Dün mahvoldum bittim ben.

polyana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
115
27
98
46
Kahramanmaraş
Dün eşimin anne tarafına iftar yemeği verdim.12 kişilerdi.Ama o kadar kişiye yemek yapmak ve yemek ikram etmek çok yordu beni.Üstelik 14 aylık bebeğim var.bir yandan da onun ağlamaları ve devamlı beni istemesi,mahvoldum.
Yemekten sonra tatlının üstü için fındık ufalamak için kırarken elimdeki kırıldı ve kesti parmağım kanadı.kan hiç durmuyordu.o halimle çay vermeye çalışıyordum.Gerçi elimin kanını görünce bana yaptırmadılar.
Eşime okadar yoruldum,fındığı sen niye ufalamadın dedim.Neyse bir süre tartışmadan sonra eşim sinirlendi üstüme geliyordu,ben biraz itekledim.İtekleyince arkadan belime tırmık attı.Canım o kadar acıdı ki gözümden yaş akmaya başladı.ayrıca yüreğimde yandı.
İşin kötüsü eşim tırmık atarken 18 yaşındaki kuzeni o anda mutfağa geldi.Halbu ki ben saklamaya çalışırken bu gibi şeyleri buda eklendi üstüne.Şimdi üstünede katar eşim beni dövmüş olacak.O söyler şimdi ailesine.ve anlaşamayan bir çift olarak anılacağız.Ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. Ama gözümden yaş akıyordu yine.Görenler "Neden ağladın bir sorunmu var"deyince elim kesildi canım çok acıdı dedim.Ayrıca "Annem aklıma geldi,yemekte onunda burda olmasını çok isterdim."dedim.
artık yorgunluktan ayakta duracak halim yoktu.Üstüne bunlar da eklenince ben artık bitmiştim. Kaç gündür ev temizle birsürü yemek yap bebeğime bak.bitmiştim atık.Üstüne bunlar da eklenince ben artık bitmiştim.
Şimdi işyerinden yazıyorum bunları.aynaya baktım gözlerim ağlamaktan şişmiş.
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar.

Son düzenleme:
sakinliğini koru canım erkeklerın bu anlayıssız halı herkesın basında..
konus esınle anlat hıssettıklerını
tekrar olmaması ıcın bı seyler yapsın oda..
hem sen yoruldun ya gergındın
onunda etkısı mutlaka olmusturopuyorumnanaktan
uzulme gecer hepsı

canım yyaaa üzüldüm eşin daha anlayışlı olmalı ve daha çok yardım etmeli bence onunla konuşmalısın o kadar kişi içinde sana yardım edecek genç bayak yokmuydu hiç?
valla benimde eşimin amcaları ve kayınvalidemler bizdeydi bende hiç 1 dk oturmadım ama
eşimde yardımcı oldu amca hanımıda görümcemde saolsunsunlar yoruldum ama deydi yani..

geldimi aksilikler üstüste gelir , allah sabır versin , eşin çok kaba davranmış sen ortam sakin olunca çek karşına konuş onunla yaptığı eşşekliği anlasın ve tekrar etmesin sen o halinle o kadar insanı ağırlamışsın takdir edeceği yerde birde üstüne gelmeye hakkı yok..
bizimde aile çok kalabalık bende parça parça aldım şimdi hastayım soğuk algınlığı gece uyku filan yok öksürmekden içim dışıma çıkıyor ama hala eşim başka kimi davet etsek diye davet etme derdinde, artık yeter dedim zaten 1 haftadır kuzeni bizdeydi daha bayram temizliğine hiç başlamadım adam hala misafir derdinde.. yok anacım bu bizim odunlar adam olmaz ,olsada biz göremeyiz zannumca:gitme:

Keşke eşinizden yardımı,misafirler gelmeden önce isteseydiniz de,
iftar zamanı huzursuzluk yaşamasaydınız...
erkeklerin çoğu,böyle durumlarda anlayışsız olurlar,
siz demeden,size yardım etmeliydi diyeceğim ama
dediğim gibi her erkek düşünemez bu durumu...
millet ne derse desin,takmayın kafanıza ama
eşinize çok kırıldığınızı,üzüldüğünüzü belirtin...
tırmalamak da ne demek,ne kadar çirkin bir hareket ama
belkide amacı tırnaklarını geçirmek değildir...
yaptığı hatayı farketmesini sağlayın sadece...
bu mübarek günde bir taraftan sevap işleyip,bir taraftan
günaha girmesin...
sevgiler...

bence can havliyle eşinize fındığı sen niye ufalamıyorsun demek yerine, elinizi kesmeden önce ona ufalatmalıydınız.
eşinizin sizi tırmalaması nasıl hoş değilse sizin de onu itelemeniz hoş değil.
keşke gözünüzden yaş akarken de insanların ortasına çıkasaydınız.
gidip bi elinizi yüzünüzü yıkayıp gelseydiniz.
eşinizle karşılıklı hatalısınız bence.
kuzeni de boşverin, kime ne derse desin..

konuş bence eşinle kendi kendine yazıp üzülme... çok klasik ama insanlar konuşa konuşa hesabııı ...
ama her zaman oluyor böyle şeyler kendini üzme elbet her şey düzelir belki o an eşinin de canını sıkan bi şeyler olabilir zira seni üzmek istemezdi elbette

imza...betiş...
ayrıca bir iftar yemeğinden sonra da bukadar şikayet edilmez ki...
kaç kişi olacaklarını bliyordunuz...gücünüzün yetmeyeceğini düşünüyorsanız çağırmasaydınız...

canım benim konuş eşine bencilce davranmasına izin verme üstelik birde çalışıyormuşsun herşeyi sana yüklemesi aaaaaaaaaaaaaklava:

iftar yemeği eğer kişi kendisine güvenirse alır
ben eşime güvenipte 12 kişi cağırmam
cok ufak bir konu ne kadar büyümüş
misafir davet ediyorsanız yorgunluğuda göze alacaksınız
yada hiç davet etmiceksiniz ....

arkadaşım iftar konusunda ettiğin şikayetlere hiç girmeyeceğim...
ne güzel kazanmışsın bir sevap sonra arkasından şöyle yoruldum böyle yoruldum diye sevabını kaybetme..
ben de burada yeni olmamıza rağmen bir kaç aile çağırdım belki toplasak hepsi 12 -15 kişi eder ama ben 6 aylık bebeğimle bir de çalışan bir bayan olarak kendime güvenemedim tek tek aldım aileleri kimse de darılmadı gücenmedi..
bence burada senin asıl derdin eşinle...sen o sinirle ona çatmışsın o da erkekliğine yedirememiş sana kızmış...
baştan bu kadar stres olmasaydın bunlar yaşanmazdı belki de...

imza...betiş...
ayrıca bir iftar yemeğinden sonra da bukadar şikayet edilmez ki...
kaç kişi olacaklarını bliyordunuz...gücünüzün yetmeyeceğini düşünüyorsanız çağırmasaydınız...

Ay Betiş..akannehirBayılıyorum senin şu ''yapmasaydınız, etmeseydiniz '' tarzındaki konuşmalarına haa...:roflol:

Öhhü öhüü neyse sadete gelirsek, kalabalık misafir ağırlamak zordur, planlı hareket etmek lazım, hele ki sizin gibi bebekliyse yardım almak lazım..

Fındık kırma meselesini önceden halletmeniz lazımdı evet, eşini itince o da tırmıklamış işte.
Erkekler böyledir şekerim, misafirin yanında nedense özel hizmet beklerler çoğunluğu , bu da ayrı mesele..

İtmen yanlış, onun da tırmalaması yanlış..Kuzenin ne düşündüğünü ben önemsemedim sen de salla gitsin..Zaten parmağım kesildi vs.diye açıklama yapmışsın..

Sonuç olarak misafirlerini ağırlamışsın bitmiş gitmiş,unut ama bir daha misafir yanında (mutfak bile olsa) eşine ters davranıp itip kakma..

belime tırmık attı lafını anlayamadım ben, nasıl yani?
yani sen onu ittiysen oda seni iter ne bileyim tırmıkta neyin nesi
ayrıca gerçi herhalukarde itiş kakış vs.. olmaması lazımdı
ayrıca iftara kim gelirse gelsin 12 kişilik bi grup, eşinin söyletmeden biraz yardımcı olması gerekirdi bence

Tırnaklamış bence kedi gibi..

bayıl denizim güneşim...yalan mı...akannehir
12 kişyi ağırlamak kolay iş değil ki...hem de bebeğin varken...
baştan eşinle konuşursun, yardım edersen çağırabilirim hepsini, yoksa yetişemem dersin...
ederim derse al, edemem derse alma bölerek al...ya da hiç alma gücün yetmiyosa...
iftar bu ya...daha konunun ilk hecesi şikayet...
hem şartlar ne olursa olsun, yardım ederim deyip etmemiş olsa bile eşi, evde biri varken tartışma ortamına girilmez...sonra hiç istemediğin bir ortamda kalıverirsin...şekil 1-a öyle olmuş...yazık değil mi sinirini bozmuş, ağlamış...püfff..
.

Cnm Üzme knd
eŞın kaba davranmıŞ
okadar ınsana hızmet ederken yardımcı olabılrıdı bence
bebeklı kadınsın normal bu kadar telaŞ yapman
ama en azından bırı sana yardımcı olmalıydı
eŞınde destek yerıne kÖstek olmuŞ
bence konuŞ bıdaha tekrarlamamasını sÖyle ona
evlenırken sonuÇta bırbırınıze yardımcı olmak destek olmak anlamındada evlenmedık mı
unutmuŞ sanırım

gerçekten bebekli bir kadın niye 12 kişi birden çağırsın..keşke ya yardım isteseydiniz yada bölseydiniz..
şahsen ben bir aile çağırır;rahat rahat ikramımı yapar;bol bol sohbet eder;uğurlarım..kalabalıkta ne konuşacagını şaşırıyor insan;gerçi ev sahibi saece hizmet ediyor genelde..gideecegim evlerdede bunu yapmam mutlaka yardım ederim;bize gelenlerde bana yardım eder..birlikte daha çok vakit geçirmiş oluruz..

yaa eşinin tırnakları ne kadar uzundu bide nasıl tırnaklayabildi..akannehir

ben de verilen bir iftar yemeği sonrasında bu kadar şikayeti doğru bulmadım.
iyilik yapılr denize atılır benim bildiğim..
bu kadar söylenince pek hayrı kalmaz gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…