• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

hadi gözün aydın mehtapçım çok sevindim
iğneleri dert etme hayırlı sağlıklı olsunda herşeye katlanılır
kendine iyi bak öpüyorum :1hug:

arkadaşlar bende dün düşük sonrası kontrole gittim ve bana doktorun dedigi eger aspirin yada heparin diye bir ialç varmış onu kullansaydın bebegin düşmezdi , kanı sulandıran ilaçlarmış bunlar, adetinin 3.günü gel dedi bazı testler yapacagız yinede garanti olsun diye bakalım sonu ne olacak bende merak ediyorum

kızlar merhaba
ben de bu syafaya dahıl olayım
kanda pıhtılasma sorunu yasayanlardandım o syfaya bır kac kez yazdım canları sagolsun arkadaslardan bırkacı dısında cevap veren olmadı.

gebelıgım de devam etmedı ve 4 dusugumu yasadım ne yazıkkı.
ıgnelerımı de oluyordum.
3.dusukten sonra anlasılmıstı homozıgot oldugum sonrasında gebe kaldım ama yıne surmedı.9 haftada bebegımı kalp atısları durdugu ıcın kaybettım.
ınsallah bu son olur dıyorum.gecen sene de yıne aynı tarıhte aynı seyı yasamıstım ve 26 temmzuda kurtaj olmak zorunda kalmıstım bu yıl da 25 temmuzda bebegımı cennete yolladım.hayırlısı demekten baska bır sey gelmıyor elımden.
doktorum bunyemın zayıf oldugunu herseyden cabucak etkılendıgımı soyluyor.suan 50 kıloyum o da gebelıkle oldu 46 ıdım gebe kaldıgımda.55 olmam gerektıgını soyledı.suan kılo alma ve kendımı toparlama asamasındayım.

benımle aynı durumda olan tum arkadaslarıma gecmıs olsun dıyorum rabbım bır daha yasatmasın..

kızlar merhaba
kanda pıhtılasma sorunu yasayanlardandım o syfaya bır kac kez yazdım canları sagolsun arkadaslardan bırkacı dısında cevap veren olmadı.

benımle aynı durumda olan tum arkadaslarıma gecmıs olsun dıyorum rabbım bır daha yasatmasın..
kıyamam sana çok üzüldüm bende 2 bebegimi kalp atımı alamadıgımız için kaybettim , kendine çok iyi bakman lazım vitamin takviyesi al hamile kalmadan önce , üç ay önce mutkala folik plus kullan , hamilelikle beraber aspirin iç ama öncesinde doktorunu degiştir eger güven vermediyse sana ve moralini yüksek tutman lazım.

kızlar merhaba

ıgnelerımı de oluyordum.
3.dusukten sonra anlasılmıstı homozıgot oldugum sonrasında gebe kaldım ama yıne surmedı.9 haftada bebegımı kalp atısları durdugu ıcın kaybettım.
ınsallah bu son olur dıyorum.gecen sene de yıne aynı tarıhte aynı seyı yasamıstım ve 26 temmzuda kurtaj olmak zorunda kalmıstım bu yıl da 25 temmuzda bebegımı cennete yolladım.hayırlısı demekten baska bır sey gelmıyor elımden.
doktorum bunyemın zayıf oldugunu herseyden cabucak etkılendıgımı soyluyor.suan 50 kıloyum o da gebelıkle oldu 46 ıdım gebe kaldıgımda.55 olmam gerektıgını soyledı.suan kılo alma ve kendımı toparlama asamasındayım.

Çok büyük geçmiş olsun. İğne ve ilaçlarla ilgili doktorun nasıl bir yol çizdi peki bundan sonra. Bildiğim kadarıyla hamile kalmadan önce kan sulandırıcı hap (ecopirin ya da coraspin gibi) hamile kalır kalmaz da iğneye başlatıyorlar. İnşallah bundan sonra sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.

selam kizlar,

bende 4 defa düsük oldu. ablamin da 3 düsügü vardi sonra onda da kann pihtilasmasini farkettiler. Irsi oldugu icin bende de var sandim… ama megerse bende Tiroid bezleri az calisiyor mus.
en son düsügüm bu ayin 8 inde oldu. yani daha cok yenii. ama yilmiyacam. Rabbime bin kere sükür hic olmassa problem in nerden kaynaklandigini buldular. sürekli düsük yapip nedenini bilmemek cok kötü. bazi doktorlar derki hamileliklerin %50 düsükle sonuclanir ve bunun dogadan (burdaki alman doktorlar öyle der) gelen birsey oldugunu derler. Ama ben buna inanmiyorum. belki %10 veya %20 kendiliginden olan bir düsük ama cogunlukla bir sebep var… yani bir rahatsizlik… doktorlar sadece hemen testleri yapmak istemiyor. Acisini biz cekiyoruz...

osmakcım canım ben düşüklere yönelik tahlillerimi yaptırmıştım bir sebep çıkmadı, en son eşimle bana genetik test yaptırıcaz, kromozomlara baktırıcaz artık, onun için de regl olmayı bekliyorum canım, sen nasılsın? Neler yapıyorsun?

iyiym canım hiçbir degişiklik yok bende pıhtılaşma çıktı ama dr fazla açıklama yapmadı bide eşimle ikimize olan kromozom testini iptal etti gerek yok dedi anlamadım nedenini şuan herşeyi zamana bıraktık Allah hepimizin gönlüne göre verin rahim içi filmi çekildinmi sen belki rahimde perde vardır kanda birşey çıkmadıysa

geçmiş olsun tatlım, en azından nedenini biliyorsun artık, çaresi var ne güzel...Canım benim rahim filmi vs. hepsi yapıldı, bağışıklık sistemi testleri, kan pıhtılaşma vs. bir şey çıkmadı, tek yaptırmadığım karyotip analizi yani kromozom testi, eşimle yaptırıcaz artık, rabbim yardımcımız olsun.

kızlar merhaba

ıgnelerımı de oluyordum.

şulecim çok geçmiş olsun, inşallah tekrarını yaşatmaz rabbim, sanırım senin durumunda heparin veya celaxene gibi iğnelerle aspirini birlikte kullanıyorlar, bir de bazı vakalarda kortizonu da birlikte uyguluyorlar diye biliyorum, bu konuda iyi bir doktora gitmen gerek, bak Prof. Ahmet Göçmen bu konuda çok iyi, ümraniye araştırma hast. ve sema hastanesinde çalışıyor, aklında bulunsun.

selam kizlar,

bende 4 defa düsük oldu. ablamin da 3 düsügü vardi sonra onda da kann pihtilasmasini farkettiler. Irsi oldugu icin bende de var sandim… ama megerse bende Tiroid bezleri az calisiyor mus.
en son düsügüm bu ayin 8 inde oldu. yani daha cok yenii. ama yilmiyacam. Rabbime bin kere sükür hic olmassa problem in nerden kaynaklandigini buldular. sürekli düsük yapip nedenini bilmemek cok kötü. bazi doktorlar derki hamileliklerin %50 düsükle sonuclanir ve bunun dogadan (burdaki alman doktorlar öyle der) gelen birsey oldugunu derler. Ama ben buna inanmiyorum. belki %10 veya %20 kendiliginden olan bir düsük ama cogunlukla bir sebep var… yani bir rahatsizlik… doktorlar sadece hemen testleri yapmak istemiyor. Acisini biz cekiyoruz...

Dilaracım çok geçmiş olsun, neden veya niçin diye düşünmekten o kadar yoruldum ki araştırmak istemiyoruma artık inan, işimiz çok zor:a015:

geçmiş olsun tatlım, en azından nedenini biliyorsun artık, çaresi var ne güzel...Canım benim rahim filmi vs. hepsi yapıldı, bağışıklık sistemi testleri, kan pıhtılaşma vs. bir şey çıkmadı, tek yaptırmadığım karyotip analizi yani kromozom testi, eşimle yaptırıcaz artık, rabbim yardımcımız olsun.

şulecim çok geçmiş olsun, inşallah tekrarını yaşatmaz rabbim, sanırım senin durumunda heparin veya celaxene gibi iğnelerle aspirini birlikte kullanıyorlar, bir de bazı vakalarda kortizonu da birlikte uyguluyorlar diye biliyorum, bu konuda iyi bir doktora gitmen gerek, bak Prof. Ahmet Göçmen bu konuda çok iyi, ümraniye araştırma hast. ve sema hastanesinde çalışıyor, aklında bulunsun.

Dilaracım çok geçmiş olsun, neden veya niçin diye düşünmekten o kadar yoruldum ki araştırmak istemiyoruma artık inan, işimiz çok zor:a015:

evet haklisin...

selam kizlar,

çok haklısın canım acısını sadece biz çekiyoruz onlara göre basit git 3. düşük olursa öyle gel araştıralım diyorlar , 3kez bebeginin hayellerini kurup onu kaybetmek kolaymış gibi , ateş düştügü yeri yakar derlerya dogru. Ama senin için güzel olan sebebini bulmuş olmaları umarım saglıkla bebegini kucagına alırsın canım

benimde 2 düşügüm oldu ikisindede kalp atımı alınmadıgı icin kurtaj oldum , bende yaptırcam 2 haftaya kadar doktora gitcem ama daha kürtaj olalı 12 gün oldugu için doktor biraz bekleyelim dedi. Bilgilendirdigin için çok teşekkür ederim canım , çok sagol . doktorlara birşey sordugumuzda geçiştiriyorlar illaki özellerine gideceksin öyle ilgilenecekler seninle.
çok geçmiş olsun canım.bende 2 kez yaşadım bunu senin gibi.ama bi araştırma yapılmadı .daha doğrusu doktorum gerek olmadığını söyledi.bende oluruna bıraktım üzerine düşmedim.

kızlar merhaba

ıgnelerımı de oluyordum.

geçmiş olsun canım .malesef birinin acısını unutmadan diğerinin acısıyla karşılaşmısın inşallah son olur bu.
selam kizlar,

çok geçmiş olsun .doktorun bugüne kadar troidlerine neden bakmadı anlayamadım.bi kadın doğumcuya gittiğinde ilk yaptıkları test troid testidir genelde.çok üzüldüm canım hele de bu nedenle düşüklerinin tekrarlamasına.allah yardımcın olsun arkadaşım .bu son olsun inşallah.

kıslar uzun zamandır,kk'ya giremedim,daha doğrusu mide bulantısı ve baş dönmesinden dolayı,sürekli yatıyorum..
kıslar hatırlarsanız,düşüklerimin sebebini araştırmış ve heterozigot olduğumu öğrenmiş,göbüşten iğnelerime başlamıştım.10 tane vurduktan sonra,dr dozajını yükseltti.06mm.9 ay boyunca ve RABBİM nasip ederse,doğum yaptıktan sonra 3 hafta daha vuracakmışım bu iğnelerden..
dr her cumartesi kontrola çağırıyor.RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN:Saruboceq:,bebişim çok iyi.:nazar:.kalp atışı düzene girmiş, 7 haftamız bitmek üzere.dr 3 haftayıda,atlatırsan riskli dönemin biter dedi.yani 3 ayı doldurunca.
dr iğnelerim için rapor çıkarttı,devlet karşılıyor,yoksa her ay,50 tl tutuyor(sadece iğneler diğer ilaçlarım hariç)neyse dün yine kontrolüm vardı,bebişimin kalp atışını tekrar tekrar gördüm,bu sefer dr banada dinletti.ay kıslar öyle heyecanlandımki anlatamam.daha önceki Hamileliklerimde hiç duymamıştım.o kadar güzel bir duyguki anlatamam.RABBİM hayırlısıyla,bebiş isteyen tüm arkadaşlarıma, bu duyguyu nasip etsin inşallaaaaaahhh:Saruboceq:

kıslar geçmişi okuyamadım:kedi:,çok halsizim.bu arada yeni gelen arkadaşlarımız varsa hepinize geçmiş olsun. RABBİM fazla bekletmeden bebişlerinize kavuşursunuz inşallah:Saruboceq:

ee kıslar sizler nasılsınız..fundaa,nerimaaann,meliikee pınaaarr,makbuleee,.BTRKLC ismini hatırlayamadığım tüm arkadaşlarım,inşallah iyisinizdir.hepinizi çoookk özlediimm,çoookk Şenizöpüyorum.:1hug:
nilay,aylin, tuğba,burko canlarım sizler uğruyormusunuz bilmiyorum.hepinizi çoookk öpüyorum..Şeniz

mehtapcım tatlım gözün aydın .çok sevindim canım,ne güzel şey dimi canının canını duymak allah bana ve tüm isteyenlere nasip etsin bu duyguyu.sonuna kadar sağlıkla devam etsin gebeliğin inşallah .öpyorum canım benim

arkadaşlar lütfen üzülmeyin ve umudunuzu yitirmeyin...öncelikle stresten uzak durmaya çalışın ..acaba tekrar hamile kalabilicekmiyim cocuğum olucakmı die düşünürseniz maalesefki olmuyoo...ama kendi haline bırakırsanız süpriz bi şekilde hamile kalıyosunuz..en büyük örneği benim...okadar çok istedimki hamile kalmayı 1 sene boyunca olmadı nezamanki bıraktım Allah hayırlısını nasip etsin dedim,işte ozaman süpriz bi şekilde hamile kaldım o yüzden üzmeyin kendinizi ve zamana bırakın.. ben şimdi 4 aylık hamileyim ve sizler için dua ediyorum..hamilelerin duaları kabul olur derler..inşllh sizde bu mutluluğu yaşar bebeklerinizi sağlıkla kuçağınıza alırsınız....
sevgiyle kalın...

lütfen üzülmeyin stresten uzak kalmaya çalışın... hamilelerin duaları kabul olurmuş...sizin için ve tüm bu duyguyu yaşamak isteyen anne adaylarına en güzel dualarımmm...Allahım sizede bu duyguyu yaşatsın ve bebişinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinn...
sevgiyle kalın...

arkadaşlar lütfen üzülmeyin ve umudunuzu yitirmeyin...öncelikle stresten uzak durmaya çalışın ..acaba tekrar hamile kalabilicekmiyim cocuğum olucakmı die düşünürseniz maalesefki olmuyoo...ama kendi haline bırakırsanız süpriz bi şekilde hamile kalıyosunuz..en büyük örneği benim...okadar çok istedimki hamile kalmayı 1 sene boyunca olmadı nezamanki bıraktım Allah hayırlısını nasip etsin dedim,işte ozaman süpriz bi şekilde hamile kaldım o yüzden üzmeyin kendinizi ve zamana bırakın.. ben şimdi 4 aylık hamileyim ve sizler için dua ediyorum..hamilelerin duaları kabul olur derler..inşllh sizde bu mutluluğu yaşar bebeklerinizi sağlıkla kuçağınıza alırsınız....
sevgiyle kalın...

çokkkk sagol canım Allah dualarını kabul etsin

lütfen üzülmeyin stresten uzak kalmaya çalışın... hamilelerin duaları kabul olurmuş...sizin için ve tüm bu duyguyu yaşamak isteyen anne adaylarına en güzel dualarımmm...Allahım sizede bu duyguyu yaşatsın ve bebişinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinn...
sevgiyle kalın...

tülincim sağol çok güzel şeyler söylemişsin ama bir türlü kafadan çıkarıp boşvermeyi başaramadık ben tam 4 yıl bitti bebek uğruna çıkaramadım aklımdan bu kolay birşey değil gün geçtikçede bunun stresi çok daha artıyor yaş gidiyor evlilik ilerliyor derken gelde düşünme...sanıyorum ki bu kafadan çıkardığım ay kaldım diyenlerde yine hep aklında hamilelik vardır ama artık alıştığı için bu ay yine adet olurum nasıl olsa her ay oluyorum dedikleri için boşvermiş zannediyorlar yanılıyormuyum bizlerde her ay işşteee bu ay hamişim içime doğuyor dediğimiz için boş gezmeye devam :kedi:
sağol canım duaların için ALLAH bebeğini salih veya saliha kullarından eylesin bahtı güzel kendi güzel sağlıklı evlat nasip etsin çok öptüm seni a.s.

Bu kafamdan çıkarıp atmayı dört sene boyu ben de bir türlü başaramadım. Kafadan çıkarmayı bırak zaman geçtikçe ve yaş ilerledikçe daha da panik oluyorsun neden olmuyor diye.
Yalnız bende şöyle bir şey olmuştu. Tüp bebek raporu alabilmek için 3 aşılama yaptırmak gerekiyordu ve aşılamaların tutmayacağından o kadar umutsuzdum ki zaten biri tutmamıştı ikincide kesin tutmaz diyordum ama tutmuş.
Sonra da kürtajdan sonra 23. güne kadar korunmuştuk ve nasıl olsa yumurtlama günü geçmiştir bu saatten sonra bebek olmaz, bunca zamanda olmadı zaten diye düşünürken yine hamile kaldığımı öğrendim. Sanırım akıldan çıkarmak değil de umutsuzluk yarıyor bana.

Bu kafamdan çıkarıp atmayı dört sene boyu ben de bir türlü başaramadım. Kafadan çıkarmayı bırak zaman geçtikçe ve yaş ilerledikçe daha da panik oluyorsun neden olmuyor diye.
Yalnız bende şöyle bir şey olmuştu. Tüp bebek raporu alabilmek için 3 aşılama yaptırmak gerekiyordu ve aşılamaların tutmayacağından o kadar umutsuzdum ki zaten biri tutmamıştı ikincide kesin tutmaz diyordum ama tutmuş.
Sonra da kürtajdan sonra 23. güne kadar korunmuştuk ve nasıl olsa yumurtlama günü geçmiştir bu saatten sonra bebek olmaz, bunca zamanda olmadı zaten diye düşünürken yine hamile kaldığımı öğrendim. Sanırım akıldan çıkarmak değil de umutsuzluk yarıyor bana.

işte canım benimde yukarıdaki yazımda anlatmak istediğimde bu bende ilk tedaviye başladığımda bana klomen verdi dr amaaan bu minicik haplamı hamile kalıcam demiştim her ne kadar 6 haftalıkken düşsede yinede hamiş kalmıştım...bebek kafadan hiçbir zaman çıkmıyooooorrrr...sadece yılmak bıkmak mücedele etmeye bile sinir olmak peesss ettim demek gerekli

merhaba kızlar nasılsınız?giremedim epeydir...5,5 aylık olduk biz..ama lekelenmelerim var,plasenta previadan ötürü...evde dinleniyorum yatıyorum daha doğrusu...çok moral bozucu bişey,vakit de geçmiyo..dua ediyorum sadece,bi daha aynı acıları yaşamamak için..siz de dua edin ne olur...

kızlar bır kac gundur net bozuktu gıremedım.

evet ben hamıleyken bu son hamılelıgımde fraxıparıne ıgne kullandım hergun.
ama yıne de devam etmedı.
doktorumdan memnunum cunku once Allah sonra da onun sayesınde bu gebelıgımde dıgerlerınden farklı olarak bebegımın kalp atıslarını duyduk.oncekılerde hıc duyamamıstık.dılerım bu son olsun.

pari cokgecmıs olsun saglıkla melegını kucagına almanı dılerım

merhaba kızlar nasılsınız?giremedim epeydir...5,5 aylık olduk biz..ama lekelenmelerim var,plasenta previadan ötürü...evde dinleniyorum yatıyorum daha doğrusu...çok moral bozucu bişey,vakit de geçmiyo..dua ediyorum sadece,bi daha aynı acıları yaşamamak için..siz de dua edin ne olur...

Tüm kalbimle dua edioyrum canım , Allah yardımcın olsun inşallah bebeşini saglıkla kucagına alırsın canım.:Saruboceq:

Back
X