Dün kapandım!!!

Seni çok ii anlıyorum cnm. Ben 18 yaşında kapandım o zaman upuzun ve sapsArı saçlarım vardı herkesin beğendiği. Çok ince bi çizgi o. Benim kapanmak ağır bastı. Okudukça izledikce bilgilendikce tamam dedim ya ne duruyorum. Şöyle ki o upuzun saçlarımı boneye soğdıramadığm için oturup ağlamışlığım vardır :) duygusallık da var tabi. Zamanla herşeyi öğrendim tabi. Ama asla pişman olmadım. Kendini hazır hissetmek çok önemli. 1 eşarp 2 tunikle başladım şimdi Allah'a şükür tesettür kıyafetlerim var çeşit çeşit... Zamanla alışıyorsun. Ve zamanla kendini daha çok ait hissediyorsun başörtüne

kapandınız ıcın hayırlı olsun arkadasım oncelıkle

ama ınsaların sana saygılı davranması senın onlara ne kadar yaklasıtıgın ve ne mesafede oldugunla alakalıdır dıye dusunuyorm

saygı kapalı ya da acıkla alakalı dıl senın karsındakı ınsana ne kadar ne sekılde ızın verdıgınle olan davranıslarıdır

Canım hayırlı olsun bende çok istiyorum Ama bir türlü başaramadım Allah banada nasip eder inşallah

Merhaba canım.
Rabbim daim eylesin inşaAllah.
Bende 2 yıl önce kapandım.
Önceleri çok bocaladım,şeytan çok uğraştı benlen
Ama uymadım,yenilmedim
Şu anda tesettürüme çok bağlıyım,zevkle kapanıyorum.
Allah'ım isteyen herkese nasip etsin

ne mutlu sana arkadaşım. bende düşünüyorum ama saçım açık alıştım..kapanırsam bocalıyacağım ve zorlanacağım için o cesareti bulamıyorum kendimde.. başım kapalı alışsaydım eminimki açmaktada zorlanırdım.bazı alışkanlıklar insanı çok zorluyor.

hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim

benim babam istiyor içten içe kapanmamı sanırım, ama ben bunu yapabilecek biri değilim.. hiç ama hiç içimden gelmiyor. ama şunu söyleyeyim öyle çok abes giyinmedikçe, yollarda kapalı insanlara bakmıyorum öyle gözümü dikip. (herkes bakıyor gibi gelmesin size yani)
siz inancınız doğrultusunda gerekeni yapmışsınız, umarım mutlu olursunuz

Sen zor olan ilk adım kısmını başarmışsın.
Zamanla alışır, benimsersin..
Şimdi böyle hissetmen normal..
Sonuçta alışılagelmişlik var..
Hayırlı olsun:)))

arkadaşım seni tebrik ederim rabbim bu yolda seni ayırmasın her geçen gün başörtüyü daha çok sevdirmeyi nasip etsin. arkadaşım bende ilk kapandığımda senin hissetiğin duyguları hissetim ve herkes bana bakıyor zannederdim 1 ay kadar garipsemeyi hep yaşadım ve rabbim o başörtüyü o kadar sevdirdi ki bana elhamdülillah şimdi başımı açtığım zaman kendimi bir garip hissediyorum :))))

sırf kapalı olduğunuz için saygıları artmışsa garip bir çevreniz varmış bu nasıl bi zihniyet ya defolup gidiceksin bu ülkeden :S

sırf kapalı olduğunuz için saygıları artmışsa garip bir çevreniz varmış bu nasıl bi zihniyet ya defolup gidiceksin bu ülkeden :S
size katılıyorum.zaten kimsenin saygısı yada takdiri için değil Allah için kapanmalı kapanan ama bu konularda durumlar değişti tabi baş örtüsü saygı nesnesi de oldu !!

saygı sadece baş örtüsü ile mi oluyor açık bi kadın saygıyı hakketmiyor mu sizce bi hemcinsim olarak görüşünüzü merak ettim

canım oncelıkle hayırlı olsun ınsaallah dıyorum...
Alışana kadar farklı duygular yasayabılırsın bu cok normal..cevrendekı ınsanlar sana destek olursa bu donemı carcabuk atlatırsın.bana ozellıkle esım Allah razı olsun cook destek oldu..
ama bu donemde seytanın agzıyla konusup neden kapandın..ne kadar guzeldın..daha gencsın..ya da acılırsan kımse sana bırsey demez alısamadıysan acıl ....falan vırvırdırdır dıyenler de cıkacaktır hıııc kulak asma....şeytana ve nefsıne asla kulak verme..sen Allah rızası ıcın kapandın..kapanarak dunyanın bırcok şeyını elınle ıttın..önemlı olan Allah ın rızasını kazanmak..

bu seytan bır de guzellıge bakıma duskunsen varya hııc susmuyo .. ınsanın kafasını celmek ıcın neler dıyo neler...ben kapanalı 8 ay oldu..hep yaslanınca kapanırım dıyodum..kapandıgım gunden 1 gun once asla aklımda yakın zamanda kapanmak yoktu..Allah bır gunde nasıp ettı....baslarda kafa karısıklıgı yasamadım desem yalan olur ama asla aklımdan basımı tekrar acmak gecmedii..aklımda hep şu var bu dunya gecıcı..ve ben Allah kabul ederse sırf rızasını almak ıcın kapandım ..
tekrar hayırlı olsun canım..nefsıne ve seytana kulaklarını tıkaa..

Hayırlı geceler her kese,tesettürlü ve tesettürsüz tüm kardeşlerime seslenmek istiyorum.
Öncelikle kapanmış olan hanımlarımıza hayırlı olsun diyorum.
Lakin yukarda okuduğum bir kaç yorumdan dolayı rahatsızlığımı dile getirmek istiyorum.
Kapalı hanımlarımız lütfen kapalı olmayan hanımlarımızı hor görmeyiniz.(biz kapandık ve Allaha daha yakın kullarız diye bir şey yok)
Cenabı hak kimin "O"na daha yakın olduğunu bizlerden iyi bilir. Nice tesettürsüz hanımlar vardır,ibadetinde ve merhametinde,işinde ve hayır kurumlarında,"mukaddes analarımızın" amel ve hususlarının devamını getiren.
Bir tek tesettürle Allah'ın sevdiği kulu benim,demekle olmaz,gönlün,ruhun,nefsin,aklın,dilin,ibadetin,sadakatın,merhametin....bunlara hakim ola biliyorsan,sen artık Allah'ın güzel kulu sayılırsın,ister tesettürlü ol,ister tesettürsüz ol.

Son düzenleme:
Sadece tesettürden bahsedilmişken böyle yorumlar yapılıyorsa içinde dini bilgilerin yer aldığı bir konu olsa kimbilir neler olurdu.

Yorum yapanlara cevap vermek yerine konu sahibesine yorum yapmalıydınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…