Dünya Kur'an okuma şampiyonu'nun fotoğrafı kızdırdı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
bu-fotograf-tepki-cekti-1005151200_l2.jpg

Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev'in dünya Kur'an okuma şampiyonu ile çektirdiği "samimi" fotoğraf muhafazakarları kızdırdı.

Yeni Şafak eski yazarı Sevda Türküsev'in dünya Kur'an okuma şampiyonu ile çektirdiği "samimi" fotoğraf muhafazakarları kızdırdı.

Fotoğrafın bir Kur'an okuma şampiyonuna yakışmadığını söyleyen yorumcular Twitter'dan tepkilerini dile getirdi.

İşte o fotoğraf ve gelen tepkiler:

untitled-1(320).jpg

1t.jpg

2t.jpg

Odatv.com

http://odatv.com/n.php?n=bu-fotograf-tepki-cekti-1005151200

Bi taşlamadıkları kalmış. Sorgulamak onlara kaldı sanki ?!

kendisinin sürekli yaptığı gibi hatta ölenlerin arkasından bile yaptığı gibi mantıksız saçma provokatif suçlamalara, karalamalara maruz kalmak nasılmış görsün bakalım. birazda diğer koltukta otursun
ders alır mı almaz
not: bence fotoda bişey yok

'Samimi fotoğraf' denilince, aklımda beliren sahnelerle gördüğüm arasındaki farkı anlatsam, utanırım sapkın düşüncelerim için.
Hey yarabbim ya...

Bu kadını bir kere tvnet'te izlemiştim. Bu kadar itici sığ bir insan olamaz. Hiç haz etmem. Kuru gürültü resmen.

Hepsini geçtim.
Kuran okuma şampiyonu nedir? Nasıl olunur?

Benim de aklıma takıldı. İlk anda aklıma hızlı okuma üzerine kurulu islami rap kapışması gibi bir şey geldi :KK48: tövbe tövbe.

Araştırıp buldum; 2 kısımdan oluşuyormuş: hafızlık ve güzel okuma

1. Hafızlık yarışmasında değerlendirme, ilgili kurullarca hıfzı kontrol, eda seda, tecvid üzerinden yapılır.

2. Güzel okumada değerlendirme tecvid, eda(güzel okuma), terennüm(makam) ve güzel ses üzerinden yapılır.

Bu ses yarışması ve hafıza yarışması karışımı bir şey. Asıl önemli olan anlamı iken onu bir kenara atıp bunlar üzerine bir yarışma düzenlemek saçma olmuş bence.

X