Dün mahvoldum bittim ben.

Eşlerin yardım etmesi hakikaten büyük bir destek oluyor.

Bizde perşembe günü bir iftar yemeği verdik 10 bayan 20 ye yakın erkek olmak üzere 30 kişilikti.

Tek başıma herşeyi hazırladım ve eşimde o gün çalışıyordu.

iftar vaktine tam yetiştiremedim sadece salatanın 2 çeşidi kalmıştı diye çok canım sıkıldı.

Misafirler yavaş yavaş gelince bir telaş başladı ve benim elim ayağım birbirne dolanınca oturdum ağlamaya başladım herkes şok oldu.

Bide üstüne üstün çorbanın sosu olan kızgın yağı döktüm evin ortasına
Al sana iftar yemeği :)

Hiç böyle telaşlı değilim normalde ama ilk defa başıma geldi.
Aslında ayda bir zaten 10 kişiden fazla arkadaş grublarımız yemeğe gelir ama ramazan olunca vakit sınırlı o yüzden sıkıntı oldu.

Ama evimizde erkekler ayrı bayanlar ayrı olunca yani haremlik selamlık uygulaması olunca önce erkeklerin sofrası hazırlandı eşim orayla ilgilendi bende bayanlarla ve böyle daha kolay oldu.

Ama erkeklere 4 çaydanlık çay hazırlamam valla yemeklerden daha zor geldi.

Oturup bir lokma yemek yiyememiştim.

Tabi tonla bulaşaıkta beni bekliyodu mutfakta sağolasun arkadaşlar yardım edelim yıkayalım dediler ama onları yormak istemedim ve yanlarında oturup sohbet edelim dedim.

Misafirler gittiğinde saat 11 i geçiyodu ve eşime dedim haydi iş başına:)

Yatağa girdiğimde saat 1' 30 du tam.

Çok yorucu bir geceydi ama biliyorum ki o gece bütün melekler dua ediyodu bize.

Bu bile benim rahatlamama yetmişti.

normaldir normal değilde kalabalık olduğunda erkeklerin gerçek yüzü ortaya çıkar

ve mutlaka tartışma olur artık yaşlandığımdanmı öyle kalabalık misafir kabul etmiyorum

eski heves yok yani valla hiç çekemem 30 kişi gitsinler nerde yerlerse yesinler

bu insan canında bir sınırı var aaaaaaaaaaaaaaa

30 kişi mi?akannehir Vay canına..Ev nasıl aldı o kadar kişiyi?akannehir
30 kişilik mönüyü nasıl tek başına hazırladın ?akannehir..Maşallah valla..

Benim bu sene 15 kişilik misafirim vardı iftarda.
Onda da çorba, salata ve pilavı ben yaptım sadece..
Ana yemeği, zeytinyağlıları ve böreği annem yapıp getirmişti..Allah razı olsun.. kikikikkaydirigubbakcemile3

Bu işleri beceremeyeceğim için hiç almıyorum kimseyi iftar yemeğine kimsede kusura bakmasın.Valla 30 kişiyi alan arkadaşım maşallahın var ne diyeyim ben 30 kişi gelecek diye sabahtan akşama kadar strese girer hiç bir şey yapamam bravo valla

Evine 25-30 kişilik yemekli misafir çağıran arkadaşlar,kaç tane masanız kaç tane sandalyeniz var yemek odasında merak ettim valla..cokacimcoook

Şahsen benim evimde o kadar yer yok valla...

Eşler arasında bu tür tartışmalar sürekli oluyor hepsi geçer üzmeyin tatlı canınızı...:1hug:

Evine 25-30 kişilik yemekli misafir çağıran arkadaşlar,kaç tane masanız kaç tane sandalyeniz var yemek odasında merak ettim valla..cokacimcoook

Şahsen benim evimde o kadar yer yok valla...

Valla aynen..ben 15 kişiyi aldım..12 kişilik yemek masası doldu..

Mutfak masasını da salona taşıyıp birleştirdik gibi yaptık..15 kişi ancak.

30 kişiyi yemeğe almak..? Helal valla..alkisalkisalkisO kadar tabak çanak..Düğün evi gibi olmuştur..vereliniortak

benim eşimin ailesi de 10kişi civarı gelir, alıcaktım fakat yardım eden biri olsaydı..etmiyceklerini son dk gelip, kayınvaldemin bişey yemiyceğini bildiim için bu kez de vazgeçtim zaten onlar da almadı..biz 2kişi bi yere sığmıyosak 10kişiyede benim bebekli evimde yer yok..
bence de çağırmıycaktın arkadaşım, eşin davet ediosa da dışarda yiyelim desin çocukla yemek hazırlamak işkence

Böyle seylerin önceden konusulmasi gerektigine inananlardanim. Erkekler misafir gelince nedense 360 derece degisiyorlar, tanidigim bircok erkek böyle en azindan.
Esinizle konusun ve yaptigi o hareketin hos olmadigini sizi kirdigini söyleyin. Bir daha ki sefere daha anlayisli olacagina bahse girerim.
Kaldiramayacaginiz yükün altina girmeyin, zaten kücük cocugunuz varmis zor olur kalabalik iftar yemekleri, ben annemle misafir agirladigim halde gece bitmis oluyoruz.
kaydirigubbakcemile5 üzülmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…