• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dürüst olun ve söyleyin ben deli miyim bu yaptığım aşırı mi?

Eskiden ben de acıyordum artık acımıyorum. Üstüne, başına giyecek bulamayan adamlar devletin başındaki adama oy veriyo, cebinde beş kuruş parası yok onlar kazanınca mutlu oluyo koyduk oo yea falan. Bundan sonra gidin devlet versin, devletin görevi diyorum. Kimseye acırsam namerdim
Bunu da siyasete getirdiniz ya. Siz kimseye acımayın zaten, tabi haklısınız Türkiye de 90'larda fakir bile yoktu di mi?

Eskiden ben de acıyordum artık acımıyorum. Üstüne, başına giyecek bulamayan adamlar devletin başındaki adama oy veriyo, cebinde beş kuruş parası yok onlar kazanınca mutlu oluyo koyduk oo yea falan. Bundan sonra gidin devlet versin, devletin görevi diyorum. Kimseye acırsam namerdim

herhangi bi siyasi görüsü savundugumdan degil de muhalet partili fakir yok mu bu ülkede? onlara aciyip iktidari savunan fakirlere acimiyor musunuz?

o kadar üzüldüyseniz başkasının kıyafetini isteyeceğinize siz gidip alaydınız bir iki parça bir şey.. bende büyük oğlumun küçülenini vermiyorum çünkü kardeşi giyiyor, kuzenler giyiyor.. yani diyeceğim adam üzülmeyebilir ki benim de yardım ettiğim yerler olduğu halde her yıl hamile kalanlara acımıyorum.. ana babasının düşünmediğini nasıl olsa el düşünür diye doğuruyorlar da doğuruyorlar.. yani diyeceğim siz gidin alın gelecek sefere..

Bunu da siyasete getirdiniz ya. Siz kimseye acımayın zaten, tabi haklısınız Türkiye de 90'larda fakir bile yoktu di mi?
O zamanla bu zamanı mı kıyaslıyorsun? O zamanlar ben akşam 11 e kadar arkadaşlarımla dışarıda oyun oynuyordum. Ülke ekonomisi batmış, üniversiteden mezun olan işsiz sayısı milyonları aşmış, öğretmen arkadaşlarım atanamıyor, cebinde beş kuruşu olmayanlar da "ama biz dolarla alışveriş yapmıyıruz ki ehe ehe" diyor. Oy zamanı da gelince göbek atıyorlar, stockholm sendromunu yaşıyorlar ama galibiyet kazandıklarını sanıyorlar. Sonra başkası da gelip bana "Çocuklar oy kullanamaz" diyor. Kimse kusura bakmasın, kurunun yanında yaşta yanar. O üniversiteden mezun olanlarda çocuk onlar yanıyor herkes başını çeviriyor, biz bu devlet sevicilere yardım etmeyince de insanlığımız sorgulanıyor. Seni çılgın, hadi ordan

Bazen her şey sizin baktığınız kadar düz olmayabiliyor.
Adam da öyle düşünmek için belki bunları 984392 kez düşündü.
Olaya ilk baktığım zaman "aa yazık yardım etse keşke herkes böyle insanlara" diyorum. Sonra biraz mantıklı düşünmeye başlıyorum ve bu insanlar neden kendi bir taraflarını örtemeyecek durumdayken deli gibi ürüyorlar diyorum. O çocukların vebali bizim üzerimizde değil, ana babalarının üzerinde. Yardım etmek tabi ki güzeldir ama yardımınız sömürülmediği sürece.
Adam belki de acımasız biri bilemeyiz ama gidip ona ağlamanız da anlamsız.

herhangi bi siyasi görüsü savundugumdan degil de muhalet partili fakir yok mu bu ülkede? onlara aciyip iktidari savunan fakirlere acimiyor musunuz?
Genelde bu tarz insanlar malum partili olduğundan aynen dediğin gibi oluyor. Onlar kendilerine acımıyor, ben mi acıyacağım. En az 3 cocuk o da yetmez 5 çocuk ama onlara da biz yardım edelim. Yeteri kadar salak durumuna konmadık çünkü

Ben deliysem deliligimle gurur duyuyorum diyebilirsin oylelerine.
Bey efendi "akilli" olmaya devam etsin.

Genelde bu tarz insanlar malum partili olduğundan aynen dediğin gibi oluyor. Onlar kendilerine acımıyor, ben mi acıyacağım. En az 3 cocuk o da yetmez 5 çocuk ama onlara da biz yardım edelim. Yeteri kadar salak durumuna konmadık çünkü

boşuna banlanma.. ülkenin yüzde 51'i kart borçlusu, faizler de alıp başını gittiğine göre önümüzdeki 10 yıl içinde konu sahibinin gördüğü aileler gibi insanlar ülkenin yüzde 50'sinden fazlasını oluşturacak demektir.. hangi birine yardım yapılacak bilemiyorum, bekleyip görmek en iyisi..

ama bu yine de iyilik yapma arzusunun önüne gecmemeli... merhametli bir insana deli demeye kadar gitmemeli.

Cok uzuldum ve su an bile agliyorum biliyor musunuz. Malesef acımak aptallık delilik olmuş.Ne hale geldi dünya.

Acımanız, üzülmeniz, yardım etmeye çalışmanız normal. Ağlamanız normal değil. Muhtemelen üzülmenize değil, ağlamanıza tepki göstermiş. Özellikle iş yerinde mümkün mertebe ağlamamak lazım. Bence o abiye de çok güvenmeyin ve yanında ağlamayın.

O çocuğun ayakkabısı ya da üstü olmadığına gerçekten inanıyor musunuz? Sizin gibi düşünen birileri vermiştir ona bir şeyler. Hatta yeni alıp vermişlerdir. Ama çocuğu üstünden para kazanmak isteyenler daha çok kişi acisin diye öyle gezdiriyor. Bir arkadaşım anlatmıştı böyle yaptıklarını. Ayakkabı veriyorlarmis ertesi gün bı bakıyorlar mis çocuklar yine ayakkabisiz geziyor. Asıl siz para yiyecek giysi vs verirseniz çocuğun o halde dolaşmasına katkıda bulunmuş olursunuz.

boşuna banlanma.. ülkenin yüzde 51'i kart borçlusu, faizler de alıp başını gittiğine göre önümüzdeki 10 yıl içinde konu sahibinin gördüğü aileler gibi insanlar ülkenin yüzde 50'sinden fazlasını oluşturacak demektir.. hangi birine yardım yapılacak bilemiyorum, bekleyip görmek en iyisi..
Artık umursamıyorum ya, bu sitede 10 yılımı doldurdum, çok pozitif, seviyeli bir şekilde tartışmaya girsen bile banlanıyorsun. "Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey" şeklinde bir hüküm hakim sitede, hiç tartışma liberal ol, herkese mavi boncuk dağıt banlanmazsınız.

Iste sorun şu ki sen yardim etsen dahi anne belki de o ayakkabiyi kiyafeti giydirmeyip ayni seye devam edecek. Biz bazen fazla iyi niyetli ve saf olabiliyoruz ama bence bu işi devlete birakmak en iyisi devlet arastirip öyle veriyor olmazsa zaten çocuğu elinden aliyor ailenin
Bizim burada öyle olmuştu yeni ayakkabı aldı bi tanıdık çocuğa sonra ertesi günü bi baktk k çocuğu yine çıplak ayak gezdiriyo

Artık umursamıyorum ya, bu sitede 10 yılımı doldurdum, çok pozitif, seviyeli bir şekilde tartışmaya girsen bile banlanıyorsun. "Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey" şeklinde bir hüküm hakim sitede, hiç tartışma liberal ol, herkese mavi boncuk dağıt banlanmazsınız.
Katılıyorum xd

Dün metroyla ise geldim metroda bir cocuk gördüm annesinin yaninda üstünde kiyafet yok ayağında ayakkabi yok. elinde üstünde bir fastfood zincirinin amblemi olan balon onunla oynuyor çok icerledim çok üzüldüm. Bi kackez annesine rastladım bizim is yerimize yakın metro durağının orda duruyor..neyse is yerinde oturup sohbet ettigim dost bildiğim dertlestigim bir abi var yanına gittim onun o yaşlarda oğlu var çocuğunun eski kıyafetleri var mi diye sordum vermek için ve çok üzüldüğümü söyledim. Adam yüzüme baktı ve ne uzuluyorsun ki bunlara üzülmek aşırı ve abarti dedi. Bunu değer verdiğim dertlestigim iyi bildiğim abi dediğim kişi söyleyince çok sarsildim bi an düşündüm ve artık garibana üzülmek aşırılık olmuş ha dedim ve yaninda ağladım insanlık bu hale gelmiş dedim. Neyse bugün o kişi bana alaycı ve küçümseyen bi tavırla sen delisin dedi. Ben de mi anormallik?

benim için anormal bir durum, yardım ediyosam ederim kimseden başkasına yardım için birinin eski kıyafetlerini istemem, birine çok üzüldüğümü söylemem, kimseye söylemeden yardım ederim aksi halde duyar kasar gibi hissederim kendimi, bakın bakın ben ne kadar iyiyim der gibi hissederim, hele ki birinin karşısında sadece birşeye abartı dediği için ağlamak, Tengri korusun:halay:bana göre abartı hareketler bütünüdür ama size göre normaldir mesela insanlarin normalleri de tartışmaya açıktır, sen o şekil düşünürsün başkası başka şekil düşünür.

Cope mi gidecek o kiyafetler? Bir kucuk cocugu var ona mi sakliyor? Verse nolur ki..
Onun disinda da yok delirmemissiniz. Insanlar duyarsiz, kaba, merhametsiz artik.. Siz hep boyle kalin.

Öyle insanlar kendi dünyalarindan baska bir dünya görmek istemezler. Tuhaflarlar. Ama düsmez kalkmaz bir allahtir. Allahim iyiki sizin gibi iyilik melekleri var. Insanliktan ümidim tam kesilirken böyle güzel seyler okuyorum :) gayet normalsin :KK200:

Back
X