Düşük Dahi Yapsaniz Bebeğinize Isim Koymaliymişsiniz!..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
merhaba ben geçen gün bebek isimleriyle ilgli bir kitap okurken dikkatimi çekti.. düşük yada ölü doğum yapsanız dahi bebeğinize ismini koymalıymışsınız.kıyamet günü o bebekler allah (c.c) şikayette bulunurmuş ´ya rab bizi ziyan ettiler isim dahi vermediler´ derlermiş. bu konuda detaylı bilginiz varsa cevaplarınızı bekliyorum

Ben Kimyasal Gebelik Yasadim Ve Bebeğim 5 Haftalikken Düştü E Ben Onun Kizmi Olacağini Erkek Mi Olacağini Dahi Bilmezken Nasil Isim Koyabilirim Sence Bu Mantiklimi? O Yazi Bana Tamamen Mantiksiz Geldi...ki Ne Yazilar Var Tatlim Okadar Hurafeler Varki Zaten Bu Hurafeler Insani Dininden Uzaklaşmasina Sebep Oluyor Inanma Boyle şeylere Allahin Izniyle Doğan Bebeğe Isim Konulur Doğmayan Melektir Zaten......

evet bende böyle biliyorum.annelerine kıyamet günü şafaat etmek için beklerlermiş bebekler..
e tabi bunu cansız olanlar için demiyorlar hayalkız..seninkinin kalbi bile atmaya başlamamışken senin bebeğin için imkansız bir durum bu..
ama cinsiyeti belli ise ki benim bebeğimin kalbi 12 haftalıkken durdu hemşireler ısrarla erkek olduğunu söylüyor ama ben isim koymak için patoloji sonucunu bekliyorum bende isim koyacağım..
bunu hurafe diye nitelendirmezsek daha doğru olur diye düşünüyorum şahsen ben......

Biz de eşimle konuşmuştuk bu konuyu.
Oğluma ismini verdik sonra babam onu dedemin kabrinin üzerine gömdü.Hatta bir gün işlemler için uğraşmıştı.
Minicikti daha 18 haftalıktı. Ölüm kağıdında ölüm sebebi ''düşük'' yazıyordu.
Aklıma geldikçe içim bir tuhaf oluyor.

BEN İSİM KONULDUĞUNU BİLİYORUM...
bunlar hassas konular... siz isimleri verin gerisini ALLAH bilir...
rabbim kucük memellerimizin hatrına bizleri affetsin...

Bana da çok saçma geldi, ne diye şikayet edeceklermiş anlamadım?Niye ziyan edeyim ki bebeğimi?Düşmesi Allahın takdiri.5 haftalık bebek fetus bile değil embriyo.İnsan sayılıp cenaze namazı bile kılınmıyor ki???5 aylık falan olur o zaman anlarım.
Bu hurafelere canım dinimizi alet etmeyin.Eline her kalme alan kitap yazarsa bizim halkımızda inanır işte.

ben de 5-6 haftalık düşük yaptım ama dediğiniz gibi kalbi daha atmıyordu bile o Allah ın takdiri o benimbildiğim can verilmiş olan bebeklr için

benimde kafam karıştı şimdi nasıl yani benim bebeğim 20 haftalıktı ve erkekti belliydi biz yer almak istedik gerek görmediler isim vermek istedik onada gerek görmediler zar zor yer tayin ettiler ettikleri yerde zaman geçince başka bu tür bebek vakası geldiğinde onu koyabiliriz demişler sadece duasını okumuşlar sessiz diye baş ucuna tahta koymuşlar bebeğimin kalbi durdu şimdi benmi hiybe etmiş oluyorumki bilen insanlardan yardımcı olmalarını istedik onlarda böyle uygun gördüler benim meleğim annesini tanır gelip bulur buna inanıyorum sizlerde böyle düşünün

arkadaşlar ben 6 haftalık düşük yaptım geçen sene mayısta dr gittiğimizde kalbi atıyo demişti ama bir gün sonra düştü
şimdi o beni öbür dünyada bekleyecek mi ayy gözyaşlarımı tutamadım ağlıyorum şu an....

Arkadaslar bende isim konulmasi gerektigini biliyorum..
Mesela arkadasim doguma 10 gun kala bebeginin hareket etmemesinden
dolayi doktora gidiyor karninda ölmüs..ama normal dogum yaptirdilar..
yurtdisindan turkiyeye gonderdildi cenazesi icin
yanliz hoca cenaze namazi kildirmamis cunku ölü dogdugu icin mi ne ?
ama mezari falan var ismi falan yaziyor..
5 aylik yegenimin kizida karninda öldü..
onada isim konuldu gomuldu cenaze namazi falan olmadi tabi ki de..
5 haftalik hamilelikleri sona erenlerin konulmasi gerektigini dusunmuyorum
kalp atislari bile yoktur canlanmamistir..
cinsiyetti belli olmayan bebeklerede
bayan ve bay icin kullanilan ortak isimlerden biri takilabilir
diye dusunuyorum
tabi herkez dusuncelerinde ozgurdur..

slm arkadaşlar bende 5 aylık ölü doğum yaptım. bebeğim kızdı adını rüya koymuştum ve kız olduğunu bile bilmeden...çünkü öğrenmeden önce rüyamda görmüştüm kız olacağını...uyandığında da kızım olursa rüya koyacağım ismini demiştim..kız olduğunu öğrendiğimde havalara uçmuştum rüyam gerçek oldu bana gelio die ama olmadı...yarım kaldı rüyam.HERŞEY ALLAHTAN diyorum ve sağlıklı bebekler diliyorum rabbimden

ben üç kez düşük yaptım ve isim koymamıştık ,doğrusu bu bilgi endişelendirdi beni......

ana rahmine düştüğü an o artık bir can'dır..isim koyulması konusunda bir bilgim yok ama gecen akşam bir tv programına konuk olan bir hoca onların melek olduğunu ve cennetin kapısında annelerini ve babalarını beklediklerini söylemişti

ya bence de daha cok kucukken dusuk olan bebege isim konmaz cunku daha cinsiyeti bile belli degildir.ama eger cinsiyeti belliyse ve bebek buyukse,ölmüsse o zaman konur diye biliyorum.ben dusen bebegime isim bulmustum gerci daha 7 haftalikti ama ismi hazirdi.düsük olmasaydi adini YAREN koyacaktim ama olmadi kismet degilmis ne yapalim herseyin hayirlisi....

Bir bebek anarahmine dustukten 40 gun sonra ruhu uflenir 40 gunden sonra bebeginizi kaybettiyseniz isim konulmasi gerekir cinsiyetini bilmiyorsaniz bile her ikisinede uyabilecek bir isim koyabilirsiniz , ahirette insallah annebabasina sefaatci olacak o bebekler

Birde aklima gelmisken ben 6 haftalikken dusuk yapmistim kiz olursa azra erkek olursa kaan koymak istiyordum adini ama kismet olmadi o zamanlar cok fazla bilgim olmadigi icin dusen bebegimi gommemistim ama isim koyup alip onu topraga gommek gerekiyormus ben et parcasi diye akil edememistim onu pekde bilgim yoktu bunuda soylemek istedim kizlar

bekliyecek şefaatte edecek benim 3 tane zayi oldu üçününde cinsiyeti içime dogmuştu

arkadaşlar şöyle bi düşünürsek hiç bir hoca biri hamile kalınca gidipte direkt isim koymuyo değilmi...ya doğduktan sonra yada tam bir insan şeklini alınca eğer bebek ölü doğarsa o zaman isim koyulup cenaze namazı bile kılınıyo öle gömülüyo.benim arkadaşım 2 kez düşük 2 kezde ölü doğum yaptı ve sadece ölü doğum yaptıkları böle yaptılarve bunu burda söylemem doğrumu bilmiyorum ama bugün hususi annemi aradım.annem ve babam genç yaşta hafız oldular.nerdeyse 35 senedir.annemde çok düşük yapmış hatta ikiz bebekleri bile 3,5 aylıkken kaybetmiş ama hiç birine ne cenaze namazı nede isim koymak gibi bişi yapmamışlar.babamda çok bebeğe isim koymuş ama doğan bebeğe.ne yani 60 yaşındaki bu insanlar bunu bilmeyecekmi.belki yanlış anlama sebebiyle böyle bişeyi ortaya atmış olabirler ama en azından ben böyle düşünmüyorum.cinsiyeti belli olmayan ve tam bir insan şeklini almamış bi bebeğe isim konulmaz B_E_N_C_E....AMA CENAZE OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

VE UNVERE ARKADAŞIMIZINDA böyle bi konuyu açması çok güzel sonuçta herkez burda istediğini özgür ce sunabilir.yanlış bulan yanlış der doğru bulan doğru.zaten bizim amacımız buraya yazdıklarımızı paylaşmak değilmi.ve kesinlikle birbirimize karşı bu kadar sert olmayalım.paylaşmak paylaşmak ve yine paylaşmak.....

ARKADAŞLAR BEN BU KONUYU ARAŞTIRDIM İLK OKUDUĞUMDA SAÇMA GELMİŞTİ AMA BU AÇIKLAMALAR VE AÇIKLAYANLAR İLGİMİ ÇEKTİ SİZİNDE BİLGİNİZ OLSUN ARKADAŞLARIMIN BANA YAPTIKLARI AÇIKLAMALARI SİZE AYNEN KOPYALIYORUM .
''Düşük çocuğu Allah’ın kulu saymamak gibi bir lüksümüz olabilir mi? Hayır! Düşük çocuk Allah’ın kulu olmakla beraber, yarın Cennete girmek için anne ve babanın şefaatçisi de olacağı müjdelenmiştir. Peygamber Efendimiz (asm) buyuruyor ki: “Şüphesiz ben, Cennet kapısında durup girmemekte ayak direten bir düşük çocuğa varıncaya kadar, diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim. Bu çocuğa ‘Cennete gir!’ denilecek. O da: ‘Ya Rabbi! Annem babam da girsin’ diyecek. Bunun üzerine, ‘Anne ve babanı da alarak Cennete gir!’ denilecektir.”1
Düşük çocuğa isim vermek konusunda Peygamber Efendimizin (asm) gerekçeli emri de vardır. Buyuruyor ki:
* “Düşük çocuklarınıza isim veriniz. Çünkü onlar ahirette sizin için yüksek dereceler hazırlamak üzere öncülerinizdir.”2
* “Düşük doğan çocuklarınıza isim veriniz. Tâ ki Allah bununla terazinizin sevap kefesini ağırlaştırır. Aksi halde, o Kıyamet Günü gelerek şöyle der: ‘Ya Rabbi! Bunlar bana isim vermeyerek benden elde edecekleri mükâfatı kaçırdılar.’”3 Anlaşılıyor ki, düşük çocuğa isim vermek sünnettir. Eğer verilmeden defnolunmuşsa, gıyabında verilebilir. Onun bir isimle anılması ona isim vermek için yeterlidir.''
Eğer düşük olan çocuğun azaları tam teşekkül etmemişse bu düşüklere isim verilmeden, yıkanmaksızın bir beze sarılıp gömülürler..Cenaze namazlarıda kılınmaz... Tabii azaları tam teşekkül hali anne karnında hangi ayda olur.. onu doktorunuza danışmanızda fayda var..
Selam ve dua ile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…