Düşük, kürtaj, fare, iç dökme…

Keşke taşınsak. Ama kendi evimiz, kiraya çıkmak hele ki sadece fare sebebi ile kiraya çıkmak eşimi ikna edici olmuyor.. İmar yok adresimizde satılma durumu da çok zor olur yani, zaten kaynanam aşağımızda yaşıyor, oda bunu istemez.. Taşınmak maalesef imkansız anlayacağınız..
ya bir yerden girdi tüm girişleri kapadık vs yakalandı da ama ben hala korkusunu atlatamadım.. banyoda gördük geçen hafta çok korktum ondan 2-3 gün sonra düşürdüm bebeğimi.. Elimde olsa korkarmıydım pamuklara sarardım kollardım onu..
Eşiniz buna bir çözüm bulmalı,bende çok korkarım fareden.İlk hamileliğimde ayağım kaydı yokuş aşağı yuvarlandım,hiç bir şey olmadı ,yani düşük yaşamanızın suçlusu siz değilsiniz . Doğması kader olsaydı her türlü dünyaya gelirdi.....Tatile gidin bir havanız değişsin.
.

Ben ne zaman daralsam, sıkışsam, bunalsam bırakıyorum öylece.
Böyle hissetmekten kaçmıyorum. Korkuysa korku, öfkeyse öfke, üzüntüyse üzüntü...
Kalsın benle bi süre. Ne kafamı dağıtmaya çalışıyorum ne de duygumu görmezden geliyorum.
Oturup öyle o duyguyla yaşıyorum. Sonra geçiyor. Çünkü klişe olacak ama geçmeyen hiçbi duygu durumu yok.
Senin durumda hormonlar alt üst olmuş. Regl döneminde bile içimizden canavarlar çıkan varlıklarız biz değil mi? E sen hamile kalmışsın bir sürü hormon salgılamışsın sonra beklenmedik bi şekilde düşük, e herhalde dengen bozulacak. Bi de işin psikolojik yönleri var. Kafan hallaç pamuğu gibi. E bi izin ver de kendine üzül, sarsıl. Ama bi yere kadar. Kendini suçlama ama. Bu var olan duygularını ağırlaştırmaktan başka bi işe yaramaz.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Haklısınız.

Çok geçmiş olsun, bence kendinize bu kadar yüklenmeyin. Arkadaşlarda belirtmiş olacağı varmış olmuş. Sebep dayandırmak sizi daha çok üzmekten başka bi işe yaramaz.
Bir hekim bile bu yüzden olmuş diyemez. Bazen önüne geçemeyeceğimiz şeyler oluyor diyip devam etmeniz gerek.
Evinizi ilaçlatabilirsiniz. Böyle korkularınız çok yoğunsa destek de alabilirsiniz. Fare için değil hayattaki sorunlarınıza da iyi gelir. Trajik bi durum yaşamışsınız destek almanız kadar doğal ne olabilir.
Düşük yapmanızdan bağımsız gündelik yaşamınızı olumsuz etkileyen bir korku bu.
Bir daha hamile kalırsam sevinemem demişsiniz, zaten böyle bi travmadan sonra böyle hissetmeniz de çok normal. Kendinizi böyle yiyip bitirmeyin lütfen gidin bi psikologla konuşun eminim iyi gelicektir.
Evet ciddi anlamda bir psikolog ile görüşmeyi düşünüyorum. Bazen kendi düşüncelerimden ben bile korkuyorum çünkü

Peki nedem anestezi olmadan kürtaj oldunuz en büyük travmanız da bu olmuş 😔
Fare konusunda çok haklısınız herkes korkar fareden kendinizi üzmeyin zaten dünyada ömrü olsaydı gerekirse ip atlasanız da bir şey olmazdı sizin elinizde olan bir durum değil ki o an yine yaşansa yine korkardınız bazen elimizde olmayan şeyler olur hayatta o da bunlardan biridir umarım yeniden müjdeli haber alıp mutlu olursunuz
Umarım çok teşekkür ederim.

Eşiniz buna bir çözüm bulmalı,bende çok korkarım fareden.İlk hamileliğimde ayağım kaydı yokuş aşağı yuvarlandım,hiç bir şey olmadı ,yani düşük yaşamanızın suçlusu siz değilsiniz . Doğması kader olsaydı her türlü dünyaya gelirdi.....Tatile gidin bir havanız değişsin.
.
İki haftaya gideceğiz inşAllah, bu iki haftada ne fareyi ne de bokunu görmem umarım 🥹 eşim elinden gelemi yaptı tüm deliklerş kapadı ilaçlamacı çağırdık evin etrafı ilaçlandı evin içine de fare pastası koydular yiyip yuvasında ölüyorlarmış.. bir haftadır görmüyoruz fare inşAllah olmaz bir daha da bende xamanla unuturum dimi? Mutfak dolabında gezmişti hep her açtığımda korkuyla açıyorum. Banyoya korkuyla giriyorum. Bunları atlatırım değil mi?

Daha kötü şeyleri düşünüp toparlamaya çalışıyorum kendimi, diyorum insanların evi yok, sokakta çadırda türlü türlü hayvanlarla kalan insanlar var.. Kadir azabında türlü türlü hayvanlarla karşılaşacaksın belki bu kadar korkma diyorum..
kendini sakinlestirmek icin daha guzel yollar denemelisin bence
böyle şeyler düşünmek seni daha da kötü yapar
kaybin icin basin sagolsun. ama saglikli bebek her türlü tutunuyor. eski işim istenmeyen cocuklarin devlet korumasiyla ilgili bir isti. cocuklarin dosyalarinda anneleri haklinda birseyler de yazardi bazen. kimi hamileyken bile madde kullanmis, çoğu herkesten gizlemiş bir kere doktora gitmeden bebegi doğurmuş, kimi düşsün diye ilaclar icmis...o zaman emin oldum ki dogacak cocuk doguyor. tonla özensizlige, maddeye, ilaca ragmen cocuklar dogmuslar yani.
böyle bir dunyada korktun diye cocugunu düşürdüğünü zannetme lütfen. bebeginin demek ki ömrü, nasibi bu kadarmis. korkmakla, aglamakla vs cocuk düşse savas bolgelerinde insanlar bunca cocuk yapamazlardi. kendini suclama lutfen

Geçen hafta 2 kez evde fare çıktı diye konu açmıştım. Hamileydim. Bebeğimi düşürdüm kızlar. Hep kendimi suçluyorum fareden o kadar korktum ondan oldu diyorum içimdeki sesi susturamıyorum kendimi bir türlü affedemiyorum.. Ne zaman kendime gelirim bilmiyorum.. Kanamam oldu kürtaj oldum anestezisiz hemde bunun acısını unutamıyorum. Bir daha hamile kalsam sevineceğimi düşünmüyorum…
Psikoloğa gitsem mi sizce bana bir faydası olur mu hiç gitmedim. Evimde de zor uyuyorum hatta hiç uyuyamıyorum gün doğana kadar, fare korkusundan yine çıkacak diye.. Her gün 2 kez evi kontrol ediyorum, fare boku var mı bir yerlerde diye.. Gerçekten çok sıkıldım her şeyden. Daha kötü şeyleri düşünüp toparlamaya çalışıyorum kendimi, diyorum insanların evi yok, sokakta çadırda türlü türlü hayvanlarla kalan insanlar var.. Kadir azabında türlü türlü hayvanlarla karşılaşacaksın belki bu kadar korkma diyorum.. Senden küçük minicik bir hayvan korkma diyorum.. Tatil planları yapıyoruz onları düşünüyorum kafamı oyalayacak şeyler bulmaya çalışıyorum.. Ama gece olunca tüm korkular geri geliyor elimde değil.. Bebeğimi belki bu yüzden kaybettim. Sizide bıktırdım biliyorum ama çok üzgünüm içimi dökmek istedim
Düşük yapamamanın ne kadar yaralayıcı olduğunu biliyorum. Ben de yaşadım çok geçmiş olsun arkadaşım. Hiç kendini suçlama muhtemelen genetik bir bozukluk vardır demişti bana doktor. Kürtajı niye anestezi olmadan yaptılar anlamadım. 🤷‍♀️ beni uyutmuşlardı. Umarım gökkuşağın tez zamanda gelir.
Not: düşükten sonra doğan ilk bebeğe gökkuşağı bebek deniyormuş. ☺️ anne babası travmalarını unutsun diyeymiş

İki haftaya gideceğiz inşAllah, bu iki haftada ne fareyi ne de bokunu görmem umarım 🥹 eşim elinden gelemi yaptı tüm deliklerş kapadı ilaçlamacı çağırdık evin etrafı ilaçlandı evin içine de fare pastası koydular yiyip yuvasında ölüyorlarmış.. bir haftadır görmüyoruz fare inşAllah olmaz bir daha da bende xamanla unuturum dimi? Mutfak dolabında gezmişti hep her açtığımda korkuyla açıyorum. Banyoya korkuyla giriyorum. Bunları atlatırım değil mi?
Eve kedi alabilirsiniz,sokaktan minik bir yavru ,kedi kokusuna gelmiyor diye biliyorum.Sizi çok iyi anlıyorum,ben çok küçükken evimiz yer eviydi her yerden çıkardı hem korkardım hem tiksinirdim.Babam çareyi oradan taşınmakta buldu,çünkü bitmiyordu.Şu an imkanlar daha çok bilen birine danışın kökünden halledin....

Çok üzgünüm, başınız sağolsun.
Kaybınızın sizi sarstığının farkındayım.
Umarım bir daha yaşamazsınız.
Ancak fareyle alakalı olduğunu hiç sanmıyorum.

Biraz alakasız gelebilir, ancak içinizi farahlatır umudu ile paylaşmak istedim çünkü oranların dikkat çekici olduğunu düşünüyorum. Ve hem toplum, hem anne düşükten kendini sorumlu hissetmemeli.

Düşüklerin 4/3'ünün sebebi aslında anneden tamamen bağımsız sperm kalitesi ve sağlığı. Kaydetmiştim bulunca etiketleyeceğim buraya.

Farenin cikabilecegi balkondaki deliklere veya borulara agir taslar koyun, boyle hani tugla misali, isteginiz zaman sizin kaldirabileceginiz ama farenin kaldiramayacagi.
Biz de su anki evimize ilk tasindigimizda gormustuk, ben de cok korkarim. İlk yaptigim is fare kapani almak oldu, öldurenlerden degil de kartonun uzerine yapistiranlardan..ortasina da peynir koymustuk. Ben gecelerce korkudan uyuyamazken meger fare coktan evden gitmis.ne peyniri yedi, ne kapana takildi ne de bir daha gorduk

Fare insanı çok huzursuz eder. Bir süre etkilenmeniz çok normal. Evden ayağı kesilince unutulur korkmayın.

Ancak anestezisiz kürtaj nasıl olur hiç tahmin edemiyorum. Hepsini bir şekilde kaldırıp kenara koymakta zorlanırsanız terapi alın bir süre.

Bebeğiniz daha sağlıklı zamanda gelsin.
Umarım hamileliğiniz çok guzel geçer, sizde tüm bu üzüntüleri unutursunuz.

Çok geçmiş olsun, Rabbim sabır versin. Kayıp yaşamak kolay birsey değil. İlk bebeğimi kaybettim ben de ve acaba şöyle yapsam yaşar miydi böyle yapmasam tutunur muydu diye kaç ay kendimi yedim. Herkes bana tıpkı burda söylenenler gibi yorum yaptılar, sağlıksız gebelik olduğu yönünde. Haklılardı ama bunu bilmek yine de içimi birseylerin kemirmesine engel olmuyordu. Dik durmaya belli etmemeye çalıştıkça içimde büyüdü. En sonunda ben de bıraktım kendimi. Ağladım uyudum içimden geldiği gibi davranmaya başladım. Hissettiğim gibi davranmak biraz daha iyi geldi bana. Bastırmak insanın içinde daha fazla büyümesine sebep oluyor gerçekten.. Bebek olayını çok kafama takmıştım o yüzden saldım. Olmuyorsa olmuyor dedim takdir böyleymiş. Kürtajdan 6 ay geçti şu an yine hamileyim çok şükür. Hala riskli durumlarım var diken üstündeyim devam edip etmeyeceğini bilmiyorum fakat yine Allah neyi takdir ettiyse o olacak, ne ben ne bi başkası birsey yapamaz diyorum sakin olmaya çalışıyorum. Bir canın dünyaya gelmesi çok ilahi bir olay benim inancım bu yönde. Ve biz bunu degistiremeyiz. Kendinizi hazır hissettiğinizde ve istediginizde bu kez Rabbim sağlıkla nasip eder inşallah 🤲
Fare konusuna gelince biz de yeni evliydik ve kendi evimize taşındık. Evde birçok şey sıfır yapıldı. Ona rağmen mutfak dolaplarında toz gibi küçücük ve beyaz minik böcekler çıktı. Neyle sildiysek ne ilaç attıysak hangi doğal yöntemi kullandiysak hiçbiri işe yaramadı. Tam bitti dedik tekrar çıktı. Evimden mutfağımdan soğudum. Kullandığım şeyleri yıkanıp masada ve bulaşık makinesinde kullan koy göçebe gibi esya kullan hayattan soğuduk bunalıma girdik. Araştırdık nemden kaynaklı oluyormuş öyle öğrendik. En üst kattayiz engel de olamadık sıcak soğuk farkından illa nem yapıyordu. Bi kış öyle kapısı camı açık kaldı da nem geçtikçe bitti gerçekten. Tasinma imkanı da yoktu bizim de. Tüm dolapları söktüremeyi düşünmüştük artık sıfır olduğu halde. İnsan evinde bir sorun olunca ve uzun süre olunca çok etkileniyor. Hepsi geçti gitti bir şekilde. Uzun anlattım biraz ama benzer şeyleri bir başkasının da yaşadığını bilmek, sadece sizin başınıza gelmediğini duymak moral olabilir diye düşündüm. Bence destek almaktan da çekinmeyin. İmkan varsa psikolog çok iyi gelecektir. Tanımadığınız ve sizi yargılamadan dinleyecegini bildiğiniz birine anlatmak çok iyi geliyor gerçekten

Vücuduna ve ruhuna iyileşmesi için zaman tanımalisin,bir süre korun derim.Once şu evdeki fare işini çözmeye bak çünkü kafan sürekli orada ve psikolojik olarak seni baya etkiliyor.Bu şekilde hem kendime hem eşine hem de bebeğine bir faydan olmaz.Düşük için üzgünüm,doğru zamand umarım yeniden o heyecanı yaşarsın.

kendini sakinlestirmek icin daha guzel yollar denemelisin bence
böyle şeyler düşünmek seni daha da kötü yapar
kaybin icin basin sagolsun. ama saglikli bebek her türlü tutunuyor. eski işim istenmeyen cocuklarin devlet korumasiyla ilgili bir isti. cocuklarin dosyalarinda anneleri haklinda birseyler de yazardi bazen. kimi hamileyken bile madde kullanmis, çoğu herkesten gizlemiş bir kere doktora gitmeden bebegi doğurmuş, kimi düşsün diye ilaclar icmis...o zaman emin oldum ki dogacak cocuk doguyor. tonla özensizlige, maddeye, ilaca ragmen cocuklar dogmuslar yani.
böyle bir dunyada korktun diye cocugunu düşürdüğünü zannetme lütfen. bebeginin demek ki ömrü, nasibi bu kadarmis. korkmakla, aglamakla vs cocuk düşse savas bolgelerinde insanlar bunca cocuk yapamazlardi. kendini suclama lutfen
Neler yapmalıyım nasıl sakinleşmeliyim bilmiyorum, önce şu fare meselesinden kurtulmam gerekiyor. Ben geceleri uyuyamıyorum artık işe zombi gibi gidiyorum, ne kadar az uyku o kadar depresyon fazlalığı yapıyor bende. Sorunumun ne olduğunu biliyorum ama çözüm üretemiyorum..

Düşük yapamamanın ne kadar yaralayıcı olduğunu biliyorum. Ben de yaşadım çok geçmiş olsun arkadaşım. Hiç kendini suçlama muhtemelen genetik bir bozukluk vardır demişti bana doktor. Kürtajı niye anestezi olmadan yaptılar anlamadım. 🤷‍♀️ beni uyutmuşlardı. Umarım gökkuşağın tez zamanda gelir.
Not: düşükten sonra doğan ilk bebeğe gökkuşağı bebek deniyormuş. ☺️ anne babası travmalarını unutsun diyeymiş
Bilmiyorum devlet hastanesindeydim zaten afedersiniz it gibi davrandılar beni görür görmez bizde düşük için anestezi falan yok lokal olacaksın vs dediler. Lokal dediği de ilaç fıs fıs sıktı ve ben herşeyi hissettim..

Eve kedi alabilirsiniz,sokaktan minik bir yavru ,kedi kokusuna gelmiyor diye biliyorum.Sizi çok iyi anlıyorum,ben çok küçükken evimiz yer eviydi her yerden çıkardı hem korkardım hem tiksinirdim.Babam çareyi oradan taşınmakta buldu,çünkü bitmiyordu.Şu an imkanlar daha çok bilen birine danışın kökünden halledin....
Eşim tüm delikleri kapattı, babamda yardımcı oldu kanalizasyon deliklerini vs kapadılar. İlaçlattık iç dış. Her yere pastasından koyduk yiyip yuvasında ölüyormuş. Daha ne yapabiliriz bilmiyorum. 3-4 gündür gelmedi yemedi pasta gelse yermiş mutlaka, belki de bitti artık diyorum ama her an bi yerden çıkacak diye ödümde kopuyor. İlk evime girenin boku yatağımdan bile çıkmıştı çünkü. Aklınızın gelebileceği her yerde boku vardı slikon kaşığımı yemişti.

Farenin cikabilecegi balkondaki deliklere veya borulara agir taslar koyun, boyle hani tugla misali, isteginiz zaman sizin kaldirabileceginiz ama farenin kaldiramayacagi.
Biz de su anki evimize ilk tasindigimizda gormustuk, ben de cok korkarim. İlk yaptigim is fare kapani almak oldu, öldurenlerden degil de kartonun uzerine yapistiranlardan..ortasina da peynir koymustuk. Ben gecelerce korkudan uyuyamazken meger fare coktan evden gitmis.ne peyniri yedi, ne kapana takildi ne de bir daha gorduk
Evet bizde ilkini yapıskanla yakaladık. Bizimki çıkmadı evden resmen dadanmıştı eşyalarıma zarar veriyordu yani. Görseniz minicik bir şeydi.

Ben hamile kalmaya çalışırken aylarca doğru düzgün ev işi bile yapmadım sonra hamile kaldım, hep dikkat ettim dinlendim ama nasibi yoksa olmuyor kalbi durdu kürtaj oldum. Sonra aylarca yine denedik, bu ay olmaz zaten imkansız dediğim ay hamile kaldım. O ay cam sildim bütün evi kaldırdım temizlik yaptım koltukları çektim daha bir sürü şey ama çok şükür sağlıklı :) doğacak olan sağlıklı bebeği düşüremezsin o yüzden asla kendini suçlama. zor bir durum evet, ilk başlarda insan kendisini suçluyor ama zaman geçtikçe öyle olmadığını anlıyorsun. Tekrar bebek yapmak için acele etme derim zamanı geldiğinde kendini hazır hissettiğinde tekrar denersiniz.

Bilmiyorum devlet hastanesindeydim zaten afedersiniz it gibi davrandılar beni görür görmez bizde düşük için anestezi falan yok lokal olacaksın vs dediler. Lokal dediği de ilaç fıs fıs sıktı ve ben herşeyi hissettim..
Ulan ülkede 40 yılda hiç mi bir şey iyiye gitmez. 40 yıl önce annem ablamı Süleymaniye kadın doğum hastanesinde doğurmuş. Hemşireler ebeler hastalara hakaret eder aşağılarmış sene 2025 değişen hiç bir şey yok🤬
Sabimden cimerden şikayet kaydı oluşturun bari

Back
X