Merhaba,
Benim de bir düşüğüm gerçekleşti. Ocak ayında 5.5 haftalıkken düştü, zaten çektiğim yoğun kasık ve bel ağrılarından belliydi, değer 1500'ü geçemedi ve ultrasonda da gözükmemişti. Öncesinde çok kötü, üzücü bir dönem geçirmiştim, hamile olabileceğimi bilmeden çok üzüldüm, ağladım o zamanlar. Düşük gerçekleşince de artık pişman olmaktan başka birşey olmadı.
Geçen ay korunmayı bıraktık, KPSS ye hazırlandığım için sınav sırasında hamile kalmak ya da hamileliğimi tehlikeye atmak istememiştim. 2 gün önce adetim geldi, öncesinde yine yoğun kasık ağrıları, hamileyim, düşük yapıyorum sandım. Belki de yapmışımdır, okuduğum kadarıyla çoğu gebelik 4 haftada sonlanabiliyormuş ve anne adayları bunu farketmeyebiliyormuş. Sanırım düşük yaptım, çünkü benim normalde adet gününden önce hiç ağrım olmaz, sınav öncesi çok stres yapmıştım, sınavda da çok heyecanlanmıştım. Bundan olabilir. Doktora gitmedim çünkü daha olumlu bir şekilde bu ay denemek istiyorum, düşük olduğunu bilmek beni daha çok gerecek biliyorum. Çok stresli bir insanım maalesef, çok kafama takıyorum bazı şeyleri ve üzülüyorum. Burada çoğunuzun çok ileri gebeliklerde düşük yaptığınızı okudum eminim çok zordur, o kadar haftadan sonra, yapılan planlardan, kurulan hayallerden sonra bunu atlatmak daha da zorlaşıyordur, umarım öyle birşey yaşamam, benim duygularım pek de bunu kaldırmaz ve olumsuz ve mutsuz olmak herşeyi daha da zorlaştırır diye düşünüyorum.
31 yaşındayım, sizce bu düşük olasılığını arttırabilecek bir yaş mı? Olumlu olmaya çalışıyorum ama açıkcası çok korkuyorum, tekrar bir düşük yaşamaktan korkuyorum. İlk düşüğümü birkaç kişi biliyor, birşeylerin ters gittiğini hissettiğim için çok az kişiyle paylaşmıştım. Bazılarına söylediğime bile pişmanım. 4 yıllık evliyiz, bebeği bu sene yapmaya karar verdik ama insanların lüzumsuz çocuk var mı yok mu soruları bile eskiden umursamama rağmen,beni sinir ediyor artık.
bebek deneyen herkesin allah yardımcısı olsun, eşim çok istiyor, ben çok bebek istemiyorudm ama artık ailemizde bir bebeğin mutlaka olması gherektiğine inanıyorum, sınavda iyi geçtiği için gelecek hakkındaki endişelerimden de kurtuldum. Bu süreçte hepinize olumlu ve güzel şeyler düşünmenizi, başkaları için çok canınızı sıkmamanızı tavsiye ederim. Hayaller kurmaya devam edin ve herşeye ilk defa başlıyormuş gibi düşünün.