Durumu sürekli kötü olan insanlar...

Leylaxyasemin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2018
217
228
33
Merhaba kk üyeleri :) Benim kiz kardesim kucukken menenjit gecirmis ve o yuzden konusamiyor,sinir hastasi. Annem de o iyi olsun diye surekli sadaka veriyor. Dilenciler kapi zilimize basiyor haftada 3 kere falan(sabah saatlerinde bi de). Neyse annem asla geri cevirmez ve bu dilenciler yillardir gelen, emektar dilencilerimiz... Evimize 2 haftada bir gelip,aglayan insanlar oluyor. Mesela kadinin kizi var calismiyor, oglu askerde, kocasi da kumarbaz. Kadina ilk geldiginde bosan falan dedim ama annem ayipladi,ozur dile falan dedi. Tabi ben de kadin bosanir falan diye dedim onu ama kadin anlatmak icin anlatiyormus. Sonra iste ben kizinin sikintilari var diye ksiisel gelisim kitabi yolladim ve bir aydir geri gelmedi o kitap. Kadin işe girmisti 1 ay oldu patronu az calisiyor diye cikarmis isten. Ama ben artik bize gelmelerini istemiyorum, eskiden durumumuz cok iyidi ama sonra babam ortaklarindan ayrildi. Suan borc yapip, isyeri acmaya calisiyorlar. Ama annem insanlar gelince 2 3 buyuk torba yiyecek veriyor. Yeri geliyor para veriyor. Bu gunah degil mi sevap mi? Insanlar surekli bize gelip, agliyor, dert anlatiyorlar ama bizim halimiz daha beter. Kiz kardesim sinir hastasi ve boyle insanlar gelince bagirip, cagiriyor, pencereleri acip yapiyor bunu. Ya da balkona cikiyor bagiriyor herkes bakiyor haliyle. Ama bu insanlar yine de gelmeye devam ediyor. Allah yardim etsin ama bizim de durumumuz eskisi gibi degil ki. Boyle dusunuyorum ama onlarla oturunca da aciyorum... kadin 20 yil once de kocasindan cekiyormus,suan kizinin pskilojisi iyi degilmis. Annem kiz kardesim icin veriyor ama insanlar bunu kullaniyor mu diye dusunmeye basladim. Kotu biri miyim ben boyle dusundugum icin? Yada kinamis mi oluyorum? Haksiz miyim?

Soyluyorum bir suru hadis var onlarla da ornekler veriyorum. Ama yok, cok tepki veriyor bana :/
Anlattığınız kadarıyla yumuşak yüzünüzden dolayı geliyorlar, gerçekten ihtiyaçları olduğu için değil. Baya maaş bağlamışsınız yıllardır.
Annenize yardım yapacağı başka biyer bulun bence.

O dilenciler sizden daha zengindir şuan. Aha şuraya yazıyorum :KK70:
Gözümün önüne git bu ayki hasılatı topla gel diyen biri canlandı ya.
Sinirim bozuldu 😄
Yani ben normalde üzülür vermek isterim ama bana bile değişik geldi.
Bide konu sahibinin annesine üzüldüm. Kıyamam ya ne düşüncelerle veriyor:(

Anlattığınız kadarıyla yumuşak yüzünüzden dolayı geliyorlar, gerçekten ihtiyaçları olduğu için değil. Baya maaş bağlamışsınız yıllardır.
Valla biktim ya kinamis olmaktan da korkuyorum. Ama iki kadina da zamaninda biseyler veriyodu,gordum. Iki kadininda kizlarinin isyerleri var....

eli ayagi tuttugu halde calismak yerine el acmayi teecih edenleri bende sevmiyorum bunun yerine ger ekten calisip cabalayip ama yetiremeyen öğrenci okutan veya bebegi olan insanlara yardim etmeyi tercih ederim
Bugun gelen kadin 55 yaslarinda falan ama kizi 29 yasinda ve evde oturuyor, bikmis calismaktan. Kzii icin calisacak is yeri de onerdim ama kadin sormadi bile oraya. Benim artik iyi niyetim kalmadi ya...

Bugun gelen kadin 55 yaslarinda falan ama kizi 29 yasinda ve evde oturuyor, bikmis calismaktan. Kzii icin calisacak is yeri de onerdim ama kadin sormadi bile oraya. Benim artik iyi niyetim kalmadi ya...
ee hanim efendi bikti diye bizmi doyuralim benim esimde calismaktan bikti odami ayrilsin isten bende calistigim donemlerde bikiyordum mesela suan evdeyim size gelsem olurmu ya banada bi 3 5 torba yardim 😁😁😁

Gerçekten ihtiyacı olan ama böyle kapı kapı dolasmayan, eşi hasta ve ya vefat etmiş olan kucuk cocuklari olan insanlara verseniz daha iyi olmaz mı?
Sadakayı Allah kabul eder tabi biz bilemeyiz ama bana yetişkin oğlu kızı olan bir kadına vermek mantıklı gelmedi.

Bu arada dün bir adam gördüm kebapcinin önünde durmuş selpak satıyordu. Millet selpak alayım falan diye yaklaşınca da yemek alsana diyordu. Orta yaşlı sağlıklı bir adam. Cok yüzsüzce geldi bana.

İhtiyacı olan istiyemiyor emin olun. Anneniz bu kadar iyi niyetlerle yardım etmek istiyorsa, belediyeye sorsun. Gerçek muhtaç çok, yatalak olup evden bile çıkamayan insanlar var.

Bakkala sorabilirsiniz, o bile bilir. Çünkü günde gelip sadece 1 hazır çorba 1 ekmek , onu da veresiye alanlar oluyormuş mesela.

Valla biktim ya kinamis olmaktan da korkuyorum. Ama iki kadina da zamaninda biseyler veriyodu,gordum. Iki kadininda kizlarinin isyerleri var....
Anneniz durumları iyi olduğu halde neden veriyor ki?
Siz güzel bi kavga edin yeter gelmeyin artık diye.
Yada bir daha gelirseniz polis çağırırım diyin. Sonuçta suç.

Sürekli dilenci dilenci yazılması beni rahatsız etti nedense, dilenci dediğiniz kişiler kapilara geliyormu ki. Bide bu yüzü yıllarca annen vermiş normal sürekli gelmeleri annen koca kadın bu saatten sonra değişmez Allah mükafatını verir inş. Kullanıliyor olsada sadaka sadakadır size bi zararı olmaz ciddi paralar vermiyorsa tabi

ee hanim efendi bikti diye bizmi doyuralim benim esimde calismaktan bikti odami ayrilsin isten bende calistigim donemlerde bikiyordum mesela suan evdeyim size gelsem olurmu ya banada bi 3 5 torba yardim 😁😁😁
Normal olan dusunce bu iste. Hani calismasi lazim. Ama yok anneme anlatamiyorum. Yengemlerin durumu cok iyi ama onlara 1 kisi bile el acmiyor. Ve evleri bizimkinden daha huzurlu. Annem surekli birilerine biseyler veriyor ama ev surekli huzursuz. Anlamadim valla.

Anneniz durumları iyi olduğu halde neden veriyor ki?
Siz güzel bi kavga edin yeter gelmeyin artık diye.
Yada bir daha gelirseniz polis çağırırım diyin. Sonuçta suç.
O kadinlar zaten artik gelmiyor. Diger gelenler her geldiklerinde agliyorlar. Ihtiyaci olduklarini soyluyorlar. Annem de cok iyi niyetli biri veriyor.

Merhaba kk üyeleri :) Benim kiz kardesim kucukken menenjit gecirmis ve o yuzden konusamiyor,sinir hastasi. Annem de o iyi olsun diye surekli sadaka veriyor. Dilenciler kapi zilimize basiyor haftada 3 kere falan(sabah saatlerinde bi de). Neyse annem asla geri cevirmez ve bu dilenciler yillardir gelen, emektar dilencilerimiz... Evimize 2 haftada bir gelip,aglayan insanlar oluyor. Mesela kadinin kizi var calismiyor, oglu askerde, kocasi da kumarbaz. Kadina ilk geldiginde bosan falan dedim ama annem ayipladi,ozur dile falan dedi. Tabi ben de kadin bosanir falan diye dedim onu ama kadin anlatmak icin anlatiyormus. Sonra iste ben kizinin sikintilari var diye ksiisel gelisim kitabi yolladim ve bir aydir geri gelmedi o kitap. Kadin işe girmisti 1 ay oldu patronu az calisiyor diye cikarmis isten. Ama ben artik bize gelmelerini istemiyorum, eskiden durumumuz cok iyidi ama sonra babam ortaklarindan ayrildi. Suan borc yapip, isyeri acmaya calisiyorlar. Ama annem insanlar gelince 2 3 buyuk torba yiyecek veriyor. Yeri geliyor para veriyor. Bu gunah degil mi sevap mi? Insanlar surekli bize gelip, agliyor, dert anlatiyorlar ama bizim halimiz daha beter. Kiz kardesim sinir hastasi ve boyle insanlar gelince bagirip, cagiriyor, pencereleri acip yapiyor bunu. Ya da balkona cikiyor bagiriyor herkes bakiyor haliyle. Ama bu insanlar yine de gelmeye devam ediyor. Allah yardim etsin ama bizim de durumumuz eskisi gibi degil ki. Boyle dusunuyorum ama onlarla oturunca da aciyorum... kadin 20 yil once de kocasindan cekiyormus,suan kizinin pskilojisi iyi degilmis. Annem kiz kardesim icin veriyor ama insanlar bunu kullaniyor mu diye dusunmeye basladim. Kotu biri miyim ben boyle dusundugum icin? Yada kinamis mi oluyorum? Haksiz miyim?
Anen saf ve temiz kalpli annemde.oyledir.. bos cevirilemez dusuncesinde.. halbuki kulaniyorlar. Sokma eve tiniyetsiz ve yuzsuz insanlari

Kesinlikle
Bir öğrenciye burs bağlasa çok daha büyük sevaba girer
Son model arabalarıyla dilenmeye gelen insanları sevindirmesin

Back
X