- Konu Sahibi melis262008
-
bebgim karnımda gelişimini tamamlayamadıgı için kalbi durdu ve kürtaj oldum 2 aylık olması gerekirken 6,5 haftalıkken öldü benim gibi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum piskolojik olarak hiç iyi degilim
bebgim karnımda gelişimini tamamlayamadıgı için kalbi durdu ve kürtaj oldum 2 aylık olması gerekirken 6,5 haftalıkken öldü benim gibi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum piskolojik olarak hiç iyi degilim
Ben sizlere bişey sormak istiyorum lütfen yardımcı olun. 19 ağustosta tesadüfen hamile olduğumu öğrendim hcg değerim 66.08 di henüz adetime 4 gün vardı. 32günde bir adet olurum ve yumurtlamam geç olabilir diye düşünüyorum. 1 hafta sonra doktordan randevu aldım ultrasonda baktı bişey göremedi vajinal ultrasonu denedi hala bişey göremedi ama rahim kalınlaşmış dedi ve tekrar hcg testi istedi değerim 156 geldi adetim 4gün gecikmişti , buna göre gelişmeyen gebelik dedi ve beni 1gün sonra kürtaja aldı acilen. bu arada kanamam ağrım hiçbir şikayetim yoktu, burda değerleri sonradan yükselen çok arkadaş olduğunu okudum, eşim çok kızdı bana doktorun kafasıyla hareket ettiğim için benimde içime bir şüphe girdi sizce hatalı teşhiş mi koydu bana bekletmesi gerekmiyomuydu biraz daha???
meliscim aynı ismi ve sanırım aynı kaderi paylaşıyoruz şu anda bende bebeğimi geçtiğimiz cumartesi yani 1 ekim de kaybettim. 11 haftalıktı ama 8 haftalıkken kalbi durmuş 3 hafta ölü olarak taşımışım. ve diğer bi acı olanıda 1 ekimde bebeğimi kaybettim 2 ekimde ise ilk evlilik yıldönümümüzdü. Zor çok zor bi durum ben sadece allahımdan sabır diliyorum.. sende öyle yap..
canım bana da böyle olmuştu dğer çıkmıştı ama ultrasyonda görülmedi allttanda baktı yine görülme doktor dış gebelik olabilir dedi ve bir hafta daha beklememi istedi bir hafta snra değer arttı kürtaj olmadım ama snra düşük yaptm 7 haftalıkken o ayrı.
senin değerin 66,08 bu degerden bir hafta snra mı 156 oldu ??? eğer öyleyse doktorn dediği doğru olabilir çünkü bu değerin günde 2 katın afalan çıkması lazım... benm ilk değerim 28.17 idi bir hafta snra 700 lerdeydi.
7 ay süren kist tedavisinin ardından klomen ile hamile kalmıştım.herşey toz pembe görünüyordu gözüme bir mucize gibi bakıyordum bu duruma. derken ters giden birşeylerin olduğunu farkettik ve 7 haftalıkken bebeğimi kaybettim. beni onu 7 ay boyunca bekleyen annesini bırakıp gitmişti. çok zordu ama biliyordum o ahirette şimdi bizi bekliyor bize dualar ediyor o yüzden toparlanmalıydım. Allahım verirken iyiydi de alınca mı kötü oluyor. hayır olmamalıydı ben kendimi bi an önce toparlayıp tekrar hamile kalmalıydım ne kadar geç toparlarsam kendimi o geç hamile kalacağımın farkındaydım.toparlanma süresi elbette kolay olmadı puzzlelar yaptım kitaplar okudum acımı üzüntümü unutturacak birşeyler bulmalıydım.ve gurbette sadece eşimle ben bu dönemi aşmak zorundaydık ben kendimi bırakırsam eşim ne beni ne kendini toplayamazdı ona destek olmalıydım ki o da bana yardımcı olsun..sonuçta o da benim kadar üzgündü benim acım onunda acısı. 3 ay korunma süresinde düzelmeyen kanamalar sonucu 1 ayda doğum kontrol hapı kullandım ve stresin yakamı tuttmasına izin vermemeye çalıştım.derken doğum kontrol hapı sonucunda kanamalarım düzeldi bu süre zarfında kan tahlilleri genetik araştırma istedim ve kan pıhtılaşması çıktı çok şükür ki yaptırmışım testlerimi ve tekrar hamile kalmadan bunu sorunu öğrendik.doktorum hamile kaldığım an iğneye başlayacağımızı söyledi.ve çok şükür klomen ile tekrar hamile kaldım.Rabbime binlerce şükür şuan 7 aylık hamileyim.inşallah kısa bir süre sonra bir kızımız olacak. şimdi düşük yapalı 1 seneyi geçti hala aklıma gelir ve içim burkulur ama biliyorum ki o acıyı o üzüntüyü yaşamak bile herkese nasip olmaz. ben yaşıyorsam ben yaşadıysam bunu aşmaya gücüm var demektir diyip hareket ettim. sende, size öyle yapın hanımlar diyorumya ne kadar çabuk kendinizi toparlarsanız o kadar çabuk tekrar hamile kalırsınız.
cok ama cok gecmis olsun allah sabir versin...bende 1 senelik evliyim 3 ekimde evlilik yil donumumdu ve 15 mayista 8 haftalik bebegimi kaybettim kalbi atti ama gelismedi kurtajdan bir gun once karnimda oldu....ama oldugunde bile annesine zarar vermedi ne agrim oldu ne kanamam 15 dak. icinde hersey olup bitti((simdi yeniden hamile kalmak istiyorum ama cok korkuyorum ....
çok güzel bir haber bu umarım bende biran önce öyle olurum ve tekrar hamile kalırım doktorum 2 ay sonra hamile kalabilecegimi söyledi ama tabi çok korkuyorum ben ikinci ayı bile beklemek istemiyorum aslında ilk adet dönemimden hemen sonra tekrar denemek istiyorum bir sorun olmazsa biliyorum çok erken ama istiyorum biran önce kucagıma almak istiyorum hergün rabbime dua ediyorum... rabbim senin bebeginide sag selamet kucagına almayı nasip eder inşallah canım kardeşim dualarım seninle....
canım benim bir gün arayla evlenmişiz..elbet korkuluyo bende korkuyorum ya yine olursa die banada hiç bi zarar vermedi güzel meleğim ben bu sefer işi daha sıkı tutmayı düşünüyorum olacağı varsa elbet yine our herşey rabbimden ama bu sefer hastane kapılarında yatmayı düşünüyorum. allahım sana da bana da tüm el eçıp yalvaranlara evlat nasip eylesin inşallah
canım elbette korkuların olacak tedirginliklerin olacak ama bunları kenara atmalısın dediğim gibi nasıl çabukcak toparlanırsan o kadar hızlı gebe kalırsın. buarada doktorun 2 ay bekle dediyse bekle.rahim iyice toparlansın sonuçta bir gebelik geçirdi içerisinde yaralar var henüz.kendini sıcak tut üşütmemeye çalış.ve buarada hamile kaldığınız zaman hemen herkese söylemeyin nazarı çabucak çekersiniz ben 10 haftalık olana kadar söylemedim sakladık. sonuçta isteyen var istemeyen var mutluluğumu. duaların içinde teşekkür ederim canım. allahım herkese tez zamanda sağlıkla hayırla evlat nasip etsin.size böyle düşükle kürtajla ilk bebeğini kaybedip 2.ye hamile olan biçok kişiden örnek verebilirim.yeter ki siz kendinizi toplayın o sevinci bu acıyı yaşatan elbette başka sevinçlerde yaşatır inşallah
canım elbette korkuların olacak tedirginliklerin olacak ama bunları kenara atmalısın dediğim gibi nasıl çabukcak toparlanırsan o kadar hızlı gebe kalırsın. buarada doktorun 2 ay bekle dediyse bekle.rahim iyice toparlansın sonuçta bir gebelik geçirdi içerisinde yaralar var henüz.kendini sıcak tut üşütmemeye çalış.ve buarada hamile kaldığınız zaman hemen herkese söylemeyin nazarı çabucak çekersiniz ben 10 haftalık olana kadar söylemedim sakladık. sonuçta isteyen var istemeyen var mutluluğumu. duaların içinde teşekkür ederim canım. allahım herkese tez zamanda sağlıkla hayırla evlat nasip etsin.size böyle düşükle kürtajla ilk bebeğini kaybedip 2.ye hamile olan biçok kişiden örnek verebilirim.yeter ki siz kendinizi toplayın o sevinci bu acıyı yaşatan elbette başka sevinçlerde yaşatır inşallah
sagol canim iyi dileklerin butun annelerin ustune olsun...ben yurt disinda yasiyorum dil problemim var dusunsene bana ne oldugunu bile anlamadim neden dusuk yaptim neden bebek gelismedi 3 gun hastanede kaldim elime bi rapor tutusturdular eve geldim aglamaktan yuzumuz sisiyodu esim her saat basi beni kontrole geliyodu eve((1 ay sonra falan turkiye ye gittim internetten bir kadin dogum uzmani buldum hormonlarima guatra falan bakildi temiz cikti esime sper testi yapildi sperm sayisinda problem var yumurtayi sagliksiz sper dollemis normal yolla hamilelik belki olmaz dedi doktor asilama yapilmasi daha saglikliymis..ama biz sper testini bu ay icerisinde yeniden yaptiracagiz cunku yanilma payi yuksekmis....ama sanirim bende daha genis bir test yaptiracagim kendim icinde bu gen testlerinden falan icimdeki korkuyu atamiyorum bir turlu...evet seninde soyledigin gibi hersey allahtan insallah bi aksilik cikmazsa bu sene sonuna kadar hamile kalmak istiyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?