• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

nesrinn bence de mutlaka tüm testleri yaptır.
Umarım sen de bir sorun çıkmaz ama ben de 1,5 ay önce ilk düşüğümü yaptım, herkes olabilir ilk bebekte dedi.
Ama iyi ki doktorum gerekli titizliği gösterdi, testleri yapıldı ve ben de kan pıhtılaşması çıktı maalesef:(
Dilerim sen de bir sorun yoktur, herşeyin normaldir. Ama gene de tedbiri elden bırakma arkadaşım.

seda1970, delf, plum12 ve mehlikameryem sizlere de çok geçmiş olsun, allah bir daha hiçbirimize yaşatmasın.

Sağol cnm aynı dönemde kabetmişiz bebeklerimizi iyiki erken yaptırmışsın testlerini şimdi bende yaptırıcam bu testleri biraz korkuyorum sonuçlarından. Benim doktorumda istedi çünkü benim hamile kalmamda biraz güç oluyor Eşimde varikosel olduğu için micro denemiştik çok şükür hamile kalabildim ilk denememde ama kısa sürdü Hem maddi hemde manevi yıkımı birdaha yaşamamak adına testleri yaptırmamızı istedi. Allah en yakın zamanda sağlıklı bebekler versin bizlere.

Plum12 başka testleri bilmiyorum ama bilgin olsun pıhtılaşma testlerini yaptırman için para ödemene gerek yok arkadaşım, devlet hastanelerinde ücretsiz yaptırabilirsin.
ınşallah bir sorun çıkmaz testlerinde.

Plum12 başka testleri bilmiyorum ama bilgin olsun pıhtılaşma testlerini yaptırman için para ödemene gerek yok arkadaşım, devlet hastanelerinde ücretsiz yaptırabilirsin.
İnşallah bir sorun çıkmaz testlerinde.

Sağol Dinamiss ilk fırsatta yaptıracam bu testleri doğru söylüyorsun ben bunu düşünemedim zaten çok masraflı bu testler ben nedense hepsini aynı yerde yaptırmayı düşünmüştüm.Tekrar sağol cnm

Canım benim kürtajım erken dönemde oldu.
Bebeğin gelişimi 6-7 haftalık kadarmış ve kürtajımda da bir sorun yaşanmadı.
Reglim falan 40 gün geçmeden başladı.
Rahim ile de ilgili bir sorun yokmuş.
Bu nedenlerle doktorum ilk adetten sonra hamile kalmanda sorun yok ama eğer çok acele etmezsen gene de 2 ay geçsin üzerinden dedi.
Ama bu konuda ben de kararsızım kürtajım 16 Martta olmuştu.
Ben de bilemiyorum, bir yanım istiyor bir yanım da bekle diyor...
Hamile kalana kadar aspirin ve bir vitamin kullanacağım için bunu önden kullanmam gereken belli bir süre var mı henüz bilmiyorum
Bu akşam gideceğim doktoruma, yanıtları almak için ben de sabırsızlıkla mesainin bitmesini, doktoruma gitmeyi bekliyorum.

Canım benim kürtajım erken dönemde oldu.
Bebeğin gelişimi 6-7 haftalık kadarmış ve kürtajımda da bir sorun yaşanmadı.
Reglim falan 40 gün geçmeden başladı.
Rahim ile de ilgili bir sorun yokmuş.
Bu nedenlerle doktorum ilk adetten sonra hamile kalmanda sorun yok ama eğer çok acele etmezsen gene de 2 ay geçsin üzerinden dedi.
Ama bu konuda ben de kararsızım kürtajım 16 Martta olmuştu.
Ben de bilemiyorum, bir yanım istiyor bir yanım da bekle diyor...
Hamile kalana kadar aspirin ve bir vitamin kullanacağım için bunu önden kullanmam gereken belli bir süre var mı henüz bilmiyorum
Bu akşam gideceğim doktoruma, yanıtları almak için ben de sabırsızlıkla mesainin bitmesini, doktoruma gitmeyi bekliyorum.

Ben de birgün sonra kürtaj olmuşum senden demek ki. 37. günde ilk reglimi oldum bana da 2 adet ten sonra dedi. Hayırlısı olsun cnm ilaçlarını aldıktan sonra stres yapmadıktan sonra (en önemlisi buya) bir sorun çıkmayacaktır ben pıhtılaşma olup sağıkla kucaklarına alan insanlar çok duydum . Biz bebeğin Kalp atışlarını duymak için gitmiştik ama malesef atmıyordu. Bende de çok korkuyorum kalp atışını duyana kadar çok stres yapcam biliyorum.Tekrar hamile kalsamda içim rahat sevinemiycem yani...

Maalesef talihsiz bir olay yaşadığımız için diğer hamilelere göre hep biraz daha fazla korkacağız sanırım.
Herkes rahat ol, stres yapma diyor ama ben buna engel olamıyorumki..Keşke olabilsem..
Aynı şeyi tekrar yaşar mıyım diye çok korkuyor insan..
Bir de ben ilk kez böyle birşey denediğim ve hemehamile kaldığım için o sevinçle herkese ilan ettim, hamileyim dedim.
Bu bana ders oldu bir daha en azından 3 ay dolana kadar özellikle aile büyüklerine bişey demeyeceğim.
Çünkü sonra herkese tek tek durumu açıklamak, bir de onların da üzüldüğünü görmek daha da kötü oluyor.
ınşallah tekrarını yaşamayız canım inşallah..
Bu arada eğer kendi doktorun devlet hastanesinde çalışmıyor ise bu testleri yaptırmek için 3 düşük falan yaptım de canım.
Benim doktorum devlet hastanesinde olduğu için sorun olmadı, kendisi yaptırdı.
Ama burada okuduklarım hep ilk düşükte araştırma yapılmadığını söylüyor o yüzden sadece bir düşük yaptığını söyleme bence.
Zaten bunu da anlayabilmiş değilim, nasıl bir sağlık sistemidir ki araştırmak için 3 düşük olamasın bekler...Yazıklar olsun bu kuralı koyanlara...
Sebepsiz düşükler olabilir tamam ama mesela benimki araştırılmasa ne oalcaktı..Hamile kalacaktım ve aynı şeyi yaşayacaktım.
Bazem kendimi bununla bile teselli ediyorum, allahtan doktorum ilgili bir insadı da yaptırdı testleri.
Sen de sakın ihmal etme canım.

Son düzenleme:
Maalesef talihsiz bir olay yaşadığımız için diğer hamilelere göre hep biraz daha fazla korkacağız sanırım.
Herkes rahat ol, stres yapma diyor ama ben buna engel olamıyorumki..Keşke olabilsem..
Bir de ben ilk kez böyle birşey denediğim ve heme hamile kaldığım için o sevinçle herkese ilan ettim, hamileyim dedim.
Bu bana ders oldu bir daha en azından 3 ay dolana kadar özellikle aile büyüklerine bişey demeyeceğim.
Çünkü sonra herkese tek tek durumu açıklamak, bir de onların da üzüldüğünü görmek daha da kötü oluyor.
İnşallah tekrarını yaşamayız canım inşallah..
Bu arada eğer kendi doktorun devlet hastanesinde çalışmıyor ise bu testleri yaptırmek için 3 düşük falan yaptım de canım.
Ama burada okuduklarım hep ilk düşükte araştırma yapılmadığını söylüyor o yüzden sadece bir düşük yaptığını söyleme bence.
Zaten bunu da anlayabilmiş değilim, nasıl bir sağlık sistemidir ki araştırmak için 3 düşük olamasın bekler...Yazıklar olsun bu kuralı koyanlara...
Sebepsiz düşükler olabilir tamam ama mesela benimki araştırılmasa ne oalcaktı..Hamile kalacaktım ve aynı şeyi yaşayacaktım.
Bazem kendimi bununla bile teselli ediyorum, allahtan doktorum ilgili bir insadı da yaptırdı testleri.

canım o kadar haklısın ki. bende anlayabilmiş değilim 3 düşükten önce araştırma yapılmıyormuş bu nasıl bir mantıktır. çok saçmaaa.

Aslında bu durum kadın sağlığını tehdit etmiyor mu?
Yani psikolojik etkileri koyun bi yana (ki onu aşması bile çok zor, aslında yaşadığımız çok ağır bir travma) fiziki olarak da 3 düşük yapmak çok sakıncalı.
Bence bu bi şekilde gündeme getirilmeli, bilmiyorum ama sağlık sisteminin çarpıklığı açısından haber değeri olan bir şey bu..
Çoğu insan bunu bilmiyordur, benim de başıma gelmeden önce ben de bilmiyordum.
Aslında duyurmak lazım..

Bir de ben ilk kez böyle birşey denediğim ve heme hamile kaldığım için o sevinçle herkese ilan ettim, hamileyim dedim.
İnşallah tekrarını yaşamayız canım inşallah..

Çok doğru söylüyosun Hamile kalmadan önce bu testler yapılsaydı önlemde alınırdı ilkinde şaşkınlık ve sevinç vardı şimdi tam anlamıyla stres korku olucak sadece. Bizde söyledik hemen ne gerek varsa sonra bide açıklama yapma gereği duyduk herkeze herseferinde aynı acıyı yaşayarak. Birde daha önce hiç düşük yaşamayanların Neden öyle olurmuş, Ağır mı kaldırdın gibi saçma laflarına maruz bile kaldım yada bilmiyorum ben galiba çok taktım bu laflara. Aslında düşük benim için çok ta uzak bir kelime değidi. Ailemde var yapan azımsanmıyacak kadar yani benim için doğaldı.ama bazı insanlar nedense ilk defa duymuş gibi tepki verdi :sm_confused: ve bende korkmaya başladım bende bir gariplik var diye Anlıyacağın karışık duygular bende kalp atışını alana kadar kimseye söylememeyi düşünüyorum ama eşim pek sabredemez çok hevesleniyor nasıl olcak bilmiyorum...

Aslında bu durum kadın sağlığını tehdit etmiyor mu?
Yani psikolojik etkileri koyun bi yana (ki onu aşması bile çok zor, aslında yaşadığımız çok ağır bir travma) fiziki olarak da 3 düşük yapmak çok sakıncalı.
Bence bu bi şekilde gündeme getirilmeli, bilmiyorum ama sağlık sisteminin çarpıklığı açısından haber değeri olan bir şey bu..
Çoğu insan bunu bilmiyordur, benim de başıma gelmeden önce ben de bilmiyordum.
Aslında duyurmak lazım..[/QUOT

gerçekten yaşadığımız çok ağır bir travma. yurt dışında da mı böyle acaba? araştırmak lazım

Canım benim..bence eşine de sıkı sıkı tembihle söylemesin...nazar değmesin de.
ılginç ama benim ailemde ve yakın çevremde hiç düşük yaşanmamıştı, ilk kez benim başıma geldi.
O yüzden de ben de dert anlatmaktan çok sıkıldım.
Şimdi en fazla bir ay daha beklemeyi düşündüğüm halde herkese uzunca bir süre düşünmüyorum dedim, hatta bu konu konuşulmasın yanımda dedim.
Ve inşallah saklayabildiğim kadar da saklayacağım. Bi kötülük göreceğimden değil ama ya gene kötü birşey yaşarsam açıklamak istemiyorum kimseye..Çünkü soran her kişi ile özellikle ilk günlerde aynı acı tekrar yaşanıyor.

Evet araştırmak ve yaymak gerek aslında.
Şahsen ben herkese söylüyorum bu durumu artık.
Bence kadınların bu konuda bilinçlenmesi lazım.
Hatta bu şekilde bir haber yapılabilir mi diye bile sormaya soruşturmaya başladım...
Neticede bence bu bir sağlık skandalıdır, devletin kadın sağlığına verdiği daha doğrusu vermediği önemin göstergesidir.

Bu arada bu çevremde düşük yapanlar ilk bebekleriydi. şimdi 2. 3. çocuklarını doğurdular. Hatta benim kafamda hep böyle bir korku vardı bende de böyle olabilir diye... nitekimde yaşadım korkumu...Hani derler ya kötü düşünme kötüyü çekersin doğru galiba....

Öyle deme canım..Artık elimizden geldiğince kötü şeyler düşünmeyi de bırakmaya çalışalım hem:)
Ne kadar başarırız bilmiyorum ama kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalış.
Umarım iyi şeyler düşünür, güzel şeyler yaşarsın.

Öyle deme canım..Artık elimizden geldiğince kötü şeyler düşünmeyi de bırakmaya çalışalım hem:)
Ne kadar başarırız bilmiyorum ama kafanı başka şeylerle meşgul etmeye çalış.
Umarım iyi şeyler düşünür, güzel şeyler yaşarsın.

Amin cnm bakalım neler gösterecek Hayat bize.. İnşallah bu kötü deneyimler son olur hepimiz için en yakın zamanda da kucaklarımıza alırız.

Amin canım.
Ben şimdi çıkıyorum işten, doktoruma gideceğim, umarım içimi biraz olsun rahatlatacak şeyler söyler.
Herkese iyi akşamlar.

Back
X