kadınlarımız mevcut , ondandır toplum da depresyon hapı kullananlar çoğalıyor

Back
X