- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
- 133
İlk defa sizden duydum mail olayını cevremde farkli kurumlar olmak uzere cok memur varBen devlet kurumlarında daha farklısını henüz görmedim. Devlete ait kurum olduğundan doğal olarak başka devlet kurumlarıyla koordineli çalışıyorduk ve öğleden sonra bir iki saatimi mail cevaplamaya ayırırdım. Kamuda öğretmen arkadaşlarım var. Eski eşim de kamuda çalışıyordu. Üstlere mail atılmadığını ilk kez sizden duyuyorum. Çünkü mesaj veya whatsap gayriciddi olur. Ama kısa ve anlaşılır bir mail atarsanız sorumluluk sizden gider kontrol etmemesi kendi sorunu olur.
İzini değil günlerin karışması konusunu bildirecek konu sahibi. Sanırım yanlış anlamışsınız.İlk defa sizden duydum mail olayını cevremde farkli kurumlar olmak uzere cok memur var
Hepsi izni idareden hallediyor mail yoluyla degil
İzin değil izin günlerinin karışması hakkında konuşuyoruz. Çok önemli bir kamu kurumunda 4 yıl kadar sözleşmeli personel olarak çalıştım dijital iletişim belkemiğiydi kurumun. İzin zaten istenmiş bir şekilde verilmiş; izinin günleri konusunda karışıklık olmuş net bir iletişim sağlanamadığı için.Bakanlık personeli olarak çalıştım. Maille izin alınmaz kesinlikle, yüzyüze izin istenir, uygun görürse dilekçe yazılıp götürülür. İdari izinlerde dilekçe olmasa da sözlü olarak istenir. Mail kullanımı çok istisnai oluyor, hiç yaygın değil.
Mesaj kabul etmiyor diyorum. Neden anlatamıyorum?
Bugüne kadar asla saygımı bozmadım,
asla saygımı bozmadım inanın,hatta o kadar sabırlı davrandım ki… Ama üslup o kadar önemli ki! Çocuğuymuşum gibi azarlamalar,durduk yere laf sokmalar,ekipte yok saymalar vs. İyi niyetimi,susuşumu eziklik olarak görüyor artık sanırım,tepeme çıkmaya çalışıyor. Bir şey soracağım bir de… Bilgisi olan arkadaşlarım yazabilir mi? O şahıs benim resmi amirim değil,kadrom başka birimde çünkü… Birim amirim. Asaletim de etkisi olur mu bu adamın? Görüşü alınır mı? Allah da biliyor ya,eğer öyle bişey yaparsa büyük vebal alır.
Sık izin almıyorum inanın. Okul haftası diye böyle oldu.Evet etkiler bu kdr sık izin alirsaniz sebebide olur sakin mail fln atmayin sozlu kalsin tam tersi kanit kalmasin yahu adaysiniz siz ne maili
Evet,onu yapabilirdim aslında ekstra olarak. Bu da bana ders olsun.Neyini anlamadığınızı anlamadım.
Sözlü izin aldınız tamam. Sonra sizinle konuştuğumuz üzere şu şu günlerdeki iznimi yazılı olarak da belirtiyorum diye mesaj atardınız. Kanıt olurdu. Neyine inatlaşıyorsunuz?
Sık izin almıyorum inanın. Okul haftası diye böyle oldu.
1,5 yıldır hep sakin kalmaya çalıştım. Ancak gitgide tepeme çıkmaya başladı. Telefonu yüze kapatmak nedir Allah aşkına ya? İnsanlar tartışır,konuşur ama saygının olmadığı yerde bunu nasıl yapabiliriz ki? Bir gün odasına girdim mesela… Baktım,masaya ayaklarını dikmiş,uzatmış. Uzatsın,banane… Lakin o durumdayken ben olsam içeri bir çocuk bile girse,kendimi düzeltirdim ki ben de 36 yaşında 2 çocuk annesi kadınım yani… Hiç istifini bozmadı. Bunun gibi nice saygısız davranışlar,kaba hareketlere maruz kaldım. Saygı makama bakmamalı. Seviye olduğu sürece ben herşeye açığım ama saygısızlığa tahammülüm yok ve galiba bunu bildiği için ordan vuruyor beni.Yine de 3 gun olmasi boyle dusundurmus olabilir. Siz sakin kalin zararli cikmayin
Evet haklısınız. Dedim ya bu da bana ders olsun. Bundan sonra öyle yapacağım. Ve şundan emin olun,1,5 yıl boyunca hep sakin kaldım. Bugün ilk kez yükseldim biraz… Yine de seviyemi aşmadım ama. İnsanım ben de sonuçta,çatladım artık inanın.Konu sahibi, diğer konularınızı da bildiğim için artık dolmuşsunuz gerçekten çok gerilmişsiniz. Üstlerimden nefret etsem de telefonla konuşurken bir şekilde idare ederim. Ama siz bence hakkınızı aramayı biraz yanlış anlamışsınız. Yine bunu artık dolduğunuza bağlıyorum.
Veprometheus yardımcı olmak istemiş ama tüm gerginliğinizi yansıtmışsınız. Kamuda da olsanız maille bildirebilirsiniz. En azından telefonda mail de attım size diyerek sakince cevap verebilirdiniz.
Memurluğunuzun gidişatını da düşünerek biraz daha sakin davranın. Daha sonra da daha önce söylediğimiz gibi, mümkünse birim değiştirirsiniz.
Yönetici oldugu icin davranislarini normal buluyor kendince bu sekilde otorite kuruyor sanirim. Saygi insanin en hassas noktasi, evet ordan vuruyor maalesef.1,5 yıldır hep sakin kalmaya çalıştım. Ancak gitgide tepeme çıkmaya başladı. Telefonu yüze kapatmak nedir Allah aşkına ya? İnsanlar tartışır,konuşur ama saygının olmadığı yerde bunu nasıl yapabiliriz ki? Bir gün odasına girdim mesela… Baktım,masaya ayaklarını dikmiş,uzatmış. Uzatsın,banane… Lakin o durumdayken ben olsam içeri bir çocuk bile girse,kendimi düzeltirdim ki ben de 36 yaşında 2 çocuk annesi kadınım yani… Hiç istifini bozmadı. Bunun gibi nice saygısız davranışlar,kaba hareketlere maruz kaldım. Saygı makama bakmamalı. Seviye olduğu sürece ben herşeye açığım ama saygısızlığa tahammülüm yok ve galiba bunu bildiği için ordan vuruyor beni.
Sonra iş beklerler,saygı beklerler. Motivasyon ister istemez düşüyor. Bugüne dek,ya yüz yüze bakıyoruz,aynı yerdeyiz boşver grape görme duyma dedim. Haklı olduğum bir konuda bile,ya belki de ben yanlış anladım deyip,özür dilemişliğim var,tenezzül edip cevap bile vermemişti. Sonra iyi niyet arıyorlar. Çok ararlar daha…Yönetici oldugu icin davranislarini normal buluyor kendince bu sekilde otorite kuruyor sanirim. Saygi insanin en hassas noktasi, evet ordan vuruyor maalesef.
Onun sıkıntısı izin değil. Beni nasıl yıldırabilir,Nasıl Zarar verebilirimin derdinde o. Çok da objektif düşünüyorum,yahu ben ne yaptım bu adama diye. Allah’a havale ediyorum artık.Bende memurum boyle durumlarda amirimle yuzyuze gorusuyorum yerinde yoksa da kim yerine vekalet ediyorsa ona soyluyorum.
Gebelde dilekce birakiyorum su kadar saat yokum diye masama sonra da atiyoruz onu saatlik izin yaziyoruz yani..
Ama bazi yerlerde o saatler birlestirilp yillik izinden dusuluyor.
Eger cok sorun cikiyorsa saatlik izin yazin 8 saat doldugunda 1 gün dusersiniz esiniz gelene kadar bu sekilde idare edilebilir.
Bence guzel bir sekilde konusun yuzyuze eger sizin icin sıkıntı oluyorsa benim saatlik gitmem yazabiliriz diyebilirsiniz.
Bazen oluyor ..Onun sıkıntısı izin değil. Beni nasıl yıldırabilir,Nasıl Zarar verebilirimin derdinde o. Çok da objektif düşünüyorum,yahu ben ne yaptım bu adama diye. Allah’a havale ediyorum artık.
Maili izin günleri konusunda soru işareti kalmaması için garantiye almak adına atmalı diyoruz. Tabi ki izin yüzyüze alınır. Ama konudaki gibi karışıklık getirebilecek durumlarda netleştirmek adına yazılı olarak amirinize verirseniz yaşanmış olan sorun ortadan kalkar.Ben 15 yıldır çalışıyorum daha maille iş göremedim. Genelde izin istenecek ise yuzyuze söylenir ardından dilekçe yazılır. Bizde tek kişi resmi yazıları mail atar birde covid donemi gerekli belgeler için mail attık. Kalani hep bizzat giderek yapıldı.
Özel sektör maili aktif kullanır ama devler kurumlarının %80 maili belli durumlar hariç kullanmaz.
Şöyle ki memurda senelik izin ya da raporlu değilseniz bahsettiğiniz izinlerin hepsi ama hepsi ‘amir insiyatifinde’ yani size izin vermek zorunda değil, hakkınızda işlem de yapabilir hatta bildiğim kadarıyla bu amirin izin vermesi olayı da kalktı yani yasal bir şey de değil. Sizi idare ediyor, siz de bunu hak gibi görüyorsunuz galiba o da bunu kullanarak minnet borcu duymanızı istiyor. Resmî olarak idari izinli gösterebilir ama yapacağını çok sanmıyorum. Çok işiniz çıkıyorsa, bütün sorumluluk sizdeyse mecburen gönlünü alıp aranızı iyi tutacaksınız. Yok ben yapmam diyorsanız da işiniz varsa da yine mecburen izninizden kullanacaksınız zira 657’de iş saatinde iş mahallinde olmanız açık açık belirtiliyor. Eşiniz eş durumu ile yanınıza tayin istesin yapacak bir şey yokDün konu açmıştım.Amirim beni yok sayıyor demiştim ve bugün ilk kez ciddi ciddi tartıştık. Lütfen bişeyler deyin yoksa asaletim yanacak bu adam yüzünden... Aday memurum hala çünküPerşembe günü arayıp, pazartesi ve salı çocukların okulu için öğleden sonra izin istedim. Pazartesi olur ama Salı zorlar demişti ben de sabah kızımı okula bırakıp işe döneceğimi, öğleden sonra çıkacağımı söyleyecektim ki lafı ağzıma tıkadı tamam tamam tamam diyerek. Doğru düzgün dinlemedi bile... Ssonra ben uygun olmadığını düşünerek,uygun değilseniz sonra ariyim dedim,yo uygunum dedi. Tekrar ettim sabah geleceğimi işleri ayarladıktan sonra öğlen çıkacağımı,uğrayıp gideceksen sıkıntı yok dedi. Tabi o arada tamam tamam tamam diyerek lafımı bölüyordu ve bugün yaşayacağımı hissetmiştim zaten,kesin inkar edecek demiştim içimden... Haa Cuma günü de oğlumun uyum eğitimi vardı diye 1 saat izin alıp,geri döndüm. Bu arada şunu söyliyim,keyfi izin almam,2 çocuğumla yabancı bi yerde annemle yaşıyorum,eşimle tayin dolayısıyla ayrıyız,bu nedenle herşeye ben koşturuyorum. Bugüne gelelim.Bugün de öğleden sonra çıktım 2 saat önce aradı yayın yok sen nerdesin,hani 1 saatlik gidip gelecektin diye sordu ki,üslubu çok çirkindi. Ben de Perşembe günü beni iyice dinlememiş oalbilirsiniz dedim,ben size aynen şöyle şöyle söyledim siz de böyle söylediniz dedim,yalan söylemiyorum size dedim. Onun 1 saat dedği Cuma günki izin içindi. Biraz sert çıktım ama artık dayanacak gücüm kalmadı. Benimle böyle konuşarak üste çıkmaya çalışma dedi. Kendimi ifade etmeme izin vermediniz ki,tamam tamam diyerek geçiştrdiniz dedim. Neyse kapattıktan sonra uzaktan pc aracılığyla hallettim ben.. Sanki yayının gitmesine sebep benim yaa... Aradım,kontrol eder misiniz diye,ben şimdi bakıyorum diye çat yüzüme kapattı. 2 dk sonra aradı,anahtarlarım nerde dedi,haberim yok dedim,nasıl haberin yok dyor bana... Anahtarlarının bekçisiyim sanki.. Haberim yok çünkü ben kendi anahtarlarımı kullanıyorum dedim,peki tamam dedi bu kez ben kapattım hiçbir şey demeden... Arada saygı bırakmadı ki attığım onca adıma rağmen... Dediğini inkar ediyor ve bunu hep yapıyor. Ses kayıt cihazıyla mı dolaşayım napiyim bilmiyorum. Ben bunu 1 sene önce anladığımda hep mesaj attım bi iş olduğunda,bu da sorun oldu,telefonla ara diye. İyi de inkar ediyorsun,bunu yap dediği bişeyi yaptığımda ve sıkıntı çıktığında ben sana yapma dedim diyor. Tas tarak bana patlıyor sonra... İspat da edemiyorum. İş,çocuklar,okul,yabancı ve sevmedğimiz bir şehir,benim eşimden,çocuklarımın babasından uzaklığı,anksiyete panik atak rahatsızlığım da var,tetikliyor tabi.... Çok yalnızım. Bu şekilde davranmaya devam mı edeyim sizce? Sustukça tepeme biniyor. Bağıra çağıra kavga etmek,zehrimi kusmak istiyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?