Dün kapandım!!!

Balkupu14

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2013
1.023
922
123
Kızlar herkese iyi akşamlar.
Yazdan beri kapanmayı düşünüyordum sonunda dün akşam şalımı yaptım çıktım dışarı.
İçimde biraz heyecan hala biraz korku var.
Çok zor bir karardı benim için. Nefsime hakim olmam çok zor oldu. Saçlarım sürekli bakımlıydı ve beğenilirdi. Beğenilmeme korkusuna yani nefsime yenik düşmüştüm hep.
Sonunda kapandım bugün 2.gün. Ama hala içim garip. Bir yandan çok mutluyum bir yandan sanki aynadaki ben değilim. Alışana kadar bu his duracak galiba. Sizler kapandığınızda bir süre bu hisi yaşadınız mı merak ettiğim bu ??:2: :26:

Son düzenleme:
Hayirli olsun Rabbim hakkiyla tasimayi nasip etsin insaAllah. Umuyorum ki bilincli ve Allah rizasi icin atilmis bir adimdir. Zira oyle degilse bir kac gun sonra 'aciliyorum tekrar' mesajinizi okumak uzecektir bizi.

Ben kapanali neredeyse bir sene olacak. İlk basta elbette zor oldu. Ama bunu neden yaptigimin farkindaydim. Bu yuzden gun gectikce tesetturumu daha cok sevdim.

İnsaAllah cevrenizde size destek olabilecek insanlar vardir bu sayede alisma sureniz daha kolay olur cunku

Yoksa da korkmayin.. Rabbim sizinle siz O'na bir adim gitmissiniz O size on adimla karsilik verecek insaAllah..

MasAllah size

Maşallah çok güzel bir karar almışsınız sizi tebrik ediyorum. yeni kapandığınz için elbette biraz farklı hissedeceksiniz.ancak gerçekten isteyerek kapandıysanız çok çabuk alışırsınız..

öncelikle sizin adınıza çok sevindim hayırlı olsun tesettürünüz..rabbim tesettürünüze layık olmayı nasip etsin...
ilk günler garip olmanız normal..ama bu tabuyu yıkmak sizin elinizde...dualarla feraha ereceksiniz ve inşallah bir kaç gün sonra açılma fikrini düşünmezsiniz....allah bilincinde olmayı nasip etsin...
ben 12 yaşında kapandım..ve şuan 27 yaşındayım..çocuk yaşta kapandım...ve bundan hiç gocunmadım...günden güne tesetürüme daha bir itina gösterdim...
öenmli olan bunun bilincine varman...
ondan sonrası rabbimin takdiri..

hayırlı olsun baştan zor oluyo sanki herkez sana bakıyomuş gibihissediyosun alışınca geçer

Teşekkür ederim herkese. İnşAllah daim olacak açılmak gibi fikrim hiç olmadı. Kapanırsam açılır mıyım diye hiç korkmadım.
Şimdide öyle herkes bana bakıyor gibi falan gelmiyor aslında.
Ama çok duygusalım. Ağlayacak gibiyim heran. Tuhafım işte nasıl anlatılır bilmiyorum. İnşAllah biran önce geçer, dualarınızda benide hatırlayın lütfen.

nne ggüzel Allah tamamına erdrsin.
Bende çok istiyorum ve sizlere özeniyorum

herkes bana bakıyo zannederdim ben de sürekli eşarbımla oynardım. ama sonra dedim ki iyi ki kapanmışım, insanlar özellikle de erkekler daha bi saygılı davranmaya başladı... Allah muvaffak kılsın canım...

Bende bir ara kapanmayı düşündüm ama cesaret edemedim. Hala aklımın bir köşesinde duruyor. Bilmiyorum belki bende bir gün cesaretimi toplarım. Herhalde alışma süreci normaldir hissettikleriniz. Zamanla alışacağınızı düşünüyorum. En azından siz cesaret edebilmişsiniz.

Benimde saclarim acikken bakimli ve uzundu ki halada bakimli ve uzundur kapali oldugum halde bakimsizligi engellemez bu.kapandigimda kimse beni begenecekmi yada garipsiyeceklermi diye dusunmedim cunku ALLAH icin kapandim dinimizin geregi budur zaten.cok rahattim cok sukur ki hic pismanlik vs. Olmadi. Kapandigina cok sevindim hicbisey ins seni yolundan geri döndurmez cunku benim ailemde sulalemde kimse kapalı degil.kendi istegimle kapanmistim.yani insanlarin sozleri seni engellemesin ve seytanin vesveselerini dinleme :)

Ben de onüç yaşımdaydım. Başta zor oluyor ama o yaşta ben pek güzellik manyağı değildim zaten, sonraları açılmak istedim, arkadaşlarım saç baş yaparken ben çirkin oluyordum... Ancak kadınlar arası yapılan düğünde saçımı yaptırdım, en azından hiç yaptırmamış olmadım. Sonraları da akıllandım zaten, zor gelmiyor hatta açık olmaya utanıyorum. Büyük yaşta kapanmak daha zor. Allah yardımcınız olsun...

Darısı benim başıma inş. Uzun süredir bende düşünüyorum ama şu ana kdr cesaret edemedim.

Bir de şartların etkisi tabiki, sağlam akıllı bir evim yuvam olsaydı boşanmasaydım şimdiye kdr çoktaaan kapanmıştım.

Ama hal böle olunca işe girersem filan malum kurumsal firmalarda özellikle banka gibi yerlerde türbanlı görmeniz çok
zordur katılım bankaları dışında. Katılım bankası da aöf'li olduğum için beni almıyor zaten :)))) Bazen gülümsüyorum işte böyle.

Bana da dua et ltf ...

merhaba öncelikle hayırlı uğurlu olsun..Rabbimin ayetini başınızın üstünde taşımaya başlamışsınız

ben ilk kapandığımda 7 sene oluyo galiba çok garip hissettim herkes bana bakıyo sanıyordum alışırsınız hemen merak etmeyin..şeytan şu an son saldırılarını gerçekleştiriyor bi ümit.. ama eli boş dönecek inaşallah

Allah hayırlı etsın tesetturunuzu ı garıp gelmesı normal cunku alısmıs oldugunzdan cok farklı bır durum kısa zamanda gecer ıns

Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Desteğiniz bir nebze içimi ferahlattı zamanla tamamen alışacağım tabiki. Allah isteyen herkese nasip etsin inşAllah.

hayırlı mübarek olsun Allah utandırmasın.
Ben çok küçükken kapandım o yüzden inan hatırlamıyorum nasıldı o dönem.
Ama, açık kızların kapanıp da sürekli ben açıkken muhabbetlerini sevmiyorum.
Çok itici bence.
Madem kapandınız hep kapalıymışsınız gibi konuşun rica edeceğim sizden.

Rabbim hakkinizda hayirlisini versin insaAllah.. Bende tesetturlu oldugum icin bir cok yerden kabul edilmedim.. Halbu ki yurt disinda yasadim orada egitim gordum ve 4 dilim var.. Bunlarin hic biri onem tasimiyor demek ki tesetturlu olunca olsun ben hic pisman olmadim kararimdan..

Hayirli olsun.

Benim bi tanidigim bayan var, kapancani duysam asla inanmazdim. O drece bakimli ve cok gúzel giyinirdi, sac bas, manikür.
Sonra bu biranda kapandi, hepimiz cok sürmez diye düsündük, acilir yeniden diye.
Ama 3 sene olcak kapali, ve tanidigim en bakimli ve güzel giyinen kapali bayan o.
Yani ben onda gördüm, kapaliysan da cok hos ve bakimli olabiliyosun.

Bu tür farklılık haliyle çok doğal... Sadece görünüş itibari ile değil tamamen yaşantınızı, yaşam tarzınızı malesef toplumdaki yerinizi bile ,herşeyinizi değiştiriyorsunuz .. Eminim çoook güzel olmuşsunuzdur.. En kısa zamanda alışırsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…