- 7 Nisan 2008
- 2.767
- 7.753
- 683
Ben devlet kurumlarında daha farklısını henüz görmedim. Devlete ait kurum olduğundan doğal olarak başka devlet kurumlarıyla koordineli çalışıyorduk ve öğleden sonra bir iki saatimi mail cevaplamaya ayırırdım. Kamuda öğretmen arkadaşlarım var. Eski eşim de kamuda çalışıyordu. Üstlere mail atılmadığını ilk kez sizden duyuyorum. Çünkü mesaj veya whatsap gayriciddi olur. Ama kısa ve anlaşılır bir mail atarsanız sorumluluk sizden gider kontrol etmemesi kendi sorunu olur.İstisnaymış o zaman sizin kurum. Ya da yöneticiniz teknolojiden anlıyordu.
Resmi bir izin degil ki. Amir resmi olmayan sekilde uzin veriyor sanırımBunun talep edilmesine gerek yok. Profesyonel iş hayatında biraz karışık işler bildirilmesi gerekiyorsa pehlivan tefrikası gibi telefonda anlat anlat olmaz. Açıklayıcı ve kısa şekilde mail atsaydınız elinizde kanıt da olurdu.
Ben de devlette mail atıldığını ilk kez sizden duydum. Hele okullarda zinhar karşıma çıkmadıBen devlet kurumlarında daha farklısını henüz görmedim. Devlete ait kurum olduğundan doğal olarak başka devlet kurumlarıyla koordineli çalışıyorduk ve öğleden sonra bir iki saatimi mail cevaplamaya ayırırdım. Kamuda öğretmen arkadaşlarım var. Eski eşim de kamuda çalışıyordu. Üstlere mail atılmadığını ilk kez sizden duyuyorum. Çünkü mesaj veya whatsap gayriciddi olur. Ama kısa ve anlaşılır bir mail atarsanız sorumluluk sizden gider kontrol etmemesi kendi sorunu olur.
Mesaj gödnerince bakıyor mu bilmiyorum ama cevaplamıyor. Telefonda oldukça net anlatacaktım lakin benim sözümü devamlı kestiği için anlamadı tabii ki.. İzin vermedi ifade etmeme. İnanmayın hanımefendi,inanmak zorunda değilsiniz. Ayrıca çok bilmişlik yapsaydım burdan fikir almak istemem abesle iştigal olurdu.Ne yapıyor mesaj gönderince bakmadan sana geri mi gönderiyor? Mail olmuyor mesaj olmuyor, masasına bırakamıyorsunuz çünkü kuruma gelmiyor. Telefonla aradığınızda anlamamış oluyor. Hanımefendi biz sizin kadar yeni değiliz iş hayatında. Ne yöneticilerle çalıştık. Aktif iş hayatının içinde olup mail kabul etmeyen veya mailine bakmayan bir yönetici imkansız hem de her şeyin online halledildiği şu zamanda. İnsanlar size güzel güzel fikir veriyor ama “o olmaz bu olmaz” diyerek yorgunu yokuşa sürmeye çalışıyorsunuz. Çözüm üretmeden bahane buluyorsunuz. Anlattığınız şeyler ürettiğiniz bahanelerin gerçek olması im- kan-sız.” Hadi mesaj gayri ciddi olur mail atsanız ne olacak dövecek miydi sizi? Öyle karışık gün ve saatler ki öyle karışık yazmışsınız ki ben bile anlamadım. Adam telefonda anlamamış olacak ki olay patlamış zaten.
Yanlış anlamayın beni ama işe yeni başlayanların işbilmezliğinin yanında çok biliyormuş tavırları çok itici oluyor. Muhtemelen bunu iş hayatında da yapıyorsunuz ki destan gibi konularınız var. Belki siz haklı değilsinizdir, belki -yanlış anlamayın ama- hem işbilmezlik hem inatlaşma yüzünden itici görünüyorsunuzdur? Bi değerlendirin bence.
İzin değil saatler konusunda bir sıkıntı yaşanmış sanırım tam anlamadığı için sorun çıkarmış yönetici. Saatlerin tam şekilde yazıldığı bir mail konu sahibini sorumluluk ve sıkıntıdan kurtarırdı.Resmi bir izin degil ki. Amir resmi olmayan sekilde uzin veriyor sanırım
Şükür siz anladınız. Sık izin almıyorum kesinlikle… Covidli halimle bile uzaktan çalışmış insanım ki işlerimi halletmeden çıkmam asla. Okul haftası diye mecburen aldım. Yalnızım,tek başıma koşturmaya çalışıyorum herşeye,napabilrm.Ben de kamu kurumundayim, mailden izin kesinlikle söz konusu değil. Ben de amirime bildiriyorum ama eski konunuzu bilmiyorum çok sık mi izin alıyorsunuz? Açıkçası ben hamile olmama ve hastaneye gitmeme rağmen iznimi utana sıkıla alıyorum, ben de aday memurum
Sevgili konu sahibi kardeşim aslında dediğime geliyorsun farkında değilsin. Sözünü kesmiş ya meşguldü ya müsait değildi ya da kısa bir şey söyleyip kapatacağını düşündü. Eli doluydu, tuvaletteydi vs vs. Sen yazılı şekilde -herhangi bir iletişim yoluyla- bildirsen “ size yazmıştım” derdin ve üstüne bir şey diyemezdi. Yöneticiyle iletişim kalıcı yolla sağlanır. Çünkü bazıları dengesizdir, mobbing yapar, gıcıklık çıkarır. Bunu önlemenin yolu işini yazılı şekilde sağlama almaktır. İnanmıyorum çünkü dediğiniz gibi olması imkansız. Farklı sektörlerde 14 yıl çalıştım çünkü.Mesaj gödnerince bakıyor mu bilmiyorum ama cevaplamıyor. Telefonda oldukça net anlatacaktım lakin benim sözümü devamlı kestiği için anlamadı tabii ki.. İzin vermedi ifade etmeme. İnanmayın hanımefendi,inanmak zorunda değilsiniz. Ayrıca çok bilmişlik yapsaydım burdan fikir almak istemem abesle iştigal olurdu.
Anlıyorum, amiriniz anlayışsız o zaman. Benimki çok şükür anlayışlı ama aday olunca insan her türlü bir eziliyor izin alırken malesef. 1 saatlik izni bile 3 gün önceden söylemiştim geçen günŞükür siz anladınız. Sık izin almıyorum kesinlikle… Covidli halimle bile uzaktan çalışmış insanım ki işlerimi halletmeden çıkmam asla. Okul haftası diye mecburen aldım. Yalnızım,tek başıma koşturmaya çalışıyorum herşeye,napabilrm.
Keşke o telefon konuşmasının bir kaydı olsaydı da dinleseydiniz…O zaman ne demek istediğimi anlardınız. Asla konuşturmadı beni,sürekli sözümü kesti,uygun olmadığını düşünerek sonra ariyim dedim,hayır dedi. Gerçekten yapacak başka bişeyim kalmamıştı.İzin değil saatler konusunda bir sıkıntı yaşanmış sanırım tam anlamadığı için sorun çıkarmış yönetici. Saatlerin tam şekilde yazıldığı bir mail konu sahibini sorumluluk ve sıkıntıdan kurtarırdı.
İşte dediğim gibi muhtemelen müsait değildi anlayacağını sandı “hı hı” dedi başından savdı. Detaylı saatleri anlamadı bile. Bu durumda başına kabak patlayan sen oldun ki böyle durumlarda yanan amir değil memur olur. Dediğim gibi iş hayatı öğretmeye başlamış.Keşke o telefon konuşmasının bir kaydı olsaydı da dinleseydiniz…O zaman ne demek istediğimi anlardınız. Asla konuşturmadı beni,sürekli sözümü kesti,uygun olmadığını düşünerek sonra ariyim dedim,hayır dedi. Gerçekten yapacak başka bişeyim kalmamıştı.
Bugüne kadar asla saygımı bozmadım,Siz inatlaşmayın, saygınızı asla bozmayın, başkalarının ego tatmini yüzünden memurluktan olmaya değmez. Köprüden geçene kadar idare edin. Bazı yöneticilerin üslubu böyle, siz ısrarla çizgiyi korur sınırları çizer saygı ile hitap eder ve saygı çerçevesinde iletişim kurarsanız karşı taraf eninde sonunda sizin çizginize gelir. Benim de idarecim bana aylarca adımla hitap etti ısrarla, üstten üstten konuştu, emir kipi kurup durdu, ben sürekli ciddi ve mesafeli ola ola sonunda hocam demeye siz demeye ve biraz olsun nezaket göstermeye başladı. Siz ses tonunuzu yükseltmemeye ve iletişim kurarken sabırlı davranmaya çalışın. Biraz alttan alın. Sizin de çıkışlarınızı yersiz buldum. Adama biraz gerizekalı muamelesi yapmışsınız, hak etmiş mi evet ama egosunu sarsmışsınız, tehlikeli hareketler, hiç gerek yok. Ve evet devlet kurumlarında mailleşme kültürüne ben de şahit olmadım. Kendi idarecime mail atacağım desem bön bön bakar suratıma. Adam google'ı yazıldığı gibi okuyor hala. Özel sektör bu anlamda daha profesyonel.
asla saygımı bozmadım inanın,hatta o kadar sabırlı davrandım ki… Ama üslup o kadar önemli ki! Çocuğuymuşum gibi azarlamalar,durduk yere laf sokmalar,ekipte yok saymalar vs. İyi niyetimi,susuşumu eziklik olarak görüyor artık sanırım,tepeme çıkmaya çalışıyor. Bir şey soracağım bir de… Bilgisi olan arkadaşlarım yazabilir mi? O şahıs benim resmi amirim değil,kadrom başka birimde çünkü… Birim amirim. Asaletim de etkisi olur mu bu adamın? Görüşü alınır mı? Allah da biliyor ya,eğer öyle bişey yaparsa büyük vebal alır.Siz inatlaşmayın, saygınızı asla bozmayın, başkalarının ego tatmini yüzünden memurluktan olmaya değmez. Köprüden geçene kadar idare edin. Bazı yöneticilerin üslubu böyle, siz ısrarla çizgiyi korur sınırları çizer saygı ile hitap eder ve saygı çerçevesinde iletişim kurarsanız karşı taraf eninde sonunda sizin çizginize gelir. Benim de idarecim bana aylarca adımla hitap etti ısrarla, üstten üstten konuştu, emir kipi kurup durdu, ben sürekli ciddi ve mesafeli ola ola sonunda hocam demeye siz demeye ve biraz olsun nezaket göstermeye başladı. Siz ses tonunuzu yükseltmemeye ve iletişim kurarken sabırlı davranmaya çalışın. Biraz alttan alın. Sizin de çıkışlarınızı yersiz buldum. Adama biraz gerizekalı muamelesi yapmışsınız, hak etmiş mi evet ama egosunu sarsmışsınız, tehlikeli hareketler, hiç gerek yok. Ve evet devlet kurumlarında mailleşme kültürüne ben de şahit olmadım. Kendi idarecime mail atacağım desem bön bön bakar suratıma. Adam google'ı yazıldığı gibi okuyor hala. Özel sektör bu anlamda daha profesyonel.
Aslında çok haklısınız. Bundan sonra öyle yapayım. Hem telefonla ararım çünkü öyle istiyor,hem mail mesaj artık neyse atarım ister okusun veya okumasın elimde kanıtım olur dediğiniz gibi… Teşekkür ederim.İşte dediğim gibi muhtemelen müsait değildi anlayacağını sandı “hı hı” dedi başından savdı. Detaylı saatleri anlamadı bile. Bu durumda başına kabak patlayan sen oldun ki böyle durumlarda yanan amir değil memur olur. Dediğim gibi iş hayatı öğretmeye başlamış.
Böyle durumlarda yönetici inkar eder, söylemedim der, sen bildirmedin der.. der yani. Sen kendini garantiye alacaksın söylemeye çalıştığım bu. Mailini isterse yıllarca kont etmesin senin üstünden gitsin bırak.
Kulaklarımla duyduğum tarihleri diğer çalışanlara bildirdiğimde müdürüm yanlış anlamışsın demişti. İmkansızdı yanlış anlamam eşimle tanışma tarihimizdi göz göre yalan söyledi yani. Sonra da ben akıllandım falan işte.
Hayatım onlar der. Sen ara hallederiz der, hı hı der başı kalabalıktır anlamadan başından savar. Sen onay aldım diye güvenerek o işi yaparsın kendi başına iş yapıyorsun diye kükrer. Maalesef hepsi olmasa da çoğu böyle.Aslında çok haklısınız. Bundan sonra öyle yapayım. Hem telefonla ararım çünkü öyle istiyor,hem mail mesaj artık neyse atarım ister okusun veya okumasın elimde kanıtım olur dediğiniz gibi… Teşekkür ederim.
Ben 15 yıldır çalışıyorum daha maille iş göremedim. Genelde izin istenecek ise yuzyuze söylenir ardından dilekçe yazılır. Bizde tek kişi resmi yazıları mail atar birde covid donemi gerekli belgeler için mail attık. Kalani hep bizzat giderek yapıldı.Tamamen devlete ait bir kurumda sözleşmeli olarak çalıştım 2010’da. Mail bu kadar yaygın değilken her iş maille bildirilirdi.
Bakanlık personeli olarak çalıştım. Maille izin alınmaz kesinlikle, yüzyüze izin istenir, uygun görürse dilekçe yazılıp götürülür. İdari izinlerde dilekçe olmasa da sözlü olarak istenir. Mail kullanımı çok istisnai oluyor, hiç yaygın değil.Ben devlet kurumlarında daha farklısını henüz görmedim. Devlete ait kurum olduğundan doğal olarak başka devlet kurumlarıyla koordineli çalışıyorduk ve öğleden sonra bir iki saatimi mail cevaplamaya ayırırdım. Kamuda öğretmen arkadaşlarım var. Eski eşim de kamuda çalışıyordu. Üstlere mail atılmadığını ilk kez sizden duyuyorum. Çünkü mesaj veya whatsap gayriciddi olur. Ama kısa ve anlaşılır bir mail atarsanız sorumluluk sizden gider kontrol etmemesi kendi sorunu olur.
Bakanlık personeli olarak çalıştım. Maille izin alınmaz kesinlikle, yüzyüze izin istenir, uygun görürse dilekçe yazılıp götürülür. İdari izinlerde dilekçe olmasa da sözlü olarak istenir. Mail kullanımı çok istisnai oluyor, hiç yaygın değil.Ben devlet kurumlarında daha farklısını henüz görmedim. Devlete ait kurum olduğundan doğal olarak başka devlet kurumlarıyla koordineli çalışıyorduk ve öğleden sonra bir iki saatimi mail cevaplamaya ayırırdım. Kamuda öğretmen arkadaşlarım var. Eski eşim de kamuda çalışıyordu. Üstlere mail atılmadığını ilk kez sizden duyuyorum. Çünkü mesaj veya whatsap gayriciddi olur. Ama kısa ve anlaşılır bir mail atarsanız sorumluluk sizden gider kontrol etmemesi kendi sorunu olur.
yani devlette mail üzerinden çok fazla iş olmuyor siz atsanız bile görme ihtimali çok düşük olurduAynen öyle… Mail atsam bile bakacağını sanmıyorum,kontrol etmiyor pek. Bir iki defa bi konuyla ilgili atıp,dönüş alamadığımda arayıp,kontrol etmesini rica etmiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?