Düşmanınızla dost olan kişi dostunuz mudur

kedici betty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2020
193
124
53
Arkadaşlar 3 sene önce mahallemize yeni bir komşu taşındı kendisi ile gidip gelmeye başladım,o sırada benim çok eski bir arkadaşım,onu pek sevmedi,gidip gelmediler..bir müddet sonra da aralarında küstük çıktı.
yeni taşınan kişi nispet yapmayı çok seviyor, benimle baştan beri samimi oldu ama galiba beni kullanarak ona nispet yaptı..
daha sonra ben de ondan rahatsız oldum ve küstük. ben küsene kadar ne o arkadaşımla ne de başka komşularımla gidip gelen kadın birdenbire bu kişilerle samimi olmaya başladı.
başta belki ben de bilmeyerek aynı hatayı yapmıştım ama beni arkadaşım uyarmıştı,o kişiden uzak duralım mahallece,diye.
şimdi kendisi samimi oldu ve ben bunu hazmedemiyorum.onunla gidip gelen hiç kimseyle görüşmek istemiyorum, onlara karşi fazla bozuntuya vermiyorum ama ister istemez hepsine gidip-gelmeyi kestim, galiba biraz yalnız kaldım bu yüzden..

Komşuculuk oynamaktan vazgeçin bence. Kimse sizin düşmanınız değil. Kocaman insanlar arasında küslük de neymiş ? Anlaşamazsın, dedikodunu yapar, huyunu beğenmezsin görüşmezsin. Ama birbirini doldurmak "mahallece görüşmeyelim" diye dışlamak çok garip geldi bana. Böyle diyen birinin samimiyetinden şüphe ederdim ben.

İnsanlardan fazla beklenti içinde olmanın zararlarını örneklerle değil bizzat yaşantılarla görüyoruz zaten.
Bende şunu anlamıyorum, ben konuşmuyorum diye benim arkadaşım diğer kişiyle zıt olmak zorunda değil ki. Banane kim kimle yakınlaşırsa yakınlaşsın bana zararı dokunacaksa s.tirolupgitsin hayatımdan, eksikliğini hissedemem. Yalnızlıktan korkmam insandan korktuğum kadar.

Düşman olacak bir şey yok bence herkes ne ederse kendine eder.Lisede,üniversitede filan çok görürdüm bu muhabbetleri...İsteyen istediğine gitsin gelsin boşverin.Hem şu koronada komşu gezmesi filan evlerden ırak.

Ben de hayatımda ilk defa biri ile küstüm. Çünkü bir laf taşıdı ve beni çok zor durumda bıraktı. arkamdan yaptığı dedikoduları taşıdığı lafları da şu anda onunla samimi olan Arkadaşımdan öğrenmişdim

Herkesle mesafe koyun.
Çokta samimi olmanıza gerek yok kimse ile
Mahallece dışlamak nedir
Çok ergene geldi bana
Dost düşman hele olayı abartmışsınız iyice

Mahalle yıllarca yaşanılan yer
Herkese belli bir mesafede olmakta fayda var, çok samimiyet gereksiz böyle suyu çıkıyor sonra
Dostsa insanın bir iki tane can dostu olur, tüm komşularla can ciğer olamazsınız
Bu yaşadığınız size ders olsun ; dedikodu, komşu ittifakı, çekiştirme, tavır koyma mahalle ilişkilerinde her zaman başa dert olur, mesafe candır, herkese selam kelam, bir kahve biraz sohbet yeterli

Normal şartlarda belki haklısınız ama gerçekten çok büyük olaylar yaşadım,o kadın yüzünden.

Bence yanlış düşünüyorsunuz benim anlaşmadigim bir insani baska biriyle cok Iyi arkadaş olabilir başkasının anlaşamadığı ben çok iyi olabilirim kimseden böyle bişey istemem kimseye de o hakkı vermem o ne çocuk gibi ben konuşmuyorum sende konuşma

Bu arkadaşınız da aranızda laf getir götürü yapıyormuş en başından beri. Siz gerçekten düşmanlık ya da kötülük görmemişsiniz. Biri arkamdan konusup laf taşısa en fazla muhabbetimi keserim görürsem selam selam. Ayrıca bu tipler her yerdedir arkasından konuşup yüzüne canım cicim yapar. İlk defa mı başınıza geliyor ? Büyütmeyin bu kadar birine kırılıp herkesle muhabbeti kesmek saçma.

Herkesle mesafe koyun.
Çokta samimi olmanıza gerek yok kimse ile
Mahallece dışlamak nedir
Çok ergene geldi bana
Dost düşman hele olayı abartmışsınız iyice
Mahallece yok sayalım diyen ben değildim,arkadaşımdı.zaten onu da kimse dinlememişti. Fakat o komşu zaten bir sene içinde herkesle küstü,Ben hariç diğerleriyle sonradan barıştı..

evet,bana gerçekten bir ders oldu..

Mahallece yok sayalım diyen ben değildim,arkadaşımdı.zaten onu da kimse dinlememişti. Fakat o komşu zaten bir sene içinde herkesle küstü,Ben hariç diğerleriyle sonradan barıştı..
Herkesle merhaba merhaba olursan arada sevdiğin kişilerle samimi olursun sorun çıkmaz.

Bızım matematıkcı artık eksı olayını dusman dost dıye anlatırdı. Dusmanımın dostu benımde düşmanım oluyor o sısteme goreaklıma bu gldı baslıgı gorunce. Ama bence gereksız ınsanlar gereksız muhabbetler boyle seyler cok sıkıcı hepsınden uzak dur bence

Zaten bu arkadaşım laf getirmese o komşuyla da küsmeyecektik..

Normal şartlarda belki haklısınız ama gerçekten çok büyük olaylar yaşadım,o kadın yüzünden.
Yakında tekrar birbirlerine düşerler zaten.Bir arkadaşım üniversitede yurtta 4 kişi kalırken diğer iki arkadaşı odadaki kızlardan birini bi tartışma sonucu dışlamıştı,arkadaşımda olaya müdahil olmadığı için iki taraflada arkadaşlığını sürdürmüştü.Sonra o 2 kız buna sinir olup diğer kızı aralarına alıp bu sefer benim arkadaşımı dışlamıştı.Kıza öyle şeyler yaptılar ki başka odaya geçti.Çok geçmeden o 3 samimiyetsizin birbirine düşüp müdürün odasına kadar gittiklerini duyduk...Komşuculuk oynamaları onlarında fazla sürmez.Siz kenara çekilin ne halleri varsa görsünler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…