Dünkü derdimin devamı. 2.Bölüm Gitmeli miyim ?

Surekli_Karisik

Kimselerin vakti yok,durup ince şeyleri anlamaya.
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.657
2.413
133
Hanımlar merhaba,
Dün buraya konu açmıştım, maddi sıkıntılardan ötürü birlikte oturmak isteyen eşimin fedakar ailesi, bunu reddettiğim için bana kırılmıştı. Samimiydik, iyiydik ama ben aynı evi istemeyince şimdi araya soğukluk girdi. Her gün bir araya mecburen geliyoruz çünkü oğlum var ve torunlarını görmek istiyorlar. Ama ortam gergin ya sıkılıyorum.

Esas mesele eşim benimle konuşmuyor, sadece çocuk ya da evle ilgili bir şey olursa, yani zoraki.

Oturduğumuz ev KP-KVnin. Dün de anlattım, size ev verdik, fedakarlık yaptık dedikleri ev.

Şimdi, evi başıma kalkıyorlar, bana soğuk davranıyorlar, eşim zaten konuşmuyor. Ben neden bekleyeyim bu evde ? Fakat sanırım birlikte oturma konusu kapanmıştır. KV tamam, dedi ama küstü işte. Daha sonra nasıl yapılır edilir konuşulmadı.

Eşim bugün bana "demek ki yarın öbür gün ailemin bana ihtiyacı olsa, ben yanlarında olamayacağım." dedi. Halbuki ne zaman hastalansa baktım, gittim, tek kaldığında evinde kaldık, o bizde kaldı.

Ben pazartesi evime dönmek istiyorum. Böyle yakın ve onların evinde olmuyor. Eş deseniz zaten konuşmuyor, ha bağırıp çağırmıyor, kavga gürültü, kötü söz yok ama sohbet de yok. Çok mu basit bir sebep bu gitmek için ? En ufak bir şeyde bırakıp gitmiş mi olurum ?

ben eşinizin bir derse ihtiyacı olduğunu düşünüyorum..
ama bu dersi nasıl vermeniz gerektiğini siz bilebilirsiniz onu tanıyan huyunu suyunu bilen sizsiniz..
dünde yazmıştım eşinizde biraz gurur olsa o evi boşaltıp kiraya çıkardı..
yenilir yutulur laflar değil bana göre dolabınızı biz dolduruyoruz vs ..

Eşinizin üstünüzde çok büyük bir baskısı yok gibi anlattıklarınıza göre eğer baskısı büyükse yanılıyorsam kaldıramayacak durumdaysanız baba evine gidip biraz düşünebilirsiniz ama bence boşanacak bir durum yok ortada.

Ne kadar enteresan insanlar ya, istekleri olmayınca demek ki hep böyle sana cephe alacaklar. Eğer KV'ne gidersen artık ipler eline geçmiş olacak kadının. Eşin de cidden ama cidden saçmalamış, neyin sömürüsü yahu, dip dibesiniz hala yok ailem zorda olunca yanlarında olamayacakmıyım, yok bilmem ne. Eee aynı yatak odasında yatın bari, başka odada olursa alimallah yetişemez birşey olunca.

Sizi galeyana getirmek değil amacım ama eşiniz sizin düşüncelerinizi değil, hayat arkadaşının değil, annesininkini önemsemiş. Hala yeni ailesinin siz olduğunun farkında değil ve bu ileride daha büyük sorunlara yol açacak. Annesi üzülmesin diye sizi üzebiliyor, sırt dönebiliyor, yarı yolda bırakabiliyor.

Bence resti çekin, çekmezseniz bunlar sizi ahtopot gibi saracak ve azıcık karşı gelince size sırt dönüp istekleri olana kadar ilkokul bebesi gibi trip atacaklar. Boşanmayın ama sizin kararlı olduğunuzu anlasınlar, kukla gibi oraya buraya çekiştirmekten vazgeçerler belki..

Boşanmayı gerektirecek bir olay yok. Benim başıma ev kakılsa o evden ayrılırdım (eş ve çocukla)
Eşiniz bunları bir güzel yutmuş afiyet olsun.

Ben sadece sakın kararınızdan dönmeyin demek istiyorum. Dünyanın en iyi iki insanı olsalar bile, ev ev üstüne olmaz.

Bakın, annem geliyor uzun vadede kalmaya. Benim annem o, daha öte/yakın kim olabilir, ama yine de tartışma ya da huzursuzluk çıkıyor.

En mantıklı kararı vermişsiniz, aynen bu şekilde güçlü ve kararlı durun.

Ama eşim o muhabbetleri henüz bilmiyor, konuşamadığı için anlatamadım. Ama ev konusunda o da ailesini fedakar ve haklı görüyor.

Peki bu ders evden gitmek mi olmalı? Yani git-gel olsun istemiyorum. Gerçi dönmek de istemiyorum, gitmek isteğim iki senenin birikimi artık. Kafam çok karışık.

Eski konunuza baktım ve hayrettim ettim.

Tamam size ev vermişler 2 yıldır oturoyusunuz belki bu 2 yıllık kiranın getirisi düşük model bi araba yapar amaa 3 milyon değerinde ev alıp karşılığında gelinle birlikte oturmayı planlamak akla sığacak gibi değil.

Kendi ailenizi ne sıklıkta görüyorsunuz? Bu erkekler ne kadar bencil, hergün gorusuyormussunuz zaten bir de duygu sömürüsü mü yapıyor hastalansalar yanlarında olamayacağım diye?

Hayır bir baskısı yok, sadece konuşmuyor, soğuk davranıyor. Sen benim isteğimi göz ardı ettin hemen gidip ailemle konuştun, diye küsmüş sadece. Yani evet, git-gel yapmak istemiyorum ama gitme isteğimde eski birikmişlerin de etkisi var. Bilemiyorum.

Boşanmayı gerektirecek bir olay yok. Benim başıma ev kakılsa o evden ayrılırdım (eş ve çocukla)
Eşiniz bunları bir güzel yutmuş afiyet olsun.

Haklısınız ama eşim "ailem haklı, bize evlerini verdiler, fedakarlık yaptılar." diye düşünüyor. Bundan da rahatsız değil.Gerçi kimse onun yüzüne bunu vurmadı, sadece bana söylediler, eşim yanımda değildi ve konuşulanları bilmiyor ama ev konusunda ailesine hak veriyor. O zaman şöyle mi yapsam, onlar nasılsa ben de öyle. Konuşanla konuşurum, konuşmayanla konuşmam.

Ama çok sıkılıyorum böyle de.

bence gitmeyin,yani ortada gitmeyi gerektirecek kadar büyük bir sorun yok.konuşmuşsunuz,istemediğinizi belirtmişsiniz.onlarda size tavır yapıyor.varsın yapsınlar.
eşiniz bu küslüğü ne kadar sürdürebilir?aynı evin içinde illaki konuşacak.

eski birikmişlerin de etkisi var diyorsunuz.bu birikmişler eşle alakalı mı?3.kişiler mi buna neden?eşinizle alakalı değilse,değmez yuva yıkmaya.ama içinde yaşayan sizsiniz.katlanamayacağınız nedenleriniz varsa,bilemiyorum.

ama buradan görülen tablo,evliliği bozmaya neden olacak, kadar büyük bir sorun olmadığı

Haklısınız ama eşim "ailem haklı, bize evlerini verdiler, fedakarlık yaptılar." diye düşünüyor. Bundan da rahatsız değil.Gerçi kimse onun yüzüne bunu vurmadı, sadece bana söylediler, eşim yanımda değildi ve konuşulanları bilmiyor ama ev konusunda ailesine hak veriyor. O zaman şöyle mi yapsam, onlar nasılsa ben de öyle. Konuşanla konuşurum, konuşmayanla konuşmam.

Ama çok sıkılıyorum böyle de.

onun kararı size kalmış..
git gel olsun istemiyorsanız iyice oturup düşünün eşinizi gözden çıkartmaya hazırmısınız ?
bana göre evden çıkıp gitmeye karar verince herşeyi göze almış olmak gerek..

aynen tavır bu olmalı.kayınvalideniz sizinle mesafeli mi?siz de öyle olmasınız.görümceniz tavır mı yaptı,görmemezliğe gelmelisiniz.eşininz bir müddet sonra yumuşayacaktır.eğer ki kinci biri değilse.

Kendi ailenizi ne sıklıkta görüyorsunuz? Bu erkekler ne kadar bencil, hergün gorusuyormussunuz zaten bir de duygu sömürüsü mü yapıyor hastalansalar yanlarında olamayacağım diye?

Ailem çok uzakta, en son annemi ocakta 10 gün doğum yaptığımda gördüm. Şimdi yine gitmek istiyorum ama KV annen gelsin dediği için (annem çalışıyor) ben de gidemiyorum. Yani doluluğum bu yüzden, eşim bu konuda bile ailesinin fikrine göre karar veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…