Dünkü derdimin devamı. 2.Bölüm Gitmeli miyim ?

Bence çok basit :/
Konusmuyor sa konusmasin siz relaks davranin her zaman ki gibi olun geçecektir

Şimdi gidersen hakliyken haksız duruma dusersin pişman olacagin şeyler yapma sakin sessiz olacakları bekle

3. kişilerle alakalı ve tabi eşimin de 3. kişilere müsaade etmesiyle. Sürekli ailesinin karışması zaten beni yeterince sıkmıştı. Yakında olunca ve hatta onların evinde olunca rahat edemiyorum. Bu evde rahat oturamıyorum. Kendi evim değil ki. Sahiplenemiyorum. Sahipleri var ve ilk fırsatta bunu dile getirdiler.

Fedakarlık yapmak onlarca evden birinde oturmanıza izin vermek değildir bence.
Eşin ben kendi evimi kendim alamıyorum, anneme babama muhtacım demeyip fedakarlık ettiler demesi bana pasif biri olduğu izlenimini verdi.
Bence bu saatten sonra iyi bile olsanız mesafeli ol.
Ben yediremezdim bu lafları.
Evi verdilerde sana mı verdiler kendi oğullarına verdiler.

O kadar evleri varmış sizle oturunca mı maddi durumları düzelecek beyinler yanmış.

Ben ne yazık ki mal varlıkları hakkında yorum yapamıyorum. Yani çok var birinde biz otursak ne olur sanki, demeye getiriyormuşum gibi olmamak için. Ama sizden bir şey istemiyorum, yük olmayalım, kiraya çıkalım dedim. Küsmüşler işte. Onlar dert değil ama eşim de konuşmuyor. sıkıldım artık.

ayy ona neymis bu konular esle konusulur hayir ben memleketime gitmek hava almak istiyorum de hayret bisey..

Yanlız sizin daha büyük sorunlarınız var
Annenize gitmek için kvde sozuyle eşin izin vermiyor gidemiyorsunuz dogrumu anladım

Peki bu güçlü ve kararlı tavrı, yine onların evinde oturarak mı sürdüreyim?
Gerçi bir sonuca bağlanmadı, tamam dendi geçti. Tamam birlikte değiliz ama nasıl olacağız kimse bilmiyor. Eşime kiraya çıkalım dedim, o da bir sonuca bağlanmadı. Bekliyorum böyle onların asık suratlarını göre göre.

Tahmin etmiştim, gıcık oldum. Bir onlarinki ana baba zaten.

Ya babamda ablama evini verdi, 10 yıldır oturuyor bir kere bile suratlarına çarpmadı. Allah aşkına böyle birşeyin mevzusu olabilir mi? Adamların birçok evi varken siz kendinizi toplayamazken kirada mı oturacaktınız? Size ev verdik, bize minnet borçlusunuz şimdi her dediğimizi yapmalısınız ne demek? Eşin fedakarlık yaptılar diye üzülüp daha çok fedakarlık yapsınlar istiyor.

Kusura bakmayın da eşiniz bunu bahane ediyor, o da elinizi buradan bağlıyor. Eşiniz minnet falan etmiyor bayağı bayağı onlarla oturmak için can atıyor. Hepsi dört koldan sizi bağlamışlar. Bunun planını yapmışlar, krediyi bahane etmişler, sizi ablukaya alıyorlar. Boşverin bence de, trip atsın dursunlar. Baktını devam ediyorlar eşinize tamam taşınalım annenlere ama haftanın yarısı orada kalırım, haftanın diğer yarısı kendi anneme giderim oğlumu alıp dersiniz. Çünkü ben orada mutlu olmayacağım, sen kendi mutluluğun için bunu istiyorsan ve benim mutluluğumu önemsemiyorsan o zaman bu böyle olacak diyin. Senin ailen önemliyse benimkilerde önemli diyin.

sizin başka sorunlarınızda varmış..
annene gitmek için izin mi alıyorsun ?
gitmek istiyorum gidicem deyip çıkıp gidemiyormusun ?

Yanlız sizin daha büyük sorunlarınız var
Annenize gitmek için kvde sozuyle eşin izin vermiyor gidemiyorsunuz dogrumu anladım

bir kez konuşuldu kv öyle söyledi ben de annem çalışıyor dedim, eşim de bakarız hayırlısı dedi. 15 Ağustosta gitmeyi düşünüyordum normalde, yani ben daha önce bunalıp kaçmazsam, on gün sonra göreceğiz eşim gönderecek mi, göndermeyecek mi?

sürekli gelip gidiyorlar mı ?
hem gönül koymuşlar hem ne diye sürekli sizdeler anlamadım ki..
arkadaşınız falan yokmu hergün biryere gidin ..

sizin başka sorunlarınızda varmış..
annene gitmek için izin mi alıyorsun ?
gitmek istiyorum gidicem deyip çıkıp gidemiyormusun ?

Bu yüzden dedim birikmişler de var diye. On gün sonra göreceğiz, gidebilecek miyim, gidemeyecek miyim ?
Gerçi tüm bunların üstüne, karışırlarsa ya da eşim gidemezsin derse, hiçbir güç tutamaz beni bu evde. Hem de tam giderim.

eşin küslüğünü uzun süre sürdürür mü?
ben hemen gitmen taraftarı değilim.
bir müddet sessizde kal.
eşini dinle ve gözlemle.
fikren bi değişiklik gösterecek mi bakalım.
yani gdip gidip dönmek te hoş olmuyor evliliklerde.
ama ziyaret babında gdeceksen git ailenin yanına.
adını terketme koymadan ama:))
eşinin ne kadar saçma düşündüğünü anlama ihtimali hiç mi yok Allah aşkına.
bir yerde yazmışssın üstelik annesi ile de iyi anlaşamıyormuş.
buradaki garip eziyetin sebebi nedir,nasıl bir ego tatminidir hiç anlayamıyorum.
çok garip bir durumdasın.
onurlu bir erkek evini kendi geçindermek ister ailesine sırtını yaslayıp sığınmacı gibi yaşamak değil.
onca imkanın içinde bu ev üstüne ev bindirme çabasının altında nasıl bir fitne fücür var cidden merak ettim.
kv seninle neden uğraşıyor,gözünün önünde olup her dk kanı kontrol etmek için mi?
yediğiniz lokmaya kadar başınıza kakmak,elinizi kolunuzu bağlamak için mi nedir yani?
dediğim gibi bir müddet sen de sessize geç.
olayların gidişatına bir bak bakalım.
eşin nerede nasıl tavır değiştirecek..

aslında boşanılacak bişey yok gibi duruyor bu konuda ama farklı nedenlerle birleşince gidilmeli bence. ne demek kayınvalide anneme gidip-gitmemem konusunda kendini söz sahibi görüyor?* üstelik eşin de bu durumu tasdik ediyor. hiçbir Allah'ın kulu bu hakkıma müdahale edemez. eşinin de çocuğu var. yarın öbürgün kapısı çalınmazsa anlar yani.
sanki sadece erkek evlatların anası babası var, kızların yok. peh!

siz kiraya cikacaksiniz 1.yol bu..
yada evde kalmaya devam edip kira parasini onlara verin 2.yol bu...
kira parasini kabul etmezlerse maddi yardimda bulunun borclari varsa borcunu odeyin eksiklerini alin 3.yol bu..
durumunuz iyi degilse sizde calisin...
simdi etrafta soyle der diye dusunebilirler.ogullarini cikardilar..kiraya verdiler diye baskasina...
kabul etmeyin gercekten huzur olmaz...esinize guzelce anlatin.anladik evi onlar aldilar diye mutsuz mu olacaksiniz..

Aynı evde oturmak istememeniz gayet normal ama eşiniz, kv kp olayı ne kadar dramatize etmiş öyle. Tavrınız net olsun ki yumuşak yerinizi bulup caydırmak isteyebilirler. Ayrıca kesinlikle boşanmadık bir durum görmedim ben, sadece olay biraz soğumalı ve herkes gereken dersi almalı

Bence kiralık birkaç tane ev bakıp eşinize gösterin
bakalım ne tepki verecek o zaman gerçek yüzünü görmüş olursunuz bence
ondan sonra gidip girmemeye karar verirsiniz

Konuşmuyor ki, bir de oturup bulduğum evlere baksın.
Bence o da ailesinin kararını bekliyor. Gerçi annesi sen istemiyorsan ben hiç istemem dedi, gücendi ama bakalım. Yaaa benim istediğim onlar bir çözüm bulmasın, çözümü eşim bulsun. Evi tutup üstümüze yapsalar da istemem, yakında da olsa istemem, burayı da istemem. yani biz size şunu bunu yaptık diyeceklerse ileride ya da beni yaptıklarıyla minnete boğacaklarsa yapmasınlar. Ama eşim halen onların sunacağı çözümü bekliyor ya da böyle, bu evde devam ederiz diye düşünüyor. Hatta sanırım eşim ben ailemle hiç kötü olmayayım, bunlar halletsin kendi arasında, ben de uyarım diyor
Anlamadım ki eşim ne istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…