Dünkü derdimin devamı. 2.Bölüm Gitmeli miyim ?

Evet yaaa, buraya yazınca fark ettim.
Bence eşim de ailesinin kararını bekliyor. Gerçi annesi sen istemiyorsan ben hiç istemem dedi, gücendi ama bakalım. Benim istediğim onlar bir çözüm bulmasın, çözümü eşim bulsun. Evi tutup üstümüze yapsalar da istemem, yakında da olsa istemem, burayı da istemem. yani biz size şunu bunu yaptık diyeceklerse ileride ya da beni yaptıklarıyla minnete boğacaklarsa yapmasınlar. Ama eşim halen onların sunacağı çözümü bekliyor ya da böyle, bu evde devam ederiz diye düşünüyor. Hatta sanırım eşim ben ailemle hiç kötü olmayayım, bunlar halletsin kendi arasında, ben de uyarım diyor
Anlamadım ki eşim ne istiyor.

Sizlerin fikirlerini dikkate alarak, evime müdahele ettirmeden, onların tavrına göre şekil alarak, kararımdan da vazgeçmeden, beklemede kalacağım. Olayların akışına göre de gerekeni yapacağım.

kimseyi beklemeyin siz sunun bir seçenek
bekleye bekleye nereye kadar
eşiniz her türlü rahatıni bozmak istemiyor
bu olanlardan sonra o evde kalmak istemediginizi bir kaç tane kiralık ev bulduğunuz sizin de çalışıp destek olacağınızı ama bir daha ailesiyle bu tür maddi durumlar icersine girmek istemediğinizi soyledikleri laflarin size agir geldigini belirtebilirsiniz
ben olsam böyle denerdim
bakalım ne tepki verecek

Aslında en mantıklısı bu ama ben ailesiyle bozukken, kendisi de onları küstürmez. Çünkü kiraya çıkarsak oğullarına da "eşinin sözüyle hareket etti, ne gerek vardı şimdi, hep beraber bir çözüm bulurduk, sizi hemen evden çıkaran mı oldu?" diye sitem edip, ona da küserler. O ailesini kırmayı göze almaz. Kendisini ve ailesini haklı görüyorken hiç yapmaz. Evi terk etmeyi düşünme sebebim de bu işte. O yüzden soruyorum ya, ne yapayım diye ?

Haha Senin ailen bizim için ne yaptı diye tepeme çıkar Hem de ailem çok uzakta, biliyor sürekli gidemeyeceğimi. 1 yıl herkes kendi ailesiyle demeyi düşünüyorum, ben dersimi çalışır atanırım, o da atandığım yere, benim evime gelirse gelsin. yoksa otursun ailesiyle.

Ne kıymetli malları varmış 3 yıl evlerinde oturdun diye adamlar sizi parmaklarında oynatma hakkı görüyor. Milletin ailesi oğluna ev alıyor ya ev, çoğu Türk ailesi oğluna hatta kızına evlenirken ev alır bunu problem bile yapmaz adamlar üç yıl evlerinde oturdun diye biz fedakarlık yaptık şimdi ne dersek o diyor. Bir de gayrimenkul zengini bu adamlar ve evlerini oğullarına hibe bile etmemişler ve ilk fırsatta evden çıkın kiracı oturacak diyecek kadar yüzsüzler. Kusura bakma da ya cahillermiş ya da sonradan görme falan. Eşin minnet edeceğine bunlara kafa patlatsın, ailem neden iyiliklerini kafamıza kakıyor ve bizi evden çıkartıyor diye...

Ben bir önceki konunuzu okumadım.

Eğer size karşı tavırları "hem bizi istemiyor, hem evimizde oturuyor" şeklinde ise taşının. Kimseleri dinlemeden taşının.

Ama onun mevzusunu yapmıyorlarsa, size kalmış. İçiniz nasıl rahat edecekse. Eşinizin hareketlerine bakın, ona göre karar verin.

birde fedakarlığı bu kızcağıza yapmışlar sanki kız hiç ev görmemiş hayatında kulübede yaşıyormuş evlenmeden önce..
kendi oğullarını oturtmuşlar .. başkasıyla evli olsa yine oğulları oturacaktı ..
yaptıkları terbiyesizlikte aslında oğullarına ve çocuk bunu göremiyor..

Düzenli bir evi diğer düzenli bir eve niye götüreyimki.
Kocanız cıldırmış olsa gerek.
Aileside ayrı bi fiyasko.
sanki evi sana bağışladılar. oğlu torunu oturuyor orda

ya bu aileler yaşlanınca harbi kafayı iyice sıyırıyolar
tutmayın beniiii hepsine benzin döküp yakmak istiyorum.
istisnalar haric

Bu arada küçük görümceme de memleketlerinde bir ev verdiler, tapusuy

Biz sana oturduğumuz evi verdik, şimdi de fedakarlık yapıp aynı evde oturalım diyoruz, hep fedakarlık yapıyoruz sizin için ama sen kendi rahatını düşünüp bizimle oturmak istemiyorsun dediler. Yani buna benzer cümleler.

Ahhh eşim bağlıyor elimi kolumu.

Yani gaza getirmiş gibi olmıyım ama benim eşim beni kaybedeceğini hissetmese istediklerimin hiç biri olmayacaktı o yüzden eğer cesaretiniz varsa eşinize bir ders vermeniz lazım bencede.

dün de söyledim size hiç kolay bir karar değil ama bazen hakediyorlar.

Ahhh bir de onlara anlatabilsem. Biz çok iyiyiz, biz şöyleyiz böyleyiz. Amenna öyle olun ama ben aynı ev istemiyorum. Vaaay kötü gelin, biz iyiyiz sen Nasıl istemezsin.

illa o kafasını vurdurcan duvarlara. öyle şarj ediyolar

Ahhh bir de onlara anlatabilsem. Biz çok iyiyiz, biz şöyleyiz böyleyiz. Amenna öyle olun ama ben aynı ev istemiyorum. Vaaay kötü gelin, biz iyiyiz sen Nasıl istemezsin.
sana göre sen iyisin. bana göre değilsin.
vahşiiileşiyorum bak ufakdan
sakinnnnnn sakinnnn. korkma gectiiiii

Böyle diyorlarsa onun adı fedakarlık değildir, ilerleyen zamanlar için yatırım yapmaktır, çıkarcılıktır.
Rahatını düşünmek değil ki bu, evliliğini düşünmek.
Peki şöyle bir şey yapabilir misiniz, deneme süreciymiş gibi 1 ay misafir etseniz, o sırada yaşanılan her sorunu eşinizin gözüne gözüne soksanız? "1 ayda böyle oldu bak, ömür boyu neler olur kim bilir" deseniz, eşinizde bunu kabullenme potansiyeli var mı?

Zaten iki senedir birlikte gibiyiz, eşim de hepsini biliyor, bunları güzel güzel anlattım, haklısın diyor, hatta o annesiyle aynı evde hic yapamaz biliyorum, bunu KVye de söyledim, siz hic geçinemezsiniz, oğlunuz bu yüzden eve gelmez biz kötü oluruz dedim ama nafile... Yaaa bir bilseniz tatlı dille, en ince ayrıntısına kadar anlattım. Anneciğim diye sarıldım öptüm de bitirdim konuşmamı ama yok. İki senedir yaranamadıysam artık umurumda değil.

Bir süre sonra düzelir bence umursamiyor gibi davran. Bu boşanma sebebide değil bence ama böyle küçük bir sebeple eşim beni terk etmeyi düşünse buyur git derdim

Şu ev verdi mevzusunu bi bırakın yahu benim kp inde evi oturduğumuz ev zengin insanlar değiller durumlarıda çok iyi değil hiç böyle birşey duymadım böyle saçmalık mı olur zaten yeme bu lafları

Eeeee tamam o zaman, yeter o zaman. Daha ne yapacaksınız yani...
Bırakın ne halleri varsa görsünler. Küçük çocuk bile uygun kelimelerle anlatınca anlıyor da kazık kadar insanlar mı anlamıyor.

Benim anlamadığım şeyler varmış konunda

Şimdi senin KV görümcenin evinde oturuyor dimi, onlar sıkça gelmiyor diye. Siz de KV'lerin eski oturduğu evdesiniz. 2 tane de yeni ev alındı, birisi size, birisi eşinin erkek kardeşine. 300 bin borç kalmış ve o lüks evlerin zaten biri kiraya verilecek, KV görümcenin evinden çıkacak ve o lüks evlerden birine yerleşecek sizinle, KV'lerin eski ev yani sizin şimdiki ev de kiraya verilecek. Doğru mu?

Anlamadığım bekar bir kaynın var sanırım, o hiç rahatını bozmayacak, evlenecek, borçlar ödenmiş olarak o lüks evlerden kirada olana yerleşecek kiracıyı çıkarıp, siz aslında sizin için yapılan evde KV ile yaşamaya devam mı?

O zaman görümcen zaten yok diye orada yaşamaya devam etsinler, öteki lüks evi de versinler kiraya ki kira geliri daha çok olur, siz de burada devam edin en azından borç bitene kadar. Görümcenin evini o kadar istila etmişler ne var biraz daha etseler.

Sorması ayıp görümcenin şu an oturdukları evi görümcen kendi mi aldı, onlar mı verdi? Yok yani kendi aldıysa ona uygun evlerden vermesi normal çünkü oğullarına lüks daire yapmış zaten. Ama görünürde o lüks dairelerden biri sizin ama anlaşılan KV orayı size yar etmeyip kendi de oturma derdinde ve bunun için tezgah kurma derdinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…