Dünyaya gelmesi imkansız kürtaj yaptırmak istemiyorum

_pamuq_sekeri_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
8
1
36
İstanbul
merhaba lütfen bana yardım edin cinsel ilişkiden 10-11 gün sonra Fortel Ultra Hassas testini kullandım ve pozitif çıktı 2 3 gün sonra doktora gittim kan tahlilinden sonra oda doğruladı ve resmen şoka girdim şuan dünyaya gelmesi imkansız kürtaj yaptırmak istemiyorum başka türlü nasıl alınabilir ilaç yoluyla nasıl neler yapabilirim hiçbirşey soramadan başka çıktım doktorun yanından lütfen bana yardım edin

emin değilim ama bildiğim kadarıyla sökütücü bir iğne varmış kürtaj yaptırmadan düşürüyormuş yinede araştır canım.

Düşük iğnesi yok, peki "düşük hapı" var mı?

Evet var.

RU-486 adı verilen bir ilaç, başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinde kullanılan tablet şeklinde bir ilaç ve gebeliğin en erken dönemlerinde etki ederek gebeliğin sonlanmasını sağlamaktadır. Aslında ilacın düşük yaptığını söylemek biraz hatalı olur. Zira RU-486 ya da diğer adıyla mifepriston (etken maddenin adı), gebeliğin en erken aşamasına etki ederek yumurta hücresiyle spermin birleşmesinden oluşan embriyonun rahim içinde yerleşmesini önlemektedir. Embriyo yerleştikten sonra ise gebelik daha ileri aşamalara geldiğinde düşüğü gerçekleştirmek için mizoprostol adı verilen başka bir ilaçla kombine etmek gerekmektedir. Bu kombinasyon sonucunda erken gebelik döneminde kürtaj gerekmeksizin düşük gerçekleşebilmektedir.

Fransız patentli düşük hapı olan RU-486 Amerika'da 2001 yılında FDA (Food and Drug Administration) onayı aldı. Amerika Birleşik Devletlerinin ülkedeki ilaç ve gıda denetimini yapan en üst kuruluşu olan FDA, şu anda Avrupa ülkelerinde kullanılan birçok ilacı onaylamamış olmasına karşın "düşük hapını" onayladı.

FDA bundan birkaç yıl önce de ilacın piyasaya sunulmasını kabul etme aşamasına geldiyse de kürtaj muhaliflerinin yoğun lobi faaliyetleri tarafından engellendi. Kürtaj muhalifleri ilacın kadın sağlığı üzerine olumsuz etkileri olduğunu belirtirken, kürtaj taraftarı olanlar ilacın uygulanmasıyla kürtaj oranlarının azalacağını ve böylece kadının seçim yapmada daha özgür olacağını belirtiyorlardı.

FDA 2001 yılında kamuoyunun da desteğini alarak belli şartlarla ilacın Amerika'da kullanılmasına onay verdi.

Bu şartlar, ilacın mutlaka kürtaj yapmaya yetkili Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlarınca yazılmasını, reçetelerin sıkı bir denetim altında tutulmasını ve ilacın kullanıldığı kadınların belli bir süre boyunca takip altında tutularak etkilerin kısa vadeli ve uzun vadeli olarak incelenmesini ve bu verilerle geniş çaplı bir araştırma yapılmasını öngörmektedir.

Ülkemizde RU-486 henüz Sağlık Bakanlığı onayı almadı, diğer ilaç mizoprostol ise henüz inceleme aşamasındadır. Belki yakın gelecekte ülkemizde de kürtaj olmayı seçen kadınlar için alternatif bir yöntem olarak RU-486 kullanılabilecektir.

Şu an için gebeliğin sonlandırılması ülkemizde yasal olarak 10. gebelik haftasına kadar ve kürtaj yoluyla gerçekleşmektedir. Bu gebelik haftasından sonra gebeliğin sonlandırılması ise kadının isteğine göre değil, anne adayının hayati gebeliği devam ettirmesini engelleyen hastalıkları olduğunda, veya bebekte ciddi gelişim kusurları olduğunda bir kurul onayıyla mümkün olmaktadır.

bebeğimi istiyorum psikolojim çok kötü durumda ağlayarak uyanıyorum ve 2 gün önce rüyamda erkek bi bebeğin anne nolur diye yalvararak ağladığını gördüm çok kötüyüm ama mecburum birde kürtaj olursa tamamen yıkılırım o yüzdn bana lütfen yardım edin ilaçla halletmeliyim

Neden korunmasız ilişkide bulunduğunu anlayamadım. Her zaman risk vardır. Allah yardımcın olsun. Ben senin yerinde olsam evlenirdim babasıyla. Belki de bebek beklediğim için duygusal davranıyorum bu konuda. Hayırlısı olsun dicem demek ki hayırlı bebekmiş gelmiş. valla ne diyeceğimi bilemedim ???

zaten ciddi bi ilişkimiz var sözlüyüz ama şuan evlenmemiz imkansız hem onun kariyeri için hemde ben daha öğrenciyim mezun olmadan dünyaya getirirsem ona istediğim bi hayatı sağlayamam

madem sozlusunuz dugun tarihini one alin
cocuk aldirmaktan yada dusuk yapmaktan daha mi onemli sozlunun kariyeri yine kariyer yapsin, sende egitimine yine devam et.
Olmamasi gereken birsey ama olmus

madem sozlusunuz dugun tarihini one alin
cocuk aldirmaktan yada dusuk yapmaktan daha mi onemli sozlunun kariyeri yine kariyer yapsin, sende egitimine yine devam et.
Olmamasi gereken birsey ama olmus

bu mümkün olmuyor işte hem bebeğimi dünyaya getirip hem nasıl eğitimime devam edebilirim şuan lisansı için sınavları var tamamen işe başlamadı bile bende öyle bakmamıza imkan yok :S

öyle bir mümkün oluyor ki ben hamileyken yğksek lisamsımı tamamladım doğurdum yine gittim
hata üstüne hata yapıyorsun bence
hem sözlüsün evli değilsin ilişki neyine
hadi oldu diyelim niye iyice korunmadın
o bebeğin günahı ne sorrarım sana
ilk gebeliğin bunu düşürdüğünde yada kürtaj olduğunda i daha hamile kalamayabilirsin böyle bi risk de var
biraz sert oldu kusura bakma ama düşündüklerimi yazdım

bu bebegi aldirirsan omur boyu hep aklinda olucak ve buyuk ihtimalle de pisman olacaksin,ama dogurursan asla keske bu cocugu dogurmasaydim diyecegini sanmiyorum.Yasin kac bilmiyorum ama biraz daha olgunlasinca anlayacaksin ki hayatta kariyerden cok once gelen cok seyler var.Soyledigin bir sey dikkatimi cekti,eger egitimimi tamamlayamazsam ona guzel bir hayat veremem demissin,ama canim sen ona guzeli birak basladigi su hayati sonlandirmaktan bahsediyorsun.Seni bu hassas doneminde uzmek istemem ama bence dogru yapmiyorsun.Her seyin bir caresi vardir,hayat size harika bir surpirz yapmis,sakin ona yuz cevirme.Hayirlisi olsun.

evet beyaz16 haklı ilk bebeğin olduğu için zor bir karar düşük yada kürtajdan sonra anne olma ihtimalin azalıyor((

baba bebeği istiyor olsa sanırım halledelimeyecek sorun kalmaz ortada önemli olan erkeğin sahip çıkması sanırım.(kadına cesaret vermesi bakımından)
yanlış anlaşılmasın elbette kadınlar daha güçlüdür ama bu durum sadece iki kişiyi ilgilendirir ve iki kişinin kararını gerektirir.
sen kararını vermişin zaten bebeği istemediğni kesin bu yüzden ne söylense boş, o nedenle kürtaj olmuş yada ilaçla düşmüş ne farkederki?
tek bir seçeğin var bu durumda kendine zarar vermeden kocakarı yöntemleri denemeden iyi bir doktora gitmeni, sağlıklı ve mantıklı birşekilde bu işi halletmeni tavsiye ederim. şayet bu durumun etrafında duyulmasından korkuyorsan mantıklı olan budur.
ayrıca üzüntümü de belirtmek isterim...

neden önlemini almadınız.hangi devirde yaşıyoz acaba önce umursanmaz sonrada milletin eteği tutuşur.ocana nasıl kıyacaksınız acaba ben beş yıl bekledim meleğimi kusura bakmayın sözlerim ağır olabilir ama insanın vicdanı sızlar

Sen hem ekmeĞın bÜtÜn dursun hem karnın tok olsun ıstıyorsun mÜmkÜnmÜ bu sence
ılıŞkı yaŞaman bızı tabıkı ılgılendırmez ama korunmamıŞsın cnm Şımdı de yakınıyorsun naparım ben nasıl ÇÖzerım dıye ???
Şu sıralar bekarlardakı bu rahatlıĞı anlayamıyorum bız 2 yıllık evlı olmamıza raĞmen Özenle korunuyoruz Üstelık evım arabam ve uygun Şartlarım olduĞu halde acaba Çokmu salaĞız yada sızler mı Çok akıllısınız korunmayarak ÇÖzemıyorum ben bu ayrımı .bebeĞe yazık ne kadar ÜzÜlsenızde elbet hayata devam edeceksınız ama o hayatını sÜrdÜremeyecek...allah feraha Çıkarsın ÜzgÜnÜm gerÇekten kÖtÜ bı durum ama keŞke demek hıÇbıŞeyı ÇÖzmÜyor

yazdıklarını okuyunca bende çok üzüldüm.şuan tek düşüncen o bebekten biran önce kurtulmak ama onu kucağına alıp kokusunu içine çekme şansın olsaydı kendine çok kızardın emin ol. hayatta herşeyden daha önemli ve değerli tek varlık bi evlat emin ol. herşey zamanla oluyo.bunuda sakın unutma. bi canlının yaşama özgürlüğünü sorgusuz sualsiz elinden alıyosun bunuda düşün....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…