- Konu Sahibi melis262008
-
öncelikle hepinize geçmiş olsun.yazacaklarım belki herkesin bildiği şeyler ama yinede anlatacam
bende ilk hamileliğimde bebeğimi düşükle kaybettim
birçok doktora gitttim çoğu normal karşıladı net bişey diyemediler
neyse sonra benim şuanki doktoruma gittim
hiçbir sağlıklı gebelikte düşük olmaz demekki bir sorun var veya olmuş dedi,
bir sürü testler tahliller yapıldı temzi çıktı sonra doktorum bana şunu dedi
bazı kadınlarda kan pıhtılaşması vardır gebelikler bu durumda sağlıklı olmaz düşük olur vs dedi
ana bu tahliller 1 kez düşük yapanlara uygulanmıyor ne yazıkki dedi
bu tahliller bulunduğum yerde sadece üniversitenin hastanesinde yapılmaktaydı
doktorum oraya sevk edeyim seni ama mecburen yalan söyleyeceksin,1 kere düşük yaptım dersen bu tahlilleri yapmazlar dedi
neyse ben o hastaneye gittim ordaki doktorlara 3 kez düşük yaptım dedim ve oyle yaptılar tahlili
vee sonuç kan pıhtılaşması çıktı
hamile kalana kadar folik asit ve bebe aspirini kullandım hamile kalıncada kan sulandırıcı iğneler kullandım vede sağlıcakla kavuştum bebeğime
eğerki o doktorum bana bu durumu söylemeseydi belkide kaç kez düşükle sonuçlanacaktı gebeliğim
ve sonra tüp bebekti aşılamaydı her yola başvuracaktım
hem maddi hem manevi kayıplar yaşayacaktım
maalesef ülkemizde ilk kez düşük yapanlara bu tahlil yapılmıyor hiç anneleri kadınları düşünmüyorlar
defalarca düşük yapıp moralimiz psikolojimiz bozuluyor ondan sonrada doğal hamile kalamıyoruz ve maalesef tüp bebek aşılama yollarına gidiyoruz
herkese tavsiyem 1 kez bile düşün yapsanız yapılabilecek tüm testleri tahlilleri yaptırın
sen çok iyi bir doktora denk gelmişsin demekki bana doktorum çok dogal ilk gebelikde böyle olması hiç bir sorun yok diyip gönderdi ne yapıcamı bilemiyorum kafam karışık yardım edin
canım tek doktorla kalma. benim doktorumda önce düşüğün sebebi pıhtılaşma değil sağlıksız döllenme demesine rağmen benim ısrarımla kan tahlili yapıldı ve kan pıhtılaşması çıktı.hamile kalınca da hemen iğneye başladık.ve doktorum bana iyi ki tahlil yaptırmışsınız dedi.bence sende yaptırmak için çabala.inşallah birşey çıkmaz ama için rahat eder
canım bence sende bu tahlilleri yaptır çoğu doktor bunu söylemiyor nedendir bilmiyorum
bir arkadaşım bu konuda bana şunu demişti,mahsus söylemiyorlar,kadınları tüp bebeğe yönlendirirp ordan para kazanıyorlar demişti.
kimbilir belkide böyle nankör doktorlarda olabilir maalesef
gerekirse sende benim gibi yalan söyle yaptır en azından eğer öyle bişey varsa
ne güzel önlemini alırsın sağlıcakla kavuşursun inşallah
Ben sizlere bişey sormak istiyorum lütfen yardımcı olun. 19 ağustosta tesadüfen hamile olduğumu öğrendim hcg değerim 66.08 di henüz adetime 4 gün vardı. 32günde bir adet olurum ve yumurtlamam geç olabilir diye düşünüyorum. 1 hafta sonra doktordan randevu aldım ultrasonda baktı bişey göremedi vajinal ultrasonu denedi hala bişey göremedi ama rahim kalınlaşmış dedi ve tekrar hcg testi istedi değerim 156 geldi adetim 4gün gecikmişti , buna göre gelişmeyen gebelik dedi ve beni 1gün sonra kürtaja aldı acilen. bu arada kanamam ağrım hiçbir şikayetim yoktu, burda değerleri sonradan yükselen çok arkadaş olduğunu okudum, eşim çok kızdı bana doktorun kafasıyla hareket ettiğim için benimde içime bir şüphe girdi sizce hatalı teşhiş mi koydu bana bekletmesi gerekmiyomuydu biraz daha???
Ben sizlere bişey sormak istiyorum lütfen yardımcı olun. 19 ağustosta tesadüfen hamile olduğumu öğrendim hcg değerim 66.08 di henüz adetime 4 gün vardı. 32günde bir adet olurum ve yumurtlamam geç olabilir diye düşünüyorum. 1 hafta sonra doktordan randevu aldım ultrasonda baktı bişey göremedi vajinal ultrasonu denedi hala bişey göremedi ama rahim kalınlaşmış dedi ve tekrar hcg testi istedi değerim 156 geldi adetim 4gün gecikmişti , buna göre gelişmeyen gebelik dedi ve beni 1gün sonra kürtaja aldı acilen. bu arada kanamam ağrım hiçbir şikayetim yoktu, burda değerleri sonradan yükselen çok arkadaş olduğunu okudum, eşim çok kızdı bana doktorun kafasıyla hareket ettiğim için benimde içime bir şüphe girdi sizce hatalı teşhiş mi koydu bana bekletmesi gerekmiyomuydu biraz daha???
canım bence sende bu tahlilleri yaptır çoğu doktor bunu söylemiyor nedendir bilmiyorum
bir arkadaşım bu konuda bana şunu demişti,mahsus söylemiyorlar,kadınları tüp bebeğe yönlendirirp ordan para kazanıyorlar demişti.
kimbilir belkide böyle nankör doktorlarda olabilir maalesef
gerekirse sende benim gibi yalan söyle yaptır en azından eğer öyle bişey varsa
ne güzel önlemini alırsın sağlıcakla kavuşursun inşallah
meryemcim mrb.benimde 2.düşüğümden sonra kan pıhtılaşması olduğu anlaşıldı sana şunu sormak istiyorum hamile kalmadan ne kadar önce bu ilaçları kullanmaya başladın bende şu anda myom var önce o alınacak ve daha sonra ilaçlarını kullanmaya başlayacaksın dedi doktorum doğru mu ?
meryemcim mrb.benimde 2.düşüğümden sonra kan pıhtılaşması olduğu anlaşıldı sana şunu sormak istiyorum hamile kalmadan ne kadar önce bu ilaçları kullanmaya başladın bende şu anda myom var önce o alınacak ve daha sonra ilaçlarını kullanmaya başlayacaksın dedi doktorum doğru mu ?
Selam arkadaslar,
Ben aranıza yeni katılıyorum. 13 mayısta 8 haftalık bebeğimi kalp atışları durduğu için kaybettim. Kürtajla bebeğimi aldılar. Sonra çilem bitmedi. Spazm oluşmuş, o yüzden regl olamadım. Regl olabilmem için narkozsuz ufak bir operasyonla yol açıldı. İlk reglimi temmuzda olabildim. Doktorun verdiği 3 aylık süre de doldu. Ağustos ayında tekrar çalışmalara başladık, ama daha başarı sağlayamadıkÇok kafama takıyorum, çok...Kendimi hiç rahat bırakamıyorum. Ama yazdıklarınızı okuyunca, hepinizin aynı şeyleri hissettiğini görünce anormal olmadığımı anlayıp rahatlıyorum biraz. Bebek sahibi olmak isteyen herkesin Allah dualarını kabul etsin inşallah. Ama duayı da doğru etmek lazımmış. Ben o zaman hep hamile kalabiliyim diye dua etmiştim. 3. denemede de kalmıştım. Hayırlısını, sağlıklısını dilemek gerek.
Sevgiler hepinize...
aynen öyle canım iyi şeykilde dua etmek önemli bencede
bende düşükten sonra hep saplıklı gebelik sağlıklı doğum ve sağlıklı bebek diledim allahtan ve hepsine kavuştum
allahım tüm isteyenlere aynısını versin
sağlıklı gebelik
sağlıklı doğum
sağlıklı bebek
Selam arkadaslar,
Ben aranıza yeni katılıyorum. 13 mayısta 8 haftalık bebeğimi kalp atışları durduğu için kaybettim. Kürtajla bebeğimi aldılar. Sonra çilem bitmedi. Spazm oluşmuş, o yüzden regl olamadım. Regl olabilmem için narkozsuz ufak bir operasyonla yol açıldı. İlk reglimi temmuzda olabildim. Doktorun verdiği 3 aylık süre de doldu. Ağustos ayında tekrar çalışmalara başladık, ama daha başarı sağlayamadıkÇok kafama takıyorum, çok...Kendimi hiç rahat bırakamıyorum. Ama yazdıklarınızı okuyunca, hepinizin aynı şeyleri hissettiğini görünce anormal olmadığımı anlayıp rahatlıyorum biraz. Bebek sahibi olmak isteyen herkesin Allah dualarını kabul etsin inşallah. Ama duayı da doğru etmek lazımmış. Ben o zaman hep hamile kalabiliyim diye dua etmiştim. 3. denemede de kalmıştım. Hayırlısını, sağlıklısını dilemek gerek.
Sevgiler hepinize...
bende henüz yeni bir düşük yaşadım. Ilk gebeliğim di. Bu güne kadar hiç sağlık sorunu yaşamamış olmama rağmen beklemediğim şekilde bir gün içinde kanamayla beraber vücut dışarıya attı. O güne kadar hiç belirti yokken üstelik. O gün yapılan kontrolde dr 6 haftalık olmasına rağmen çok küçük olduğunu söylemişti. Neden düşük olduğunu sorduğumuzda doğayla ilgili olduğunu söyledi. Sağlıklı insanlarında başına gelebiliyor. Vücudumuz bir şekilde bu gebeliğe izin vermiyor bir bildiği var. Evet çok zor ama ben metanetli olmaya çalışıyorum. çünkü bizler var olduğumuz sürece bir bebek sahibi olabiliriz. özellikle bu kadar küçükken kaybedilen bebekler için dr lar üzülmek yerine sevinmenin daha mantıklı olduğunu söylüyor. çünkü bebek gelişiminin ileriki seviyelerinde de düşebilir yada sakat doğabilir. Buda doğanın bizlere sunduğu bir lütuf herhalde. Allah tüm bebek kaybeden annelere sabır versin.
canımben pkoluyum.uzun uğraşlar sonunda glucophage kullandım.sonra hamile kaldım.ama kanamam çok fazlaydı.progestan iğneside hapıda hiç yaramadı.hcg değerlerim düzenli artmıyordu.sonra bigün 295den 60 düştü 30 düştü ve bebeğim gitti.allahım hakkımızda hayırlısını versin.sağlıklı bebekler nasip etsin.kızlar değerim artmadıdamı düşük yaptım yoksa kan pıhtılaşması felanmı varda yaptı.kızlar sizin tecrübeleriniz benden daha fazladır.benim ilk gebeliğim çünkü.hcg değerim 2ye katlamadı.böyle olup düşük yapanların nedeni neymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?