neris66

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2025
4
16
3
38
Merhabalar. Sadece hikayemi yazmak ve umut olmak için şimdi üye oldum. 38 yaşında bi memurum. 10 yılı aşkın süredir hipotroidi hastasıyım.
Evlenmeyi düşünmeyip gezip tozup böyle de mutlu hisseden biri iken 35 yaşımda birden bire evlendim. Evliliğin bu denli zor olacağını asla tahmin edememiştim. İlk 1,5 sene korunmadık ancak hiç bebek için uğraşmadık da. Çünkü evlilik epey zorlamıştı. 1,5 sene sonunda sadece kontrol için doktora gittiğimde bana bebeğim yoksa çok acele şekilde tüp bebeğe başlamam gerektiğini söyledi. Amh 0,3 Fsh 15 imiş. Bunların anlamını bile bilmiyordum. Tabi endişelendim ve zaten adetimin 2.günü olduğu için tüp bebek tedavisini kabul edip aynı gün tedaviye başladım. Zaten küçük bi şehirde yaşıyorum. Öyle güzel hastaneler merkezler falan yok burda. Çok da bilinçsizdim ve önemsemiyordum konuyu. İlla olur ama demek ki tüp bebekle anne olacağım diye düşündüm. Fakat başarısız oldu. Ardından daha çok araştırıp başka bi hastaneye gittim. Orda da benzer şeyler söylendi erken menopoz ihtimalimin çok yüksek olduğu söylendi ve hemen başlandı tedavime. Eşimde de çok bi sorun yoktu. Hateket ve sayıda biraz düşüklük vardı sadece onun için de takviye ilaçlar başlandı. 3 kez tüp bebek tedavimi de bu hastanede yaptırdım. Bu süreçte 1 sene daha geçti. Bu sonradan gittiğim 3 sefer tüp bebek yapılan yerde baya ilgilendi ve uğraştılar. Troidimi dengelediler, Histeroskopi yaptılar, dondurup transferi denediler, taze denediler. Farklı ilaçlar farklı günler denediler. Hep bi rahim filmi isteğim oldu ama çekmediler. Tüp bebekte tüplerin tıkalı olup olmamasının bi öneminin olmadığını, embriyonun zaten direk rahme yerleştirildiğini vs söylediler. Aslında mantılen doğru idi. Bu arada ben bu süreçlerde hiç öyle anlatılan gibi perişan bi halde değildim. Lütfen tüp bebek yaptırmayı planlayanlar korkmasın. Neden bu kadar abartılıyor bilmiyorum. İğne ilaç falan tabi zor ama öyle yok hormonlar alt üst oluyor yok psikoloji çöküyor falan böle bişi yok :) ben tüm süreçlerimde çok umutluydum. 4.de negatif olunca tabi ki üzülüyor insan ama dedim demek ki 5.seferde verecek Rabbim. Normal yolla bu iş mümkün değildi onu kesin anladık… Gibi gibi bi mantıkta idim.
Derken bu şubat sonunda son tedavimden sonra doktorumu değişme kararı aldık. Ve ben biraz kafamı dinlemek birkaç ay dinlenmek istedim. Biraz da eşime kızdım. Ben bu kadar delik deşik oldum ameliyatlara girdim çıktım. Ona tek düşen şey sigarayı bırakmak idi. Bırakmadı. Dedim sen ne zaman bırakırsan o zaman tedaviye başlarım. Blöf yaptım tutmadı. Bırakmadı :) yeni gittiğim doktora da tedaviye 2-3 ay başlamak istemediğimi söyledim. O da o süreçte genetik test yaptırmamı ve rahim filmi çekinmemi sonrasında hazır hissedince gelmemi söyledi. Testi verdim. Rahim filmini çekindim ikisinde de bi sorun çıkmadı. Sadece pıhtılaşma eğilimi çıktı. o arada yurt dışına tatile gittik nisan ayında. Döndüm malesef bi cenazem oldu vs derken asla gecikmeyen adetim gecikti ve ben dedim ki “işte o gün bu gün, artık demek ki bende menopoz başlangıcı…” 1 hafta bekledim 1 haftada adet olmayınca bu fikir iyice kafamda yer etti. Zaten cenazem de vardı demek ki üzüntü ile birleşince erken menopoz geldi çattı…
Eşim 1 hafta sonra test yapsana deyince acayip şaşırdım buna ihtimal vermesine ve güldüm geçtim. Ertesi gün yalvardı. Olmaz boşuna ümitlenme desem de ısrar etti. Ve kaset test yaptım.
İnanamıyorum arkadaşlar. Hâlâ inanamıyorum.
Bugün 2,5 aylık hamileyim. Fetal dna testimi verdim. Güzel sonuçları bekliyorum bakalım..

Son düzenleme:
Hayırlı olsun 3 aylık bekleme sürecinde neler denediniz

Hayırlı olsun 3 aylık bekleme sürecinde neler denediniz
Teşekkür ediyorum. Aslına bakarsanız tüp bebeksiz normal yolla bebek sahibi olamayacağıma kendimi inandırdığım için o 1-2 ayda pek de bişey yapmadım. Quenzim ve balık yağı aldım ama düzenli değildi onlar da. Ramazan girmişti araya çok da mükemmel beslendiğim söylenemez. Sanki rahim filmi etki etmiştir gibi bi düşünce içerisindeyim. Çünkü tüpler ne kadar açık olsa da filmin böyle olumlu etkileri olabiliyormuş. 2. olarak da bence tatile gidip konuyu hiç düşünmemiş olmam. Kafa rahatlığı pozitif etkilemiş olabilir.

Stres herşeyi etkiliyor malesef.. eş faktörü var mıydı ileri hız ve morf nasıldı

Stres herşeyi etkiliyor malesef.. eş faktörü var mıydı ileri hız ve morf nasıldı
Eşimde düşük hareket ve düşük sperm sayısı vardı. Önemli düzeyde değildi ama. Bana baştan beri tüp bebek önerdikleri için bunun çok büyük sorun olmadığını söylemişlerdi. Yine de eşim de çok düzenli olmamakla beraber gıda takviyesi kullanıyordu arada. İkimizin de takviyeleri çok düzenli kullandığını söyleyemem

maşallah öncelikle, allah bir avazda doğum versin.

bence siz zaten 35te evlenip
Allah'ım geç kaldım hemmmen hemmeen çocuk yapmalıyım diye kendiniz koştur koştur doktora gitseydiniz bambaşka yaşardınız bu süreci

kadınlar genelde ya geç evlenip zaten senelerce stres çekmiş oluyor, evlenemedim stresi, çocuğum olmayacak mı benim stresi, etrafın var mı var mı demesini kafaya takma stresi

ya da görece erken evlense bile senelerce uğraşıyor ve genelde de üreme sağlığı bilgisi çoğu kadında az, kadınlar bilmeden kendini bişeyleirn içinde buluyor senelerce uğraşıyor. çoğu kadın evlenmeden doktra bile gitmiyor bu ğlkede belki bi sorunu var bilmiyor bile.

yani aslında kadınları çoğu fizyolojik şeylerde kadar belki daha bile fazla sosyolojik/psikolojik yük çektiğinden zor geçiriyor bu süreci. ben öyle düşünüyorum.

siz en rahat şekilde bu sürece girmişsiniz buna rağmen diyorsunuz ki tüp bebek denemeyi bıratım kafa tatili verdim kendime, gezmelere gittim o zaman kaldım....o kadınlar da bi rahatlasa bu süreçler bu kadar zorlamayacak belki de.

Öncelikle Allah razı olsun
Ne güzel anlayıp yorumlamışsınız süreci.
Ben en başta Allah a bıraktım. Zaten nasibimde varsa olacaktı. Ben bunun için ne gerekiyorsa yapmalıydım ama olmayınca da isyana kapılmamalıydım. Şükür 4 tüp bebek denememde de öyle karalar bağlamadım. Hep benim için 2. Bi şans vardı, en kötü evlat edinirdim. Ki biyolojik annesi olmadığım birine annelik yapabilme ayrıcalığı da benim için heyecan veriyordu…
Umarım hikayem ihtiyacı olanlara kalp ferahlığı sağlar.. Benim sürecim de kim bilir nasıl sürecek, bilemeyiz. Her ne geliyorsa sevgiyle ve sabırla karşılamaya çalışacağım…

Çok duygulandım.... Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Amin. Allah ol dedi mi oluveriyor işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…