• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dürüst olun ve söyleyin ben deli miyim bu yaptığım aşırı mi?

Çok acıdıysanız 2 parça şey alabilirdiniz. Başkasının ne düşündüğünün önemi yok. İster aptallık desin,ister harika bulsun. Nolacak ki..

Ne kadar duyarli bi insansiniz. Keske sizin gibi olan insanların sayisi artsa. Siz kimseye kulak asmayin yapabileceklerinizi yapin :)

Siz normalsiniz, abartı diyen kişi anormal ve bencil. Gormezden gelmek kolayina geliyordur.. Birdaha lazim olmayacak kiyafetleri verse de birilerinin isine yarasa ne kaybedecek ki.. ister versin ister vermesin ama size deli demesi sacma

Malesef bu devirde kimse kimseyi düşünmüyor canım. Sen insanligini ve merhametini kaybetmemissin. Ben olsam aklıma o çocuk geldikçe gözüme uyku bile girmezdi. Velev ki dilendiriyor olsun o zaman da polise şikayet etmelisiniz. Görmezden gelmek çözüm değil ki...

Yardim konusunu ikiyuzlu buluyorum. Sokaklarda binlerce yardima muhtac var , hepsine yardim edebilirmiyiz. Tabiki hayir. Peki o yardim ettigimizin digerlerinden farki ustunlugu ne ? Bu tarz seylerin devlet eliyle yapilmasi gerektigini dusunuorum. Cunku ideal devlet bircok seyi hesaplar. Az parayla en ihtiyaci olana ulasmak, imkanlarini daha dogru, yansiz kullanmak gibi.. Hic unutmadigim kartal bebek vakasi var. 1 bucuk milyondu sanirim para toplandi. Cok dusundum baska kalp nakli bekleyen bir cocuk annesi neden benim bebegim deil de o demez mi? O yardim toplanacagina organ nakli yasallassin die kampanya yapilsaydi yuzlerce insan kurtulurdu. Ama kucuk tatli bir cocuk kurtuldu ve biz yine unuttuk dierlerini. Cocugu goz gore gore olen yuzlerce anne var. Acaba yasayacak olani , ayakkabi giyecek olani secmek bize iyi ve onemli mi hissettiriyor? Bu yardimlar olmasa fakir veya zor durumdaki insanlar kendi haklarini dusunur bi nebze. Toplum vicdani da bireyi deil butunu duzeltmeye ugrasirsa dogru bisey yapmis olur.

Sefil bir çocuğa üzülüp yardım etmek istemek delilik değil ama o adamı da anlıyorum. Bazı arkadaşlar yorumuyla adamın bakış açısını da açıklamış, katılıyorum onlara.

Öte yandan, bu kadar ağlayacağınıza elinizi cebinize sokup 1 çift ayakkabı alsaydınız çocuğa o zaman. Sizinki de biraz, lafta merhametli olmak olmuş. "Ben acıyorum ama sen yardım et, etmiyorsan vay insanlığın nerede..." misali. Kendiniz niye elinizi taşın altına koymayıp başkasının insanlığına not verirsiniz anlamam. Sonuç olarak o çocuğa sizin de hayrınız dokunmadı yani.

O zamanla bu zamanı mı kıyaslıyorsun? O zamanlar ben akşam 11 e kadar arkadaşlarımla dışarıda oyun oynuyordum. Ülke ekonomisi batmış, üniversiteden mezun olan işsiz sayısı milyonları aşmış, öğretmen arkadaşlarım atanamıyor, cebinde beş kuruşu olmayanlar da "ama biz dolarla alışveriş yapmıyıruz ki ehe ehe" diyor. Oy zamanı da gelince göbek atıyorlar, stockholm sendromunu yaşıyorlar ama galibiyet kazandıklarını sanıyorlar. Sonra başkası da gelip bana "Çocuklar oy kullanamaz" diyor. Kimse kusura bakmasın, kurunun yanında yaşta yanar. O üniversiteden mezun olanlarda çocuk onlar yanıyor herkes başını çeviriyor, biz bu devlet sevicilere yardım etmeyince de insanlığımız sorgulanıyor. Seni çılgın, hadi ordan
Sizin gibiler yardım etmesede olur

Dün metroyla ise geldim metroda bir cocuk gördüm annesinin yaninda üstünde kiyafet yok ayağında ayakkabi yok. elinde üstünde bir fastfood zincirinin amblemi olan balon onunla oynuyor çok icerledim çok üzüldüm. Bi kackez annesine rastladım bizim is yerimize yakın metro durağının orda duruyor..neyse is yerinde oturup sohbet ettigim dost bildiğim dertlestigim bir abi var yanına gittim onun o yaşlarda oğlu var çocuğunun eski kıyafetleri var mi diye sordum vermek için ve çok üzüldüğümü söyledim. Adam yüzüme baktı ve ne uzuluyorsun ki bunlara üzülmek aşırı ve abarti dedi. Bunu değer verdiğim dertlestigim iyi bildiğim abi dediğim kişi söyleyince çok sarsildim bi an düşündüm ve artık garibana üzülmek aşırılık olmuş ha dedim ve yaninda ağladım insanlık bu hale gelmiş dedim. Neyse bugün o kişi bana alaycı ve küçümseyen bi tavırla sen delisin dedi. Ben de mi anormallik?

İnsanlık ölmüş özellikle Türkiye de yaşanılan son olaylardan sonra çocuğa kıyafet vermeyi aşırılık olarak görmeleri çok normal çünkü artık bu ülkede çocuklar kaçırılıp öldürülüyor tecavüz ediliyor haklı adam kendince ve tüm bunları yapmadığı için de iyi bir insan o bu hale geldik artık

Eskiden ben de acıyordum artık acımıyorum. Üstüne, başına giyecek bulamayan adamlar devletin başındaki adama oy veriyo, cebinde beş kuruş parası yok onlar kazanınca mutlu oluyo koyduk oo yea falan. Bundan sonra gidin devlet versin, devletin görevi diyorum. Kimseye acırsam namerdim
Pardon da o cocugu ve ailesini taniyo musunuz ki iktidar partiye oy verdigine bu kadar eminsiniz
Propaganda icin uygun bi konu degil bence

Dün metroyla ise geldim metroda bir cocuk gördüm annesinin yaninda üstünde kiyafet yok ayağında ayakkabi yok. elinde üstünde bir fastfood zincirinin amblemi olan balon onunla oynuyor çok icerledim çok üzüldüm. Bi kackez annesine rastladım bizim is yerimize yakın metro durağının orda duruyor..neyse is yerinde oturup sohbet ettigim dost bildiğim dertlestigim bir abi var yanına gittim onun o yaşlarda oğlu var çocuğunun eski kıyafetleri var mi diye sordum vermek için ve çok üzüldüğümü söyledim. Adam yüzüme baktı ve ne uzuluyorsun ki bunlara üzülmek aşırı ve abarti dedi. Bunu değer verdiğim dertlestigim iyi bildiğim abi dediğim kişi söyleyince çok sarsildim bi an düşündüm ve artık garibana üzülmek aşırılık olmuş ha dedim ve yaninda ağladım insanlık bu hale gelmiş dedim. Neyse bugün o kişi bana alaycı ve küçümseyen bi tavırla sen delisin dedi. Ben de mi anormallik?
Yiğidin iyisine deli,atın iyisine doru derler;)

In
bilmem bana gayet akli basinda geldi, onun aglamasi vicdanina güvendigi abisinin ona deli muamalesi yapmasi yüzünden, yardim edin diye agalamamis, sadece durum zoruna gitmis.
Insanlar da diyor ki durum zoruna gittiyse neden kendi almadi birkaç parça kıyafet.
Bir elin verdiğini diger el görmemeli.
Eger bir yardim yapilacaksa bunu baskasindan istemek yerine kendisi de yapabilirdi

Back
X