Dünden beri kafayı yiyeceğim!!!

ne kadar basit insanlar var inan anlamıyorum
hem böyle beyinsiz gibi davranırlar hem de gelinler bizi sevmiyor derler
Allaha havale ediyorum hepsini:kızgın:

Selam arkadaslar,

Burdaki cok konu gibi bende dun esimle tartistim.... Icim icimi yiyor ne olursun yorumlarinizi esirgemeyin. Ben kayinpederim aralik ayinda vefat etti, 10 aylik bir hastalik sureci sonrasindan. Kayinvaldemi o gunden sonra hergun gorur olduk. Ya o bizde, ya biz onda. Her gittigimiz yere goturuyoruz, birsey yesek ona da aliyoruz falan filan. Esimin bir abisi var ve o da evli. Onlar ise haftada bir 2/3 haftada bir geliyorlar. Neyse dun aksam eltimlere gidecetik ve annemi de aradikki sende gel diye. Neyse geldi evimiz yakin ve arabaya binmek icin ilerledik ve bindik. Biner binmez annem dedi artik gelinler hic sormuyor bile anne one otururmusun diye. Ben birsey demedim ve esim evet son zamanlarda dikkat ediyorum hic sormuyorsun bile dedi. Bende defalarca sorum ve yok dedigi icin tekrar tekrar sorma geregi duymadim dedim. Eger boule saygi oluyorsa inerim binsin dedim. Esim bana ben esime derken tartisma basladi. Annem saka yaptimda sizin araniza binmek istememde, beni enayi yurduna koymayin, yalnizim diye bunlari yapmayim bir acti agzini gorecektiniz. Saydi saydi saydi aglayarak, bende anne oyle degil desemde esim annesine cevap verdim diye bana demedigini birakmadi. Neyse yola ciktik ve ister istemez girdim eltimlere. Caktirmadik tabi durumu falan eve geldik. Ben namazimi kildim kuran okudum, sinirden simdi bagirmayim aksam aksam diye. Neyse yattik sarmas dolas ve sabah kalktim bunda bir afra tafra. Icinden cok kizginmis bana karsi, annesine nasil cevap verirmisim falan filan. Arkadaslar benim hatam ne sizi soruyorum?? Ozur dilerim dedim ama hakli oldugunu dusunmuyorum. Uzun oldu ama kusura bakmayin!

allahım çok duygulandım eve gelip tartışmaman ve namazını kılman kuran okuman çok hoş canım boşver eşine ve annesine karşı saygından hiçbirşey yitirme kayınvaliden artık dul bir bayan ve yaşının verdiği durumdan dolyıda çok hassaslaşmıştır eğer böyle devam edersen sen kazanırsın emin ol canım:hooray:

ne kadar basit insanlar var inan anlamıyorum
hem böyle beyinsiz gibi davranırlar hem de gelinler bizi sevmiyor derler
Allaha havale ediyorum hepsini:kızgın:

beyinsiz demeyelim istersen çünkü insanlar yaşlandıkça çocuklaşırlar bizde insanız ve ileride nasıl olacağımızı sadece allah bilir:utangac:

ben kaç yıllık evliliğimde hiç öne oturamadım...kaynanalar için "gelinimden üstünüm oğlum sadece ve en fazla beni seviyor" mesajıdır bu.onun bana bile sormadan öne oturması ben çıldırtıyordu benim için psikolojik bir yıkımdı çünkü kaynana oturmazsa görümcem oturuyor ve zafer kazanmış bir eda ile beni süzüyordu...taht gibi.umursamaz görünsem bile gelin olmanın 2.sınıf dayanılmaz ağırlığını olabildiğince hissettirdikleri yer arka koltuktur.....

hay ben bu ön koltugunÇok üzgünüm çoook amma mühimmiş ego tatmın etmede ya..

Bunun bir benzerini ben yapmıstım:jeyyar:
düğünde hiçbişey yapmayan dugunmze mısafır gelen dahası dugune bır gun kala hala gelın arabası bulmayan sevgılı aılesı esımın tuttrudu gelın arabasına görumce bıner colugu cocugyla esıyle bızde adettır dıye..ortada araba yok aldı bunları arabaya oturma derdı..ben kızkardesm oturcak dedm bızde de adet bu ama sızden de bekar kardesnz otursn dedm esıtlık saglıyoz guya..ama begnmedıler olmazmıs evlı olan oturmalıymıs öyle olmazsa manası yokmus falan fılan..ay delı olmstum dedım ben de en sonunda "buyrun kım ıstıyorsa o otursun gelın arabasına ben bınmıyorm" sonra herkes sustu tabı kı kardesm bındı yalnzcahihoyyyt

Hahh işte, tam benim adamım !! kaydirigubbakcemile3
Başta bi dişini gösterdin mi, bi daha öff bile diyemezler.. :jeyyar:
Elden gel..

Valla ben hiç sormam geçer otururum öne Ama bazen sığmayacağını falan düşünürsem yada kalabalık felan ise ozamanda hiç sormadan otururum arkaya.Ama bir önde oturma merakı ondada var ama belli etmiyor bende umursamıyorum. . Aslında basit bir konu ama bazen takılıyor insan böyle şeylere

Son düzenleme:
Bu ne şimdi çocuk gibi öne oturdum, oturmadım.Sordun ,sormadın.Öne oturmak güç gösterisine dönmüş.Koskoca kadının derdi bitmiş,sıra buna mı gelmiş.
Bence kayınvalideniz bunlarla uğraşacağına eşi için 2 fatiha okusun...
Şaka gibi valla..

Selam arkadaslar,

Burdaki cok konu gibi bende dun esimle tartistim.... Icim icimi yiyor ne olursun yorumlarinizi esirgemeyin. Ben kayinpederim aralik ayinda vefat etti, 10 aylik bir hastalik sureci sonrasindan. Kayinvaldemi o gunden sonra hergun gorur olduk. Ya o bizde, ya biz onda. Her gittigimiz yere goturuyoruz, birsey yesek ona da aliyoruz falan filan. Esimin bir abisi var ve o da evli. Onlar ise haftada bir 2/3 haftada bir geliyorlar. Neyse dun aksam eltimlere gidecetik ve annemi de aradikki sende gel diye. Neyse geldi evimiz yakin ve arabaya binmek icin ilerledik ve bindik. Biner binmez annem dedi artik gelinler hic sormuyor bile anne one otururmusun diye. Ben birsey demedim ve esim evet son zamanlarda dikkat ediyorum hic sormuyorsun bile dedi. Bende defalarca sorum ve yok dedigi icin tekrar tekrar sorma geregi duymadim dedim. Eger boule saygi oluyorsa inerim binsin dedim. Esim bana ben esime derken tartisma basladi. Annem saka yaptimda sizin araniza binmek istememde, beni enayi yurduna koymayin, yalnizim diye bunlari yapmayim bir acti agzini gorecektiniz. Saydi saydi saydi aglayarak, bende anne oyle degil desemde esim annesine cevap verdim diye bana demedigini birakmadi. Neyse yola ciktik ve ister istemez girdim eltimlere. Caktirmadik tabi durumu falan eve geldik. Ben namazimi kildim kuran okudum, sinirden simdi bagirmayim aksam aksam diye. Neyse yattik sarmas dolas ve sabah kalktim bunda bir afra tafra. Icinden cok kizginmis bana karsi, annesine nasil cevap verirmisim falan filan. Arkadaslar benim hatam ne sizi soruyorum?? Ozur dilerim dedim ama hakli oldugunu dusunmuyorum. Uzun oldu ama kusura bakmayin!

cnm kayınvaliden yalnız kalmasının verdiği mutsuzluktan dolayı o aksam sana sarmış onu hoşgör ama esine bu konudaki haklı olduğun gerçeğini kabul ettir kayınvalidene de gerikse tekrar konus

bence eşinden özür dilememeliydin.haklıyken haksız pozisyonuna düşmüşsün.eğer eşin annesini çok seviyosa bu olaylar farklı şekillerde karşına hep çıkıcaktır.eminim diğer oğlu da seviyodur annesini ama eşinin sevgisi daha çoktur.ben kendi anneme duyduğum sevgiden biliyorum.canım bazı şeyleri görmezden gelmeye çalış.ama şu anlattığın gibi bi durumda da asla özür dileme bence

Selam arkadaslar,

cnm biraz ona hak wer haklısın tabı gereksız aslında ama o kadın suan yalnız ne hıssedıyor bılebılırmısın kı erkek annelerı kıskanc olur o ömrunu gecırmeyı dusundugu adamı kaybettı tek kaldı senn yanında esın war sızı gorup mutlaka hatırlıyodur.daha once neler yaptı bılmıyorum ama suan o normal degıl esıne gelınce herkes aılesıne duskundur kı bole bı acının ustune sana dusuncesızlık yapmıs ama en guzel yol konusmak bence konusmadan hıcbısey cozulmuyo.onunla konus annen kendını yanlız hıssedıyo olabılır hassas bı donemde alınganlıgını anlıyorum ama dusunemedım o an de.kendınınde haklı sebeplerını goster we onun yaptıgı hatayıda ama tatlı dılle sohbetle baslat sız bırbırınızı anlamazsanız nasıl yurur bu ömur bırlıkte bunu anlat ona mutlaka senı anlıycaktır hala anlamıyosa uzgunum o adam senn için yanlıs adamdır bol sans:içelim:

Eşinizde hata var.Annesinin yanında sizinle tartışmamalıydı.Taraf tutmuş resmen.
Burda yapacağı tek şey vardı, annenize dönüp "annecim kusura bakma dalgınlığına gelmiş" diyecek, size de yalnızken "hayatım az alttan al, duyma söylediklerini" tarzında konuşup, gönül alacaktı.İki tarafı idare edememiş maalesef...

malesef bu dengeyi sağlayacak olgunlukta bir erkek çok nadirdir.öyle olsa bu kadar kaynana gelin tartışması olmazdı.Öncelikle kaynanan o lafı söyleyerek kavgayı başlatmış.Hiç konuşmasa bu tatsızlık yaşanmazdı.
bence arabada bir büyük varsa öne oturmalıdır.yani en azından mutlaka teklif ederim.kayınvaldemede ısrar ederim,annem olduğundada ısrar ederim.Direk teklif etmeden öne oturmak ayıp gelir bana.

Valla bizim de arabamız vardı bir zamanlar, bizde hep beraber bir yere gidecekken eşim hep bana annesi binmeden, sen arkaya otur da annem öne otursun derdi.Ben de otururdum, ama kaynanam binmden dünyanın lafını söylerdim. Gıcık olurdum içimden, sanki ben onun karısı değilmişimde dış kapının mandalıymış gibi hissederdim. Kaynanm da bir böbürlenirdi anlatamam.Bi de numara yapardı, oğlum karın yanına otursaydı diye.Ama ben bilmez miyim, bir otursaydım dünyayı başımıza yıkardı ,aynı sizinkisi gibi.

Anlıycağınız bazı anneler ne yazık ki, çocuklarının büyüdüklerini,artık bir aile reisi olduklarını ve öncelikle eşlerinin ve çocuklarının geldiklerini kabul etmek istemiyolar.He bu nedendir bilmem ama genelde çoğu erkek annesinde var bu kıskançlık ve paylaşamama duygusu. Ben de bir erkek çocuğu annesiyim, şu anda bana mutluluk veriyor düşününce oğlumun Allah izin verirse evlenip, karısının çocuklarının olması fikri, ama yaşlanınca cadolozlaşırmıyım onu bilmem.Ama kendi annem ve babamdan şunu biliyorum ki, insanlar yaşlandıkça evlatlarını daha çok sahiplenip,daha çok kıskanıyorlar...

aman yaa eskii düşüncler ve gereksizz saygıı anlayışlarıı çok gereksiz buluyorum bu tür davranışlarıı...

Kayınvalideniz;

-artik gelinler hic sormuyor bile anne one otururmusun diye.

Eşiniz;

-evet son zamanlarda dikkat ediyorum hic sormuyorsun bile.

Siz;

-defalarca sorum ve yok dedigi icin tekrar tekrar sorma geregi duymadim dedim. Eger boule saygi oluyorsa inerim binsin dedim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burda 3 yanlış var benim fikrimce...

Yanlışlıklar zinciri nerde başlıyor biliyor musunuz?

1-Kayınvalidede... Kusura bakmayın ama tam bir cadı gibi konuşmuş , tipik "cadı kayınvalide" modeli gibi konuşmuş...

ıkinci yanlışlık nerde ?

2-Eşinizde... Eşiniz size dönüp böyle söyleyeceğine ;Size hiçbir şey demeden sevgili öne oturmayan zavallı annesine (yazık ki ne yazık öne oturmamış );

-Annecim , istersen gel sen öne geç... Sen genelde Ayşe sorduğunda istemiyorsun ,ondan sormamıştır !

diyip azıcık eşinin yanında olsaydı size hiiç laf düşmezdi ...

Neyse kocanızın lafından sonra size söz düşmüş gerçekten;

Ve bence 3.yanlış da sizin sözünüzde;

3- Sizde :1no2:

Eşinizle kayınvalideniz hakkında - o ortamda o varken- "defalarca sordum yok dedi" şeklinde bir konuşma yapmak yerine ;direk kayınvalidenizle bunu konuşsaydınız daha yakışıkalırmış bence...

-Anne ben sana hep soruyorum , sen de hep "yok" diyorsun...Bu sefer de istemeyeceğini düşünerek sormadım...Sence yanlış mıyım?

diye direk onunla muhattap olsaydınız , onun size vereceği bir cevabı olmayacaktı...Ve bence cevap vermeniz gereken de kayınvalidenizdi , eşiniz değil....

Siz eşinizle kötü oldunuz böyle...Siz tartışmaya başladınız , o da sizin bu zayıf anınızdan hareketle içindekileri kustu nasılsa ikisi birbirine düştü ben de her şeyi kusayım dedi...Eşiniz de ;"şimdi

bunları neden söylüyorsun anne , sırası mı , ne alaka," diyemedi ...Çünkü o an sizinle tartışmakla ve size kızmakla meşguldü...Zaten o öfkeyle annesine hak verme olasılığı iyice artmıştıkafamçokkarıştı

Son düzenleme:
Boyle kaprisli kayinvalideleri kaportanin ustune oturtsak daha onde biyer bulamazlar heralde ani bi frenlede sorun kokten halledilmis olur :jeyyar:

Boyle kaprisli kayinvalideleri kaportanin ustune oturtsak daha onde biyer bulamazlar heralde ani bi frenlede sorun kokten halledilmis olur :jeyyar:

hakli soze ne denir
:roflol::roflol:

bu kaynanalarin hepsimi cadi acaba:kızgın:

kocalarada Allah akil fikir versin insallah :Saruboceq:
sinirim bozuldu gece gece ya:kızgın:

Kaporta olmazzzzzzzzzz bagaja daha iyi sığarlar:))

Bu ne ya alla alla bu kayınvalideler ne çok kıskanç olurlar ya böyle gördükçe bnm kayınvalidem aklıma geliyor asla öne oturmaz ben gerçi her seferinde sorardım gel otur kapıyı açardım yok kızım sen otur derdi gerçi bnm bacaklarım uzun :))) arkada sıkışıyorum o oturunca kısa boylu ama tombiş olduğundan koltuğuda arkaya çeker ayaklarını sallıcak sanki önde :)))))))))))) hepde sölerim yüzüne eltimle güleriz eşine düzgünce ifade et ben cnm ha öne oturmuş ha arkaya ne farkederki anlamam bir kadının yeri kocasının yanı tabikide eşinin yanında oturcan peki aynı durum kendisinde olsaydı o kocasının yanına seni oturturmuydu koltuğa aman hep büyük diye bazı konularda sesimiz çıkmaz ama nereye kadar ben senin yerinde olsam ilk önce eşimle sonra kayınvalideyi arardım güzelce bağlama çekerdim anne beni yanlış anladın falan filan sen oturmazsın diye bak ben o gün eşimle sorun yaşadım senin ŞAKA yaptım demene rağmen oğlun bana araba neler söyledi de falan acıtasyon yap derim ....

Back
X