dürüstlük

• Konu Sahibi Konu Sahibi ujme
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
maalesef. hayatını yitiren kızlarımıza denilenler gibi, mahkemede verilen indirimler gibi. kadınsan mecbursun. küçücük delikanlıya zorbalar komprosör müydü onunla işkence edenlere bile doğru dürüst tepki çıkmadı ülkede. şikayet bile edemedim.lokal işlemde asistan taciziydi en sonuncusu kanıt kamera yok. narkozlu ,travmalı kadının zırvaları diyeceklerdi. ailemden de sırrım diye hakkımı bile arayamadım. güven duygum zaten yokken sıfırlandı. ben de geçmişi anlatmamaya karar verdim. çok sağ olun
kör saatleri seçebilirim psikolog için. sonrasını da online şansı varsa ya da rica ile online yapabilirim.kadın seçtiğim kişi. beni anlar umarım. çok sağ olun.
anlatmamaya karar verdim gibi sizlerin sayesinde. önce terapi kesinlikle önerilerinize uyacağım. sonrası nasip. çok sağ olun. güzellikleriniz bol olsun

Teşekkür ederim Umarım senin için de çok güzel olur her şey
Daha fazla travmatize etmek istemem seni ama benim tacizcim tanıdığım, kan bağım olan biriydi ne yazık ki. Yaşınız gençse kendinize biraz zaman verin. Benim birine anlatabilmem 2 yılımı almıştı. Eşimle olayın üzerinden 10 yıl geçtikten sonra tanıştım neredeyse.
Bence insan eski olduğu kişi olmuyor böyle travmalardan sonra. Ben hep bir kızım olsun istediğimi düşünmüştüm mesela ama doktorum bebeğimin cinsiyeti için erkeğe daha yakınım dediğinde hissettiğim rahatlamayı hayatım boyunca unutamam. Sanırım “bir kız çocuğunu korumak zorunda olmak” düşüncesi bana çok ağır gelmiş ister istemez. Çünkü ben 17 yaşındaydım ve beni kimse koruyamamıştı. Bu dünya cidden erkekler için çok daha güvenli ve kolay maalesef.

Kocan bile olsa kimseye zaaflarından, travmalarından bahsetme.
Taciz travmasından iyileşmeden de asla evlenme. Kocanın her yaklaşmasında tetiklenebilirsin.
çok sağ olun. haklısınız ve uyarılarınızı dikkate alıp ona göre davranacağım.güzellikleriniz bol olsun,çok sağ olun.
ben de size o kötü anıyı ve insanı hatırlattığım için üzgünüm cidden. kansızlar bu tür insanlar. kendileri de insanken bir başka insana bunu nasıl yapıyorlar? ailemiz hep yabanclarla konuşam der de akrabaların ciğerini mi biliyorlar. herkes tehlikeli savunmasız genç masumlar için hele.

Allah evladınızla size hayırlı ömürler versin.

ben de eskiden hep korktum bir gün kızım olur da böyle pis insanların arasında yaşar diye. istemedim çocuk hiç ve bu yüzden de evlenme niyetim olmadı. bu pislikler o kadar fazla ki. vicdan ve merhamet . en korkuncu bunların sahtesini bile yapıyorlar. artık insanlar bu bilgi çağında iyiliğin de uç kötülüklerin de farkında.

kadınlar nelere susuyor şu hayatta. benim travmam yetişkinlikten sonra oluştu ama taciz ilk taciz 7 yaşımdayken kuzenimle bana olmuştu. kuzenimi oğlan çocuklarının annesi dövdü tek suçlu kuzenimdi o'na göre. o kadın geçen evime geldi yıllar sonra utanmadan hiç, suratına bakasım gelmedi. kabalık bu ama benim içim hala almıyor, o yaşananları unutmak da mümkün değil. oğullarına sahip çıkmadığı için hala kızgınım. biz çocukken eve mi kapanacaktık sapık oğulları komşu diye fink atarken.

çok haklısınız bir daha eskisi gibi olmuyor hiçbir şey.

Niye yaşayasın ki ? Ben seni msj yazım tarzını düşüncelerini hiç sağlıklı bulmadım
Taciz gibi bir travman varken hiç sevgi hissetmediğin biriyle mantık evliliği yapmayı nasıl düşünüyorsun? Arzu duymadan adamla nasıl sevişceksin nasıl birlikte olacaksın ? Mantık evliliği normal insanlar için bile zorken travmalı biri için felaket belki de hiç ten uyumun olmayacak biri her gün sana dokunum öpecek aynı yatağa gireceksin bu senin cehennemin olur git tedavi ol senin yazımın konuşmaların mantıklı gibi görünse de dehşet verici derecede sıkıntılı

terapiyi öne çekmeye karar verdim. evlilik istediğim süreye kadar olmazsa evlenmiş olmak için evlenmeyeceğim. çok sağ olun bu konularda önemli ben güven hissime odaklıyım 40'lı yaşlarda bunların o kadar etken olduğunu düşünmemişim evet. bu son olaydan önce zaten 50' de ölürsem yalnız ve geç bulmasınlar biri erken bulsun diye evlenirim kafasındaydım. o kafadan güven arayışını geçtim

terapi sonrası fikirlerim değişir mi bakalım. çok sağ olun. düşünmediğim yerleri burada arkadaşlar farklı bakış açıları ile sundu hep.güzellikleriniz bol olsun

Umarım hepimizin sağlıklı, uzun, güzel ömrü olur
Ben bunları yalnız hissetmeyin diye yazdım. Yalnız değilsiniz ve yaşadıklarımız bize değerimizden hiçbir şey kaybettirmiyor
Terapinizi öne çekin, terapistiniz umarım size iyi gelir
Mutlu olmayı, sevdiğiniz ve sevildiğiniz bir ilişkide olmayı hakediyorsunuz

Karsiniza birisi ciktiginda, konusu acildiginda travmam var ama anlatmak istemiyorum dersiniz. Psikologa bile ayrintili anlatmak zorunda degilsiniz onemli olan ne oldugu degil size nasil hissettirdigi bence. bir psikiyatristen terapi aldim bir sure, bu sonuca vardim.

Yorum yazdıktan sonra gördüm travmanizi tacizmis. Siz bence terapi almadan evlilik falan düşünmeyin derim. Eş adayini iyice tanımadan da böyle bir şeyi paylaşmayın. Burada okuyoruz çeşit çeşit insan var. Kaldı ki siz yola mantık evliliği diye cikmissiniz. İki kere düşünün derim.

Evet ben travmami atlattim ama buna rağmen ağır sağlık sorunları yaşayan birini duyunca ya da görünce bazen etkileniyorum.

Sen çok farkındalıklı bir üyesin .

Öncelikle mantık evliliği cinsel içini daha ürpertir o yüzden mantıklı olarak seçim yaptığın biriyle yavaş ilerleyerek aşkı sağlaman daha iyi olmaz mı canım?

Öncelikle seçeceğin tecrübelerime dayanarak kriter önerisinde bulunmak isterim;
-Orta, düz düzey kamu
-İnstagram güncel ve aile içeren

Çünkü travman var en ufak ısrarda karşı tarafı bırakabilmen için kamu olması elzem.

Birde yavaştan almak çok önemli. Tensel olarak özlem travmana iyi gelebilir.

Sürekli psikolojik kitaplar okuyor ve terapi formları buluyorum.

Sistem önce temeli oluşturup sonra olaylar oldukça çözümleme tarzı ilerleyebiliyor.

Temel nedir?
Evde huzur, maddi huzur, dış görünüşsel olarak tüm tarzının, saçının, duruşunun, formunun içine sinmesi lazım.

Sonra sakin bir arkadaş çok önemli. Olgunluğun en önemli belirtisi sakinlik ama öyle patlamalı öfke bile içermeyecek başkalarına karşı da. Kaygılı da olmamalı çünkü kendini telkin edemeyen rahatlayamayan biri olgun değildir.

Birinin bize ilaç olacağını düşünmektense yola sadece hayat ortaklığı olarak çıkmakta fayda var.

Kervan yolda düzülür.

İlişki başladığında her kavga her tartışmada; aslında bir döngü olacak.

Tetikleyiciler -belirtiler - (akla gelen) sabit görüntü ve inanç olacak

Sık sık olan döngüleri tespit edip o yanlış telkini doğru telkinle düzeltmelisin

Aslında telkinlerle yaşıyoruz. Bedenimizde strese girdiğimizde o telkinlerin ğetirdiği görüntüler zihnimizde canlanıyor

Telkinlerin yenilerini telefon ekranıa dönüşümlü olarak işleyecek şekilde koyabilirsin.

Dürüstlüğe gelirse. Eğer sır ise asla söyleme çünka ilişkin bozulur. Korktuğun birine karşı objektif olma duygunu kaybedersin. Sır değilse ilk 3 seneyi atlatırsan anlat çünkü o sürede tanılıyor bir insan.

Son düzenleme:
Hickimseye durustluk borcun yok. Hayatinin her ayrintisini anlatmak gibi bi sorumlulugun yok. Esin de buna dahil. Ama genel olarak evlilikle ilgili kararini pek saglikli bulmadim. Ne demek kendime sure koydum mantik evliligi yapicam? Napican yani sure doluyo diye icinin isinmadigi biriyle mi evlenicen? Iste o zaman travma nasil olur gorursun Allah korusun. Ben de taciz yasadim. Hem de cok kucuk bi yasta. Bunu da sadece yillar sonra esime anlattim. Anlayabilecegine emin olduktan sonra... Hallettim gecti gitti sukur. Ama varya sevmedigin biriyle sirf mantikli diye evlenmek omur boyu bitmeyen bir iskence olur. Once bu dusuncene bi cozum bulmalisin. Bekarken bu laflar kolay geliyo sanirim kizlara. Cok duyuyorum etrafimda mantik evliligi vs. Hepsine de kiziyorum. Siz evliligi sadece imza atip evde beraber cekirdek citlemek mi saniyosunuz? Bu adamla yataga gireceksin yahu. En mahrem hallerini goreceksin, o da senin gorecek. Belki hastalanacak ilerde disini senin fircalaman gerekecek. Banyosunu senin yaptirman gerekecek. Bunlar ne kadar zor seyler biliyo musun? Sevmedigin biriyle bunu yapamazsin. Ay neyse ya, kusura bakma cok sinirim bozuldu. Ne yasadin da boyle bi karar aldin bilmiyorum ama mantik evliligi b.k gibi bisey. Onu aklindan bi cikar. Allah yardimcin olsun.

tacize uğramayan var mı acaba gelen bi kadın tecavüze uğramış anlatıyordu kendimi mağdur rolüne kaptırmıcam diye destek al tabii de bazı insanlar bana ayyyy yeter dedirtiyor yaşadığımız her şeyi anlatmak zorunda değiliz anlatma

amin ve inşallah mutluluklarınız çok olur bundan sonra en güzel şekilde. kesinlikle bu cuma psikoloğa gitmek aklımda. belki fikirlerimi komple değiştirir.
inşallah güven hissimi geri alabilirim.çok sağ olun, sizin hayatınızda güzellikler olsun en güzelinden herkese. evet söylememeye karar verdim emin olana kadar.terapi bana nasıl yansıyacak bakalım.
inşallah kalan acı verici durumlarınız da tamamen etkisizleşir. güzellikleriniz bol olsun hayatınızda. evet ilk önce terapi. cuma günü inşallah.
çok sağ olun. kendinizi geliştirip olaylara çok daha derinden bakıyorsunuz siz hep. ben yüzeyselim genelde. bu konuda da görüldüğü üzere. terapi ile güven hissimi geri almak ilk önceliğim oldu. birkaç aydır düşünüyorum bu fikri tek bir adım atmadım. tavsiyeler için çok teşekkür ederim en doğru adımları atmaya çalışacağım ve güven hissimi geri alırsam evlilik fikrini öteleyebilirim umarım. sizin güzellikleriniz bol olsun.
size o kişiyi ve o durumu hatırlattığım için özür dilerim. geçmiş gitmiş olsun ve inşallah siz de hiç kimseler de yaşamaz. herkesin güveni yerinde kalır inşallah. güvenmek çok zor. eşinizin anlayışlı olması güzel ve hep daha iyi olur aranız inşallah.
çok sağ olun hepiniz,güzellikleriniz bol olsun. sayenizde yanlış adım atmaktan kurtuldum. sırrımı sır tutmaya devam edeceğim.terapiye gideceğim ve hayatı akışına bırakabilirim umarım güven hissime kavuşunca. haklısınız
çok doğru bu da. sırrı sır bırakmak daha mantıklı.el oğluna da güven olmuyor nihayetinde. çok sağ olun ve sizin güzellikleriniz bol olsun kızlar. terapi ilk önce.bu cuma gideceğim. yarın arayıp sormak aklımda direkt.

güzel kalpleriniz için minnettarım. çevremde bulamadığım,soramadığım fikirleri paylaştığınız için çok sağ olun hepiniz. inşallah kimse zorda kalmaz ama zorda kalırsa da birileri yardımcı olur hep inşallah.çok sağ olun hepiniz :)

öncelikle yaşadığınız durum için çok üzgünüm, geçmiş olsun. travmalarımızı paylaşmak kolay değildir ve her yakınlık kurduğumuz kişiyle de paylaşmak zorunda değiliz zaten ama kendi iyiliğiniz için evlenip bir hayat kuracağınız kişiyle paylaşılmalı diye düşünüyorum ben. bunun sebebi ona karşı olan dürüstlük sorumluluğunuzdan ziyade sizin ruh sağlığınız. daha aday yokken bu konu kafanızı kurcalıyorsa ileride sakladığınızda da içinizi kemirir diye tahmin ediyorum. herkesin kendiyle beraber getirdiği yükler ve zorluklar var sizi seven ve sizinle olmak isteyen doğru kişi zaten sizi olduğu gibi kabul edecektir. kabul görüp paylaştıktan sonra bu durum size de iyi gelir diye düşünüyorum ama kendinizi de hemen paylaşmak zorundayım diye zorlamayın. önce karşınızdaki insanla bağlarınızı zamanla ve aşama aşama geliştirin, kurduğunuz bağın derinleştiğinden emin olduktan sonra paylaşabilirsiniz. karşıdaki kişinin duygusal zekası da çok önemli tabii ki bu durumu anlamayacak veya size destek olmayacak biriyle sırf evlenmek adına hayatınızı birleştirmeyin bence zaten

Önce kendinizi iyilestirin bi adamin cikip sizin kurtariciniz olmasini beklerseniz travmalariniza travma eklersiniz anca.

`